Geçenlerde carrefourda indirimdeydi canım ben aldım wee baby nin ama henüz denemeye fırsatım olmadı.Kızlar vakumlu tabak öneriniz varmı? Dr artık önüne koyun kendi yemeye alışsın dedi.
kimyonda koydum evt yunurta sarısı bnde koydum neyse olmadı dış kabuğunu vermeyip içini vereyim hafta sonu yapıp :) ya da akşama yapayımTavada tereyağ ve zeytinyağı azıcık azıcık karıştırıp sürekli çevirerek pişiriyorum bazen de fındık yağı ile pişiriyorum bir tatlı kaşığını aşmıyor toplam yağ ben içine yumurta da ekliyorum baharat olarak ise sadece kimyon koyuyorum.
nasl yani akşam da mı yıkanmıcakcanım benim bildiğim kadarıyla d vitamini için güneşten sonra sadece suyla duş aldırın diyorlar.
Doğum günü kutlu olsun kuzucuğun darısı miniklerimizin başınaBu aralar bizde de başladı aynı sorun ki büyüğü daha dün 2 yaşını doldurdu :/ aynen çok zor ikisini de kırmak istemiyorsun ama birinden biri mecbur üzülüyor dengeyi sağlamak çok güç :/
Bu arada ben geçen hafta tuvalet olayını denedim ama büyük kızım ne lazımlık ne tuvalette oturmayı kesinlikle istemedi tuvaletini tuttu yapmadı ve ağlaması aşırı oldu o sebeple bıraktım yaz sonu tekrar deneyeceğim. Benim okuduğum kadarıyla eğer oğlun lazımlıkta oturmayı kabul ediyor ağlamıyorsa devam etmelisin canım. Altına kesinlikle külot giydirmeyin ya çıplak kalsın ya da şort giydirin diyorlar. Bir de çişin var mı? Diye sormayın alın lazımlığa götürün bir saat en geç 2 saatte bir lazımlığa oturtun diyorlar canım. Bir de lazımlık başında mümkün mertebe vakit geçirin diyorlar yani mesela kitap okumak, oyun oluşturmak gibi. Çocuk o sevdiği aktivitryi yaparken beyin olarak rahatlayınca kendiliğinden salıyormuş. 3-5 defa saldıktan sonra da artık öğreniyormuş ve daha kolay ilerliyormş süreç.
internette bir yerde görmüştüm köfteyi az su ile haşlıyarak pişirip veriyorlar bebeklere yumuşak olsun diyekimyonda koydum evt yunurta sarısı bnde koydum neyse olmadı dış kabuğunu vermeyip içini vereyim hafta sonu yapıp :) ya da akşama yapayım
Yerlere yapmasi konusunda asla kati degilim zaten. Psikolojisini bozmadan nasil atlatabilirim diye ugrasiyorum. Lazimliga oturmaktan keyif aliyo ama surekli sorunca oofff diyor. Bunalttim galiba:)))Aynen çok sık sorunca da ters tepiyo tüm dikkati çişe çekince çocukta geriliyo,bnm oğlum geçen yaz söylüyodu kardeşi olunca geriye döndü çok altına yaptığı oldu çk zorlandm ama geriye dönemezdim 1 kere basladysan dönüş yok:) bırak yapsın halıları fln kaldır yemek yürümek konuşmk gbi bu durumda her çocukta farklı bzm de uzun sürdü diyeblrim
Nasil kuruyorsun dengeyi. Cok seviyordu kardesini aglayinca anne kos agliyor diyordu simdi aglarsa aglasin diyor. Aslinda hep benim laflarim:))))1 aydır bizimkilerde öyle :)
3 u geride biraktik artik vazgecemem koca adam oldu:)) senin insallah birbirlerine bakarak hallederler. Sen de hiic acele etme 2 yastan once yapma. Zaten yeterince yiprandin..Çok sık sorma inadına da yapmaz :)) 1,5-2 saate sor o zaman mutlaka tutturursun :)) başlamışken bencede vazgeçme. İnşAllah çabucak alışırda seni çok yormaz. Bakalım ben napıcam ikizlerde :))
Bu aralar bizde de başladı aynı sorun ki büyüğü daha dün 2 yaşını doldurdu :/ aynen çok zor ikisini de kırmak istemiyorsun ama birinden biri mecbur üzülüyor dengeyi sağlamak çok güç :/
Bu arada ben geçen hafta tuvalet olayını denedim ama büyük kızım ne lazımlık ne tuvalette oturmayı kesinlikle istemedi tuvaletini tuttu yapmadı ve ağlaması aşırı oldu o sebeple bıraktım yaz sonu tekrar deneyeceğim. Benim okuduğum kadarıyla eğer oğlun lazımlıkta oturmayı kabul ediyor ağlamıyorsa devam etmelisin canım. Altına kesinlikle külot giydirmeyin ya çıplak kalsın ya da şort giydirin diyorlar. Bir de çişin var mı? Diye sormayın alın lazımlığa götürün bir saat en geç 2 saatte bir lazımlığa oturtun diyorlar canım. Bir de lazımlık başında mümkün mertebe vakit geçirin diyorlar yani mesela kitap okumak, oyun oluşturmak gibi. Çocuk o sevdiği aktivitryi yaparken beyin olarak rahatlayınca kendiliğinden salıyormuş. 3-5 defa saldıktan sonra da artık öğreniyormuş ve daha kolay ilerliyormş süreç.
