Canım bununla geçmiş olsun İlaca ihtiyaç kalmaz hiç inşallahMerhaba arkadaşlar doktordan geldik biz de çok şükür çok kötü değil dedi doktor ilaç vermedi biraz kızarmış boğazı bugün yarın da 38 i geçerse calpol ver geçmezse tekrar gelin dedi. Bir de 10 gün sonra 8. Ayı doldurunca menenjit aşısını yapalım ne kadar erken o kadar iyi dedi. Ben de 9. Ayda yapılmıyor mu dedim eskiden öyleydi ama şimdi şart değil dedi 3. Aydan sonra yapılabiliyormuş. İlkini 8 de ikincisini 15. Ayda yaparız dedi. Beni de bir korku sardı şimdi.Polyanna82 siz dün yaptırmıştınız değil mi nasıl oldu kuzucuk yan etki yaptı mı?
Bakarken rastlamadım hiç çok güzel görünüyor gidip bakalım bizde :)yesoka90 canım bizim oto koltuğuna kılıf yaptırmış joker kendi mağazasında satılıyor internette de var orjinal değil ama havludan yapılmış, biraz pahalı ama güzel gibi.
https://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/ubeybi-havlu-oto-koltugu-kilifi-trieste-gri-358573257
Çok teşekkürler amin canım inşaallahDoğum günü kutlu olsun kuzucuğun darısı miniklerimizin başına
Bu konuda hiç kitap duymadım/görmedim. Öneren olursa güzel olur haklısın.Yerlere yapmasi konusunda asla kati degilim zaten. Psikolojisini bozmadan nasil atlatabilirim diye ugrasiyorum. Lazimliga oturmaktan keyif aliyo ama surekli sorunca oofff diyor. Bunalttim galiba:)))
Nasil kuruyorsun dengeyi. Cok seviyordu kardesini aglayinca anne kos agliyor diyordu simdi aglarsa aglasin diyor. Aslinda hep benim laflarim:))))
3 u geride biraktik artik vazgecemem koca adam oldu:)) senin insallah birbirlerine bakarak hallederler. Sen de hiic acele etme 2 yastan once yapma. Zaten yeterince yiprandin..
Bende cok iyi gozlemledim oglumu bu son iki aya kadar kesinlikle tuvalet konusu acmadim. Onu korkutmak istemedim etraftan biraz baski oldu ama ben hep 4 yasina kadar yolu var dedim. Kendisi heveslenmeseydi bu yaz bile girisimde bulunmazdim. Ama cocuk sinyal verince kacirmayin diyorlar. Sinyalleri takip esiyorum insallah bilincaltinda tramvalar yaratmadan hallederiz.
Kardes kavgalari illaki olacaktir. Ama ben aralarinda dusmanlik yaratacak davranislardan kacinmak istiyorum. Aslinda bu konuda kitap var mi olsada okusak..
He yaa bugün koymak aklıma geldi : DAaa profil fotosu koymuş :)))
7 24 açık :) dönüp bakmıo bile aksine kapalı olunca ıhh ıhhh dio biz açmasak annem bakıo çocuğa onlar açıoTv açıyormusunuz yanında? Biz hiç açmıyoruz iyimi kötümü bilmiyorum
kitap okuyacak vaktin var mı :) bnm kuzenin oğlu çişi yapıodu tuvalete kakaya grlincr beze yapıodu hayatta oturmuodu tuvalete kreşe başlayıncada kakayı aöyledi ama 3.5 yaşında flndı bizim bebelerde bi yaz 1.5 diğer yaz 2.5 yaşında olcak 1.5 erken gibi mecbur 2.5 u beklşcez heralde neyse ozaman çok var
Emekleme ve diş bizimkinde de yok:)Kızlar meraba. 4 gündür çalışmaya başladım. İlk gün çok zor geldi aklım hep kızımdaydı. Ama kızım da ben de alıştık biraz. Fakat kızım ben yokken doğru dürüst bişi yemiyo. Sağdığım sütü de içmiyo. tek yediği benim sütümle ve meyve ile yapılan muhallebi ve yoğurt. Diğer yapılanlar 2 kaşık alıyo ya da almıyor. Ben varken de bu şekilde gerçi. Ben de çok zorlamıyorum. Meme aşığı zaten %90 sütle besleniyo. Nasıl alışacaksa ek gıdaya. 8 ay 20 günlük.
Ayrıca daha hiç emekleme çabamız yok. Çok tembelişko hiç uğraşmıyo. Uzaktaki bi oyuncağa uzanıyo, alamazsa uğraşmıyo popişi kaldırmaya :)) hiç bi dişimiz de çıkmadı ve diş belirtilerimiz de yok. Ama annem damakları sertleşmiş diyo bilmiyorum.
9 aylık olunca doktora götürücem meningogok aşısı ve kan tahlili yaptırmak için. En son 40 ı çıktığında götürmüştüm doktora. Sonra hiç götürmedim. Doktorsuz ilerledik şimdiye kadar. Sağlık ocağına gittik sadece orda da sadece hemşire bakıyo. Aşı zamanları harici sağlık ocağına da götürmedim. İnşallah tahlillerde bi sıkıntı çıkmaz.
Bizde durumlar böyle :)
Rota aşısı yaptırdık canım, eczaneden aldım hemşire yaptı 2 doz şeklinde.Emekleme ve diş bizimkinde de yok:)
Ben de 6. Aya kadar sıkça götürdüm doktoruna. Ara vermiştik bu ay gideceğiz. Rota alışı yaptırmadınız mı? Sağlık ocağı da önerebiliyormuş tabi.
