• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
kızlar ankara'da memnun olduğunuz çocuk doktoru var mı ?eşim yıllık iznini alınca gideceğiz genel kontrol için. cildinde geçmeyen kızarıklıklar var doğumdan beri bir de içimde bir huzursuzluk var her gören tatar mısınız diyor gözleri çekik diye bizim öyle çok çekik değil...geç hamilelik yaşadığım için içimde down sendromu korkusu vardı hamile iken.ikili testlerim iyi çıktı, burun kemiği, ense kalınlığı normal çıkmıştı. 9 aylık olduk çok şükür ama birileri görüp diyince sürekli belirtilere bakıyorum. iyi bir doktora danışmak istiyorum.

Kızlar size bişey söylicem.

ben kızımı koruyamiyor muyum? Pasif anne olmak istemiyorum böyle olmamalı.
* Bir arabamız var kötü niyetli birisi, kimse sevmez onu çevresinde kimse yok. KV.de eşim ve kızımla otururken tesadüf o da geldi. İlk defa görüyor kızımı. Kızım koltukta oturuyordu, güya sevecem diye yaklaştı ve yanağına vurdu, ama sert vurdu ve elini yine tokat halinde ona salladi (sözde seviyor) ve kızım ağladı ! Ve ben kadına napıyorsun diyemedim!
* Bir bebek vardı tanidigin, kızım çok seviyor akranlarini. Sevinsin diye yaklastirdim, bı baktım bebekte kırmızı benekler var. Alerji dediler. Tabi şüpheli. Getirdi bebeği kızıma dokundurdu, dokunmasın diyemedim!
* Bugün kapıya sütçü kadın geldi, kucağına almak istedi. Kızım geri duruyor gerildi yani hissediyorum gitmek istemiyor. Yine de verdim kadina. Onun isteğine niye saygı göstermedim!

Bunlari annemizin bizi yetiştirme tarzına bağladım. Bizi hep şöyle yapma, şöyle yap ayıp olur diye büyüttü. karşıdakine ayıp olur, ne der ne düşünür diye öğretildik. Hep bu saçma düşünceyle yapamadım ve yaptım bunları. Halbuki söz konusu olan kızım!! Çok üzülüyorum, böyle anne olmaz ki. Onu korumam gerekir. Gerekirse kavga etmeliyim, varsın kirilsin karşıdaki. çok üzgünüm. Bunu değiştirmeliyim.
Şu ilk bahsettgn kadına çok sinirlendim şuanda,ne demek öyle sevmek psikopatlar var ya..sakın canım walla bu tiplerden ben biraraya bile gelmem kendim rahatsz oldgum insanlarla mümkün mertebe tabi..seninki ani olmş ama kendnce ortamı terketmk için bahaneler üret yapck bişe yok.devir hiç pasif olck devir diil genel söylüyorum bunu,sen iyi niyetinden tepki vermiyosun ama sonra canı sıkılan sen oluyosun bazen ben de yaşıyorum o yüzden ya ortama girmiyorum ya da bahane bulmk zornda kalıyorum napim

4-5 mi?! Ayyy Allah korusun ya 1 yaşından sonra uyuyorlar diye biliyorum ben :-( neredeyse 8 aydır uykusuzum ben psikolojim bozuldu artık uykusuzluktan o kadar daha beklersem tımarhanelik olabilirim :-/
O zaman soralım:))) yesoka90 yesoka90 Fineas Fineas PaytiPo PaytiPo kaç yaşında düzgün gece uykusu uyumaya başlayacak bu bebeler??

Bebeklerinizin altını baskalarının yanında değiştirmeyin babaanne anane 2 yaşına kdr fln olablr,baskalarının yanında çok sevmeyin kendinden büyük çocuklrla özellkle erkek çocuklarla yalnız bırakmayın parka göndermeyin 5-6 yaş çocukları bile çk meraklılar.geçen hafta çocuk istismarı seminerindeydim bnm tez konumda cinsel istismardı sözlü fiziksel şiddette istismara giriyo.daha bir sürü istismar çeşidi var mesela istismarların türkiyede istatistiki dağılımında%67 yakın çevre( akraba,komşu,aile) çok ciddi bi oran.maalesef öyle bi devirdyz ki annelerin çok dikkatli olması lazım.

