• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kızımla anneme geldik. yemek olarak ne varsa ondan verdim iştahla yedi. Gerçekten ayrı yapınca yemiyormuş. nohut, tereyağli pirinç pilavı, kapya biber, yoğurt, patates allah ne verdiyse yedi:)) ama uyumuyor evinden başka yerde hala:/
Ohh afiyet olsun yarasın kuzuya :)) aynn öyle canım bizim yediklerimiz daha lezzetli.onlaeda ağzının tadını biliyorlar ;)

Kızımla anneme geldik. yemek olarak ne varsa ondan verdim iştahla yedi. Gerçekten ayrı yapınca yemiyormuş. nohut, tereyağli pirinç pilavı, kapya biber, yoğurt, patates allah ne verdiyse yedi:)) ama uyumuyor evinden başka yerde hala:/
Maşallh afiyet şifa olsun bu sbh bi yazı dolanıyodu patatesler ıraktaki kimyasal silahların kullanldgı bölgeden çok ucuza ithal ediliyo sakın almayın dye,dün yeni aldgım patatsi yaptım saman gbydi gerckten bu ara almıcam ben

Maşallh afiyet şifa olsun bu sbh bi yazı dolanıyodu patatesler ıraktaki kimyasal silahların kullanldgı bölgeden çok ucuza ithal ediliyo sakın almayın dye,dün yeni aldgım patatsi yaptım saman gbydi gerckten bu ara almıcam ben
Küçük açık sarı ince kabuklu olanlar var, onlar da mı? Aman ya allahin patatesi o da mı ya

Evet canım dün gece bende okudum böyle bı yazı.hic birşey yiyemicez mi biz yahu ?!!!

mercimek_16 mercimek_16 canım Rabbim babanın mekanını cennet eylesin.hepimizin hakkında hayırlısını versin ...bende çok korkuyorum bu güvenli bağlanma konusunda..hep bı yetemicekmisim duygusu var içimde :KK43:
Sağolasın canım.. Mükemmel olmak imkansız zaten illa ki eksik birşeyler kalacak , elimizden geleni yapsak yeter..

Canım bende bebeğe artık tuz haricinde ne yersek aynısını yediriyorum çünkü öbür türlü beğenmiyor.. Hatta pilav tarzı şeyleri direk bizimkinden yiyor.. Bende cerosun tarifine benzer bir tarifim var.. Tarhana çorbasına bazen mercimek bazen sebzeli şehriye bazen de kıyma koyuyorum.. Bazende mercimek patates havuç kapya biber haşlayıp blendırdan geçiriyorum çok az su oluyor içinde mama kıvamında oluyor çorba gibi olmuyor.. Yemek tatlansın diye kimyon nane kekik ve biber salçası kullanıyorum.. Mesela bugün domatesli biberli soğanlı sarımsaklı domatesli kabak yemeği pişirdim.. Taneliye de alıştı artık ezerek beğenmiyor..

Eklentiler

• 35BECDE9-1F32-4CC7-930D-F831AA8C6831.webp
    35BECDE9-1F32-4CC7-930D-F831AA8C6831.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 47
Canım bende bebeğe artık tuz haricinde ne yersek aynısını yediriyorum çünkü öbür türlü beğenmiyor.. Hatta pilav tarzı şeyleri direk bizimkinden yiyor.. Bende cerosun tarifine benzer bir tarifim var.. Tarhana çorbasına bazen mercimek bazen sebzeli şehriye bazen de kıyma koyuyorum.. Bazende mercimek patates havuç kapya biber haşlayıp blendırdan geçiriyorum çok az su oluyor içinde mama kıvamında oluyor çorba gibi olmuyor.. Yemek tatlansın diye kimyon nane kekik ve biber salçası kullanıyorum.. Mesela bugün domatesli biberli soğanlı sarımsaklı domatesli kabak yemeği pişirdim.. Taneliye de alıştı artık ezerek beğenmiyor..
Allah rahmet etsin cnm çok güzel ifade etmişsin hislerini,bende de şu var annem hep sorumluluk verdi herseyi kendmz yapardık çok ilgili bi anneydi ama hasta olunca pışpışlamadı ya da nazlamadı ben ilkokulda otobse binerdim ortaokulda araba kullanmya basladım bi açıdan iyi ama bi açıdan da kimseye muhtaç olmama güdüsü oluştu ama en önemli şey olan sevgiyi almışız o yüzden ben de çocuklarımı öper dokunur kuzum canımlı severim:)
Bu arada bu kabak yemeği kızımın favorisi ellerine sağlık

Kızlar 8. Ay kontrolünden bildiriyorum henüz 8 kilo bile olmamış ama boyu güzel uzamış , doktorumuz da bünyesi bu şekilde gayet sağlıklı besicilik yapmadığımıza göre sorun yok dedi.. Hgb 11,6 Ferritin 13,5 çıktı.. Demir desteği kullanacağız.. Sizce novaferrum mu ferromixin mi kullanmalıyım bebeğe?

