Ümitköy baskentte tijen başıbüyük var neredesin bilmiyorum ama ters gelmzse tavsye edermkızlar biz ank.ya geldik çok şükür, daha önce sormuştum söylemiştiniz ama not almamışım, konuyu da bulamadım. ank.da iyi bir doktor sormuştum, hecettepe ve başkent önerilmişti ama doktorlar kimdi ?
Ben kızımda Allah ne verdyse takılıyorum walla:) yumurtanın beyazını uzun süredr veriyorum çilek reçeli de tattrdım keçi sütlü yoğurt veriyorum yetişkin yemekleri tüketiyo baya baya o yüzden kakası da baya koca adam kakası gbi afedersinz ,bezine uzun zmndr yapmıyo geldgi zmn anlıyorum ve ayaklarını çekip oturtma pozisyonunda yaptırıyorum bence şu aşamada çok iyi diil bu durum kaslarını kendi kullanması daha iyi ama oldkça zorlanıyo mecbr kalıyorum doktrlar iyi dyo gerçi.bzmkinin iştahı pek yok sıcaktan sanırım.
ohh masallah kimseye deme nazar degmesinBen uykuya yatırmıyorum hiç. Yerde oyun oynarken hareketleri yavaşladığında müslin bezini veriyorum önüne eğer yüzüne çekiyır ve kafasını yere koyuyorsa uykusu gelmiş oluyor. O zaman yatırıyorum olduğu yere. Bezini çekiyor kafasına. Saçını okşuyorum elini öpüyorum uyuyor. En güzel yanı gündüz uyku düzeninin bu şekilde olması. Bazen bir kez uyanıyor gözümün içine bakıyor tepki vermiyorum hiç dönüp tekrar uyuyor o zaman.
Yok canım ek gıdaya başladığımızdan beri tam anlamıyla yemiyor. Ben de daha rahat olacağım artık. Çok teşekkür ederim bilgi için. Ben de Ekici alayım o zamanCanım bence de biraz salarak çok iyi yaptın çünkü bu süreç seni ayrıca geriyor bebeğin zaten hasta üstüne birsürü emek edip yemeyince insan üzülüp geriliyor o da ayrı bir sıkıntı veriyor. Ekmek yiyorsa ekmek ver bırak bu dönemde böyle geçsin üzme kendini.
Sadece tek tavsiyem muratbey marka da açıklama yapmıştı görmüşsündür belki yarı yumuşak peynirlerde natamisin kullanılıyor(kendileri kullanamadıklarını iddia etselerde rapor ortada tespit edildi) o sebeple yarı yumuşak peynir de şimdiye kadar hiçbir incelemede natamisine rastlanmayan ekici lokum kıvamında tercih ediyorum ben. Sen top tanesi yazınca tecrübem paylaşmak istedim karar elbette senindir :)
Canım gündüz iki kez uyuyor. Uyku aralığı 3-4,5 saat. 45 dakikadan az uyursa pışpışla tekrar uyutuyorum. İki buçuk saatten fazla uyursa gece uykusundan çalmaması için uyandırıyorum. Günde tek uykuya 13 ay civarı geçiliyor.kizlar bebeklwrimiz 9/10/11 aylik oldular gunduz kac kere uyutuyorsunuz ve kac dk uyuyor. uyaninca tekrar uykuya daliyorlar mi yada uyutmak icin salliyor yada emziriyor yada pispisluyor musunuz...
Salacak sevilmez miii :) :) ne güzelmiş :)Çok haklısın canım ben salacakta oturuyorum iş yerim araba ile 5 dk eşimin işyeri Kadıköy boğada o da 20 dk sürüyor o yüzden seviyorum zaten yoksa sevilecek tarafı yok :) gezmelik şehir yaşamalık değil.
