Burun aspiratoru olarak ne düşünüyorsunuz kizimda basit bişey almıştık ama çöp oldu pek bı isede yaramadi kullananlardan tavsiye istiyorum doğumdan önce alınması gerekenler arasindamidir otribebe kullananlar genelde memnunuz diyor siz ne diyorsunuz
Günaydın kızlar cuma günü wc ye girdiğimde kan geldiğini gördüm ve çok korktum hemen doktora geldim plesenta previa dedi yani plesentanın aşağıya inmesiymiş. İlk gebeliğim ve 5. Ayda olduğumuz için çok üzüldüm ağladım araştırdım baya. Okulda 3. Katta çalışıyorum çok merdiven inip çıkmaktan tempodan olmuş dedi doktorum. Cumadan beri serum yiyorum hep yatıp dinleniyorum. Vajina uzunluğu 2.4 e kadar sıkıntı değilmiş benim şuan 5.2 çok şükür acil durum yokmuş. Benimle aynı durumda olan arkadaşım varsa korkmasın dinlenmeule toparlanabilen bir süreç. Tempodan uzak, stresten uzak hamilelik planlıyorum. Rabbim tüm hastanede yatanlara acil şifalar versin. Bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Merhaba arkadaslar avrupa yakasinda oturanlara sorum. Ayrintili ultrasona giricem hangi hastanede ne kadara yaptirdiniz memnun kaldiginiz perinatolog var mi yardimci olur musunuz.
Bence yakınınızdaki hastaneleri arayıp öğrenin, benim hastanemde ücrete 300 lira dendi. Mehmet Aygün doktor, hastanenin doktoru değil ama haftanın bir günü geliyormuş hastaneye. Henüz gitmediğim için yorum yapamam ancak birkaç hastaneyi arayıp fiyat alabilirseniz daha çok yardımcı olur size.
son kullanma tarihi var bir de onların n11den bakarken farkettim 09.2018 yazıyordu son kullanma tarihini. ihtiyaç duyunca almak o yüzden mantıklı geldi. alacak o kadar şey var ki.
:)) ben de oyleyim aslinda. benimki de bir garip oyle duygusal aglamakli seylere falan sulanmiyor gozlerim. fazla gulunce arkasindan aglama geliyor :)))
Daha iyi aslında bi bakıma,, ama kocaya da arada bi naz yapası geliyo insanın :) az önce arkadaşlarımız bizdeydi, giderlerken eşyalarını vereyim dedim sen hamilesin kaldırma dediler de eşim "ben bile unutuyorum hamile olduğunu" diyo :) aslında biraz sızlanmakta biraz duygusala bağlamakta fayda var sanki :))) böyle olunca da hormon mormon hassasiyet vs mevzularını hepten unutuyo adamlar :)))
Otribebe şart hanımlar da acelesi yok,, eczane, bebek mağazaları vs her yerde var. Filtreler tek kullanımlık olduğu için çabuk bitiyor tabi.. ama sık sık da kullanıp alıştırmayın, belli bi süre sonra zaten artık kullanmayın diyor doktor da.. bi ara eşim de çok almıştı hem filtreyi hem damlasını da kalanları attık hep mecbur... zaten bizimki nefret ettiği için pek de verimli kullanamadık... duruma göre alırsınız yani.. bir de alışveriş yaparken şunu unutmayın, illaki dışarı çıkıcaksınız. İlk muayenesi bir hafta içinde zaten, topuk kanı aylık kontrolü vs derken çıkınca illa ki eczaneydi e-bebekti uğranıyor biryerlere.. bi de insan kendi çıkamıcak diye hiçbir şey yapılmaz doğumdan sonra gibi geliyor ama kocalar anneler vs ihtiyaç halinde acil şeyleri alabilirler zaten.. ben ilki kadar titizlenmiyorum alışveriş mevzusuna o yüzden...
Merhaba arkadaslar avrupa yakasinda oturanlara sorum. Ayrintili ultrasona giricem hangi hastanede ne kadara yaptirdiniz memnun kaldiginiz perinatolog var mi yardimci olur musunuz.
