Canım o iç dikişin çokluğu ile ile alakalı ilk kızım çok iri olduğundan iç dikişlerim çok geç iyileşti ve aradan 55 gün geçti ilişki kabustu resmen çok ağladım ama ikinci kızımda inan sızlama bile hissetmedim standart kilodaydı çünkü bide dikişlerim 6 günde yok oldu gitti 40 çıktığında çok rahattım doğumdan doğuma bile farkediyor bırak kişiden kişiye değişmesini fark aynı kişide bile değişiik, bencede korkmasın kimse kesiden falan altınızı oyup atmıyorlar ki :)
Bnm de ilk doğumda dikişlerim çok acıyordu ama ilişki durumunu hatırlamıyorum nasıldı ikinci doğumumda ise aynı kesi yerinden tekrar bi yırtılma oldu dikiş yaptılar ama daha rahattım hiç acımadı diyebilirim
Canım sezeryan olsanda dikiş yerlerinin acısını hissedeceksin kesiden korkma eski yöntemler çok kötüydü direk kesi atıyorlardı şimdi öyle değil dikişler bile kendiliğinden eriyen dikiş Rabbim boşuna yaratmamış normal doğumu bide 1 hafta en fazla iyileşme süresi acı dediğin kesi atılırken zaten yok çünkü kasıklardan kısa süreli uyuşturma yapıyorlar dikiş acısı ise minik iğne batması gibi bir his korkmayın Rabbim hakkımızda hayırlısını versin eninde sonunda olacağına varacak bi şekilde hayrlısı ile doğacaklar o an zaten durdurulamaz dua edelim kolayca atlatalım hepimiz inşAllahhhh sezeryan yada normal sağlıkla kurtulmak nasip etsin Rabbim ❤
Canim benim korktugum dikis acisi degil kesinlikle. Sezeryandaki dikis acılarının cok daha fazla oldugunu biliyorum bur kez karindan ameliyat oldum 7 kat kesip dikiyorlar ama benim korkum cok farkli orada dikis oldugunu bilirsem iliskiye giremeyebilirim. Her nekadar zaman da gecse dikis mikis kalmasa da bu beyinsel bir rahatsizlik ben beynime bunu kabul ettiremeyebilirim. Ben cok uzun süre cinsel islev bozukluklari merkezinde tedavi oldum ondan sonra iliskiye girdim. Doktorum da bunu bildigi icin sezeryan yapmayi dusunuyor ama yine de larari bana birakti. Normalde devlet hastanelerinde ve universite hastanelerinde normal dogum yapiliyor ama dr bana senin durumun el verisli degil vajinismus gecmisinden dolayi dedi pelvik kaslarinda acilma olmaz bu yuzden de cok kesi atilir dedi. Yoksa dedigim gibi aci ile ilgili degil. Bebek icin tedavi gorurken ne acilar cektim sezeryan dikisi normal vajina dikisnden bin kat daha zor ama normal yapsam dikis oldugunu farketmesem ve bana soylemeseler sonrasinda acaba farkeder miyim dikisleri. Cunku farkedersem beynim sinyalleri bozar biliyorum :))
Canim sezeryan diye konusmustuk dün vazgeçtik doktorumla bir aksilik olmazsa normal dogum deneyecem acıyı yiyemiyorum zaten canim kabızlık için yiyim dedim zorlaştırdığını bilmiyordum
Dün gece ben de bayağı bir araştırdım bunueskiden evde ebeler bunu uygularmış zeytinyağıyla masaj yaparak ve dediğiniz gibi kesi olmadan doğum olurmuş.
Canim benim korktugum dikis acisi degil kesinlikle. Sezeryandaki dikis acılarının cok daha fazla oldugunu biliyorum bur kez karindan ameliyat oldum 7 kat kesip dikiyorlar ama benim korkum cok farkli orada dikis oldugunu bilirsem iliskiye giremeyebilirim. Her nekadar zaman da gecse dikis mikis kalmasa da bu beyinsel bir rahatsizlik ben beynime bunu kabul ettiremeyebilirim. Ben cok uzun süre cinsel islev bozukluklari merkezinde tedavi oldum ondan sonra iliskiye girdim. Doktorum da bunu bildigi icin sezeryan yapmayi dusunuyor ama yine de larari bana birakti. Normalde devlet hastanelerinde ve universite hastanelerinde normal dogum yapiliyor ama dr bana senin durumun el verisli degil vajinismus gecmisinden dolayi dedi pelvik kaslarinda acilma olmaz bu yuzden de cok kesi atilir dedi. Yoksa dedigim gibi aci ile ilgili degil. Bebek icin tedavi gorurken ne acilar cektim sezeryan dikisi normal vajina dikisnden bin kat daha zor ama normal yapsam dikis oldugunu farketmesem ve bana soylemeseler sonrasinda acaba farkeder miyim dikisleri. Cunku farkedersem beynim sinyalleri bozar biliyorum :))