Biz de öyleydik canım yaz gribi olmuş olabilir kuzucuk :KK43: calpolle takip et 38 i geçerse ver dedi bize doktor ilaç vermedi bol bol emzir dedi. Çok geçmiş olsun. Gerçi biz ailecek olduk babasından bulaştı bize sizde hasta olan var mıydı?
yok yoktu canım terleyip mi dondu naptı bilmiyorum ki sürekli bi bez koy body değiştir modundayım ama

* Bir arabamız var kötü niyetli birisi, kimse sevmez onu çevresinde kimse yok. KV.de eşim ve kızımla otururken tesadüf o da geldi. İlk defa görüyor kızımı. Kızım koltukta oturuyordu, güya sevecem diye yaklaştı ve yanağına vurdu, ama sert vurdu ve elini yine tokat halinde ona salladi (sözde seviyor) ve kızım ağladı ! Ve ben kadına napıyorsun diyemedim!
* Bir bebek vardı tanidigin, kızım çok seviyor akranlarini. Sevinsin diye yaklastirdim, bı baktım bebekte kırmızı benekler var. Alerji dediler. Tabi şüpheli. Getirdi bebeği kızıma dokundurdu, dokunmasın diyemedim!
* Bugün kapıya sütçü kadın geldi, kucağına almak istedi. Kızım geri duruyor gerildi yani hissediyorum gitmek istemiyor. Yine de verdim kadina. Onun isteğine niye saygı göstermedim!

Bunlari annemizin bizi yetiştirme tarzına bağladım. Bizi hep şöyle yapma, şöyle yap ayıp olur diye büyüttü. karşıdakine ayıp olur, ne der ne düşünür diye öğretildik. Hep bu saçma düşünceyle yapamadım ve yaptım bunları. Halbuki söz konusu olan kızım!! Çok üzülüyorum, böyle anne olmaz ki. Onu korumam gerekir. Gerekirse kavga etmeliyim, varsın kirilsin karşıdaki. çok üzgünüm. Bunu değiştirmeliyim.
Öncelikle sen pasif bir anne değilsin, sakın anneliğine laf etme, sen edersen bile ben ettirmem , sen iyi bir annesin buna eminiz.. İkincisi tespitin çok doğru, bugünkü tüm davranışlarımız geçmişten getirdiklerimizden geliyor , ışığın yolu diye bir kitabı daha yeni bitirdim ki üstüne tevafuk olarak bu konu geldi.. Işığın yolunda ailemizle kurduğumuz ya da kuramadığımız güvenli bağlanmanın eş seçiminden çocukla ilişkimize kadar bütün davranışlarımızı algımızı ilmek ilmek nasıl örüldüğü anlatılıyor.. Güzel tarafı davranışların kaynağını bulmak farketmek durmak ve neden böyle oluyor diye düşünmek (sen bunu çok güzel yapmışsın ) işte orda değişim kapısı açılıyor... Nilüfer Devecigil- Işığın yolu okumanı tavsiye ederim canım, iç çatışmanı aydınlatacağına inanıyorum..

O zaman soralım:))) yesoka90 yesoka90 Fineas Fineas PaytiPo PaytiPo kaç yaşında düzgün gece uykusu uyumaya başlayacak bu bebeler??
Emzirdiğim sürece uyumadı bnmki,ondan sonra da uykuya hep direndi tabi artık kendi uyuyo gece hala bikaç kez kalkar ama sorun olmuyo.aynı odadaydık 2 yaşına kdr hatta emzirirken aramzda da uyudu o yüzden şuanda hala yanımıza gelme durumu var kızım doğdugundan beri kendi odasında onda yanımıza gelme durumu yaşıcağımızı düşünmüyorum bakalım zmn gösterck:)

