Cnm.ben kizimida Ağustos ayında dogurdum ve ayaklarim somun ekmek gibi üste dogru sisiyordu bacaklar boru gibi dogumu yapip gelince ilk ayaklarima baktim inmis mi diye incecik.kalmisti Hemen sicaklarda daha da artiyor ödem hayatta tuzlu yemem bende aksamlari ekmek de yemiyorum ama isim oturmak oturunca da sisiyor insan napacaz bilmiyorum bi de agirlikta artinca cok agrio ayaklar yazinsabah resmen hamur gibi mayalanmış olarak uyanıyorum, ödem de laf mı, poğaça gibi kabarıyorum maşallah.
sabah yüzüğüm parmağıma girmedi o derece, ve günde en az 3-4lt su içiyorum, ama gece çok saçma yatıyorum, sola yatmayınca ödem oluyor sanırımnapıcam böyle bilmem
Ben 19 kilo aldim ilk hamileligimde bundada simdi 5 kilo aldim alirim.dahada kilolara takilmamak.lazim bencede.bi de ne kadar zayif hamile kalinirsa o kadar cok kilo aliniyor 58le kalmistim 77 le doguma girdimHamilelik kitaplarında bu ayda 5.5 ile 6.7 kilo normal yazıyor...Ekstra kilo almak istemeyenleri anlarim da 4 kilo aldim diyip cok kilo aldim diyenlere katılmıyorum..
ben soru sorduydum :) ama kimse cevap vermemiş , üzüldüm yaw :)Selam kızlar , herkese sağlıklı doğumlar ve bebişler dilerim : )
Benim ilk bebeğim o yüzden tecrübeli annelere danışmak istedim, alışverişe başlıyorum artık , sizce ev için ana kucağı gerekli mi ? çok kullanılıyor mu ?
bir de illk 6 ay için yanıma koyabileceğim bir beşik alacağım, sepet tarzı mı yoksa karyola beşik mi daha mantıklı
Ben hergun yemiyorum açıkçası yumurta nasıl istiyorsam öyle yapıyorum haşlama omlet fark etmiyor zorla yenen şeyden hayır gelmez nasıl istiyorsan öyle pişir :))Yumurta yemekten biktimmmmmarkadaslar yani bu yumurya es deqer baska bisey warmi yada nebilim haslamasakta pisirsek ayni vitamin olurmu napacam ya midem bulaniyo artik
Kızımı Şubat'ta doğum yaptım ayaklarım davul gibi şişti burnum bile şişti :)) yedi ay çalışıp sonra oturunca soğuk diye evdende çıkmayınca sistimde sistimCnm.ben kizimida Ağustos ayında dogurdum ve ayaklarim somun ekmek gibi üste dogru sisiyordu bacaklar boru gibi dogumu yapip gelince ilk ayaklarima baktim inmis mi diye incecik.kalmisti Hemen sicaklarda daha da artiyor ödem hayatta tuzlu yemem bende aksamlari ekmek de yemiyorum ama isim oturmak oturunca da sisiyor insan napacaz bilmiyorum bi de agirlikta artinca cok agrio ayaklar yazin
canım kizimda Ana kucağı kullandım ama.cokta elzem.degil bence olmasada olur fazla kullanılmıyor cunki ama birkaç ay da olsa kullanırım dersen alabilirsin beşik konusunda bişey diyemiyecegim ben park yatak kullandım sonrada oda yaptımben soru sorduydum :) ama kimse cevap vermemiş , üzüldüm yaw :)
30 kilo almıştım cnm. Bu aydada 8 kilo birden almıştım dün elime dosya geçti ona baktım bunda henüz 5 kilo âmâ yinede çok sanki esas bu aydan sonra alınacak kilolarilk hamileliğinde kaç kilo ile bitirmiştin canım?
