- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.875
- 298
Canım çocuklar genelde krepi çok sever. Yumurta yemesi için bir yumurtanın içine çok az malzeme katıp krep yapıyorum. Bir tane krep çıkıyor ama bu sayede bir yumurtayı bitirmiş oluyor. Malzemeler: 1 yumurta, 1 yemek kaşığından az yoğurt, azıcık sıvı yağ, hafif kıvam verecek kadar unCanım benim:)) biz dün döndük. Çok güzel geçti bayıldım oralara. Sena midilli'ye ve deveye bindi:)
yeme sorunu hala devam ediyor. Sizler de yaşamışsınız böyle bir durum ve baya uzun sürmüş. Neden peki? Psikolojik olmasından korkuyorum. Acaba bişeye tepki olarak mı yemiyor. Bazen beğenmediği için yemediği de oluyor. Bana tarif verirmisniz özellikle kahvaltı için? Bir de kuru meyvelerle ne yapabilirm mesela muhallebi olur mu
Sağ ol canım. Kızım da artık mama sandalyesine oturmuyor. Yemeğin hazırlandığını görünce normal sandalyeye çıkıp oturuyor. Mutfağın zemini taş olduğu için korka korka yediriyorum. Resmen ayrı bir birey olduklarını ilan ediyorlar :)Canım öncelikle çok üzüldüm kaybın için Allah hayırlısıyla tekrar anne olmayı nasip eder inşallah.
Fotoğraf bana çok tanıdık bir tablo çünkü Bahsettiğin şeyler kızımda da var 2 yaş sendromu mu yoksa atak haftasından dolayı mı bilmiyorum ama istediği olmayınca olay çıkarıyor. Gündüz uyumayı reddediyor ve gece de artık uykusuzluktan ve yorgunluktan resmen bayılıyor. Bana aşırı düşkünleşti ve gece de çok sık uyanıp emmese bile memede uyumak istiyor. Bir de herşeyi kendi yemek istiyor artık ona yedirmeme izin vermiyor.
Sağol canım öneriler için. Krep denedim yemiyor. Kaşar da öyle. Süzme peynir seviyor. Kuskusu denicem. Valla cici bebeye çok karşıydım, dediğin gibi yeter ki yesin diye eline tutuşturdum geçende yedi.Canım çocuklar genelde krepi çok sever. Yumurta yemesi için bir yumurtanın içine çok az malzeme katıp krep yapıyorum. Bir tane krep çıkıyor ama bu sayede bir yumurtayı bitirmiş oluyor. Malzemeler: 1 yumurta, 1 yemek kaşığından az yoğurt, azıcık sıvı yağ, hafif kıvam verecek kadar un
Kuskus da benim için kurtarıcı. Yoğurtlu, domatesli ya da peynirli yapıyorum
Taneli yemekleri tek tek yemeyi seviyor. Bezelye, barbunya fasulye, kuru fasulye vb. Tabi her yer yağ ve salça olmasın diye peçeteyle taneleri tek tek silip veriyorum
Kaşar peynirini küçücük küpler şeklinde kesiyorum, onu yemeye bayılıyor. Kaşar oda sıcaklığına gelirse daha kolay yiyor.
Bir de iştahsız zamanlarında yeter ki yesin mantığına girip sütle muz, cici bebe ezip veriyorum.
Çok sağol canım yarın sabah güzel bir omlet yapayım senin gibi. İnşallah geçer bu durum bir an önce. Hapur hupur yesin eskisi gibi.Çok sevindim. Senaya gel sen jokey olmuş :))) nasıl da mutlu olmuştur.
Ben iştahsızlığını normal yorumluyorum canım, psikolojik olduğunu da kesinlikle düşünmüyorum. Dişten olduğunu sanıyorum. Anne için yemeyen bebek çok zor oluyor(oturup hüngür hüngür ağladığım günler çok olmuştur) ama geçecek, geçiyor.
