2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
sizde darlık mı vardı yanlış mı hatırlıyorum noldu o

Benim oğlumda bi kaç gündür çok çiş yapıyor gözlemledim gece üşüyor, abime sordum üşüyorsa o soğuktan da çişini yapıyordur dedi. Sen bi de buna dikkat et bakalım istersen.
aaa bnmkide mi üşüo acaba havalar serinledi ist da gece hiç işemezdi benim ki şimdi çişli uyanıo üstünde pike var ama gece hep üstünü açıo

Benim oğlumda bi kaç gündür çok çiş yapıyor gözlemledim gece üşüyor, abime sordum üşüyorsa o soğuktan da çişini yapıyordur dedi. Sen bi de buna dikkat et bakalım istersen.
aaa çok mantıklı. Evet üşüyor. Klimayı acıyorum ara ara ve örtemiyorum üstünü. ama dün gece klima açmamıştım yine aynıydı. Bu gece de açmicam bakalım sabaha nolacak. ay öyle böyle değil ya tartsan 1 kilo gelir bezi.

aaa bnmkide mi üşüo acaba havalar serinledi ist da gece hiç işemezdi benim ki şimdi çişli uyanıo üstünde pike var ama gece hep üstünü açıo
Olabilir tabi benimki de hiç üstünü örtmez bu gece daha sıkı giydirdim bakalım :)

Bizim buralar gece pek soğuk :) anlıyorum anlıyorum bizimki de öyle sıksan suyu çıkar

İyi akşamlar kızlar. Kızım yarın 11 aylık oluyor. Zaman ne çabuk geçti, çok duygulanıyorum. Yaşına gireceğini düşündükçe hem seviniyorum hem de bir hüzün çöküyor sanki. Bu kış olduğu kadar minnoş olmayacak hiç :) Doğum gününde çöpe atılacak magnet tarzı süslere falan para harcamak istemiyorum. Hayırlı bir şeyler yapmak istiyorum. Löseve, Mehmetçik vakfına bağış yapacağım. Kızımın adına Yasini şerif yaptırdım, onları dağıtacağım. Sizce başka ne yapılabilir. Maddi durumu kötü olan öğrencilerime isimsiz olarak erzak yardımı yapmayı düşünüyorum. İnsanlara daha faydalı ne yapabilirim?

o hediyeliklere bende karşıyım boşa giden birsürü para onun yerine dediğin gibi hayırlı işler yapılabilir bnmki de 6 sında doldurdu 11. ayını baktıkça doğduğu gün gözümün önüne gelio eve gelince nasl tutucam nasıl bakıcam die düşündüğüm günler şimdi kucağa sığmıo sıpalar taşırken belimizi ağrıtıolar :) zaman su gibi akıyor

bn 3 aylıkken işe başlasm biliosun bir aydırda anneme bırakıyorum sabahları önceden bizim eve gelip bakıodu anneme götürünce bn evden ayrılırken kıyameti kopartıo evde emzirip götürdüysem annemde tekrar mem mem dio emzirince de bırakmıo gideceğimi bildiği için evde de oyun oynarken bşrden mem mem die üstüme atlıo vermezsem ağlıo sürekli bi emzirme döngüsü içindeyiz 1 ay sonra bukdr sık sütte sağamıcam işyerinde napcak bilemşyorum artk

İyi akşamlar. Ne kadar güzel düşünmüşsün. bence en güzeli uni.de okuyan birine aylık burs bağlamak.
O öğrencilerini giydirip kırtasiye yardımı oyuncak vs. de yapabilirsin.

oğlum kafasını bile isteye duvara kapıya fln vuruo yapma dedikçe daha çok vuruo ne yapmam lazm

Benimki arada uykusu sıkışınca duvara vuruyor nette böyle bir yazı okumuştum:

Bebekler bazı nedenlerden dolayı kafalarını sert bir yere vurmak isterler. Peki kafalarını neden duvara burup kendi canlarını yaksınlar ki?

Hangi nedenlerle kafalarını vurular?

Aslında bu nedenleri bebeklere sorup cevabını alamayacağımız için tam bilinmemekte. Ancak belirli gözlemlerle uzmanlar birkaç neden olabileceğini düşünüyorlar. Kafayı vurma genellikle bebekler 10 aylıkken başlar.

Öncelikle hastalık!

