2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
vuhuu en kızıma 'terminatör' ismini taktım bu yüzden

liliyaa bacım sen gelmez oldun diye türkü çağıracam :))) inşaallah tatil çok güzel geçiyordur.
Canım benim:)) biz dün döndük. Çok güzel geçti bayıldım oralara. Sena midilli'ye ve deveye bindi:)
yeme sorunu hala devam ediyor. Sizler de yaşamışsınız böyle bir durum ve baya uzun sürmüş. Neden peki? Psikolojik olmasından korkuyorum. Acaba bişeye tepki olarak mı yemiyor. Bazen beğenmediği için yemediği de oluyor. Bana tarif verirmisniz özellikle kahvaltı için? Bir de kuru meyvelerle ne yapabilirm mesela muhallebi olur mu

Tahlil sonuçları çıktı. Bu bakılanlar yeterli mi? Rotavirüs aşısı yaptırdık zaten ondan şüphelenmiyordum. Kaka katı kıvamda yazıyor nasıl katı oluyor anlamadım kızlar sabahtan beri 6 kere kaka yaptı hepsi sulu ve mukusluydu.. Fineas yesoka90

Eklentiler

• 1B37FBA2-67F9-45B9-8A67-F884608DAEA8.webp
    15 KB · Görüntüleme: 27
Çok sevindim. Senaya gel sen jokey olmuş :))) nasıl da mutlu olmuştur.

Ben iştahsızlığını normal yorumluyorum canım, psikolojik olduğunu da kesinlikle düşünmüyorum. Dişten olduğunu sanıyorum. Anne için yemeyen bebek çok zor oluyor(oturup hüngür hüngür ağladığım günler çok olmuştur) ama geçecek, geçiyor.
Tarife gelince, benim kahvaltıda olmazsa olmazım yumurta haftada bir iki defa da sucuk. Yumurtayı çok farklı varyasyonlara sokabilşyorum :) mesela yunurtyaı çırpıyorum patates veya havuç haşlayıp ezip içine katıyorum evde varsa çok az maydanoz ve bir kibrit kutusu ezine/kaşar/köy peyniri ezip ekliyorum. Omlet gibi pişiriyorum. Yine aynı tarifi patates/havuç ve maydanoz eksik olarak ekşi mayalı ekmek doğrayıp yapıyorum. ıspanak yemeği yaparken kavurduğum soğanlı ıspanaklı salçalı kısmından birkaç kaşık alıyorum yumurta ekşi mayalı ekmek içi ve ıspanağı ekleyip keyfe keder içine kaşar koyup pişiriyorum. Domatesi blendırdan geçirip zeytinyağı ile pişirip yumurta ekleyip menemen gibi yapıyorum(acayip lezzetli oluyor zeytinyağı bol olacak 2-3 yemek kaşığı kadar). Sucuklu/kıymalı yumurta yapıyorum(kıymalıyı pek sevmiyor). Ispanaklı /kıymalı/ peynirli börek yapıyorum yumuşacık puf puf. Bazen haşlanmış(kayısı kıvamı) ve tereyağıyla tavada pişmiş sade veriyorum. Soğana bayılıyor tereyağlı soğanlı yumurta yapıyorum. Fırında kremalı patates yapıyorum nadiren.
Kuru meyve ile olabilecek en güzel şey muhallebi internette türlü türlü tarif var özellikle hurmalı tarifler güzel oluyor. Ben genelde kuru meyveyi öyle veriyorum eline kemirsin rahatlasın diye :) malum benim cadılar muhallebi sevmiyor.

Canım bir önceki sonuç için koyu kıvamda yazıyor bu sonuç için değil sanki? Daha önce tahlil vermiş miydin aynı yere?

Bakılanlar en acil olanlar. Mesela adenovirüs bakılabilirdi sindirilmemiş gıda bakılabilir ama bakmamış. Ancak yine de en önemlisine bakmış. Lökosit ve eritrositin ikisi de negatif olduğuna göre stres yapacak hiçbirşey yok Allahın izniyle canım. Bebeğin kabul ettiği ölçüde probiyotik takviyesi yap(kemik suyu tavuk suyu kefir yoğurt tarhana turşu), evde probiyotik damla varsa onu da verebilirsin. Ayrıca bu süreçte süt veriyorsan kesinlikle kes. Yarına daha iyi olacak inşaallah.
Genel Not: Rota virüs olsaydı kakası o renk olmazdı. Aşıya rağmen olabiliyor.

