Yanlış anlayacak birşey yok canım :) bana sadece bu söylenenler(bal hariç) çoooook saçma geliyor. Çünkü bugün uzun ömürlü yaşayan insanların hepsi bebekliklerinden itibaren yumurta et ve süt tüketen insanlar. Açıkçası ortalıkta dolanan bilgilere güvenmiyorum. Çünkü ortalıkta dolanan bu salt bilgilerde sürekli devinim içerisinde ve ilaç sektörü birçoğunu yönlendiriyor. Daha düne kadar kolesterolü olan yumurta yemesin diye kendini yırtan hekimler bugün kesinlikle yesin yumurta iyi kolesterolü besliyor diyor. Birçok doktor birkaç yıl öncesine kadar 9. Aya gelinceye kadar ette önermiyoruz. Sonuçlar ise ortada. Her nesil gittikçe sağlıksızlaşıyor. Et süt ve yumurta doğada(doğal yaşamda) tarıma dahi ihtiyaç duymadan temin edilebilecek ürünler Allah'ı dengeyi iddia ettikleri denli bozacak bu ürünleri bu denli kolay temin edebileceğimiz şekilde bizlere sunacağına inanmıyorum.Sütler böbrekleri aşırı yorarmış, bağırsak kanaması dolayısıyla anemi yapabilirmiş, solunum yolunu etkileyip astım olabilirmiş
.. aşırı protein ve mineral var içinde. yumurta akı da öyle. yanlış anlama canım ama bu ikisi bide bal çok yüksek riskli şeyler, yerinde olsam bunları kimseye tavsiye etmezdim.
Okuduktan sonra ayrılmasan hatırlardın muhtemelen ben çok gezentiydim bir de. Hey gidi günler :)Ben de orda okudum 4 yıl ama taa 12 sene önceydi, bide gitmediğim yerler var tabi.
Canım bence de biraz salarak çok iyi yaptın çünkü bu süreç seni ayrıca geriyor bebeğin zaten hasta üstüne birsürü emek edip yemeyince insan üzülüp geriliyor o da ayrı bir sıkıntı veriyor. Ekmek yiyorsa ekmek ver bırak bu dönemde böyle geçsin üzme kendini.Allah kolaylık versin canım. Ben bugün yeni kararlarımı uyguladım ve biraz rahatladım. Bence sen de ilk olarak memede uyutmayı bırakarak başlamalısın. Ben de hiç sallamıyordum. Ebebekten salıncak aldım. Onda hafifçe sallanarak birkaç dakikada uyuyor şimdi.
Peki o tüketenler bugün sağlıklı mı acaba? 3 ay daha beklenebilir bence, risk almaya değmez. Yoksa çok haklısın. Domates de alerjik ana ben yedirdim mesela bişey olmadı. ama yumurta akı ve süt ..cık:) her nesil daha da sağlıksız çünkü gerçek sebze meyve et süt kalmadı. Yaratık yiyip içiyoruz resmen. otlanan hayvanın etini yiyin sütünü için diyorlar mesela. hani nerde, vardı da biz mi yemedik.Yanlış anlayacak birşey yok canım :) bana sadece bu söylenenler(bal hariç) çoooook saçma geliyor. Çünkü bugün uzun ömürlü yaşayan insanların hepsi bebekliklerinden itibaren yumurta et ve süt tüketen insanlar. Açıkçası ortalıkta dolanan bilgilere güvenmiyorum. Çünkü ortalıkta dolanan bu salt bilgilerde sürekli devinim içerisinde ve ilaç sektörü birçoğunu yönlendiriyor. Daha düne kadar kolesterolü olan yumurta yemesin diye kendini yırtan hekimler bugün kesinlikle yesin yumurta iyi kolesterolü besliyor diyor. Birçok doktor birkaç yıl öncesine kadar 9. Aya gelinceye kadar ette önermiyoruz. Sonuçlar ise ortada. Her nesil gittikçe sağlıksızlaşıyor. Et süt ve yumurta doğada(doğal yaşamda) tarıma dahi ihtiyaç duymadan temin edilebilecek ürünler Allah'ı dengeyi iddia ettikleri denli bozacak bu ürünleri bu denli kolay temin edebileceğimiz şekilde bizlere sunacağına inanmıyorum.
Olaya o açıdan bakarsak sebze ve meyveler et süt ve yumurtadan daha sakıncalı olmuyor mu? Direk suni gübre ile karşılaşan onlar? Neden sebze tamam da bir hayvanın sindiriminden geçip parçalanmış besinden ne kadar nasibini almışsa almış ve sonuçta ortaya başka bir ürün çıkarmış olan şeyden kaçınalım? Bana sebze daha da sakıncalı geliyor hatta :)Peki o tüketenler bugün sağlıklı mı acaba? 3 ay daha beklenebilir bence, risk almaya değmez. Yoksa çok haklısın. Domates de alerjik ana ben yedirdim mesela bişey olmadı. ama yumurta akı ve süt ..cık:) her nesil daha da sağlıksız çünkü gerçek sebze meyve et süt kalmadı. Yaratık yiyip içiyoruz resmen. otlanan hayvanın etini yiyin sütünü için diyorlar mesela. hani nerde, vardı da biz mi yemedik.
