Moralim çok bozuk ya. Tahlil sonucunu aldim. Ferritin çok düşük çıktı. Bişey soracam: demir, demir bağlama ve ferritin nedir? Üçünün farkı ne. Fineas
canım rica etsem bakar mısın. Sidefer ilaç yazdı doktor. Bide ALP baya yüksek, ona da canım sıkıldı.. D vit. eksikliğinden olabilir dedi, D vit. Sonucu haftaya gelecek. Eki Görüntüle 2169391
Gecmis olsun canim .. Bebisler suan gelisme asamasinda ciddi farkolmadikca bu degerlerin sorun oldugunu dusunmuyorum ve ertesi gun git yine kan ver asagi yukari degisir diye dusunuyorum canini skma annesi:)
Kan aldırmadık canım aşırı huysuz bu aralar kızım inanılmaz mızmız o nedenle ertelemek istiyordum zaten. Bugün sadece aşı oldu. Bütün gün bana yapışık gezdi :-/ anladığım kadarıyla standart bir uygulama 9. Ayda bakılması bakanlık istiyor olabilir. demir ve b12 eksikliği çok önemli diye bir an önce tedbir alınması sebebiyle sanırım.
Moralim çok bozuk ya. Tahlil sonucunu aldim. Ferritin çok düşük çıktı. Bişey soracam: demir, demir bağlama ve ferritin nedir? Üçünün farkı ne. Fineas
canım rica etsem bakar mısın. Sidefer ilaç yazdı doktor. Bide ALP baya yüksek, ona da canım sıkıldı.. D vit. eksikliğinden olabilir dedi, D vit. Sonucu haftaya gelecek. Eki Görüntüle 2169391
Demir kanda o an için bulunan demir miktarı ferritin ise depoda bulunan miktar, ferritin düşüklüğü çok problem değil demir düşüklüğü daha büyük sorun çünkü kanda o an için bulunan demir miktarı beyne oksijen taşıyor. Ferritin takviye ile doldurulur. Demir bağlama kapasitesi ise vücuda alınan demiri bebeğin bünyesi bağlamaya hazır mı dğeil mi onu gösteriyor demir bağlama yüksekse bu demek oluyor ki bebeğin vücudu demir ver bağlayayım diyor. Ayrıca ferritinin çokta yüksek olmasına da gerek yok çünkü aşırısı tümöre sebep olabiliyor bu sebeple moralini bozma canım. Bebeğin yerse ciğer dalak yedirebilirsin. Takviye olarak ferromixin tavsiye ederim.
Kan aldırmadık canım aşırı huysuz bu aralar kızım inanılmaz mızmız o nedenle ertelemek istiyordum zaten. Bugün sadece aşı oldu. Bütün gün bana yapışık gezdi :-/ anladığım kadarıyla standart bir uygulama 9. Ayda bakılması bakanlık istiyor olabilir. demir ve b12 eksikliği çok önemli diye bir an önce tedbir alınması sebebiyle sanırım.
9.ay aşısı var mı ? Yarın da sağlık ocağına gidecez. Kadın bana takviye kullandın mi diye soracak, ben hayır dicem. Bak işte düşük çıkmış diye azarlicak beni:) peki 1 yaşını mi bekliceksin?
Demir kanda o an için bulunan demir miktarı ferritin ise depoda bulunan miktar, ferritin düşüklüğü çok problem değil demir düşüklüğü daha büyük sorun çünkü kanda o an için bulunan demir miktarı beyne oksijen taşıyor. Ferritin takviye ile doldurulur. Demir bağlama kapasitesi ise vücuda alınan demiri bebeğin bünyesi bağlamaya hazır mı dğeil mi onu gösteriyor demir bağlama yüksekse bu demek oluyor ki bebeğin vücudu demir ver bağlayayım diyor. Ayrıca ferritinin çokta yüksek olmasına da gerek yok çünkü aşırısı tümöre sebep olabiliyor bu sebeple moralini bozma canım. Bebeğin yerse ciğer dalak yedirebilirsin. Takviye olarak ferromixin tavsiye ederim.
