İzmir’de doğum yaptım. Doğrusu öyle üşüme geldi mi hatırlamıyorum. Yanımda iki tane yarım kollu gecelik vardı. Üstümde de ince pike ki bu üstümüz başımız açılmasın diye örtülüyor. Üşüme gelir korkusundan yanıma annem çorap koydurdu evet giydim ama bir işe yaradı mı çıkardım mı sonradan hatırlamıyorum:) Hastanede memeler fora oluyor genelde benim misafirim falan yoktu pek. Gündüz hastanede misafirler varken takmak için almak uygun tabi alınmalı. Atleti ben kışın bile giyemiyorum neredeyse alışmadığımızdan:)Merhaba deneyimli anneler, nasip olursa Ekim annesi olacagim. Malum alisveris, hastane cantasi safhasindayiz bu ara. Merak ettigim su ki; Ekim ayinda İzmir sehrinde yasiyorum burasi cok soguk olmuyor. Hastane icin kalin seyler mi goturmek gerekiyor? Dogumdan sonra usume geliyor diyorlar. Birde emzirme sutyeni onerir misiniz? Atletli yada atletsiz? Musait oldugunuzda bi akil verirseniz pek hayra gecer :)
Maşallah karatay diyeti ile mi zayıfladın? Sütün Nasıl?
Maşallah canım :)Benimki de sizinkinden 1 gün küçük. Bizim de alttaki 2 dış 2.5 ay önce çıktı . Şimdi üstteki 2 disimiz çıkıyor
Şimdi anladım canım:)Altta 2 çıktı üstte yandan çıktı
Kilosu çok mu sınırda, çok mu zayıf ki? Kilolu olsa nolur. Neyse. Bence mama verme. İçinde koruyucular var. illa kilo alsın istiyorsan irmik ver bence, daha masum en azından.Demir olayına ben de önem veriyorum. Hgb bakıldı bizde ferritin değerimi bilmiyorum ama sidefer vermeye başladım 6.aydan itibaren.
Kızlar özellikle mama kullananlara bir sorum var. Doktorumuz oğlumun kilosu düşük olduğu için meyve pürelerine/sularına mama koymamı önerdi. Böyle yapan var mı? Mamayı sulandırır meyve püresine koyarsam çok sulu oluyor. 120-150cc kadar meyve suyuna 1-2ölçek mama atsam olur mu?
Bir de yaklaşık bir buçuk aydır cam rende ile uğraşmak yerine ben örneğin yarım muz bir armut yarım şeftaliyi blendırdan geçiyorum kıvamlı sulandırmadan o şekilde alıştırma bardağından veriyorum. Blendır yanlış mı? Bu şekilde sulandırmadan mama ekleyebilir miyim?
90lık persentilde doğdu gitgide persntili 10a kadar düştü. O yüzden önerdi. İrmik de mama da vermemiştim emmeyi bırakır diye ama irmik vermeye başladım. Mama günde 1-2 ölçek meyvelerine katsam nasıl olur diye düşündüm.Kilosu çok mu sınırda, çok mu zayıf ki? Kilolu olsa nolur. Neyse. Bence mama verme. İçinde koruyucular var. illa kilo alsın istiyorsan irmik ver bence, daha masum en azından.
Hım bilmiyordum. Emmeyi bırakmaz herhalde ama emziren arkadaşlar da yorum yapsınlar daha iyi bilirler.90lık persentilde doğdu gitgide persntili 10a kadar düştü. O yüzden önerdi. İrmik de mama da vermemiştim emmeyi bırakır diye ama irmik vermeye başladım. Mama günde 1-2 ölçek meyvelerine katsam nasıl olur diye düşündüm.
Sen mamayı nasıl veriyorsun? sadece biberonla mı veriyorsun? Doktor meyve pürelerine günde bir iki ölçek ekle dedi ben de bilmediğimden sormak istedim.Hım bilmiyordum. Emmeyi bırakmaz herhalde ama emziren arkadaşlar da yorum yapsınlar daha iyi bilirler.
