- 15 Ağustos 2009
- 590
- 944
- 303
- 41
Gözümde canlandiramadim :)masalah nasıl yapiyor:)siz yakında kız bakmaya çıkarsiniz:))biz kanz almadk ama bnm sıpa park yatağın kenarlarını koltuk altına alıp tırmanmaya çalışıo koltuklarada tırmanmaya çalışıo koltukta ayakta koydupunda yaslandığımız yere çok rahat tırmanıo
Anladım canım kusura bakma mama konusunda hassasim ben verdim kimse vermesin gibi bir psikoloji. sen ve doktor daha iyi bilir tabi. inşallah daha iyi olurCanım ben de tek meme emziriyorum ilk aydan bu güne ayda 400g aldı. Çevremdeki herkes mama ver dedi ağladım sabah akşam saat başı emzirdim yine mama vermedim verebilirdim aslıbda. Ben de hassas davrandım doktorum da bence. Başka doktorlar hemen mama ver diyor bu gram alışlara. Şu an doktor mamayı öğün niyetine ver demedi günde bir iki ölçek meyve suyuna kat dedi. Bunca zaman bana katlanan doktor şimdi ver dediyse vermeyi düşündüm. Anemi de olabilir demişti. Üç doktor ile görüştüm ikisi anemi olabileceğini 1yaşında ileri tektik isteyeceklerini söylediler. Öyle de olunca zayıf kan değerleri düşük bir bebeğe verrbilirim gibi geldi.
söylediklerinle çelişiyorsun dedin. iyi niyetli davranıp mama yerine alternatif üretmeye çalıştım sadece. ne vereyim mama yerine? şu an vitamin mineral demir içerigini başka bişey karşılayamaz. Benim mama vermemek icin neler cektigimi az cok biliyorlar. Bu benim dusuncem mama ile ilgili. Yesoka'yla konuştuğum tamamen farklı birseydi. hicbisey masum değil diye göz göre göre kötü şeyleri yediremem. kötünün iyisini vermeye çalışıyorum elimden geldiğince.canım niye hemen kızıyorsun ki? Ben kötü bir şey demedim. Geçen gün sendeyesoka90 ya söylemiştin aynı şeyleri..bende veriyorum mama çünkü doğumdan itibaren başka vereceğim başka bir şey yok. Şuan istersen sende vermeyebilirsin mama. Hala kansorojen diyorsun ama vermeye devam ediyorsun. Diğer yediklerimiz çok mu masum??? o nedenle çok kasmaya gerek yok yani..Yok armudun sapı yok üzümün çöpü dersek hayat geçmez..
Diğer meme ucum yok. Yok derken gerçekten yok hani uç çıkarıcılar falan onlarlık bir durum değil. Bu sabah pankek yaptım:) biraz yedi biraz attı yere:) köfte önceden yerdi bu ara pek yemiyor. Baklagil deneyeceğim bugün saol canım.Belki alternatif deneyebilirsin mesela krep pankek köfte tavuk gibi alternatifler denedin mi
Diğer memeyi emmedi mi o durumda süt az geliyor olabilir canım
hala inat ediyorsun :))) istersen vermeyebilirsin, normal süt verebilirsin mesela.. Demek istediğim kabul etmesen de mamanın besleyiciliğini, vitamin vs şeyler sağladığını bildiğin için veriyorsun. Belki o arkadaşında çocuğunun ihtiyacı var mamaya. Doktoru en iyi biliyor kan vs değerlerinden.söylediklerinle çelişiyorsun dedin. iyi niyetli davranıp mama yerine alternatif üretmeye çalıştım sadece. ne vereyim mama yerine? şu an vitamin mineral demir içerigini başka bişey karşılayamaz. Benim mama vermemek icin neler cektigimi az cok biliyorlar. Bu benim dusuncem mama ile ilgili. Yesoka'yla konuştuğum tamamen farklı birseydi. hicbisey masum değil diye göz göre göre kötü şeyleri yediremem. kötünün iyisini vermeye çalışıyorum elimden geldiğince.
