2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
simdiye kadar zarar gormedigi simden sonra gormeyecek anlamina gelmez. belki de ilkokul caginda dikkat bozuklugu yasayacak oglum bunu bilemem. tv de yada tablette onemli olan uygun icerik izletmek. ben bi ara kadin programlarina fena takmistim. o zaman oglumun yaninda izlerken vicdanim sizlardi. ama uygun cizgi film yada tableti tamamen kisitlarsak cok cazip gelebilir cocuga. simdi kuzenleri bazen hadi gel tablete bakalim diyor umrunda degil benimkinin cunku istedigi zaman erisebilecegini biliyor bunu bilmesi tableti cazip hale getirmiyor. ve tv yada tablet i hic bor zaman bu kadar yeter kapatiyoruz diye kapatmadim. hadi oyun oynayalim dedim kendi birakti. oyle iste. dogrulugunu savunmuyorum bizde boyle isledi surec. takdir annelerin....

Televizyon konusundan bahsedeyim. Basitleştirerek yazmaya çalışacağım. Aslında alanım değil ama biraz araştırmıştım. Daha önce işin içinde insan olunca yapılan araştırma sonuçlarının hata paylarının olabileceğini söylemiştim. Örneğin eşlerin eğitim düzeyi ile aile içi şiddet arasında ilişki olup olmadığı araştırılıyor olsun (bdv de takılıyorum evet:)) Eğitim düzeyi arttıkça şiddetin azaldığını tahmin ediyoruz ve bunu söyleyebilmek için lisans eğitimi almış çiftler ile lise mezunu çiftleri karşılaştırıyoruz diyelim. Lise mezunu çiftler mükemmel bir aileden geliyor ve birbirlerine sevgi saygı duyuyorlar buna karşın lisans mezunu çiftler ise ailelerinden psikolojik şiddet görmüşlerse durum değişebilir değil mi? İşte aslında araştırmak istediğimiz şeye biz istemeden dahil olan engelleyemediğimiz özellikler var (şiddet eğitim düzeyi araştırmasının kirletici değişkeni katılımcıların geçmiş yaşantıları oluyor) ve bunlara kirletici değişken deniyor.

Birçok araştırma yapılmış ve bazı kuruluşlar tarafından televizyon 2yaş üstüne süre kısıtlaması olacak şekilde önerilmiş. TV sessiz bakıcı olarak tanımlanmış. Birçok anne ya da bakıcı tv yi bebeği oyalamak için kullanıyor sorun da burda başlıyor aslında. Bebek sadece tv ile mi büyüyor, aile tv de gösterilenleri açıklıyor mu, bebek zaten dikkat dağınıklığı olan bir bebek olduğu için mi aile tv karşısına koymak zorunda kalıyor vs vs... Bebek ile tv arasındaki ilişki işte bu kirletici değişkenler nedeniyle tam ortaya konulamıyor.
http://dergipark.gov.tr/download/article-file/66362
Bu linkte bebeğin tv de gördüklerini ne derece anlamlandırdığı, bebek üzerine etkileri ve tv nin öğretici olup olmadığı kadar tartışılmış. 2014 yılına kadar yapılan yurtdışı araştırma sonuçları derlenmiş. Bence vaktiniz varsa okuyabilirsiniz. Dili temiz sade.

Bana kalırsa tv evde çok uzun süre açık olmamalı, bebek aile ile vakit geçirmeli ancak tamamen kapatılmamalı. Onun gelişimine uygun video ya da programlar (videolar daha uygun olur çünkü siz seçebilirsiniz programlar genele hitap ediyor) izlenebilir ancak bebeği tv karşısına oturtup iş yapmak çok yanlış. Hiç tv izlemeyen çocuklar tanıdım ancak sosyal anlamda zorlanıyorlar ve arkadaşları ile aynı dili konuşamıyorlar.

Makaleye ilişkin bazı görüntüleri ekliyorum. Herkesin çocuğu önüm için biricik. Her anne de çocuğunu tanıyıp ona uygun davranmayı seçecektir. TV konusu da emzik uyku vs konuları gibi olabildiğmizce kontrollü ama bebeğe göre şekillenecektir bence.

