2017 Aralık Anneleri

Kuzum ya bence sen BI ozele göster için rahat etsin hem seker yoksa niye diyet yapacaksın ki bosyere ac kalıp ne kendine ne bebegine eziyet edeceksin ınan ki açlıktan oluyorum BI diyet yüzüne

edirne deym ben canim trakya universitesi.cok yiprandim deli olcam artk esimde bikti garibim her hafta her hafta vok sukir dermansiz dert degil ama strese giriyrm bu muhabbeti ogendgmden beri midem agriyo kivraniyrm surekli.bas donemelerim basladi halsizlk yorgunlk deprsyon belirtileri gosteriyrm.
fakulte ana baba gunu bi kanvermek icin 100 kisi oluyo onunde.tamam gebelere oncelik taniyolar muaynede ama insana o bile yetiyo.
bilmiyrm ozele gidicem yine galiba cunku 200 ler degil ben hic siniri bile asmadim olcumlerde tek aclikta asmışım o da cok az.aclik sinir 95 dediler 100 cikiyo benm 100 un alti.1.saat 140 alti olmasi lazim bir kez gordum o da pilav yedim diyet listeisne uyarak üstelik.2.saat 120 alti 1lhic asmadim sonuclar iyi ama insanla oyun oynuyo gibiler.
zaten iyi dikkat et deseler ben uyucam ben evladimda kiymetli her gun tatli her gun pogaca borek yemiycem ama diyet doyet dedikce diyette 3 dilim ekmek diyosa ben 1 dilimi zor yiyorm.sabahyan beri gozumde yas dinmedi

Kuzum ya bence sen BI ozele göster için rahat etsin hem seker yoksa niye diyet yapacaksın ki bosyere ac kalıp ne kendine ne bebegine eziyet edeceksin ınan ki açlıktan oluyorum BI diyet yüzüne
ole yapcam galiba canim cok sinir olmaya basladim.benim tanidigm tip 1 diyabetliler bile bizim yaptgmz gibi diyet yapmiyo

Canım kendini bu kadar yıpratma , şeker konusunda herkes bir şey söylüyor . daha doktorlar kendi aralarında anlaşamazken bu konuyla ilgili sıra uygulamaya geldiğinde maalesef olan biz hamilelere oluyor. Bütün sonuçlarını topla ve bir doktora daha göster . Ona göre bir yol izlersin. Sonucun ilaç kullanacak ya da katı diyet yapacak kadar kötü değil . İnsan kendi vücudunu herkesten daha iyi bilir . Neyi nasıl yaptığında kendini iyi hissediyorsan öyle yapmaya devam et. Şuan kendini ve bebeğini senden iyi düşünen olamaz. Biz hamilelerin etrafında maalesf ki çok bilen (!) çok oluyor. Bu nedenle doktorundan başka kimseyi de dinleme.

Ağlama annesi sakın , sen ağlarsan o da ağlar :)

