2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Doğru söylüyorsun. benim takildigim nokta nasıl sunum yapmalı, neyi nasıl pişirmeyi ki kendi yesin. İnstada bir kadın pipet ve çatal yardımıyla yediriyordu. Bebek kendi de mincikliyor tabi.
Bence erken. Ben omlet yapmıştım ne yapacak diye denedim. önüne koyduğumda mıncıkladı durdu. yere attı eğilip attığını izliyor. ağzına bir kaç parça aldı hepsi o. zaten önüne ne koysan oyuncak vs... hepsini ağzına götürüyor. verdiğini gıdanın tadını alınca yemesi gayet normal. önüne bir tabak koyunca ters çevireceği belli yani. bence erken kendine iş çıkarıyorsun.

Doğru söylüyorsun. benim takildigim nokta nasıl sunum yapmalı, neyi nasıl pişirmeyi ki kendi yesin. İnstada bir kadın pipet ve çatal yardımıyla yediriyordu. Bebek kendi de mincikliyor tabi.

Zaten ilk basta oyle yapacakmis. Minciklayip minciklayip atacak bir tabak dolusu yemekten bir lokma yiyecek ve oylelikle alisacak.

Yada daha titizseniz ve israf olmasin diyorsaniz. Birer lokma alip(kofte peynir yumurta makarna fasulye artik herneyse) mama sandalyesine koyacaksiniz. Onu once inceleyecek minciklayacak derken agzina goturecek. Bu yontemle etraf daha az batiyor. Yani lokma lokma tek tek koyulacak onunda tabak kasik olmayacak

Canım öncelikle kolay gelsin sana, ben kızımı 26 aylıkken alıştırmıştım ve şükür 1 haftada halletmiştik. Ama o hafta bana hiç geçmeyecek gibi gelmişti. Hatta pes edecektim bakıcı bıraktırmadı. Çünkü kızım 1 hafta gözümün içine bakarak altına yaptı. Kakasını tuttu kabız oldu yeterki yapsında dona yapsın diyorduk düşün :)) Ama ben gece gündüz hiç bağlamadım bu süreçte. Annem içine poşet koyulmuş minder falan dikmişti yatak vs öyle çok batmadı yani.. Sende öyle yapabilirsin. 1haftanın sonunda mucize gibi ne gündüz ne gece altına yaptı :) Sende açıyorsan bence ikisini bir aç ki karmaşa yaşamasın bence. Hem sıcak gece yapsada üşümez. Ben çiş yaptığında gece bazen değiştirmedim sabaha kalıyordu. Herhalde ondan da rahatsız oldu :))

Ay inan sabah bir bez aldim altindan butun gun tutmusta gece bosaltmis gibi. Onlarin hepsini yataga yaptigini dusunemiyorum:)))

Bugun ucuncu gun hala yere birakiveriyor. Surekli soruyorum sordukca ters mi tepiyor acaba. Inada mi bindiriyor

Kizlar bu arada feci kardes kavgalarimiz basladi ayni oyuncak yuzunden ikiside agliyor. Buyuge yuklenmek istemiyorum kucuge kiyamiyorum. Simdiye kadar hic sorun yasamadim hic zarar vermedi kardesine ama simdi caktirmadan cimcikliyor ittiriyor. Dahada ileri gidip vuracak diye korkuyorum.. Offf ne zormus yaa..

Ya ben de istiyorum öyle yapayım ama onların yiyebileceği şekilde pişirmek zor geliyor

Dr kıvamlı çorbayı koyun önüne silikon kaşıkla yesin dedi,sonra köfte pirzola verin kemirirsin dedi. Küp küp yiyecekler verin dedi. Zaten son 1 haftadır 2 parmağıyla tutup ağzına atmayı öğrendi arada meyve filan koyuyorum önüne atıyor agzına

Ay inan sabah bir bez aldim altindan butun gun tutmusta gece bosaltmis gibi. Onlarin hepsini yataga yaptigini dusunemiyorum:)))

Bugun ucuncu gun hala yere birakiveriyor. Surekli soruyorum sordukca ters mi tepiyor acaba. Inada mi bindiriyor
Aynen çok sık sorunca da ters tepiyo tüm dikkati çişe çekince çocukta geriliyo,bnm oğlum geçen yaz söylüyodu kardeşi olunca geriye döndü çok altına yaptığı oldu çk zorlandm ama geriye dönemezdim 1 kere basladysan dönüş yok:) bırak yapsın halıları fln kaldır yemek yürümek konuşmk gbi bu durumda her çocukta farklı bzm de uzun sürdü diyeblrim

1 aydır bizimkilerde öyle :)

Çok sık sorma inadına da yapmaz :)) 1,5-2 saate sor o zaman mutlaka tutturursun :)) başlamışken bencede vazgeçme. İnşAllah çabucak alışırda seni çok yormaz. Bakalım ben napıcam ikizlerde :))

nasıl pişiriosun peki bende ekmek su soğan karabiber kekik koyuyorum ama tavada kızarttım yağsız ama sert oldu
Tavada tereyağ ve zeytinyağı azıcık azıcık karıştırıp sürekli çevirerek pişiriyorum bazen de fındık yağı ile pişiriyorum bir tatlı kaşığını aşmıyor toplam yağ ben içine yumurta da ekliyorum baharat olarak ise sadece kimyon koyuyorum.

Bu aralar bizde de başladı aynı sorun ki büyüğü daha dün 2 yaşını doldurdu :/ aynen çok zor ikisini de kırmak istemiyorsun ama birinden biri mecbur üzülüyor dengeyi sağlamak çok güç :/
Bu arada ben geçen hafta tuvalet olayını denedim ama büyük kızım ne lazımlık ne tuvalette oturmayı kesinlikle istemedi tuvaletini tuttu yapmadı ve ağlaması aşırı oldu o sebeple bıraktım yaz sonu tekrar deneyeceğim. Benim okuduğum kadarıyla eğer oğlun lazımlıkta oturmayı kabul ediyor ağlamıyorsa devam etmelisin canım. Altına kesinlikle külot giydirmeyin ya çıplak kalsın ya da şort giydirin diyorlar. Bir de çişin var mı? Diye sormayın alın lazımlığa götürün bir saat en geç 2 saatte bir lazımlığa oturtun diyorlar canım. Bir de lazımlık başında mümkün mertebe vakit geçirin diyorlar yani mesela kitap okumak, oyun oluşturmak gibi. Çocuk o sevdiği aktivitryi yaparken beyin olarak rahatlayınca kendiliğinden salıyormuş. 3-5 defa saldıktan sonra da artık öğreniyormuş ve daha kolay ilerliyormş süreç.

geçmiş olsun canım biz de haftaya gideceğiz. menenjit aşısı hangisini oldunuz? bir etkisi oldu mu?

canım benim bildiğim kadarıyla d vitamini için güneşten sonra sadece suyla duş aldırın diyorlar.

yesoka90 canım profil fotonu görünce şöyle bı derinlere indim.cocuklugum geldi aklıma huzunlendim.en sevdiğim çizgi film karakteri şeker kız candy .. keşke hep çocuk kalabilseydim
Bende çok severdim canım ah antoni ah :) bizim nesil onla büyüdü herhalde. Dünde ben aynısını söyledim ah bebek olsam biri beni pişpişlese :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…