• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Süt sol memede var sabah bayağı emdi kustu bayağı da rahatladım demek ki süt var diye duş aldım dün ondan sonra arttı bence de sen hergün aldın mı duş bugün sargı çıkaracam öncesinde yine bi duş alsam mı ya anneme kalsa bir hafta Sudan uzak dur diyo kendisi çok çekmiş bilemedim
Komposto içiyorum meyve ve suya dikkat ediyorum inşallah düzelir ya
Milupa rezene almış eşim humana mı alayım fark var mıdır sence
Bide son olarak sargı çıkarınca batigon u nasıl ve kaç gün kullandın
Canım batikon hiç sürmedim ben. Sargıyı zaten suya dayanıklı bandaj yapmışlardı, bandaj varken de rahatça duş aldım, çıkarttıklarınd a da yaptım. Hiç bir ilaç vermediler sürmek için.

sagol canim,insallah dedigin gibi olur.
faydali olan ne varsa yiyorum,umarim bir anda kilo alir da arayi kapatir.
hareketleri de eskisine oranla daha az. o yuzden tedirgin oluyorum. iyice yavaslarsa ve farkedemezsem diye korkuyorum. suan sola yatiyorum ve takipteyim. cok az hareket var. doktorumu aradim. durum oyle cok kotu degil tedirgin olma,istedigin zaman gel nst ye gir dedi.
allahim saglikla bi kucagimiza alsaydik. su son birkac gun cok zor geciyor. icim sıkıntılı. bir sey olacak diye korkuyorum.
Canım benim de geri kalmış kilosu diyorlardı, hatırlarsın belki. Ultrasonda Doğumdan bir gün önce doktor 2400-2500gr ölçmüştü, bebek 2740gr doğdu.
Ölçümlerde yanılma payı olabiliyor. Den yine de yemene içmene dikkat et tabi ama çok da dert etme, doğunca da büyür. :)

sagol canim,insallah dedigin gibi olur.
faydali olan ne varsa yiyorum,umarim bir anda kilo alir da arayi kapatir.
hareketleri de eskisine oranla daha az. o yuzden tedirgin oluyorum. iyice yavaslarsa ve farkedemezsem diye korkuyorum. suan sola yatiyorum ve takipteyim. cok az hareket var. doktorumu aradim. durum oyle cok kotu degil tedirgin olma,istedigin zaman gel nst ye gir dedi.
allahim saglikla bi kucagimiza alsaydik. su son birkac gun cok zor geciyor. icim sıkıntılı. bir sey olacak diye korkuyorum.
Canım benim de geri kalmış kilosu diyorlardı, hatırlarsın belki. Ultrasonda Doğumdan bir gün önce doktor 2400-2500gr ölçmüştü, bebek 2740gr doğdu.
Ölçümlerde yanılma payı olabiliyor. Den yine de yemene içmene dikkat et tabi ama çok da dert etme, doğunca da büyür. :)

Ay su an eşime çok gıcık oldum. Kış hazırlığı için birşeyler alalım koyalım dedik. Mısır aldık, patlıcan falan.kızı uyuttm. Misirları temizler diye düşündüm. Yok. Yatmış. Resmen bu hamilelikte benden daha hamile oldu. Canm sunu çekti bunu çekti diyip durdu. Lohusa sendromuna da girmese barii
Sen neden yoruyorsun ki kendini canım, sen de git yat. Asıl senin dinlenmen gerek. Kalkınca yaptır işleri ona, sen de sana düşen kısmını yaparsın.
Erkeklere söylemeden öyle ne yapacaklarına kendileri düşünüp karar veremiyor

Kızlar size Öner'im olacak 3 çocuk anası olarak.ve 7 günlük anne olarak.kesinlikle emzirme yastığı alın.büyük olanlarından.ay şeklinde.bel ağrısı yaşamazsınız.kesinlikle depentin büyük bedenini alın.özellikle sezeryan olacaklar için.orta boyun üst kısmı tam dikiş yerine geliyor.

Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için

kilo alamama nedeni allah korusun bir hastalik falan olmasin da dedigin gibi dogunca da alir,ona takilmam hic.
yiyorum canim faydali gidalardan. carsambaya kadar farkeder insallah.