Teşekkürler canım size de geçmiş olsun. Eskiden koyduğumuz yerde duruyorlardı şimdi işimiz daha zor. Bir de uykusuzluktan leyla gibiyim peşinde dolanmaktan tüm gün çok yoruluyorum benim uykum geliyor onda tık yok nasıl iş anlamadımAyy Ben cok geriden geliyorum galiba Gecmis olsun canim .. Cok hareketlendiler hic tutamiyorum ki gunumun hepsi oglumun pesinde kosmakla gectigi halde biraz oturim dedigimde mutlaka tehlikeli ne varsa onu buluyor .. Bizim kafada hergun mutlaka pat pat carpiyor etrafa
Aynen katılıyorum ben de sana. Bugün zinhar dedikleri şeyler bir bakıyoruz mutlaka oluyor. Miktar olarak abartmadıkça her türlü doğal gıdanın az az verilebileceğini düşünüyorum ben de. Önemli olan allerjisi olup olmadığını test ederek az az denemek sanırım.Yanlış anlayacak birşey yok canım :) bana sadece bu söylenenler(bal hariç) çoooook saçma geliyor. Çünkü bugün uzun ömürlü yaşayan insanların hepsi bebekliklerinden itibaren yumurta et ve süt tüketen insanlar. Açıkçası ortalıkta dolanan bilgilere güvenmiyorum. Çünkü ortalıkta dolanan bu salt bilgilerde sürekli devinim içerisinde ve ilaç sektörü birçoğunu yönlendiriyor. Daha düne kadar kolesterolü olan yumurta yemesin diye kendini yırtan hekimler bugün kesinlikle yesin yumurta iyi kolesterolü besliyor diyor. Birçok doktor birkaç yıl öncesine kadar 9. Aya gelinceye kadar ette önermiyoruz. Sonuçlar ise ortada. Her nesil gittikçe sağlıksızlaşıyor. Et süt ve yumurta doğada(doğal yaşamda) tarıma dahi ihtiyaç duymadan temin edilebilecek ürünler Allah'ı dengeyi iddia ettikleri denli bozacak bu ürünleri bu denli kolay temin edebileceğimiz şekilde bizlere sunacağına inanmıyorum.
Ah ahh öğrencilik yıllarım ve hatta sonra ilk işe başladığım yıllar. Ne gezerdim ben de ah ahhh çok özlüyorum bazen o kaygısız günleriOkuduktan sonra ayrılmasan hatırlardın muhtemelen ben çok gezentiydim bir de. Hey gidi günler :)
Canım çok haklısın ama o kadar irdelersek bebeler aç kalır vallahi o daha da vahim bir durum olabilir sankiTamam orası doğru, sebze daha vahim. ama yumurta içeriği bakımından komaya sokabilecek bir besin. Benim verdiğim domates gerçek domatesti, yerli tohum, eskilerin yediğinden. Tesadüf buldum da verdim. Gerçi diğer her sebze meyve kötü de. Amann iki ucu şeyli değnek :)
Balığa başlayamadım hala ya taze taze vermek için eylülü bekleyeyim diyorum ama çok mu geç olur acaba? Sen başladın mı?İyi de yumurta akında protein, magnezyum ve kalsiyum dışında doğru düzgün hiçbir şey yok magnezyum ve kalsiyum da hiçte yüksek oranda değil, protein de zaten bebek için en temel ihtiyaç ve tek yönlü olarak tüketilmediği sürece böbrek yoran birşey değil. Şu anda çocuk doktorlarının neredeyse hepsi 9. Aydan itibaren başlatıyor. Çilek gibi alerjik olması dışında başka bir olayı yok ki. Ya da var da ben mi bilmiyorum?
Bir de hani geçen bahsettiğim metabolizma uzmanı olan doktor var ya o da çevrendeki herkese söyle çocuklarını et/tavuk/balık süt ürünleri yumurta bakliyat ve ağaçta yetişen meyve ile besleyin demiş. Bu adam birsürü kişiye şifa olmuş. O da böyle deyince iyice gaza geldim :)
Bu arada ben böyle yazıyorum ama tartışıyor tartışmayı uzatıyor gibi görünmek istemem kesinlikle. Bizim hukukçular böyle konuşmaya aşırı alışkın, farklı fikirleri eleştirilmeyi çok severim :)
Ne sıklıkla irmik vermek gerekiyor acaba? Ben de bir süredir vermedim sadece ara sıra kavanoz meyvelerden veriyorum dışardayken onların içinde irmik oluyor. Gerçi köftelerine ve çorbalarına bulgur katıyorum irmikle aynı o da galiba.İrmiği bazen sebzelerin içine attım ama irmikli muhallebi tarzı şeyler vermedim. Neden vermedim bilmiyorum gerçekten. Sanki ona zaman kalmadı gibi. Emsin uyusun istedim. Emmesi azalacak sandım.
2 kez uyuyor genelde sabah 6-7 arası uyanıyor 10 gibi uyuyor 1 saat kadar eğer gece çok sık uyandıysa uykusunu alamıyor sanırım bazen 2 saate yakın uyuyor; öğleden sonra da 3 gibi uyuyor 1 saat kadar. Toplamda ortalama 2-3 saat uyuyor gündüz. Tabi diş sıkıntısı veya başka bir sorunu varsa bazen uyumuyor mesela bugün sabah yarım saat öğleden sonra yarım saat toplam 1 saat uyudu ve şuan hala uyanık cin gibikizlar bebeklwrimiz 9/10/11 aylik oldular gunduz kac kere uyutuyorsunuz ve kac dk uyuyor. uyaninca tekrar uykuya daliyorlar mi yada uyutmak icin salliyor yada emziriyor yada pispisluyor musunuz...