Bebeklik döneminde en fazla bebeğin rahatsızlandığı durumlardan bir tanesi diş çıkarmadır. Bebek dişini çıkaramadığı zaman ağrısından duramaz ve kafasını bir yerlere ritmik bir şekilde vurarak ağrısını dindirmeye çalışır. Kulak iltihabında da kulağının bulunduğu bölgeyi göstererek kaşır ve yine kafasını duvara vurur.

Kendini ifade etme şekli

Bebek bir şeyleri anlatmak istediği zaman genellikle konuşamadığı için anlatamaz. Ebeveynin ya anlayamadığı ya da yanlış anladığı durumlarda bebek sinirlenir ve sinirlendiğini göstermek için kafasını bulduğu en sert cisme vurmaya çalışır.

İlgi çekme

Bebek ilgisiz kalmayı sevmez. Günümüzde anne- babalar kimi zaman yorgun olduklarından kimi zaman zamanları olmadığından bebekle ilgilenemez. Yukarıdaki maddelerden sonra bu madde gerçekleşmektedir. Ağrı yüzünden bebek kafasını bir yerlere vurarak rahatlamaya çalışırken aniden tüm ilgiyi topladığını fark etmektedir. Herkes elindeki işi bırakır ve bebekle ilgilenir. Bu durum da bebeğin hoşuna gider.

Bebeğimi bu rahatsızlıktan kurtarmak istiyorum ne yapmalıyım?

Bebeğin hangi sebeple vurduğunu anlamasınız!

Öncelikle bebek hastalıktan mı, kendini ifade edemediğinden mi veya ilgi çekmek amacıyla mı yapıyor onu öğrenmelisiniz.

Hastalıktan yapıyorsa hastalığın tedavisi en kısa sürede yapılmalıdır. Kendini ifade edemediği için yapıyorsa kendini ifade etmesine izin verip anlamaya çalışmalısınız.

Eğer ilgi çekmek için yapıyorsa sanki bu kafa vurma hareketi sizin canınızı yakmıyor gibi davranmalısınız. Bunu sizden istemenin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Küçücük bir bebek kafasını küt küt duvara vururken içiniz parçalanacak ancak dayanmak zorundasınız. Bunun için öncelikle evde kafasını halıya vuruyorsa daha yumuşak bir yüzeyi olan halı seçmelisiniz ki kafasını vurduğunda çok canı yanmasın. Tabiki heryeri pamukla sarmayın ki kafasını vurmasının neticesinin kendi canını yakmak olduğunu anlayabilsin.

Bebeklerin de bir acı eşiği olduğu için kafasını aşırı derecede acıtacak şekilde vurmayacaktır.

KAYNAK: Hemsire.Com

Gece bez değiştiriyormusun? Ben değiştiremiyoruz benimki de çok şişmiş oluyor. Bu arada 1 ekim de 1 yaşında oluyor bizimki :)

Gece bez değiştiriyormusun? Ben değiştiremiyoruz benimki de çok şişmiş oluyor. Bu arada 1 ekim de 1 yaşında oluyor bizimki :)
Hayır değiştirmiyorum. ama dün gece ağladı, kucağıma aldım. kucağımda kaka yaptı. Saat 4'tu. Ben de değiştirdim haliyle. Kocamandı bez:))
Maşallah 14 gün büyük benim kızdan nice yaşları olsun:)

ben uzun süredir değiştirmiyorum gece çok emse de çiş yapmıodu uyandığından salıodu hemen bu ara gece ıslatıo bezini benim kiüşüyodur belki de arkadaşın dediği gibi

aynen aklıma gelen şeyler
hastalık dikkat çekmek bir de anlatamama kardeşim çok geç konuşmuştu anlatamadığı için sinirlenip kafasını duvarlara vururdu
bnm oğlumda ilk banyo kapısıyla başladı banyoya girmek istedi bizde kapısını kapattık açalım diye eliyle vurdu aç aç dedi biz açmadk tabi orası pis gidilmez fln dedik ama inadım inat her bebek gibi sonra kafasını banyo kapısını vurdu due yapma fln diince ilk seferde baktı ilgi çekio ondan vuruo heralde geöende emerken eliyle suratına vuruodu vurma annecim neden vuruoaun uf olur dediğimde gülüp daha sert vurmaya başladı bebeğim ilgisiz mi kalıo acaba eve geldikten sonra hiç tek bırakmıyoruz hem onla oynuyoruz ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…