Kan tahlili beni de korkutuyor.
Gündüz emmeleri azaldı benimkinin. Daha çok ek gıda istiyor. Belki diştendir reddedişi. Merak etme açsa her türlü ya sütünü ister ya ek gıda alır. Ben bir gıdayı reddederse diye yedek birşey daha hazırlıyorum. Eğer ilkini yerse hazırlamış olduğumu diğer mama saatinde veriyorum. Belirli bir miktar hazırlıyorum üstünü vermiyorum. Yarım saat ardından meme teklif ediyorum ama yine pek emmiyor. 15gündür gündüzleri memem meme değil oyuncak düğme onunla oynuyor ona gülüyor falan:)
bende babasıda 1.5 yaşına gelmeden söylemişiz anneler öyle dio bnm oğlanda gece çiş yapmadan uyanıo bazen gece boyu emdiği halde sabah uyanınca salıverio diyorum gece tutmayı da kolay mı öğrencek acaba ama dayımız 2. 3. sınıfa kadar altına kaçırdı :) o günler bi gelsinde 1.5 2.5 hangi yaş sağlıkloyla hangi yaşta hazırsa o zaman başlarızSu an yok hatta cocuklari uyuttuktan sonra okurum diyorum ama daha fatihanin sonunu getiremedim nerde kaldi kitap:))
Evet erken olur sizin icin ama goreceksiniz karsiniza daha bir/bir bucuk yasinda vc egitimi vermeye kalkanlar cikacak. Belki size gec kaldiniz denecek cocuguda kendinizide sitrese sokmadan bilinclenin simdiden:) ha bu demek degildir ki olmaz mesela srnin oglunun gelisimi masallah cok hizli ve guzel. Bakarsin. Erkenden gider tuvalete:))
Şimdi yeni moda gece kaka yapmak.. 4 gündür gece bez değiştiriyorum. Ağlıyor, kucağıma alıyorum, ıkına ıkına kaka yapıyor. Gel de kakasiyla geri yatır. degisiyorum mecbur, o da uyanıyor tabi. Eskiden akşam 7-8 gibi yatardı sabaha kadar deliksiz uyurdu. uyku bize haram ya artık ömür boyu..
Üzülme canım 4-5 yaşlarında uyuyorlarmış kaldı 4 senecikŞimdi yeni moda gece kaka yapmak.. 4 gündür gece bez değiştiriyorum. Ağlıyor, kucağıma alıyorum, ıkına ıkına kaka yapıyor. Gel de kakasiyla geri yatır. degisiyorum mecbur, o da uyanıyor tabi. Eskiden akşam 7-8 gibi yatardı sabaha kadar deliksiz uyurdu. uyku bize haram ya artık ömür boyu..
Evet o pis durum bizde de var:/ 2 parmağının arasına alıp kıstırıyor, bazen bilerek emmenin ortasında bırakıp sütün fışkırışını inceleyip gülüyor.. Dişleri yok ama damakları arasında sıkıştırmaya başladı, yapmanı istemiyorum dedim memeyi kapattım hemen ,şimdilik unuttu gibi o işi bakalım..Emekleme ve diş bizimkinde de yok:)
Ben de 6. Aya kadar sıkça götürdüm doktoruna. Ara vermiştik bu ay gideceğiz. Rota alışı yaptırmadınız mı? Sağlık ocağı da önerebiliyormuş tabi.
Kan tahlili beni de korkutuyor.
Gündüz emmeleri azaldı benimkinin. Daha çok ek gıda istiyor. Belki diştendir reddedişi. Merak etme açsa her türlü ya sütünü ister ya ek gıda alır. Ben bir gıdayı reddederse diye yedek birşey daha hazırlıyorum. Eğer ilkini yerse hazırlamış olduğumu diğer mama saatinde veriyorum. Belirli bir miktar hazırlıyorum üstünü vermiyorum. Yarım saat ardından meme teklif ediyorum ama yine pek emmiyor. 15gündür gündüzleri memem meme değil oyuncak düğme onunla oynuyor ona gülüyor falan:)
Nice sağlıklı mutlu yılları olsun Serra’nınBu aralar bizde de başladı aynı sorun ki büyüğü daha dün 2 yaşını doldurdu :/ aynen çok zor ikisini de kırmak istemiyorsun ama birinden biri mecbur üzülüyor dengeyi sağlamak çok güç :/
Bu arada ben geçen hafta tuvalet olayını denedim ama büyük kızım ne lazımlık ne tuvalette oturmayı kesinlikle istemedi tuvaletini tuttu yapmadı ve ağlaması aşırı oldu o sebeple bıraktım yaz sonu tekrar deneyeceğim. Benim okuduğum kadarıyla eğer oğlun lazımlıkta oturmayı kabul ediyor ağlamıyorsa devam etmelisin canım. Altına kesinlikle külot giydirmeyin ya çıplak kalsın ya da şort giydirin diyorlar. Bir de çişin var mı? Diye sormayın alın lazımlığa götürün bir saat en geç 2 saatte bir lazımlığa oturtun diyorlar canım. Bir de lazımlık başında mümkün mertebe vakit geçirin diyorlar yani mesela kitap okumak, oyun oluşturmak gibi. Çocuk o sevdiği aktivitryi yaparken beyin olarak rahatlayınca kendiliğinden salıyormuş. 3-5 defa saldıktan sonra da artık öğreniyormuş ve daha kolay ilerliyormş süreç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?