Bizim dr. Memnune Aladağ memorial hastanesinde çalışıyor canım.kızlar biz ank.ya geldik çok şükür, daha önce sormuştum söylemiştiniz ama not almamışım, konuyu da bulamadım. ank.da iyi bir doktor sormuştum, hecettepe ve başkent önerilmişti ama doktorlar kimdi ?
Kesintisiz olmuyor pek arada uyanıyor seslere karşı çok hassas sonra biraz emziriyorum pişpişliyorum tekrar dalıyor genelde. Sürekli doğrulmaya çalışıyor ve kendini uyandırıyor sanırım.peki uykuya nasil daliyor. kesintisiz mi bir saat. uykusunu alamadiysa tekrar kendisi mi uyuyor pispisliyor misun
Kesintisiz olmuyor pek arada uyanıyor seslere karşı çok hassas sonra biraz emziriyorum pişpişliyorum tekrar dalıyor genelde. Sürekli doğrulmaya çalışıyor ve kendini uyandırıyor sanırım.
Çok teşekkürler canım. Evet bir de korudukça her yere atmaya başladı kendini her yer yumuşak sanıyor. Öğrenmesi lazım artık galiba.jenny48 Geçmiş olsun yavruya, çok hareketliler artık, bir yere kadar koruyabiliriz çok tutunca da bu sefer bebek engellenmiş hissediyor
Mercimek yapmadım ama şehriye çorbası yapıyorum kemik suyuyla. Onu da yapayım sağol canım önerin içinKıymalı mercimek çorbası yapıyorum ben. Hem lezzetli oluyor hem de süper kan yapıyor.
Evet bilinçsiz şekilde gözü kapalı doğrulmaya çalışıyor çok garip. İlk dönmeye başladığında da dönerek uyandırıyordu kendini. Yürümeye başlayınca da uykuda yürümeye mi çalışacak acaba ya korkuyorum yanımda yatarken. Eğer eşim yoksa yanımda yatağın diğer taraflarını yastıklarla kapatıyorum.Ayy demekki bu miniklerin hepsi hemen hemen ayni bizimkide dogrulmaya calisarak kendini uyandiriyor ilk dogrulmasini gozu kapali yapiyor :) yakaladim yakaladim yakalamadiysam yandik
slm kizlar. herkesler iyi mi.. bir kac hastalik gecirenler olmus herkese bol sifa diliyorum. nedense coklu alinti yapilmiyor.
biz cook sukur bin. sukur hasta degiliz ama huysuuuzz aksiiii nalleeeet bir donemden geciyoruz. oyle gecede 4/5 kere uyanan bebenize kurban gidin anacim. meme basim ile kizin agzi ayrilmaz bir ikili gece boyu kesinlikle cekemiyorum. zira kiyamet kopuyor. bir memeden ibaretim kizim icin. memem yoksa ben bir hicim.
sutu olmayanlara oyle imrenir bir vaziyetteyim ki anlatamam. oglum ise 3 yas sendromuna girdi. 2 yas hicbirseymis bunu anladim. kiza hic rahat vermiyor sinir krizleri geciriyor. oyle yapma etme diyen biri degilimdir ama artik herseye yapma etme elleme dokunma gitme... kendimi taniyamaz oldum. pozitifligin zerresi kalmadi. hersey daha iyiye gidecek diye umud ederken tepetaklak yuvarlaniyoruz. kizin poposu yer gormesin aman haa sakin. ona da ayri kiyametler kopmakta. ek gida namina bir yol katedemedim. peynir ve kofyeyi ver eline yesin. baska hicbirsey yemiyor. e onlarda yagli sac bas yag oluyor. oteki tam wc egitiminde epey yol almisken pat pat birakiveriyor kakalari ortaliga... tam bir kaos... uyutmak yedirmek vc ye goturmek hersey icinden cikilmaz hal almaya basladi. birde oglumda garip korkular basladi. sanirim biraz ihmal biraz sesimin yukselmesi ile alakali.
offf cok zor.. sizler nasil basediyorsunuz nasil dengeyi sagliyorsunuz. hic mi zorlanmiyorsunuz. zaman zaman degil her gunum boyle benim. aksam kafami yastiga koydugumda ne yasadim ben bugun cocuklarimla diyorum. sevemedim oynayamadim yemek yiyemedik sarki soylemedik dans etmedik. haydaaaa hurrraaaa bir gun daha....
ahhh ruh ve beden sagligi diliyorum hem annelere hem cocuklarimiza......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?