Eklentiler

• 521C935E-4476-4C10-85CC-6FE66088219C.webp
    49,5 KB · Görüntüleme: 48
  • 66BF1A3D-DD4A-4D98-8387-33C2832D72F9.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 51
  • 0871685C-D794-496D-9E81-154B071F9048.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 48
  • 6C683FDC-D4D7-4991-BEEF-11A8891F3C52.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 46
  • 18DB2BBD-5057-477A-9237-BDA525962DFD.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Bu arada ben 5 yaşımda okuma yazma toplama çıkarma gibi kazanımları susam sokağı izleyerek edinmişim. Tüm Türkiye izledi o programı ama anneciğim sağolsun tv dekileri anlamlandırdığımı anlayınca elinden geldiğince pratik yaptırmış. Annem pratik yaptırarak Türkiye’deki binlerce kirletici değişken anneden biri oldu yani:)

Kodlama hatta robotik derslerinin devlette ortaokula özelde ilkokula indiği dönemde tv ve internetten tamamen uzak kalmak yanlış olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Pek araştırma fırsatım yok çalıştığım için. Bayramda 1000 km lik araba yolculuğuna çıkıcaz. Oto Koltuğu almak istiyorum. Eşim biraz aceleye getiriyor.
Almak istediği ürün : Yoyko 1 dönebilir 0-36 kg oto koltuğu. İndirime girmiş 690 tl. Sizce nasıl alınabilir mi?

Canım piyasada fiyat performans açısından çok seçenek olduğu için kafanı bulandırmak istemem. Bütçe olarak çok geniş bir yelpaze var çünkü içinize sinen bir modeli alın. Testlere girmiş koltuklar genelde pahalı. Oto koltuğunda 9-18 mi 9-36 mı alınacak diye karar vermek bile zor oluyor.
0-36 olan koltuklarda 0 özelliği doğumdan hemen sonra kullanmak için aslında. 9kg dan başlasa da olabilir. Dönbilen koltuklar bebeklerin yanlış hatırlamıyorsam 2yaşına kadar ters oturması önerildiği için iyi oluyor. Dönme özelliği kolayca kullanılıyorsa güzel. Çünkü bebek ters oturmak istemeyebiliyor. Yatış pozisyonu olup olmadığına yeterli gelip gelmediğine bakın isterseniz. İsofixli olup olmaması çok önemli değil kemerli bir model de olabilir.
Seçenek olsun istersen:
1000tl altı 0-18 bebe Confort milofix
1000-1500tl 9-18 Römer king 9-36 Chicco you universe olabilir.
İyi yolculuklar şimdiden:)

kızlar oğlum birkaç gündür çok sinirli, elinden bir şey alınca çığlık atıyor, azarlar gibi homurduyor. biz mi birseyi yanlış yapiyoruz?böyle agresif bir karakteri olmasından korkuyorum

Çoook teşekkür ederimm.

kızlar oğlum birkaç gündür çok sinirli, elinden bir şey alınca çığlık atıyor, azarlar gibi homurduyor. biz mi birseyi yanlış yapiyoruz?böyle agresif bir karakteri olmasından korkuyorum
Benim kız da yapıyo aynı hareketleri ve yeni başladı. Sanırım geçici bi dönem. İnşallah yani :))

Bugün kızımı vücudundaki kızarıklıklar için doktora götürdüm. Doktor alerjik gibi dedi. Yumurta akı ve susama bakılacak.
Meningogok aşısını yaptırdık. Ayrıca tüm değerlerine bakmak için kan tahlili yapıldı. 4 tüp kan aldılar idrar tahlili de istedi doktır ama hastanede kızım bi türlü çiş yapmadı. Eve geldikten sonra yaptı çiş, eşim hemen götürdü hastaneye ama az yapmış kabul etmemişler. Bi kaç tane daha örnek alma poşeti ve kabı almış yarın bi daha denicez bakalım. Umarım tahlillerde sıkıntı çıkmaz.
Son olarak kızım 9.5 kilo olmuş (10 kiloya yaklaşmıştı ama biraz zayıflamış) Boyu da 74 cm. Gelişimi gayet iyi dedi doktor.
Biz de durumlar böyle :)

Merhaba, kiz geçen hafta nuna rebl aldık, 360 derece dönmesi tercih sebebimiz oldu. Bebeği koyup alırken inanılmaz rahat. Yine araba içinde ister bize dönüyor, ister dışarıya. Sadece yatış fonksiyonu cok eğimli değil. Onu da bebeklerin 2 saatten fazla oturmaması için bilhassa fazla eğimli üretilmediğini söylemişti e-bebekteki satıcı. 700 tl ye aldık bu arada

Çok geçmiş olsun inşaallah sonuçlar yüzünüzü güldürür.
Maşaallah bebişine çok güzel gelişmiş :)

Teşekkür ederim evet yoyko da 360 derece dönebiliyo ve hafif yatabiliyomuş. Bakalım büyük ihtimalle yoyko alırız ya da dediğiniz markayı.

Günaydın cici anneler

Bugün 9 aylık oldu fındığım ve şimdi baktım ikinci dişimizde patlamış

Emin adımlarla ilerliyoruz bakalım
Sizin minikleriniz nasıl
Benimki de sizinkinden 1 gün küçük. Bizim de alttaki 2 dış 2.5 ay önce çıktı . Şimdi üstteki 2 disimiz çıkıyor

Adac testinden geçmiş mi

Fiyatı çok uygunmus. Adac testi yok sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…