akşam yıkayabilirsin tabii,denize girip çıkmanın akabindenasl yani akşam da mı yıkanmıcak
bende öyle semek iatemiştim her seferinde şampuanla yıkamam ztn duru su dökerim sadece akşamda duş aldırırım oda daakşam yıkayabilirsin tabii,denize girip çıkmanın akabinde
Aaa profil fotosu koymuş :)))Tavada tereyağ ve zeytinyağı azıcık azıcık karıştırıp sürekli çevirerek pişiriyorum bazen de fındık yağı ile pişiriyorum bir tatlı kaşığını aşmıyor toplam yağ ben içine yumurta da ekliyorum baharat olarak ise sadece kimyon koyuyorum.
kitap okuyacak vaktin var mı :) bnm kuzenin oğlu çişi yapıodu tuvalete kakaya grlincr beze yapıodu hayatta oturmuodu tuvalete kreşe başlayıncada kakayı aöyledi ama 3.5 yaşında flndı bizim bebelerde bi yaz 1.5 diğer yaz 2.5 yaşında olcak 1.5 erken gibi mecbur 2.5 u beklşcez heralde neyse ozaman çok varYerlere yapmasi konusunda asla kati degilim zaten. Psikolojisini bozmadan nasil atlatabilirim diye ugrasiyorum. Lazimliga oturmaktan keyif aliyo ama surekli sorunca oofff diyor. Bunalttim galiba:)))
Nasil kuruyorsun dengeyi. Cok seviyordu kardesini aglayinca anne kos agliyor diyordu simdi aglarsa aglasin diyor. Aslinda hep benim laflarim:))))
3 u geride biraktik artik vazgecemem koca adam oldu:)) senin insallah birbirlerine bakarak hallederler. Sen de hiic acele etme 2 yastan once yapma. Zaten yeterince yiprandin..
Bende cok iyi gozlemledim oglumu bu son iki aya kadar kesinlikle tuvalet konusu acmadim. Onu korkutmak istemedim etraftan biraz baski oldu ama ben hep 4 yasina kadar yolu var dedim. Kendisi heveslenmeseydi bu yaz bile girisimde bulunmazdim. Ama cocuk sinyal verince kacirmayin diyorlar. Sinyalleri takip esiyorum insallah bilincaltinda tramvalar yaratmadan hallederiz.
Kardes kavgalari illaki olacaktir. Ama ben aralarinda dusmanlik yaratacak davranislardan kacinmak istiyorum. Aslinda bu konuda kitap var mi olsada okusak..
Kapya biber, barbunyakızlar bebeler için buzluğa neler koycaksınız bn bezelye koydum yeşil fasulye de atayım diyorum ama çiğden mi koymalı kavurmalımı başka neler koyabilirim
aynen bu yavrunu koruma iç güdüsü başka bişeymiş çocuk için olunca eşime bile öyle bi pençelerimi çıkarıyorum ki sonra dönüp bakınca bu ben miyim diyorum
oioi var bide essbaby görmüştm nette bnde istiyorum aslında bebedorun vakumlu kasesini almıştm bnm canavarın onu çıkartması 2 sn sürmüo bide kase gini derin bişeyin içinden almayı beceremio
barnunya ayıklıyorum şimdi :) kapya da çorbalarına çok koyuyorum ondan da atayım o nasl koyuluo buzluğaKapya biber, barbunya
elips dediğinde essbaby gördüğüm aynı model bide boon varEvet bende bebedorun yorumlarını öyle okudum. Elips diye bir marka gördüm n11 de kullanışlı görünüyor ama yorum yok
Ben konservesini yapacam. Kullanması daha kolay olur. Hasla kabuğunu soy tüm veya blendirdan geçirip sicakken kavanozlara koy, ters çevir 2 gün dursun öylebarnunya ayıklıyorum şimdi :) kapya da çorbalarına çok koyuyorum ondan da atayım o nasl koyuluo buzluğa
bnm ki goon reklamını sevio şimdi bi yerden sesini duysun hemen kafayı döndüre döndüre arıo tvye normalde bakmaz goon u duyunca hemen dikkat kesilio
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?