sağlıkla kucağına al inşallah canım. ben ank.da doğum yaptım ince gecelik+sabahlık yeterli oldu.pijamalari giymek nasip olmadı öyle süslü terlikler,lohusa tacı falan... atraksiyonlu geçti benim :) emzirme sütyeni de aldım atleti de ama ben rahat edemedim. normal atletler daha rahat,sonrasında ortadan klipsli balensiz kullandım ama benim öyle dolu dolu göğüslerin olmadi inşallah senin sütün dolar taşar.Merhaba deneyimli anneler, nasip olursa Ekim annesi olacagim. Malum alisveris, hastane cantasi safhasindayiz bu ara. Merak ettigim su ki; Ekim ayinda İzmir sehrinde yasiyorum burasi cok soguk olmuyor. Hastane icin kalin seyler mi goturmek gerekiyor? Dogumdan sonra usume geliyor diyorlar. Birde emzirme sutyeni onerir misiniz? Atletli yada atletsiz? Musait oldugunuzda bi akil verirseniz pek hayra gecer :)
sağlıkla kucağına al inşallah canım. ben ank.da doğum yaptım ince gecelik+sabahlık yeterli oldu.pijamalari giymek nasip olmadı öyle süslü terlikler,lohusa tacı falan... atraksiyonlu geçti benim :) emzirme sütyeni de aldım atleti de ama ben rahat edemedim. normal atletler daha rahat,sonrasında ortadan klipsli balensiz kullandım ama benim öyle dolu dolu göğüslerin olmadi inşallah senin sütün dolar taşar.
İzmir’de doğum yaptım. Doğrusu öyle üşüme geldi mi hatırlamıyorum. Yanımda iki tane yarım kollu gecelik vardı. Üstümde de ince pike ki bu üstümüz başımız açılmasın diye örtülüyor. Üşüme gelir korkusundan yanıma annem çorap koydurdu evet giydim ama bir işe yaradı mı çıkardım mı sonradan hatırlamıyorum:) Hastanede memeler fora oluyor genelde benim misafirim falan yoktu pek. Gündüz hastanede misafirler varken takmak için almak uygun tabi alınmalı. Atleti ben kışın bile giyemiyorum neredeyse alışmadığımızdan:)
Direk olarak meyve suyuna toz halinde ekleyebilirsin ama mesela aptamil soğuk suda erimez bu sebeple sma veya similac gibi eriyen mama tercih edebilirsin.Sen mamayı nasıl veriyorsun? sadece biberonla mı veriyorsun? Doktor meyve pürelerine günde bir iki ölçek ekle dedi ben de bilmediğimden sormak istedim.
Canım ben ekimin 10unda İzmirde doğum yaptım. Sezaryen olmama,ameliyathane soguk olmasina rağmen üşüme falan hissetmedim. İnce penye geceliklerden almistim yeterli oldu. Sadece çorap giydim ayaklarıma. Bebek içinse ilk anda ebeler vücut ısısını ayarlayamaz diye yedek koydugum hastane cikisini da alip çift kat giydirmisler ama 2. Gün teke düşürdüm hic de üşümedi. Emzirme atletine gelince hastaneye götürdüm ama ebeler izin vermedi giymeme, eve gelince giydim. Sutyenleri sevemedim ben,ama emzirme atletini kullanıyorum rahat geliyor bana. Sağlıkla kucağına alırsın inş miniğini...Merhaba deneyimli anneler, nasip olursa Ekim annesi olacagim. Malum alisveris, hastane cantasi safhasindayiz bu ara. Merak ettigim su ki; Ekim ayinda İzmir sehrinde yasiyorum burasi cok soguk olmuyor. Hastane icin kalin seyler mi goturmek gerekiyor? Dogumdan sonra usume geliyor diyorlar. Birde emzirme sutyeni onerir misiniz? Atletli yada atletsiz? Musait oldugunuzda bi akil verirseniz pek hayra gecer :)
67 ile hamile kaldım, 85le doğuma gittim. 75le çıktım, şu an 56 kiloyum :)
Canım kaç kilo bebeğin bir de sen ve esinin bebekligi nasilmis. Benim kızım da persentil tablosunun altına düştü. Doktorumuz önce panikledi ama sonra kan ve idrar tahlillerinde kayda değer bir sorun olmayınca minyon bebek olacak sağlığı yerinde takviyeye ihtiyaç yok dedi. Şu an 68cm 7kilo bile değil tam olarak ama takilmiyorum. Mama da vermedim hiç. Çünkü ben de babası da minyon insanlariz90lık persentilde doğdu gitgide persntili 10a kadar düştü. O yüzden önerdi. İrmik de mama da vermemiştim emmeyi bırakır diye ama irmik vermeye başladım. Mama günde 1-2 ölçek meyvelerine katsam nasıl olur diye düşündüm.
biz kanz almadk ama bnm sıpa park yatağın kenarlarını koltuk altına alıp tırmanmaya çalışıo koltuklarada tırmanmaya çalışıo koltukta ayakta koydupunda yaslandığımız yere çok rahat tırmanıo
Canım çilek mobilyanın büyüyen karyolasından bizimki. Korkuluğu yükseltilince baya derin oluyor çıkması imkansız gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?