Burun aspiratoru olarak ne düşünüyorsunuz kizimda basit bişey almıştık ama çöp oldu pek bı isede yaramadi kullananlardan tavsiye istiyorum doğumdan önce alınması gerekenler arasindamidir otribebe kullananlar genelde memnunuz diyor siz ne diyorsunuz
Otribebe müthiş bişey. Oğlum kendininkini kaybetti sağolsun yine edinmeyi düşünüyorum. Deniz suyu sıkıyosun sonra onunla temizliyorsun. Çok güzel açıyo burnu. Tavsiye ediyorum.
ervahafsa
Ben de çocuk, misafir şu bu derken telef oldum... Zzeynebim111
yazmadı hiç ama, heralde eşi buraya girmesini istemedi vs.. bana öyle geldi nedense... kötü ihtimaller düşünmek istemiyorum bizim de sabah çapada randevumuz var kızım için, çok stresli oluyor her türlü muayenehane, hastane ortamlarına sokmak onu... şimdiden başladım gerilmeye... bize de size de iyi geceler ve şimdiden iyi haftalar inşallah :)
ervahafsa
Ben de çocuk, misafir şu bu derken telef oldum... Zzeynebim111
yazmadı hiç ama, heralde eşi buraya girmesini istemedi vs.. bana öyle geldi nedense... kötü ihtimaller düşünmek istemiyorum bizim de sabah çapada randevumuz var kızım için, çok stresli oluyor her türlü muayenehane, hastane ortamlarına sokmak onu... şimdiden başladım gerilmeye... bize de size de iyi geceler ve şimdiden iyi haftalar inşallah :)
Benim 3. Bebisim canım 15 aylık kızım var bide para durumlarını ayarlayabilirsem ilk dönemi raporla 2. Dönem ücretsiz izne ayrilmak istiyorum inşallah rabbim bir kolaylık verecek
Sende okulda kendini yorma ben nöbet tutmuyorum
Yoruldugumda oturup ders anlatıyorum zaten 2 ay daha dişimizi sıkarsak atlatiriz inşallah
Maşallah Allah bağışlasın çocuklarını
Valla ben çok yoruluyorum nöbet tutmak istemiyorum diye belirttim müdürüm kabul etmedi 6 aylık olmasını bekleyecekmişiz ki zaten okuldaki yorgunluğum arttı ve t gündür hastanede serum yiyorum 10 günde rapor verdi doktor.
Okula başlasam bile artık yavaş yavaş hareket eder yormam kendimi diye düşünüyorum az kaldı dediğin gibi 2 ay daha sıkacaz dişimizi hadi inşallah
Rahim agiz uzunlugu gebe degilken 5 cm gebeyken 4 cm oluyor ve 3 cmye kadar hicbir sikinti olmuyor. 2 3 arasi takip gerektirir 2 alti ise risklidir. Her dr un olcme tarzi farkli cikiyor. Mesela bazi dr lar ust bolgeyi eklemiyor bazilari ekliyor bu da 1.5 cm lik bir uzunluk farki cikartiyor. Plesanta previanin bildigim kadariyla rahimagiz uzunluguna bir etkisi yok.
Zaten plesenta previa bebeğin plesentasının aşağıya düşmesiyle risk oluşturması değil mi buda rahim ağzı uzunluğu ölçülerek ne kadar aşağı inmiş diye ölçüm yapılıp riski ölçüyorlar. Plesenta previanın 4 evresi var benimki marginalis. Bebeğin dinlenerek yukarı çıkması ve rahim ağzı uzunluğunun artması bekleniyor.
benim de plasenta aşağıda ve geçen hafta hafif kanamam oldu. Progestan içiyorum günde iki tane haftada bir proluton verdi 2 doz iğne. Dün ilişkiden sonra yine pembemsi kan geldi herşeye çok dikkat etmemiz gerekiyor, ayakta fazla kalmamamız, ağır ev işi yapmamamız gerekiyor Doğuma kadar da ilişki düşünmüyorum artık. Dr yasaklamadı ama dün onun tetiklediğini düşünüyorum insanın inanılmaz morali bozuluyor ama elden bişey de gelmiyor. Çok geçmiş olsun sana da. Umarım kötü birer anı olarak kalır bu yaşadıklarımız sadece ;([/QUOTE]
Sana da çok geçmiş olsun aynen inşallah birdaha yaşamayız anı olarak kalır..
Bende internette araştırma yaparken ilişkinin risk oluşturduğunu okudum doktorumda uyardı zaten bebişler için dikkat etmemiz gerekiyor kocalarla köşe kapmaca oynayacağız artık