Normal yatakların kenarı için var canım internette satılıyor ama beşiğe onu takdam çocuğu nasıl alıp koyacağım beşiğeBeşik lere takılabilen bi aparat yok mu acaba, boyu iyice yükseltici falan :?
Ohhh yarasın :)Diğer meme ucum yok. Yok derken gerçekten yok hani uç çıkarıcılar falan onlarlık bir durum değil. Bu sabah pankek yaptım:) biraz yedi biraz attı yere:) köfte önceden yerdi bu ara pek yemiyor. Baklagil deneyeceğim bugün saol canım.
Çok geçmiş olsun, ıhlamur çörekotu çayı ve alerjisi yoksa siyah turp suyu bir iki damla çok iyi geliyor.Kızlar selam.Bizim ev çok çok sıcak.pencere çok acamiyorum ya çok esiyor ya da ortancam gidip bakacak diye ödüm kopuyor.balkonlar kapalı onların penceresini bile çok az acabiliyorum. Bebek çok terliyor habire onu degistirmeme ragmen sanirim terimi usudu gece ne oldu bagazinda balgam oluştu. Oksurup duruyor atamiyorda diger kızlarda hiç olmamisti.evet kisacasi balgam söktürme tarifi varmi:)ateş yok sadece balgamli öksürük.
Geçmiş olsun yapışıklık hakkında bir fikrim yok:/Kızlar bebişte vajina yapışıklığı başladıdoktor açtı ama tekrar yapıştı. östrojen kremi kullanıyoruz. Bakalım inşallah açılır.
Ev yanıyor, klima taktıralım dedik, odada müsait duvar bulamadılar, annemlerin yazlığına geldik. Ama bu sefer de kalabalıkta uyumak istemiyor. Hep oyun istiyor. Dün gece eşimle biz dışarıdayken 22.30’a kadar uyumamış. Annem mecbur beni çağırdı, emerken uyudu.
Bu arada bebeği bırakıp gece çıkacak kadar rahatladım. Sonunda ek gıdayla doymaya başladı çok şükür. Ama işe başlama konusunda hala kararsızım.
Eline her şeyi verecek kadar da rahatladım. Ekmek, simit veriyorum kemiriyor. Hatta geçen gün şekerli demedim cici bebe bisküvisi bile verdim. Ohh geniş genişne güzelmiş takmamak
Kilo alması için söylemiş. Doğru haklısın.hala inat ediyorsun :))) istersen vermeyebilirsin, normal süt verebilirsin mesela.. Demek istediğim kabul etmesen de mamanın besleyiciliğini, vitamin vs şeyler sağladığını bildiğin için veriyorsun. Belki o arkadaşında çocuğunun ihtiyacı var mamaya. Doktoru en iyi biliyor kan vs değerlerinden.
2 yaşına kadar kız bebeklerde sık görülen bir durummuş. Ben daha önce duymuştum, operasyonla açılan da duymuştum ama inşallah operasyona gerek kalmaz. Çocuk doktorunun aylık kontrolde bakması lazım aslında. Bizim doktor ihmal etti galiba. Keşke özel hastane olsa da parası neyse verip gidebilsekGeçmiş olsun yapışıklık hakkında bir fikrim yok:/
Biz de klimalı odada takılıyoruz nefes bile alamıyoruz artık diğer odalarda:/
Dert etme canım inşallah geçer de operasyona gerek kalmaz. Ben de okudum merak edip dediğin gibi sık karşılaşılıyormuş operasyonu da kolaymış. Operasyon gerekirse en yakın ile gidip içinize sinen bir hastanede yaptırırsınız.2 yaşına kadar kız bebeklerde sık görülen bir durummuş. Ben daha önce duymuştum, operasyonla açılan da duymuştum ama inşallah operasyona gerek kalmaz. Çocuk doktorunun aylık kontrolde bakması lazım aslında. Bizim doktor ihmal etti galiba. Keşke özel hastane olsa da parası neyse verip gidebilsek
Ben oda yapmadım canım bizim yatak odamıza koydum karyolayı doğduğundan beri orda yatıyor. Odasını 2 yaşından önce ayırmayı düşünmedim hiç zatenBizdede aynısından var odasında dekoratif amaçli duruyor :) sözde 6 aylıkken odasını ayırcaktım :)))
Puset minderini nisandeniz almıştı sanırım. Benim aldığım yine sevi bebenin farklı bir ürünü minder gibi değil ince bir yapısı var terlemesini önlemeye yönelik bir ürün klimalı puset minderi diye geçiyordu sanırım.Sevi Bebe puset minderini senmi almıştım?