Allah rahmet etsin cnm çok güzel ifade etmişsin hislerini,bende de şu var annem hep sorumluluk verdi herseyi kendmz yapardık çok ilgili bi anneydi ama hasta olunca pışpışlamadı ya da nazlamadı ben ilkokulda otobse binerdim ortaokulda araba kullanmya basladım bi açıdan iyi ama bi açıdan da kimseye muhtaç olmama güdüsü oluştu ama en önemli şey olan sevgiyi almışız o yüzden ben de çocuklarımı öper dokunur kuzum canımlı severim:)
Bu arada bu kabak yemeği kızımın favorisi ellerine sağlık
Çok güzel anlatmışsın canım hem sevgi dolu ama kendi başına idare edebilen güçlü.. Gücün zamanında sana verilen sorumluluktan gelmiş, keşke sen yapamazsın demek yerine bana da sorumluluk verilseymiş.. Çoğu konuda ben kendimi sonradan yetiştirdim, şimdiki halime hayret ediyorlar.. Birde eşim sağolsun farketmeden o da çok yardımcı olmuş bana, bilinçaltım iyi bişey yapıp şefkatli sabırlı ve teması seven bir eş seçtirmiş bana..Güvenli bağlanmayı kazanış sürecim eşimle başladı.. O eksiklikleri bazen bilerek bazen bilmeyerek kapatmaya çalıştım hep.. Bebekle de Emzirme , yan yana uyuma, ten teması gibi konulardaki hassasiyetimin sebepleri de hep bunlar.. Hem bebek güvenli bağlanıyor, bende onu severek dokunarak öperek kendimi de iyileştirmiş oluyorum..

Kızlar 8. Ay kontrolünden bildiriyorum henüz 8 kilo bile olmamış ama boyu güzel uzamış , doktorumuz da bünyesi bu şekilde gayet sağlıklı besicilik yapmadığımıza göre sorun yok dedi.. Hgb 11,6 Ferritin 13,5 çıktı.. Demir desteği kullanacağız.. Sizce novaferrum mu ferromixin mi kullanmalıyım bebeğe?
Yemek nefis duruyor yarasınnn bende bugün kıymalı biber dolması yedirdim :)
Maşaallah bebeğine canım doktorun ne güzel söylemiş ağzına diline sağlık.
Ben ufaklığa hiç takviye vermedim ama verecek olsam ferromixin verirdim novaferrum likit olduğu için daha güçlğ koruyucu ihtiyacı oluyor içinde en son sodyum benzoat kullanıyorlardı şimdi ne bilmiyorum o yüzden ferromixin iyidir.

Kızlar çılgın atak dönemimiz işe yaradı, mutfağa gidip salona döndüğümde ne göreyim tv ünitesine dayanmış ayağa kalkmış babasının araba koleksiyonunu sağa sola fırlatıyor :KK70:

Ohh masallah canim yaa Ben cok korkuyorum tv unitesinden ustune devrilir veya kafasini carpar diye Sen nasil onlem aldin

Kızlar bugün tatilde olan kendi doktorumuza kızların büyük abdest resimlerini gönderdim ve amipli dizanteri dedi.. Hemen bir arkadaşına yönlendirdi mesai saatleri içinde gaita bekliyoruz bakalım ayrıca hemen İlaca başlattı. Allah kendini yetiştirmiş iyi doktorlardan razı olsun, mesleğini sevmeyen gidince çocuğun birşeyi yok deyip(3 doktora gittim öncesinde ve biri acıbadem biri medicalpark biri İstanbulu en ünlü çocuk hastanelerinden Zeynep Kamil doktoru ) çocuğu geri yollayan doktorları yok etsin onların nesli bir an evvel tükensin inşallah..

Kızlar bugün tatilde olan kendi doktorumuza kızların büyük abdest resimlerini gönderdim ve amipli dizanteri dedi.. Hemen bir arkadaşına yönlendirdi mesai saatleri içinde gaita bekliyoruz bakalım ayrıca hemen İlaca başlattı. Allah kendini yetiştirmiş iyi doktorlardan razı olsun, mesleğini sevmeyen gidince çocuğun birşeyi yok deyip(3 doktora gittim öncesinde ve biri acıbadem biri medicalpark biri İstanbulu en ünlü çocuk hastanelerinden Zeynep Kamil doktoru ) çocuğu geri yollayan doktorları yok etsin onların nesli bir an evvel tükensin inşallah..

Cok gecmis olsun canim insallah hemen duzelir .. Gercekten iyi doktorlar bi bakista herseyi cozebiliyorlar meslegini sevmeyenler dedigin gibi insallah bian evvel biter yazik ya meleklerimizin yavrucaklarimizin ne gunahi var ne teshis koyabiliyolar ne dogru duzgun tedavi verebiliyorlar burda hersehirdeki orneklerini gorduk

Kizlar bisey sorcam benim oglanin goz alti dogdugindan beri kizariklik ve morluk seklinde gozukuyor sizce neden olabilir bugun arkadaslar vitamin eksikligidir diyince korktum

Mercimek ve tarhana corbasinda sıkıntı yok da sebze yemeği olunca yemiyor. Hatta geçende bezelye yaptım.salca da koydum yemedi. ama annemde götürdü resmen.

Boyu kaç canım? Maşallah boyu önemli zaten biliyorsun sen de. Olması gereken değerler ne peki?

Kızlar çılgın atak dönemimiz işe yaradı, mutfağa gidip salona döndüğümde ne göreyim tv ünitesine dayanmış ayağa kalkmış babasının araba koleksiyonunu sağa sola fırlatıyor :KK70:
Okuyunca hayal edip gülümsedim:) sevindim canim ne güzel:) bizimki de ayağa kalkmıştı yatağın içinde. tekrar yapmadı. Ya ben yere koyamiyorum rahatça kizimi. yerler fayans. Hep şilte serip kenarlarına yastık koyuyorum o da kısıtlanmış oluyor. Emekleyemiyor dilediği gibi. Nasıl yapsam ya. Yer matı mi alsam ama onu da hangi bi yere doseyecem

Back
X