Benimki cok hafif agrilarla bi kac kez olmustu ama dr bile gitme geregi duymadim simdiye kadar sanki hamileligimi beklermis gibi bu sefer okadar siddetliki anlatamam hamile olmasam gozumu bile kirpmadan gider yatarim ameliyata o derece yani. Karamerhem gebelikte kullaniliyomu ki acaba bi bilgimde yok o konuda. cok tesekkur ederim cnm insallah bi derman bulurum biran once
Ben de 5,5 ayda 4,5 kilo aldım. Doktor bana normal dedi, belki başlangıç kilosuna göre değişiyordur normal ya da fazla demeleri, ben zayıftım başlangıçta o yüzden normal demiş olabilir. Tabi bazı doktorların da kilo konusunda takıntısı fazla oluyor, doktorların fikirlerini etkileyen etmen çok.Aynen öyle canım bende öyleyim sen kaç kilo aldın kızımda ven 30 kilo almıştım bunda 5 ayda 5 kilo âmâ doktora göre fazla bu kilo
Merhaba canım bende hamileliğe 57.6 ile başladım ama bulantılardam 2 kg vermiştim bugün tartıldım 57.4 üm başlangıç kiloma yaklaştım ama son 1 haftafa 800 ge aldım şok oldum üstelil çok sağlıklı besleniyorum abhr cubur yok akşam 8 den aonra hiçbirşey yemiyorum hergün 1 saat yürüyüş yapıyorum ona rağmen artık daha dikkatli beslenmeye başladım o yüzdenSlm kızlar nasılsınız? Istah ve kilo ile nasıl gidiyorsunuz ? Bem 62 oldum sanırım Yanı 5 kilo almışımdoktorum bu kilo konusunda çok hassas bu aya kadar 3 kilo ile korudum âmâ bu ay yaklaşık 1 kilo 300 gr almış görünüyorum özellikle geceleri canım sürekli birşeyler istiyor kendinizi nasıl durduruyorsunuz
Aynen canım benim doktorum da çok takıntılı bu konuda olabilir sen zayif basladiysan normal ben 58.7 ile başladım 13 haftada 60.6 ydim bu zamana kadar korudum âmâ bu ay aldım ne yazıkki şaka gibi âmâ kendimi tutamıyorum zor tutuyorum yani bakalım sonum ne olacak :))Ben de 5,5 ayda 4,5 kilo aldım. Doktor bana normal dedi, belki başlangıç kilosuna göre değişiyordur normal ya da fazla demeleri, ben zayıftım başlangıçta o yüzden normal demiş olabilir. Tabi bazı doktorların da kilo konusunda takıntısı fazla oluyor, doktorların fikirlerini etkileyen etmen çok.
Bende çok şükür bulantı falan olması canım âmâ bu ay bende 1 kilonun üzerinde almış görünüyorum bakalım ne olacak çarşamba gün randevum var başka almasam bari o güne kadar iyi olur :))Merhaba canım bende hamileliğe 57.6 ile başladım ama bulantılardam 2 kg vermiştim bugün tartıldım 57.4 üm başlangıç kiloma yaklaştım ama son 1 haftafa 800 ge aldım şok oldum üstelil çok sağlıklı besleniyorum abhr cubur yok akşam 8 den aonra hiçbirşey yemiyorum hergün 1 saat yürüyüş yapıyorum ona rağmen artık daha dikkatli beslenmeye başladım o yüzden
ben soru sorduydum :) ama kimse cevap vermemiş , üzüldüm yaw :)
9 sene önce ameliyat oldum 4 kez Abse boşalttırdım gümüş nitrat da denedim olmadı kapalı ameliyatla kesin çözüm oldu bana apsenin durumuyla alakalı bence cerraha gidip göstermelisin krem fayda etmeyebilir ağrısı da zordur hareket edemezsin Allah kolaylık versin boşaltılması gerekiyorsa da anestezi vermeden boşaltırlar senin ateşlenmen daha kötü bu durumdaKizlar meraba bir sikintim var KİL DONMESİ
koyruk sokumumda cok fena apse yapti oturup kalkmak 4gundur hayal hep yan yan yatip duruyorum karnim kocaman oldu gorenler 6bucuk 7 felan saniyo buyuk kizimdada aynisi olmustu karnim. Bu karin ve bu agri ile cileye dondu gunlerim sogan ve isirgan otu kurlerini yaptim ama apse disari atmadi kendini bi fikri olan varmi yardimci olursaniz sevinirim
İlk altı ay portatif bir beşik kullandım daha sonrası da park yatağa geçtim Kraft marka içine ortopedik yatak yaptırdım gayette kullanışlı oldu 3 yaşında tek kişilik bazaya geçirdik maşallah yataktan bile düşmedi . Mutfağa gittiğimde chicco Marka püsetimiz vardı başta göze içi çok çukur gelıyor oyuzden pedi ve çarşafla desteklemiştik onunla gezdırdım yanımda oğlum oturmaya başladığında en büyük kurtarıcımız mama sandalyesi oldu . Tabıkı her bebek farklı o yüzden bazı tecrübeler işe yarayacak mı bende bu bebegımde göreceğimJoie park yatak alan arkadaş vardı e bebek indirimden ismini hatırlayamadım açıp denedi mi diycem bi de ilk çocuğuna park yatak kullanıp marka tavsiye edebilecek var mı
Bu konuda dün danıștığım tecrübeli annenin cevabını aktarayım da konuya netlik gelsin :)Ben de cevap bekliyorum
Ilk gebelik ve tecrube sifir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?