Canım Allah nasip ederse bu dördüncü kızım olacak inşAllahhhh inan hepsinde farklı deneyimler kazandım bunda artık usta oldum ne yapacağımı çok iyi biliyorum :)) hatanede bi tane uzun geceliğin bi tanede tamamen kendine geldiğinde giyeceğin alt üst takımın olsun ama ben şöyle yapacağım ilk doğumdan çıktıktan sonra uzun yani diz altında kalan bir gecelik giyeceğim çünkü muane falan rahat etmek için diğerinide ilk geceyi atlattıkdan sonra giyeceğim ama takım almayacağım iki alt iki düğmeli tişört ve bitane de kapşonlu sweet alacağım, iki üç tane emzirme südyeni mutlaka olsun göğüsler boşta kalmasın yoksa ikinci gün kıyafete sürtünce acıyor iki tanede atlet ilk teriniz için çünkü çok terliyorsunuz serumun etkisi çok terletiyor, lohusa takımları bi işe yaramıyor doğumdan sonra:) normal doğum yapacak olanlara tavsiyem yoğurtlu yarma çorbası getirsin anneleri bol su ile süt patlaması yaşarsınız sezeryan doğum yapanlarda yemek yemeye başladıklarında içsinler çok faydalarını görecekler listemin başında bunlar var içtikden sonraki gün anlıyacaklar ne demek istediğimi :) bide bebek için hastane çıkışı asla almayacağım çocuğun her yanı açılıyor kucağa alındığında içine uzun kollu badi önden açılan olsun bide tüm tulum ayağa kadar çıtçıtlı şapka çorap bide iç ayaklı alt, ben sezeryan olacağım için 4 takım halinde koyacağım malum 2 gece kalınacak bide yelek çok yakmayacak, bi ilk doğumdan sonra verilecek kıyafetlerin yanında penye battaniye ve ekstradan iki tane daha ve kalın battaniye, ağız bezi falan, bez falan biliyorsunuz zaten, şimdi göğüs ucu için benim yapacağım yöntem son iki kızımda uyguladım ve çooook rahat ettim ucu bile acımadı yara olmadı yapıp yapmamak size kalmış tbi benim sadece tavsiyem :) öncedende anlattım kuru soğan bir tane emzirmeden hemşire gelmeden 15 dk önce ikşye bölüp suyunu göğüs uçlarına sürerek maszaj yapın kahverengi bölgede dahil tabi 5 dk bekletip bi ıslak bezle silin işlem tamam ben yaptım ve çok rahat ettim bundada yapacağım çünkü ilk kızımda tamamen kopacak kadar açıldı ve acısından 3 ay emzirebildim candan can çıkıyor gibi çok acı verici :| akıma gelen ana şeyler bunlar sormak istediğiniz bişey varsa söyleyin kızlar

canım o zaman sen kendini neden bu kadar sıktın. benim gibi aşağı yukarı ölçümlerin. evde kendin mi ölçüyosun cihazla. o cihazlara da çok güvenilmiyor ben test etmek için sağlık ocağında açlık şekerime baktırdım. kan verdiğim aynı anda parmağımdan da ölçtüm. benim cihazım 86 gösterdi ertesi gün kan sonucunu aldım 67miydi neydi. kronik şeker hastası değiliz, aşırı yükseklerde de çıkmıyor. gebeliğin bu haftalarında biraz yükselmesi normal karşılanabilirmiş. beyaz ekmeği pilavı makarnayı kestim onun dışında çavdar ekmeğiyle yapıyorum öğünlerimi, ara öğünlerle birlikte de gün içinde doyuyorum. dediğin gibi poğaça börek baklava kızartma yemedikten sonra korkma bişey olmaz. 200leri aşmadıktan sonra sen diyetini yap. diyet dediğimiz de aslında zaten normalde de sağlıklı olan beslenme biçimi. önceki yediklerim bu yaptığım diyetle kıyaslayınca ne kadar sağlıksız geliyor.

ole yapcam galiba canim cok sinir olmaya basladim.benim tanidigm tip 1 diyabetliler bile bizim yaptgmz gibi diyet yapmiyo
Canın kasma kendini üzme git bi özele rahatla ona uy yine hastaneye devam edersin ma için rahatlasın kıyamam açlıktandan başın döner miğden ağrır Allahım yaa adamı deli eder bunlar sen sıkma canını bebeğini düşün üzülmesin oda

iste iyi bi dr da denk gelmedi.cok iyi el ustunde tutulmak istersen para dokmen lazim.yoksa gebe de olsan gebe olamaynlarla ayni islem uygulaniyo.ama mecbur gidicem özele.gostericem butun sonuclari diyet desin ben raziyim demese bile dikkat edicem ben yeter ki adam gibi biri soylesin.universitesnin uzmani bile paralı nesef alnak icin de para oduycez artk.

Aynen canim kayinbabamda seker var hemde yıllardır ilaç kullanıyor sadece t atlisini pastasını meyvesini ekmeğini rahatlıkla yiyor sadece pirinç makarna patates kuru baklagil tuketmiyor biz ise kasikla ölçüp yiyoruz ve sürekli aciz

ooo maşallah dördüncü geliyor. anladım canım çok sağol tavsiyelerin için. lohusa takımları evet gereksiz pahalı para tuzağı resmen aslında. insan ilk hamileliği olunca da şaşırıyor ne yapacağını. sağlıkla doğsunlar da hayırlısıyla. senin peki hiç lekelenme sorunun olmuş muydu. benim en başından beri ara ara kahverengi lekelenmelerim oluyor. bakıyolar açılma yok kısalma yok bebek iyi hiç bir doktor net bişey söylemedi çok canımı sıkıyor bu durum korkutuyor ister istemez.