Tarife gelince, benim kahvaltıda olmazsa olmazım yumurta haftada bir iki defa da sucuk. Yumurtayı çok farklı varyasyonlara sokabilşyorum :) mesela yunurtyaı çırpıyorum patates veya havuç haşlayıp ezip içine katıyorum evde varsa çok az maydanoz ve bir kibrit kutusu ezine/kaşar/köy peyniri ezip ekliyorum. Omlet gibi pişiriyorum. Yine aynı tarifi patates/havuç ve maydanoz eksik olarak ekşi mayalı ekmek doğrayıp yapıyorum. ıspanak yemeği yaparken kavurduğum soğanlı ıspanaklı salçalı kısmından birkaç kaşık alıyorum yumurta ekşi mayalı ekmek içi ve ıspanağı ekleyip keyfe keder içine kaşar koyup pişiriyorum. Domatesi blendırdan geçirip zeytinyağı ile pişirip yumurta ekleyip menemen gibi yapıyorum(acayip lezzetli oluyor zeytinyağı bol olacak 2-3 yemek kaşığı kadar). Sucuklu/kıymalı yumurta yapıyorum(kıymalıyı pek sevmiyor). Ispanaklı /kıymalı/ peynirli börek yapıyorum yumuşacık puf puf. Bazen haşlanmış(kayısı kıvamı) ve tereyağıyla tavada pişmiş sade veriyorum. Soğana bayılıyor tereyağlı soğanlı yumurta yapıyorum. Fırında kremalı patates yapıyorum nadiren.
Kuru meyve ile olabilecek en güzel şey muhallebi internette türlü türlü tarif var özellikle hurmalı tarifler güzel oluyor. Ben genelde kuru meyveyi öyle veriyorum eline kemirsin rahatlasın diye :) malum benim cadılar muhallebi sevmiyor.
Canım sizin bakıcı cidden bir tuhaf ya.. şimdiye kadar anlattıklarını kafamda birleştirince galiba ya seninle ya da büyük kızınla bir zıtlaşması var gibime geliyor. Kasıtlı olarak Arven’e bir şey yapacağını sanmıyorum ama aranızdaki soğuk savaştan etkileniyor gibi ve ileride de etkilenebilir gibi geliyor bana. Bence bu söyledikleri hakkında açık açık konuşmalısınız. Nedir ne değildir ne söylemeye çalışmış kendini ifade etsin sen de aynı şekilde içindekileri paylaş. Eğer yürümeyecekse de başka birisini bulursun olur biter..Kizlar bakici ilk ise basladigi zaman arvenin kasık kısmı bezden dolayi kizardi vs.snra bu sekilde baglanacak diye uyardim gosterdim.simdi iki gundur yine kizarik soyledim ben dogru bagliyorum ozen gosteriyorum dedi.oraya hic bez degmiyo bile vs.bugunde buyuk kizima ben dogru bagliyorum annen yanlis bagliyo bence ondan oluyo demis.kizimda simdiye kadar annem bagladi hic bole bisi olmadi deyince annen 30 yasinda ben 60 yasindayim demis bilmis bi surat ifadesi takinarak ! Hey allahim ben ne desem simdi napsam.aksama o gitmeden altini almayi dusunuyorum.yine kizariksa kabullensin yanlis bagladigini diye.
Çok iyi fikir ne yalan söyleyim benim de aklıma geldi. 5 in altında değildir heralde ama 5,5-6 bile pişik yapar tahminim.bnmkininde poposu bi süredir kızarık bugünde kabarmış gibi olmuş. işyerindrn ph kağıdı getirip kakanın phını ölçesim var resmen ya
Süzme peyniri kendin mi yapıyorsun canım yapıyosan nasıl yapıyorsun tarif alabilir miyim? Seninki eski haline dönecektir merak etme..Ne güzel hapur hupur yiyen çocuklar duyunca seviniyorum benimkilere kırk çeşit yapıyorum hepsinden kendi zorumla birer kaşık anca yedirebiliyorum hapur hupur yemelerini izlemek nasıl bir duygu merak ediyorum açıkçası :)Sağol canım öneriler için. Krep denedim yemiyor. Kaşar da öyle. Süzme peynir seviyor. Kuskusu denicem. Valla cici bebeye çok karşıydım, dediğin gibi yeter ki yesin diye eline tutuşturdum geçende yedi.
wallahi kızlar yalnız olana Allah yardım etsin.arada böyle memlekete gelmesem ya da annem,halam yanıma gelmese kırıkkale'de kafayı yerim.Uyanma hepimizin olmazsa olmazı canım :) iyi olmana ve hava değişikliğinin hastalık getirmemesine sevindim. Ye, iç, yat tadını çıkar bizim yerimize de :))
Yeni sonuç bgn çıkıcak galiba,rota aşıları yapılsa bile nadiren rota geçirme durumu var ama o da genelde kreş ve okul dönemine geliyo şuan aşının etkinliği yüksektir rota kakası açık renkli ve yoğun oluyo.onu eleyelim.bgn daha iyidir umarım kuzuş?