ben kahvaltıyı karıştırıp veriyorum.ayrı ayrı mı vermek gerek artık ?Bakliyat kabul ediyor mu? Öğünleriniz güzel görünüyor aslında.
Canım bu iş biraz bebeğe bakıyor, şayet kabul ediyorsa ayrı ayrı vermek en güzeli. Özellikle 9. Aydan itibaren püre şeklinde beslenen bebeklerin taneliye geçişi için teşvik ediyor doktorlar. Ancak bebek yemezse de yapacak birşey yok. Haşlanmış yumurtayı kayısı kıvamında denersen büyük olasılıkla Red yaşamazsın.ben kahvaltıyı karıştırıp veriyorum.ayrı ayrı mı vermek gerek artık ?
Hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım bence çok kalın şeylere gerek yok ama yaşamadan bilemiyor insan her ihtimale karşı kalın bir çift çorap, kısa kollu pijama takım üzerine giyebileceğin pamuklu bir sabahlık veya hırka; emzirme atleti al mutlaka. Herkesin tercihi farklı olur eminim ama ilk günler sürekli emzirme modunda olacağın için sütyen yerine emzirme atleti daha pratik olabilir en azından ben o şekilde rahat etmiştim. Yine de çantana bir de emzirme sütyeni koysan iyi olur çünkü insan denemeden bilemiyor nasıl rahat edebileceğini. Emzirirken ben çok terliyordum ilk günler o nedenle ekstra atlete ihtiyacım olmuştu sürekli değiştirmek zorunda kalmıştım. Bebiş için de çok kalın şeyler koyma bence kısa kollu body, üstüne bir tulum ve çorap yeterli. Hava sıcak olursa sadece uzun kollu body, üzerine patikli bir alt ve bir çift çorap yeterli olur bir de pamuklu battaniye yeter bence. Ben kasım başında doğum yaptım ve annemler üşür giydir filan dedi diye çok giydirmiştim çocuğu doktor çıkarttırmıştı gerek yok dehidre olur bebek diyeMerhaba deneyimli anneler, nasip olursa Ekim annesi olacagim. Malum alisveris, hastane cantasi safhasindayiz bu ara. Merak ettigim su ki; Ekim ayinda İzmir sehrinde yasiyorum burasi cok soguk olmuyor. Hastane icin kalin seyler mi goturmek gerekiyor? Dogumdan sonra usume geliyor diyorlar. Birde emzirme sutyeni onerir misiniz? Atletli yada atletsiz? Musait oldugunuzda bi akil verirseniz pek hayra gecer :)
Canım bence verebilirsin sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ben ek gıdaya alışma döneminde kızıma yaptığım muhallebilere 1-2 ölçek Sma 2 katmıştım bir sıkıntı olmadı. Şimdi muhallebi pek yemiyor hipp in 5 tahıllı kaşık mamasını da verdim birkaç kez ama sevmedi keşke sevseydi ara sıra verirdim. Her zaman yemek hazırlamak zor olabiliyor, dışarıda/yolculukta olabiliyorsun veya bebeğe uygun yemek olmayabiliyor bu anlamda mamalar büyük kurtarıcı bence. Bir dönem yesin biraz toparlasın sonra kesersin zaten. O kadar kafaya takma bence zehir değil neticede bizim tükettiğimiz bir çok gıdadan daha kontrollü diye düşünüyorum ben.90lık persentilde doğdu gitgide persntili 10a kadar düştü. O yüzden önerdi. İrmik de mama da vermemiştim emmeyi bırakır diye ama irmik vermeye başladım. Mama günde 1-2 ölçek meyvelerine katsam nasıl olur diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?