2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Canım bununla geçmiş olsun İlaca ihtiyaç kalmaz hiç inşallah

Bu konuda hiç kitap duymadım/görmedim. Öneren olursa güzel olur haklısın.

Su an yok hatta cocuklari uyuttuktan sonra okurum diyorum ama daha fatihanin sonunu getiremedim nerde kaldi kitap:))

Evet erken olur sizin icin ama goreceksiniz karsiniza daha bir/bir bucuk yasinda vc egitimi vermeye kalkanlar cikacak. Belki size gec kaldiniz denecek cocuguda kendinizide sitrese sokmadan bilinclenin simdiden:) ha bu demek degildir ki olmaz mesela srnin oglunun gelisimi masallah cok hizli ve guzel. Bakarsin. Erkenden gider tuvalete:))

Kızlar meraba. 4 gündür çalışmaya başladım. İlk gün çok zor geldi aklım hep kızımdaydı. Ama kızım da ben de alıştık biraz. Fakat kızım ben yokken doğru dürüst bişi yemiyo. Sağdığım sütü de içmiyo. tek yediği benim sütümle ve meyve ile yapılan muhallebi ve yoğurt. Diğer yapılanlar 2 kaşık alıyo ya da almıyor. Ben varken de bu şekilde gerçi. Ben de çok zorlamıyorum. Meme aşığı zaten %90 sütle besleniyo. Nasıl alışacaksa ek gıdaya. 8 ay 20 günlük.
Ayrıca daha hiç emekleme çabamız yok. Çok tembelişko hiç uğraşmıyo. Uzaktaki bi oyuncağa uzanıyo, alamazsa uğraşmıyo popişi kaldırmaya :)) hiç bi dişimiz de çıkmadı ve diş belirtilerimiz de yok. Ama annem damakları sertleşmiş diyo bilmiyorum.
9 aylık olunca doktora götürücem meningogok aşısı ve kan tahlili yaptırmak için. En son 40 ı çıktığında götürmüştüm doktora. Sonra hiç götürmedim. Doktorsuz ilerledik şimdiye kadar. Sağlık ocağına gittik sadece orda da sadece hemşire bakıyo. Aşı zamanları harici sağlık ocağına da götürmedim. İnşallah tahlillerde bi sıkıntı çıkmaz.
Bizde durumlar böyle :)

Emekleme ve diş bizimkinde de yok:)
Ben de 6. Aya kadar sıkça götürdüm doktoruna. Ara vermiştik bu ay gideceğiz. Rota alışı yaptırmadınız mı? Sağlık ocağı da önerebiliyormuş tabi.
Kan tahlili beni de korkutuyor.
Gündüz emmeleri azaldı benimkinin. Daha çok ek gıda istiyor. Belki diştendir reddedişi. Merak etme açsa her türlü ya sütünü ister ya ek gıda alır. Ben bir gıdayı reddederse diye yedek birşey daha hazırlıyorum. Eğer ilkini yerse hazırlamış olduğumu diğer mama saatinde veriyorum. Belirli bir miktar hazırlıyorum üstünü vermiyorum. Yarım saat ardından meme teklif ediyorum ama yine pek emmiyor. 15gündür gündüzleri memem meme değil oyuncak düğme onunla oynuyor ona gülüyor falan:)

Rota aşısı yaptırdık canım, eczaneden aldım hemşire yaptı 2 doz şeklinde.
Yavrularımız bi şekilde ek gıdaya da alışacak, emeklicek de, dişleri de çıkacak vs ama sağlıklı olsunlar yeterki.

bende babasıda 1.5 yaşına gelmeden söylemişiz anneler öyle dio bnm oğlanda gece çiş yapmadan uyanıo bazen gece boyu emdiği halde sabah uyanınca salıverio diyorum gece tutmayı da kolay mı öğrencek acaba ama dayımız 2. 3. sınıfa kadar altına kaçırdı :) o günler bi gelsinde 1.5 2.5 hangi yaş sağlıkloyla hangi yaşta hazırsa o zaman başlarız

Şimdi yeni moda gece kaka yapmak.. 4 gündür gece bez değiştiriyorum. Ağlıyor, kucağıma alıyorum, ıkına ıkına kaka yapıyor. Gel de kakasiyla geri yatır. degisiyorum mecbur, o da uyanıyor tabi. Eskiden akşam 7-8 gibi yatardı sabaha kadar deliksiz uyurdu. uyku bize haram ya artık ömür boyu..

:)

Üzülme canım 4-5 yaşlarında uyuyorlarmış kaldı 4 senecik

Evet o pis durum bizde de var:/ 2 parmağının arasına alıp kıstırıyor, bazen bilerek emmenin ortasında bırakıp sütün fışkırışını inceleyip gülüyor.. Dişleri yok ama damakları arasında sıkıştırmaya başladı, yapmanı istemiyorum dedim memeyi kapattım hemen ,şimdilik unuttu gibi o işi bakalım..

Nice sağlıklı mutlu yılları olsun Serra’nın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…