Sonuç o kadar canım rota bakılmış lökosit ve eritrosit bakılmış. Gece 2 kere kaka yaptı sabah da yaptı hep ishal ve mukuslu. Bu sabah da bişey yediremedimYeni sonuç bgn çıkıcak galiba,rota aşıları yapılsa bile nadiren rota geçirme durumu var ama o da genelde kreş ve okul dönemine geliyo şuan aşının etkinliği yüksektir rota kakası açık renkli ve yoğun oluyo.onu eleyelim.bgn daha iyidir umarım kuzuş?
Doktor boğazına baktı mı? Beyaz iltihap kabarcıkları da olablr yutkunması yemesi çok zorlaşır adenovirüs de boğazda iltihap yapar ve ishal eşlik edeblir.
3 gün sürdü canım tabi huysuzluk hep devam etti ama hastalık hali bitmiştiİnşallah biran önce çıkar da rahatlar yavrum. Zaten kabarmış diş etleri. Ağzı da akıyor.kaç gün sürmüştü bu hastalık hali canım
Aynı büyük kızım o da öyleydi hatta uyumak bile vakit kaybıydı :))) ufaklıkta ablasından el aldı :) ay böyle sağlıklı olsunlar göbecikler atsınlar da sıkıntılar geçiyor.Aynen aslında çok dirençli herşeye ağlayan bi çocuk değil. Erik dalında da oynuyor bi de bu ara lokomotif diye bi şarkıda oynuyor hepsinde farklı oynuyor havasına göre:) benimkine yemek yedirme sabahtan akşama kadar basket futbol saklambaç bi de müzik aç tamam. Aralarda da meme. O kadar fıkırdak o kadar meşgul ki yemek yemek onun için zaman kaybı..
Amin canım çok haklısınwallahi kızlar yalnız olana Allah yardım etsin.arada böyle memlekete gelmesem ya da annem,halam yanıma gelmese kırıkkale'de kafayı yerim.
Bana da adenovirüs olabilir gibi geldi ama bakılmamış :/Doktor boğazına baktı mı? Beyaz iltihap kabarcıkları da olablr yutkunması yemesi çok zorlaşır adenovirüs de boğazda iltihap yapar ve ishal eşlik edeblir.
Bgn çinkoya başlasan cnm zinxxfort olabilr,sonucun tarihi eski ben mi yanlış gördüm kakaya nasıl katı demiş bi hata var.Sonuç o kadar canım rota bakılmış lökosit ve eritrosit bakılmış. Gece 2 kere kaka yaptı sabah da yaptı hep ishal ve mukuslu. Bu sabah da bişey yediremedim
Bana da adenovirüs olabilir gibi geldi ama bakılmamış :/
Yeşil sümüğe döndü kakasıBgn çinkoya başlasan cnm zinxxfort olabilr,sonucun tarihi eski ben mi yanlış gördüm kakaya nasıl katı demiş bi hata var.
Canım ateş öksürük vs var mı?Yeşil sümüğe döndü kakası
Bir de foto atar mısın kakanınYeşil sümüğe döndü kakası
Hemde ne tuhaf.arvenle iliskisi guzel kizimda seviyo.ama bana ve buyuk kizima takmis durumda.bide yasindan midir nedir hep ben bilirim havalarinda.ben bisi dedigim zaman sonuna kadar aksini savunuyor.vallahi kizima bakici degilde kendime kv tutmusum gibi hissediyorum.o kadar benimsiyo ki biseyi daha 1.5 ay oldu ama 40 yillik tanisiyoruz gibi davraniyo :/ boyle devam eder anlasamazsak olmaz.simdilik arven icin dayaniyorum..Canım sizin bakıcı cidden bir tuhaf ya.. şimdiye kadar anlattıklarını kafamda birleştirince galiba ya seninle ya da büyük kızınla bir zıtlaşması var gibime geliyor. Kasıtlı olarak Arven’e bir şey yapacağını sanmıyorum ama aranızdaki soğuk savaştan etkileniyor gibi ve ileride de etkilenebilir gibi geliyor bana. Bence bu söyledikleri hakkında açık açık konuşmalısınız. Nedir ne değildir ne söylemeye çalışmış kendini ifade etsin sen de aynı şekilde içindekileri paylaş. Eğer yürümeyecekse de başka birisini bulursun olur biter..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?