para döksen de el üstünde tutulmuyosun. o kadar çok hastanede yattım ki o kadar çok apar topar muayneye gittim ki hiç birinde net bişey söylemediler. anca para harcadık. ben anlamıyorum ben mi kafaya takıyorum çok. çok psikolojim bozuldu bu süreçte

yani ben zaten her gun pogaca börek yiyen biri degildm ki dedgn gibi bebekler icin saglikli beslenmeye calisiydk.hayatimda agzima rokadir semiz otudr surmus insan degilim bebegime kan olsun can olsun diye her gun yemege calisiyrm.
yarin gidicem ozele esim gelsin konusucm zaten o dunden razi gitmeye yeterki parayla caresi bulunsn diyo.bir kisi daha aciklasin bana yetecek
dun goz dr u bile sonuclarmi gordu cok abartmislar dedi.diyabetli hastalrmn sonuclari bole degil sadece dikkat etmelsn dedi

çok sağolun ne kadar güzel anlatmışsınız.Peki kundak yapacak mısınız?

Canım ondan endişelenme o yerleşme lekeleri deniyor benim 3.kızımda aynı sorun vardı bazen kanama oluyordu şiddetli bir şekilde nr eşde ne kesede ne bebekde bir sorun yoktu sağlıklı bi şekilde doğdu şükür, o yorulduğunda da olur hatta her ay düzenli adet gören anneler var hamileyken ama hiçbir sorunları olmuyor onu takma kafana dinlen bol bol bünye ile alakalı bir durum ayrıca rica ederim ne demek :)

ben hangi ozele gitsem el ustunde tutuldm vallah.dr dr a da fark ediyo dedgn gibi.ya gebelk zaten zor kucucuk biseyi bile buyutyrz ama dr larda yeri geliyo abartiyo

Ben de o şekilde düşündüm tenine temas edecek kıyafetler pamuk olacak.Battaniye, astronot v.s polar ve diğer kumaşlar olacak sadece yünlü eşyalar kullanmayacağım alerji ihtimaline karşı.

ya zaten mide problemli benim aclik hissi agri hissine donusuyo.yarin istyrm gideym bakalm bide ozele ayni seyi soylesede raziym yeter ki hem fikir olsunlar

aynen benm amcamdada cikmis oda princ falan tuketmiyo tatlisini yiyo.dedgn gibi biz ac gezelm.sonra bebekler haftasıyla uyumsuz yok kendinize almissnzda bebek almamis dinle dur

çok sağolun ne kadar güzel anlatmışsınız.Peki kundak yapacak mısınız?
Rica ederim canım :) kundak tabikide yapacağım çünkü çocuğun kemikleri çok hassas okuyor ve hani derlerya çocuğun yanlış tutulmadan dolayı böğrü battı diye:)) ever gerçekten doğru kaburga kemikleri çok narin batma oluyor ve emzirirken çocuk acıdan memeyi bile almıyor ilk kızımda çok acemiydim ve hepsini yaşadım kşmsede yoktu yanımda kör topal derlerya öyle öğrendim :)) 33 yaşındayım ama kasırga oldum artık:)) bide kundak dan kastım şu bebeğin kolları boşta kalsın hareket ettirsin koltuk altından itibaran çünkü en önemli bölge göğüs ve kalça bölgesi bebeğin, çok sıkmadan onun befenini destekleyecek şekilde sarın, kalın penye yada kumaş değil netten bakın 100% pamuklu muslin bezleri satılıyor bebek mağazalarında bulabilirsiniz kundak için size tavsiyem mutlaka alın bende alacağım, 3.kızımdan bişey kalmadı baştan alacağım çünkü bi daha doğum yapmam diye hepsini verdim sakladıklarım hariç bir kaç parça yani sizinle birlikle bende baştan alışveriş :))

ya zaten mide problemli benim aclik hissi agri hissine donusuyo.yarin istyrm gideym bakalm bide ozele ayni seyi soylesede raziym yeter ki hem fikir olsunlar
Aynen canım kasma kendini artık en azından ne yapacağını bilirsin aç bırakmazsın kendini ama dikkat edrsin en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…