2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Hemen unutuluyor derlerdi de inanmazdim demek ki unutuluryomus :) Allah saglikla buyutumeyi nasip etsin sizede. İzmirde pek soguk olmuyor ama usume gelseydi hatirladiniz diye dusunuyorum ve kalin bir sey koymaya gerek yok diye karar veriyorum :)
merhaba bn istanbuldayım hastanelerde odalar ztn soğuk olmuo kalın şeylrre gerek yok bnm geceliğimde ince penyeydi üşümedim ayağıma çorap giydirttiler. bnm çok fazla kanamam olmuştu eve çıktıktan sonra çok üşüyodum :) bebek benden sıcak oluodu okdr çok üşüyodum ki uyurken bile çoraplarımı çıkartmıyodum :) neyse ki kan hapları işe yaradı sonra da yanma dönemi başlıo ztn menepozlu gibi
sağlıkla kolaylıkla kucaklayın bebişinizi

Bebeğim 4040g 52cmdoğdu her ay ortalama 400-500g kadar aldı 9ay kilosu 8460g idi boy 69cm. İdrar tahlili vermiştik sünnet için de verdik bir kez. Minyon olduğumuzu söyleyemem.
Sabah uyandığında 7:30 gibi emdi 9gibi kahvaltı etti yumurta yemeyi reddetti 1 kibrit kutusu kadar peynir 1 kaşık şeftali püresi 2bebe bisküvisi 1tatlı kaşığı pekmez yedi. Uyucak gibiydi emzirdim azıcık emdi ama uyumadı 13:30gibi 3 yemek kaşığı kadar irmik kabak kapya biber soğandan oluşan yemeği yedi. Sonra emip uyudu. 17:00civarı uyandı muz armut şeftali karışımı 150cc kadar meyve suyu/püresi içti. 19:30da et güveç vardı yemedi yoğurt verdim onu yedi yaklaşık 1.5 yemek kaşığı kadardı. Arada yoğurda karıştırıp et güveçten ona tiftiklediklerimi verdim. 20:30civarı emdi 21:30yatmak için biraz daha emdi uyudu. Gece de iki/üç kez kalkar emmek için.

bnm göğüslerim büyüktü sütle iice büyüdü bi yere sığmaz oldular. evde emzirme atletini çok kullandım çok kullanışlı sütyen çok zor geldi bana. hastanede sanırım ikisini de takmamıştım ztn doğumum zordu sözde süslü püslü fotoğraf çektircektm bitane düzgün fotoğrafım yok :)

Yanlış anlama ama yerinde olsam mama vermezdim. Kızım da 3500 civarı doğdu ve ilk aylar 500-600 gr alıyordu sonra 250-300gr almaya başladı. Kan ve idrar tahlillerinde sorun yoksa bebeğim kasektik diye tabir edilen kemikleri sayılacak derisi susuz kalacak kadar zayıf değilse, kaba ve ince motor becerilerinde sıkıntı yoksa ve en önemlisi mutlu bir bebekse ben mamaya gerek duymam. Tekrar belirteyim tabiki bu benim şahsi fikrim her anne bebeği için en iyisini hisseder bence

Bakliyat kabul ediyor mu? Öğünleriniz güzel görünüyor aslında.

yesoka90 canım köfte tarifini alabilir miyim
Yarım kilo Kıyma bir küçük soğan bir yumurta bir dilim ekmek silme bir çay kaşığının yarısı tuz 1/3 Ajda çay bardağı su bir güzel karıştırıp köfte haline getirip buzluğa atıyorum lazım oldukça dolaptan çıkarıp buzunu çözdürüp pişiriyorum.
Yalnızca kıyma ve soğanla da köfte yapabilirsin(İnegöl köfte) lastik gibi olur tadı güzel olur.
Yarasınnn

Teşekkürler :) nasıl pisiriyorsun peki?

Son düzenleme:
Kilosu çok mu sınırda, çok mu zayıf ki? Kilolu olsa nolur. Neyse. Bence mama verme. İçinde koruyucular var. illa kilo alsın istiyorsan irmik ver bence, daha masum en azından.
Canım sende mama veriyorsun ama yazdığınla çelişiyor :))) Yanlış anlama böyle mamayı öcü gibi gösterenlere kızıyorum. Çünkü benim bebeklerimde doğduklarından bu yana mama alıyorlar. Büyük kızımda mama ile büyüdü. Herkes anne sütü ile büyüyecek diye bir şey yok. Bazı annelerin hiç sütü olmuyor. Anne sütünün olmadığı yerde formül mama verilmeli bence. Mesela benim dayımın hanımının 1 damla sütü olmamış 2 oğlunda da ve bana diyor anneannen ineği sağar getirirdi ondan verirdik. Düşün el kadar bebek inek sütü içmiş. Ve şuanda 2side aslan gibi. Geçen süt konusu da geçmişti. Bende 1 yaşlarından itibaren normal süt vermeye başlayacağım. Herkesin kendi yetiştirme tarzı elbette ama buaradan yazıpta insanları yanlış yönlendirme olmasın. Belki doktoru gerek gördü, biz bilmiyoruz..

Bende emzirmiyorum 1 aydır.
Ve herşeyden yediriyorum kuzuma. Çok şükür iştahımız iyi :)
Normal sütte veriyorum, devam sütüde veriyorum, pipetle kendisi bile içebiliyor.
Birşeyleri verirken korkmayın çocuğunuza. Şimdiden alışsın ki 2 gün sonra bizim çocuk birşey yemiyo demeyelim :)
Günaydın bu arada :)

Emzirmiyorum mama vermeyim de ne vereyim? içinde koruyucu var bebeğime bile bile kanserojen veriyorum. meyveye mama yerine alternatif var en azından değil mi? İrmik koyar un koyar yine olur. mecburum veriyorum o mecbur değil. bebeğini düşündüm de yazdım. bidaha fikir beyan etmicem bu konuda gerçekten .

Canım ben de tek meme emziriyorum ilk aydan bu güne ayda 400g aldı. Çevremdeki herkes mama ver dedi ağladım sabah akşam saat başı emzirdim yine mama vermedim verebilirdim aslıbda. Ben de hassas davrandım doktorum da bence. Başka doktorlar hemen mama ver diyor bu gram alışlara. Şu an doktor mamayı öğün niyetine ver demedi günde bir iki ölçek meyve suyuna kat dedi. Bunca zaman bana katlanan doktor şimdi ver dediyse vermeyi düşündüm. Anemi de olabilir demişti. Üç doktor ile görüştüm ikisi anemi olabileceğini 1yaşında ileri tektik isteyeceklerini söylediler. Öyle de olunca zayıf kan değerleri düşük bir bebeğe verrbilirim gibi geldi.

canım niye hemen kızıyorsun ki? Ben kötü bir şey demedim. Geçen gün sende yesoka90 ya söylemiştin aynı şeyleri..bende veriyorum mama çünkü doğumdan itibaren başka vereceğim başka bir şey yok. Şuan istersen sende vermeyebilirsin mama. Hala kansorojen diyorsun ama vermeye devam ediyorsun. Diğer yediklerimiz çok mu masum??? o nedenle çok kasmaya gerek yok yani..Yok armudun sapı yok üzümün çöpü dersek hayat geçmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…