sizde darlık mı vardı yanlış mı hatırlıyorum noldu obenimki gunde bir kere yapiyor. kivami hafif yapiskan. onuda zorlanarak yapiyor. yani kaka cok sert degilse bu zorlanma cogu bebekte oluyor galiba. uc yasindaki oglumda oyle bir ikiniyorki heralde tas gibi cikaracak diyorum ama oyle olmuyor. kizarip morarmiyorsa aglayip sikilmiyorsa o zorlanma olarak gordugumuz sey kakalarini yapmalari icin ihtiyac gibi birsey olabilir?
aaa bnmkide mi üşüo acaba havalar serinledi ist da gece hiç işemezdi benim ki şimdi çişli uyanıo üstünde pike var ama gece hep üstünü açıoBenim oğlumda bi kaç gündür çok çiş yapıyor gözlemledim gece üşüyor, abime sordum üşüyorsa o soğuktan da çişini yapıyordur dedi. Sen bi de buna dikkat et bakalım istersen.
aaa çok mantıklı. Evet üşüyor. Klimayı acıyorum ara ara ve örtemiyorum üstünü. ama dün gece klima açmamıştım yine aynıydı. Bu gece de açmicam bakalım sabaha nolacak. ay öyle böyle değil ya tartsan 1 kilo gelir bezi.Benim oğlumda bi kaç gündür çok çiş yapıyor gözlemledim gece üşüyor, abime sordum üşüyorsa o soğuktan da çişini yapıyordur dedi. Sen bi de buna dikkat et bakalım istersen.
Olabilir tabi benimki de hiç üstünü örtmez bu gece daha sıkı giydirdim bakalım :)aaa bnmkide mi üşüo acaba havalar serinledi ist da gece hiç işemezdi benim ki şimdi çişli uyanıo üstünde pike var ama gece hep üstünü açıo
Bizim buralar gece pek soğuk :) anlıyorum anlıyorum bizimki de öyle sıksan suyu çıkaraaa çok mantıklı. Evet üşüyor. Klimayı acıyorum ara ara ve örtemiyorum üstünü. ama dün gece klima açmamıştım yine aynıydı. Bu gece de açmicam bakalım sabaha nolacak. ay öyle böyle değil ya tartsan 1 kilo gelir bezi.
o hediyeliklere bende karşıyım boşa giden birsürü para onun yerine dediğin gibi hayırlı işler yapılabilir bnmki de 6 sında doldurdu 11. ayını baktıkça doğduğu gün gözümün önüne gelio eve gelince nasl tutucam nasıl bakıcam die düşündüğüm günler şimdi kucağa sığmıo sıpalar taşırken belimizi ağrıtıolar :) zaman su gibi akıyorİyi akşamlar kızlar. Kızım yarın 11 aylık oluyor. Zaman ne çabuk geçti, çok duygulanıyorum. Yaşına gireceğini düşündükçe hem seviniyorum hem de bir hüzün çöküyor sanki. Bu kış olduğu kadar minnoş olmayacak hiç :) Doğum gününde çöpe atılacak magnet tarzı süslere falan para harcamak istemiyorum. Hayırlı bir şeyler yapmak istiyorum. Löseve, Mehmetçik vakfına bağış yapacağım. Kızımın adına Yasini şerif yaptırdım, onları dağıtacağım. Sizce başka ne yapılabilir. Maddi durumu kötü olan öğrencilerime isimsiz olarak erzak yardımı yapmayı düşünüyorum. İnsanlara daha faydalı ne yapabilirim?
Burda da hava serinledi de giriş katı olunca camı açamıyorum bazen:/Bizim buralar gece pek soğuk :) anlıyorum anlıyorum bizimki de öyle sıksan suyu çıkar
bn 3 aylıkken işe başlasm biliosun bir aydırda anneme bırakıyorum sabahları önceden bizim eve gelip bakıodu anneme götürünce bn evden ayrılırken kıyameti kopartıo evde emzirip götürdüysem annemde tekrar mem mem dio emzirince de bırakmıo gideceğimi bildiği için evde de oyun oynarken bşrden mem mem die üstüme atlıo vermezsem ağlıo sürekli bi emzirme döngüsü içindeyiz 1 ay sonra bukdr sık sütte sağamıcam işyerinde napcak bilemşyorum artkAh canım ben de beş gündür işe gidiyorum. Kızım tam bir meme delisi oldu. Evden çıkarken emiyor, üç saat sonra geldiğimde hemen yapışıyor memeye. Memede uyuyor, mızmızlanınca emziriyorum, memeyi on kez falan bırakıp etrafa gülücükler saçıyor. Kızım işe başlayacağım zamanı mı buldun memeye düşkün olacak diyorum. İnşallah dişler yüzünden geçici bir şeydir
İyi akşamlar. Ne kadar güzel düşünmüşsün. bence en güzeli uni.de okuyan birine aylık burs bağlamak.İyi akşamlar kızlar. Kızım yarın 11 aylık oluyor. Zaman ne çabuk geçti, çok duygulanıyorum. Yaşına gireceğini düşündükçe hem seviniyorum hem de bir hüzün çöküyor sanki. Bu kış olduğu kadar minnoş olmayacak hiç :) Doğum gününde çöpe atılacak magnet tarzı süslere falan para harcamak istemiyorum. Hayırlı bir şeyler yapmak istiyorum. Löseve, Mehmetçik vakfına bağış yapacağım. Kızımın adına Yasini şerif yaptırdım, onları dağıtacağım. Sizce başka ne yapılabilir. Maddi durumu kötü olan öğrencilerime isimsiz olarak erzak yardımı yapmayı düşünüyorum. İnsanlara daha faydalı ne yapabilirim?
oğlum kafasını bile isteye duvara kapıya fln vuruo yapma dedikçe daha çok vuruo ne yapmam lazm
sabahları kizimin bezi resmen 1 kilo gelir abartmiyorum. O kadar çiş dolmuş oluyor ki. Bir de kaka yapmışsa vay haline. Cis ve kaka taştığı oluyor bazen. Bu kadar çiş normal mi? Tamam gece 1 veya 2 defa mama içiyor ama tüm gün yaptığından bile fazla.
