oyle bisey olsa inan yaptrmazlardi dr lar.cunku onalra ne bi faydasi var ne ekstra ucret kazandiriyo.aksine bagli bulundugu hastaneye maddi yonden daha cok zarari var.benm ablam yaptrmadi.doguma 390 seker olcumuyle girdi.ilk bebegi normal dogumdu ama sezeryan olmak zorunda kaldi cunku bebek sekrden dolayi 4 bucuk kilo dogdu.dogumdan 3 saat sonra ablamin hungur hungur agladigni bilirim nedne normal dogum yapamadı diye.ve suan yigenim asiri kilolu yenegi cok seviyo ama sansli saglikli.her dogan bebek sansli olmuyo ya seker hastasi oluyo yada anne karninda ani ölümlere sebep oluyo.yinede kendi tercihiniz cunku bize icirdikleri sekerli su meyve suyundan daha az sekerliydi ictgm kadaryla
benim kuzenim fizyoterapist buluınduğu rehabilitasyon merkezinde 2 farklı vaka oldu şeker yüklemesinden dolayı ciğerleri zarar görmüş çocuklar oldu. benim eşim de kilolu doğmuş 6kg3gr doğmuş. risklerin farkındayım, kendim takip ediyorum şekerimi de.
Tatlım zati açlık tokluk şekerini bakılıyor yüksekse eğer y aptirmazsan daha zararli en azından diyetle insulinle önlemini aliyorlar allah göstermesin bebekte bile seker çıkabilir içtiğim sadece glikozli su ben 75 lik 2 bardak su içtim cokda şekerli değil yani
Dün bende aynı şeyi yaptım sanki ayaklarımı kestiler ayaklarım o kadar şişmişki parmaklarım yere değmiyordu resmen havadaydı tabanı yuvarlak olmuştu :))
İnşAllah çıkmaz ama tahminim çıkacak normal değilim çünkü daha bir ay var şeker yüklemesine o zamana kadar dengeyi kendim kuracağım yavrumda alışmış çok yememe sabah ezanından önce tekmelerine uyanıyorum ve miğdem gurulduyor resmen beni uyandırıyor yiyorum rahatlıyor resmen elim ayağım titriyor yiyene kadar
Dün bende aynı şeyi yaptım sanki ayaklarımı kestiler ayaklarım o kadar şişmişki parmaklarım yere değmiyordu resmen havadaydı tabanı yuvarlak olmuştu :))
Tatlım zati açlık tokluk şekerini bakılıyor yüksekse eğer y aptirmazsan daha zararli en azından diyetle insulinle önlemini aliyorlar allah göstermesin bebekte bile seker çıkabilir içtiğim sadece glikozli su ben 75 lik 2 bardak su içtim cokda şekerli değil yani
İşte kötü tarafı önceki gebeliklerimde içer içmez hep çıkardım bi daha bidaha içirdiker ama bunda dayanacağım, aynen canım yavrulara bişey olmasın çoğu gitti azı kaldı inşAllahhhh
İşte kötü tarafı önceki gebeliklerimde içer içmez hep çıkardım bi daha bidaha içirdiker ama bunda dayanacağım, aynen canım yavrulara bişey olmasın çoğu gitti azı kaldı inşAllahhhh
bugune kadr yine iyi gidiyrdk bugunde diyet listesinden farkli bisey yemedim.ama ipk aclik 100 1. saat toklukta 131 cikti ya yarin acik cayi deniycem kahvaltida bugun sut içtim.yuruyus yok ondan canim yurumuyrz kalktm yruyeyim diye 2 dakka yuruyemedm
bilmiyrm her gun yedigm seyleri yedim bi kac gundr bu yanma vardi ama bugun daha beter.sabah bebek yukardan vuruyodu mideme yakin yerlere mi geldi acaba ondan mi bilmiyrm
bilmiyrm her gun yedigm seyleri yedim bi kac gundr bu yanma vardi ama bugun daha beter.sabah bebek yukardan vuruyodu mideme yakin yerlere mi geldi acaba ondan mi bilmiyrm
oyle bisey olsa inan yaptrmazlardi dr lar.cunku onalra ne bi faydasi var ne ekstra ucret kazandiriyo.aksine bagli bulundugu hastaneye maddi yonden daha cok zarari var.benm ablam yaptrmadi.doguma 390 seker olcumuyle girdi.ilk bebegi normal dogumdu ama sezeryan olmak zorunda kaldi cunku bebek sekrden dolayi 4 bucuk kilo dogdu.dogumdan 3 saat sonra ablamin hungur hungur agladigni bilirim nedne normal dogum yapamadı diye.ve suan yigenim asiri kilolu yenegi cok seviyo ama sansli saglikli.her dogan bebek sansli olmuyo ya seker hastasi oluyo yada anne karninda ani ölümlere sebep oluyo.yinede kendi tercihiniz cunku bize icirdikleri sekerli su meyve suyundan daha az sekerliydi ictgm kadaryla
Katılıyorum şeker yüklemesinin gerekli olduğunu dusunuyorum. Bunu karalamalarının altında ticari sebepler yatiyor. Şeker hastalığı ve obezite bir çok sektöre para kazandıran iki hastalık. Eğer ki anne karnında bunlar engellenirse bazı sektörler bundan olumsuz etkilenecek. Ben bırakın bir doktorun bile bile çocuğa zarar vermesini dünyanın en vicdansız insani bile anne karnındaki bebegin zarar görmesine göz yummaz. Benim doktorum cerahpasada çok iyi bir prof. Gereksiz hiç bir tahlili istemedi benden boş yere stres yapmamı istemediği için ama gerekli olan 2li testi ve şeker yüklemesini istedi sadece. Ayrintiliyi bile kendi çekti ben perinatolog a kendi isteğimle gittim. Hiç bir maddi çıkarı yok benim doktorumun şeker yüklemesinden devlet cunku. Bence bir defaya mahsus 50mg ya da 75mg şeker yüklemek 9 ay bebeğe şeker yüklemekten daha az zararlidir. Allah bebeklerimizi korusun ona emanet. Biz üzerimize düşeni yapalım doktorlarımıza güvenelim gerisini allaha bırakalım