Tamam orası doğru, sebze daha vahim. ama yumurta içeriği bakımından komaya sokabilecek bir besin. Benim verdiğim domates gerçek domatesti, yerli tohum, eskilerin yediğinden. Tesadüf buldum da verdim. Gerçi diğer her sebze meyve kötü de. Amann iki ucu şeyli değnek :)Olaya o açıdan bakarsak sebze ve meyveler et süt ve yumurtadan daha sakıncalı olmuyor mu? Direk suni gübre ile karşılaşan onlar? Neden sebze tamam da bir hayvanın sindiriminden geçip parçalanmış besinden ne kadar nasibini almışsa almış ve sonuçta ortaya başka bir ürün çıkarmış olan şeyden kaçınalım? Bana sebze daha da sakıncalı geliyor hatta :)
Domatese bende başladım nasıl rahat ettim :) Sabah kahvaltılarda ekmeği neyle islatsam yemiyor kuru kuru da çiğnemiyor kıymalı yumurta da veriyorum aynı anda çünkü şimdi domates suyuyla ekmeği ıslayınca yumurtayla birlikte ballı ballı yiyor nasıl mutlu oluyorum :) tek sevdiği öğün kahvaltı sonrası eziyet zaten. Dünde ailece yemek icin dometes çorbası yaptım eşim ve büyük oğlum çok sever, bebeğe de yedirdik akşam şükür alerjik bir durum yaşamadık..Biz geçen aydan beri yumurta akına başladık canım doktorumuz başlayın dedi şükür sıkıntı olmadı onda da.Peki o tüketenler bugün sağlıklı mı acaba? 3 ay daha beklenebilir bence, risk almaya değmez. Yoksa çok haklısın. Domates de alerjik ana ben yedirdim mesela bişey olmadı. ama yumurta akı ve süt ..cık:) her nesil daha da sağlıksız çünkü gerçek sebze meyve et süt kalmadı. Yaratık yiyip içiyoruz resmen. otlanan hayvanın etini yiyin sütünü için diyorlar mesela. hani nerde, vardı da biz mi yemedik.
İyi de yumurta akında protein, magnezyum ve kalsiyum dışında doğru düzgün hiçbir şey yok magnezyum ve kalsiyum da hiçte yüksek oranda değil, protein de zaten bebek için en temel ihtiyaç ve tek yönlü olarak tüketilmediği sürece böbrek yoran birşey değil. Şu anda çocuk doktorlarının neredeyse hepsi 9. Aydan itibaren başlatıyor. Çilek gibi alerjik olması dışında başka bir olayı yok ki. Ya da var da ben mi bilmiyorum?Tamam orası doğru, sebze daha vahim. ama yumurta içeriği bakımından komaya sokabilecek bir besin. Benim verdiğim domates gerçek domatesti, yerli tohum, eskilerin yediğinden. Tesadüf buldum da verdim. Gerçi diğer her sebze meyve kötü de. Amann iki ucu şeyli değnek :)
ne güzel yarasın inşallah:) domates C vitamini içeriyor çok iyi oluyor kahvaltıda. Ben beklicem ya yumurta akı için. Senin bebiş için sevindim dokunmadiysa ne mutlu:)Domatese bende başladım nasıl rahat ettim :) Sabah kahvaltılarda ekmeği neyle islatsam yemiyor kuru kuru da çiğnemiyor kıymalı yumurta da veriyorum aynı anda çünkü şimdi domates suyuyla ekmeği ıslayınca yumurtayla birlikte ballı ballı yiyor nasıl mutlu oluyorum :) tek sevdiği öğün kahvaltı sonrası eziyet zaten. Dünde ailece yemek icin dometes çorbası yaptım eşim ve büyük oğlum çok sever, bebeğe de yedirdik akşam şükür alerjik bir durum yaşamadık..Biz geçen aydan beri yumurta akına başladık canım doktorumuz başlayın dedi şükür sıkıntı olmadı onda da.