Bu ayın 14'unde 11 aylık oluyor. Kontrole goturecem. Geçen ay götürmemistim. Vay be 1 yaşına az kaldı. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor.
Hayır değiştirmiyorum. ama dün gece ağladı, kucağıma aldım. kucağımda kaka yaptı. Saat 4'tu. Ben de değiştirdim haliyle. Kocamandı bez:))Gece bez değiştiriyormusun? Ben değiştiremiyoruz benimki de çok şişmiş oluyor. Bu arada 1 ekim de 1 yaşında oluyor bizimki :)
ben uzun süredir değiştirmiyorum gece çok emse de çiş yapmıodu uyandığından salıodu hemen bu ara gece ıslatıo bezini benim kiüşüyodur belki de arkadaşın dediği gibiGece bez değiştiriyormusun? Ben değiştiremiyoruz benimki de çok şişmiş oluyor. Bu arada 1 ekim de 1 yaşında oluyor bizimki :)
aynen aklıma gelen şeylerBenimki arada uykusu sıkışınca duvara vuruyor nette böyle bir yazı okumuştum:
Bebekler bazı nedenlerden dolayı kafalarını sert bir yere vurmak isterler. Peki kafalarını neden duvara burup kendi canlarını yaksınlar ki?
Hangi nedenlerle kafalarını vurular?
Aslında bu nedenleri bebeklere sorup cevabını alamayacağımız için tam bilinmemekte. Ancak belirli gözlemlerle uzmanlar birkaç neden olabileceğini düşünüyorlar. Kafayı vurma genellikle bebekler 10 aylıkken başlar.
Öncelikle hastalık!
Bebeklik döneminde en fazla bebeğin rahatsızlandığı durumlardan bir tanesi diş çıkarmadır. Bebek dişini çıkaramadığı zaman ağrısından duramaz ve kafasını bir yerlere ritmik bir şekilde vurarak ağrısını dindirmeye çalışır. Kulak iltihabında da kulağının bulunduğu bölgeyi göstererek kaşır ve yine kafasını duvara vurur.
Kendini ifade etme şekli
Bebek bir şeyleri anlatmak istediği zaman genellikle konuşamadığı için anlatamaz. Ebeveynin ya anlayamadığı ya da yanlış anladığı durumlarda bebek sinirlenir ve sinirlendiğini göstermek için kafasını bulduğu en sert cisme vurmaya çalışır.
İlgi çekme
Bebek ilgisiz kalmayı sevmez. Günümüzde anne- babalar kimi zaman yorgun olduklarından kimi zaman zamanları olmadığından bebekle ilgilenemez. Yukarıdaki maddelerden sonra bu madde gerçekleşmektedir. Ağrı yüzünden bebek kafasını bir yerlere vurarak rahatlamaya çalışırken aniden tüm ilgiyi topladığını fark etmektedir. Herkes elindeki işi bırakır ve bebekle ilgilenir. Bu durum da bebeğin hoşuna gider.
Bebeğimi bu rahatsızlıktan kurtarmak istiyorum ne yapmalıyım?
Bebeğin hangi sebeple vurduğunu anlamasınız!
Öncelikle bebek hastalıktan mı, kendini ifade edemediğinden mi veya ilgi çekmek amacıyla mı yapıyor onu öğrenmelisiniz.
Hastalıktan yapıyorsa hastalığın tedavisi en kısa sürede yapılmalıdır. Kendini ifade edemediği için yapıyorsa kendini ifade etmesine izin verip anlamaya çalışmalısınız.
Eğer ilgi çekmek için yapıyorsa sanki bu kafa vurma hareketi sizin canınızı yakmıyor gibi davranmalısınız. Bunu sizden istemenin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Küçücük bir bebek kafasını küt küt duvara vururken içiniz parçalanacak ancak dayanmak zorundasınız. Bunun için öncelikle evde kafasını halıya vuruyorsa daha yumuşak bir yüzeyi olan halı seçmelisiniz ki kafasını vurduğunda çok canı yanmasın. Tabiki heryeri pamukla sarmayın ki kafasını vurmasının neticesinin kendi canını yakmak olduğunu anlayabilsin.
Bebeklerin de bir acı eşiği olduğu için kafasını aşırı derecede acıtacak şekilde vurmayacaktır.
KAYNAK: Hemsire.Com
3 ekim de bizim :)Gece bez değiştiriyormusun? Ben değiştiremiyoruz benimki de çok şişmiş oluyor. Bu arada 1 ekim de 1 yaşında oluyor bizimki :)
sizde darlık mı vardı yanlış mı hatırlıyorum noldu o
Hayır değiştirmiyorum. ama dün gece ağladı, kucağıma aldım. kucağımda kaka yaptı. Saat 4'tu. Ben de değiştirdim haliyle. Kocamandı bez:))
Maşallah 14 gün büyük benim kızdan nice yaşları olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?