9.ay aşısı var mı ? Yarın da sağlık ocağına gidecez. Kadın bana takviye kullandın mi diye soracak, ben hayır dicem. Bak işte düşük çıkmış diye azarlicak beni:) peki 1 yaşını mi bekliceksin?
Kızım 8.5 aylık aslında şuan. Menenjit aşısı canım ekstra bu bakanlık yaptırmıyor. İlla 1 yaş değil şu huysuz mızmız dönemleri bitsin 10-11 aylıkken yaptırırım sanırım.
Kızlar güzel dileklerniz için teşekkürler. Bugünü ishal ve ateşle geçirdik.
Hiçbir şey yemiyor ve içmiyor. Sadece anne sütü ile ilaçları kullanınca ishal oldu galiba. Patates haşlayıp içine az tuz koyunca iki kaşık yedi ve maalesef ağlata ağlata formül mama verdim. Dün gece yarım saatte bir uyanınca düzgün sütüm olmadı, hem doyması hem de sıvı alması için mama vermekte buldum çareyi. Biberondan ağzının içine sıktım, öyle yuttu biraz. Yarın iyi olsun, hiçbir bebek hasta olmasın. Ben böyle bir vicdan azabı yaşamadım daha önce
Allah yardımcın olsun canım inşallah atlatırlar en kısa zamanda sen de şöyle güzel uzun ve deliksiz bir uyku çekersin. Ahh kuzucuklar biraz uyusalar ne güzel olur bizim de dişten sanırım iyice çıldırmış gibi sabaha kadar 2 saat bile uyumadık adam gibi 15-20 dk da bir memedeydi bitik haldeyim ben de :-/
Canım demir referans aralığının üstünde nesi düşük anlamadım? Bir tek ferritin düşük görünüyor. Hgb kaç çıktı?
Benim doktorum şu şartlarda demir takviyesini gerekli görmüyor mesela Hgb iyiyse.
liliyaa
canım niye bu kadar panik yaptın, değerleriniz gayet iyi.. buna göre hgb değerinizde iyidir büyük ihtimal. Bizim demir 6 düşün. Referans 37-150 olması gerekirken. Damlayı bile kullanmana gerek yok bence.
Canım demir referans aralığının üstünde nesi düşük anlamadım? Bir tek ferritin düşük görünüyor. Hgb kaç çıktı?
Benim doktorum şu şartlarda demir takviyesini gerekli görmüyor mesela Hgb iyiyse.
liliyaa
canım niye bu kadar panik yaptın, değerleriniz gayet iyi.. buna göre hgb değerinizde iyidir büyük ihtimal. Bizim demir 6 düşün. Referans 37-150 olması gerekirken. Damlayı bile kullanmana gerek yok bence.
2 doktor da takviye dedi? Hatta gösterdiğim doktor sabah ve akşam 10'ar damla dedi (yuh) Allah allah... Sizin referans araligi çok daha farklıymis bizimkinden. Hgb yok ya bakmam lazım.
İshal iyileseli baya oldu. Ferritin normal mi diyorsun yani? Alt sınır 22 deyince.. demir de düşük. daha çok ağırlık vermeliyim dimi ete, karaciğere? Kuru kayısı da iyi dimi. Bir de sen sidefer kullanıyordun galiba. Üzerinde 4-10 yaş arası için uygundur diyor?? Bir de içinde dünyanın koruyucusu var. vereyim mi şimdi bunu?
Alp bazı iltihap durumlarnda 3000-4000 bile çıkıyo cnm yüksekse onlar yüksek,hmn düşen bişe diil bu ztn szn 10 gün öncesne kdr sık kaka vardı hatrladgm kdryla hmn ertesi gün düşmüyo yani.fosfor da çok bi yükseklik yok tek basına çok anlamlı diil bence ,suyu arttır.
Ayrıca demir yüksek çıkmş nye düşük dedin?
Ferromixini oğlum da kullanmya çalışmştım pek yemediği için almıyodu doktra ben dedm baska bişe versenz dye kızımda almaz dye düşünüp.doktor en yüksek demir içerği ferrum demşti öyle hatrlıyorum ferrumdaki parabeni bilmem nesi derken sidefer basladık düzenli vermedm açıkçası et yedrmeye ağırlık verdgm için.