Evet yazdırdık okula... ama kardeşi için değil tabi,,, geçen sene de işe başlarken düşünüp vazgeçmiştik... oyun grubu ve bakıcıyla ilerledik. Bunun için de dediğiniz gibi çok yakın zamanlar olması sıkıntı gerçekten. Mümkün olduğu kadar Duru da okula gidicek, senin bebekken gittiğin okula gidicek (my gym'i okul olarak biliyor),, seni ben götüreceğim onu anneannen vs diyerek telkin ediyoruz. Kızıma herşeyi böyle tüm detaylarıyla anlatıp düzenli olarak hep aynı şeyleri söylediğimizde yapamayacak dediği herşeyi çok kolaylıkla atlattık. Bunu da başaracağına inanmak istiyorum ama dediğiniz gibi adaptasyon süreci çok krizli geçerse alırım okuldan bir şekilde tabi :) haftaya takip eden pedagogla detaylı şekilde konuşmayı planlıyorum bunları. Danışmak şart gerçekten :)
Keşke her anne baba sizin kadar bilinçli olsa süpersiniz

Odemlerden basim dertteydi simdide bir haftadir el ve ayaklarimda isilik benzeri biseyler cikiyor ve inanilmaz kasiniyor kendimi kesicem simdi. Koleztasdan suphelendi doktor testlerden bisey cikmadi ama hala inanilmaz kasiniyor olucem yaa :kızgın::kızgın:

Yara olmasın diye lanolin sürüp kalkan takıyorum canım. Şu sıralar Kalkan'ı uzun süre takınca meme uzu değil de Kalkan'ın değdiği kenarlar kaşınmaya başladı, terle birleşince. O yüzden arada ped arada Kalkan takmak lazım.
Diğer memen için bir bilgim Yok canım, ucu mu küçük diye rahat edemiyor acaba. Parmağında meme ucunu bebeğin damağına doğru it ki yapıltırabilsin damağına, yoksa o kadar profesyonel değiller henüz.
Ucu küçük ama yatırıp üstüne doğru emzirince alıyor bazen

Karbonatlı su sür göğsüne hem dezenfekte eder hem ağzında pamukçuk olmaz. Kremi sürdükten sonra emzirmeden önce ağız mendilini batır suya sil. İlk önce sağdan başla. Benimkide çok küçük diye emmiyor yoruluyor. İlk başlarda mama verdin süt gelmiyor diye. Şimdide memeyi sonuna kadar bitirmiyor mecburen sağıp veriyorum. Sende makine al istersen ama çift kafalı ben tek kafalı aldım çok uzun sürüyor
Var pompa ne kadar sürüyor sağmak senin

CANIm yara olduğu için ev kan tadı geldiği için emmek istemiyor da olabilir.sütünü sağıp çevresine ucuna sür.çok acı verici ama.annelik zor.ağlaya ağlaya emzirdim ben.emzirmemezlik yapma.
Emziriyorum canım kan Yok ama başının bazı yerleri siyahladı canım yanıyor bez ısırarak emziriyorum inşallah düzelir ya

6300249093356-1.webp

kizlar pentiden straplez sütyen almistiniz, bu muydu?
nu basic straplez,3 al 2 ode,25 tl.

Kızlar merhaba, nasılsınız? Çok sık yazamıyorum ama geçmişi okudum maşallah günler çok bereketli geçiyor neredeyse hergün bebeğimiz olmuş. Doğum yapan bütün arkadaşlarımı tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün güzel ömürleri olsun kuzucukların. Rabbim bahtlarını güzel eylesin inşallah darısı bizlerin başına gerçi ben doğurmayacak sanki sonsuza kadar hamile kalacağım gibi hissediyorum ama:) korkudan galiba kendimi bir garip hissediyorum, nasıl çok mu zor doğum yapmak off....

Canım kesinlikle büyük beden al.ben orta beden aldım.çünkü benim kiloma o uyuyor diye.ama pişman oldum.biraz rahat olması gerekirmiş.dikişler için ve hareketin için.beni sıktı yani.
Canım bu arada bebeğin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün kuzun darısı başımıza benimde 2. Oğlum olacak inşallah

Yeni doğum yapmış anneler çocuklarınıza ne giydiriyosunuz , kundak falan yapıyo musunuz ???
Gündüz sadece kısa kollu zıbın giyiyo akşam uzun kollu çıtçıtlı bady ve pijama. İlk günler çok üşüyodu kısa giydiremedim ama şimdi uzun kollularla sıcaklıyo. Bebeğinin durumuna göre karar ver sen canım. Kısa giydirdiğinde burnu soğuk oluyosa yeşil kaka yapıyosa üşüyordur. Kalın giydirdiğinde de vücut sıcaklığı fazla olur. İlk 10 gün üşüdü benim minnakım şimdi şimdi alıştı kısa giyebiliyo.

Mutella Mutella gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün daha önce tebrik ettim mi bilmiyorum tekrar olmuş olabilir tam yazıcam kız ağlıyo da genelde karıştırıyorum artık yazdım mı yazmadım mı :))

Öyle doğurdum deyip kaçmak Yok yazmak zor da olsa hikayeni istiyoruz en yakın zamanda ;)

Kızlar soğuk sıkım çörek otu yağı da sütü arttiriyormus duyan bilen varmı hamileyken kullanmak yasak ama emzirirken kullanılabiliyor günde bir çay kaşığı yeterliymis ne diyorsunuz bu konuda

Back
X