Baloon chain diye geçiyor sanırım. Fotoğrafta öyle yazıyor. Bir de balonları helyum ile şişirmek yerine duvara yapıştırmak için kullanılan çift taraflı yapıştırıcı bantlar var. Evde süsleme yapacaklar için iyi olabilir.bu balonların bağlandığı delikli şeyin adı ne acaba ne diye aramak lazm
Sağol canım :) Doktor önerdikten sonra beklemek kişilerin kendi tercihi canım nasıl istersen, inşallah sizinde alerjik durumlar olmaz insan ruhen çok rahatlatıyor..Bizim doktorumuz çoğu şeyi abartılı ve gereksiz görüyor bende ona güveniyorum, geçen aydan beri önemle, tüm yumurta ve tahin pekmez de verdiriyor sabahları..Hepimizin yavrusu sorunsuz büyür inşallah.ne güzel yarasın inşallah:) domates C vitamini içeriyor çok iyi oluyor kahvaltıda. Ben beklicem ya yumurta akı için. Senin bebiş için sevindim dokunmadiysa ne mutlu:)
Yarasın. Canım neden irmik vermemiştin peki?Bugün menemen verdim ben bir çorba kaşığı kadar. Böylece yumurta beyazına başladık. Doktor çilek hariç tüm meyveleri verebilirsin dedi. Yalnız ben irmik bisküvi vermeyerek hata yapmışım arttıralım onları dedi.
İrmiği bazen sebzelerin içine attım ama irmikli muhallebi tarzı şeyler vermedim. Neden vermedim bilmiyorum gerçekten. Sanki ona zaman kalmadı gibi. Emsin uyusun istedim. Emmesi azalacak sandım.Yarasın. Canım neden irmik vermemiştin peki?
Tahin pekmez de güzelmiş. Amin canım inşallahSağol canım :) Doktor önerdikten sonra beklemek kişilerin kendi tercihi canım nasıl istersen, inşallah sizinde alerjik durumlar olmaz insan ruhen çok rahatlatıyor..Bizim doktorumuz çoğu şeyi abartılı ve gereksiz görüyor bende ona güveniyorum, geçen aydan beri önemle, tüm yumurta ve tahin pekmez de verdiriyor sabahları..Hepimizin yavrusu sorunsuz büyür inşallah.
Aslında yumurta tavuğun rahmi. akı da amniyon sıvısı:) öyle bisey geldi aklıma. Bana aşırılığı daha mantıklı geliyor bilmiyorum. Süt de öyle.İyi de yumurta akında protein, magnezyum ve kalsiyum dışında doğru düzgün hiçbir şey yok magnezyum ve kalsiyum da hiçte yüksek oranda değil, protein de zaten bebek için en temel ihtiyaç ve tek yönlü olarak tüketilmediği sürece böbrek yoran birşey değil. Şu anda çocuk doktorlarının neredeyse hepsi 9. Aydan itibaren başlatıyor. Çilek gibi alerjik olması dışında başka bir olayı yok ki. Ya da var da ben mi bilmiyorum?
Bir de hani geçen bahsettiğim metabolizma uzmanı olan doktor var ya o da çevrendeki herkese söyle çocuklarını et/tavuk/balık süt ürünleri yumurta bakliyat ve ağaçta yetişen meyve ile besleyin demiş. Bu adam birsürü kişiye şifa olmuş. O da böyle deyince iyice gaza geldim :)
Bu arada ben böyle yazıyorum ama tartışıyor tartışmayı uzatıyor gibi görünmek istemem kesinlikle. Bizim hukukçular böyle konuşmaya aşırı alışkın, farklı fikirleri eleştirilmeyi çok severim :)
çok yaramaz ama çokta tatlış yaa :)
alkış, gel gel, tel sarar, tarakla saç tarama, öpücük atma, bye bye, amin birsürü şey yapıyo sesleri taklit ediyo elektrik süpürgesini görünce vuuuu dio, bi maymunu var gülen maymun nasl yapıo diince onu taklit ediyo, üst kattaki kız ağlıo abla nasl ağlıo diince üüü diyo, fischer price ın numaralı kaplarının tepesine topunu yerleştirio, araba sürüo, sıralıyo her gösterdiğimizi yapmaya çalışıyo
geçen aydede varmış bak dedim ayde dio abla ağlıo dediğimde aba dio evde bıraktım işe gidiyorum ya oğluma aşkım depreşti
Mantıklı aslında gluten gidince, bağırsak florası düzelip proteini emebilecek kıvama gelecek.. Yediğimiz içtiğimiz hep zehir düşünmekten yoruldum valla..Canım herşey olacağına varır az evvel de yazdım bu sağlıklı bebeklerin de başına geliyor. Allah sakınsın evlatlarımızı.
Çocuk zaten eti yumurtayı filan çok yediği için doktor demiş ki gluteni kesin bu probiyotikle birlikte bebek protein emilimini gerçekleştirecek zaman içerisinde tamamen normale dönecek. Yani ayrıca gluten içeren tüm gıdalar yasak canım.
evet oturdugun semt ve ev de cok etkili ama calisan insan icin istanbul trafigi ve istanbulda zaman gecirebilecek mekanlar bulma cabasi gunde 3/ 4 saate mal oluyor hicte az bir zaman degil. yani bekar olsam ailem biraz daha yakin sehirlerde olsa yada calismasam istanbul guzel gelebilirBende şu anda oturduğum eve taşınan kadar nefret ediyordum :) haklısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?