esra_s senin de güzel keyifli vakit geçiriyor olmanı diliyorum :)
oğlum saat başı uyanıyor burada da deniz havası da uyku yapmadı ama gündüz yorulmuyorum.ev işi,yemek derdi yok,annem,kardeşim,halam var hep ilgileniyorlar. çok şükür uykusuz olsam da moralim yerinde

Aynen canım bir öncekiymiş ben aceleden yanlış anladım. Enterogermina var canım başka probiyotik damla Yok. Kabul etmiyor yiyecek sadece emiyor.süt vermiyorum. Çok sağ ol canım .valla sizi koysalar hastaneye hem analar rahatlar hem doğru tedavi yapılır:)

oğlum saat başı uyanıyor burada da deniz havası da uyku yapmadı ama gündüz yorulmuyorum.ev işi,yemek derdi yok,annem,kardeşim,halam var hep ilgileniyorlar. çok şükür uykusuz olsam da moralim yerinde
Uyanma hepimizin olmazsa olmazı canım :) iyi olmana ve hava değişikliğinin hastalık getirmemesine sevindim. Ye, iç, yat tadını çıkar bizim yerimize de :))

Şayet ishal yarın da bu şekilde devam ederse maflor veya biogaia damla tavsiye ederim canım. Emdiği yeter kuzuya Allahın izniyle. İltifatın için de çok teşekkür ederim. Keşke doktorlarımız böyle yangından mal kaçırır gibi ilaca sarılmasa.

İltifat değil ben burdan bisürü şey öğrendim canım. İnşallah yarın güzel bir gün olur..

Kızlar Bu arada omega-3 meselesi ile ilgili bir tablo gördüm paylaşmak istedim.
Hamsi forever
Benim yavrum hamsi yer üstüne kolbastı oynardı babası Karadenizli oynamasa da. Oğlum acayip oynak. Şimdi en sevdiği şeyleri hamsi muz onları da reddediyor. O kadar hayat dolu ki ateşi düştüğü anlarda hemen parmak şıklatıyo. Bebeğim ya.

4 üst 4 altta var kesiciler. 1 tane de azı dişi var canım. Ama ateşi 39 a dayanıyor. Diş bu kadar ateş yapar mı
Yapar canım yani şöyle ki dişten sebep bağışıklık düşüyor ya normalde onu hiç etkilemeyecek ya da ateşini 37-38e ancak getirecek basit bir virüs yüzünden ateşi 39-40a varabilir. Aslında temel sebep yine diş oluyor çünkü diş dönemi olmasa bağışıklık düşmeyecek sende hafif ateşlendi geçti deyip geçeceksin. Ama diş olunca hem yemiyor hem ateşi virüs yüzünden artıp kaka bozuluyor.
Pek muhtemel diğer azı gelecek köpek dişleri de hemen ertesinde çıkabilir. Benim ufaklığın alt azıların peşine üst azılar çıkmadan alt köpek dişleri çıktı ve benzer bir süreç yaşadık bizde öncesinde.

Oyy mimik hamsi :)))
Benimkiler de ankaralı değil ama sabahtan akşama Ankara havası ile göbek atıyorlar :)
Maşaallah kuzuya demek ki dirençli olacak o kadar ateşin arasında bile parmak şıklatması çok iyi. Allah nazardan korusun.

İnşallah biran önce çıkar da rahatlar yavrum. Zaten kabarmış diş etleri. Ağzı da akıyor.kaç gün sürmüştü bu hastalık hali canım

Aynen aslında çok dirençli herşeye ağlayan bi çocuk değil. Erik dalında da oynuyor bi de bu ara lokomotif diye bi şarkıda oynuyor hepsinde farklı oynuyor havasına göre:) benimkine yemek yedirme sabahtan akşama kadar basket futbol saklambaç bi de müzik aç tamam. Aralarda da meme. O kadar fıkırdak o kadar meşgul ki yemek yemek onun için zaman kaybı..

Canım öncelikle çok üzüldüm kaybın için Allah hayırlısıyla tekrar anne olmayı nasip eder inşallah.
Fotoğraf bana çok tanıdık bir tablo çünkü Bahsettiğin şeyler kızımda da var 2 yaş sendromu mu yoksa atak haftasından dolayı mı bilmiyorum ama istediği olmayınca olay çıkarıyor. Gündüz uyumayı reddediyor ve gece de artık uykusuzluktan ve yorgunluktan resmen bayılıyor. Bana aşırı düşkünleşti ve gece de çok sık uyanıp emmese bile memede uyumak istiyor. Bir de herşeyi kendi yemek istiyor artık ona yedirmeme izin vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…