Ben de bebekken çok uyurmuşum annem bizimle yatar bizimle kalkardın hiç böyle uyumayan bebek görmedim diyor. Eskiden doymuyor bence sütün yetmiyor ondan uyumuyor mama ver diyordu şimdi ek gıda da alıyor yese de yemese de uyanıyor açlıktan uyanmadığına yeni ikna oldu :-)
Ya bu eskiler neden çocuk gece uyanıyorsa açtır doymuyordur diyorlar hep :D benimde Ayşe Serraya herkes öyle diyordu açtır ondandır. Sonra bir sağdım çıkan sütü annem görünce öyle diyenleri annem susturdu :) şimdi de çekilecek çilen varmış bu da zahmetli olacak kızım diyor, günaydın anne dedim :D
Bence bebekler içlerinde bulundukları dönemden kaynaklı olarak böyle oluyor aşırı uyaran herşey plastik renkli yediğimiz gıdalar(ne kadar sakınmaya çalışsakta ortada) soluduğumuz hava vücut kimyamızı bozdu bebeklerde bu durumdan nasibini alıyor. Eskiden 10 bebekten biri huysuz olurmuş şimdi biri huylu :)

Dişler göründü, etkileri geçmez mi hala? Bir de mantar neye benzer, beyaz beyaz olmaz mı?
Canım mantar illa beyaz olmuyor benim büyük kızda kıpkırmızı idi meğer mantarmış. Pişik le de çok karıştırılıyormuş bu yüzden. İshal geçmediği sürece geçmez canım etkisi benim ufaklık diş çıkarma esnasında ishal oluyor tamamen diş çıkana kadar da ishali azalarak devam ediyor.

Amin canım çok sağol.tmm deneyeyim papatyayi tesekkurler :)
akmdTE="yesoka90, post: 56514259, member: 854727"]Canım muhtemelen dişten böyledir çocuk bir de sen bu çocuk niye böyle diye gerildikçe daha da geriliyor çocuklar :/ çok geçmiş olsun. İştahı nasıl diş genelde iştahını da etkiliyor
Evet canım sinir bende tavan o bagirdikca bnde geriliyirum hatta bende bağırıyorum bazen :KK43:
İştahı aksine çok iyi maşallah.ama kaka bozuk bizimde hep sıvı ishal gibi ..

Aynn canım :KK43: ne boyun ne bel ne sırt kaldı.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ..

Hayirli olsun canım inciniz :)[/QUOTE]
Benim ufaklığın da iştahı pek etkilenmedi ama huysuzluk ve ishal yaptı canım, sen kendini gerdikçe günleriniz kötü geçer canım al bebişi çık dışarı huzursuzluk yaparken aç bir oyun havası cidden iyi geliyor ben artık öyle yapıyorum ablası oynarken onu izliyor o da oynamaya çalışıyor filan ilgisi dağılıyor çocuğun

Bizdede geçmeyen pişik oldu pipisinin üstünde dr a gittik travazol krem verdi. Travazol mantar kremi normalde ama bize mantar filan demedi
Travazol kortizon içeriyor o sebeple mercimek tanesi kadar sabah akşam uygulamak gerekli ayrıca uygulama süresi bir hafta olmalı geçtiği gibi bırakınca mantar tekrarlıyor geçmiş olsun

Sen zaten teşhisi koymuşsun canım sıra uygulamakta. Anlattığın örneklerde bence en çarpıcı olan kızını tokat şeklinde sevmeye çalışan gaddar kadın. Diğer durumlara sussan bile o kadına tepki göstermen daha uygun olurmuş. İnsanları kırmamak ile insanları kırmayacağım diye canından can koparak dünyaya gelen kendi evladını kırmak ve sırf dili olmayıpta kendini savunamadığı için evladımızın isteklerini görmezden gelmek seninde dediğin gibi yanlış olur canım. Zamanla bu durumu aşarsın sen yeter ki evladın için bencil olmaktan korkma.

kızlar ankara'da memnun olduğunuz çocuk doktoru var mı ?eşim yıllık iznini alınca gideceğiz genel kontrol için. cildinde geçmeyen kızarıklıklar var doğumdan beri bir de içimde bir huzursuzluk var her gören tatar mısınız diyor gözleri çekik diye bizim öyle çok çekik değil...geç hamilelik yaşadığım için içimde down sendromu korkusu vardı hamile iken.ikili testlerim iyi çıktı, burun kemiği, ense kalınlığı normal çıkmıştı. 9 aylık olduk çok şükür ama birileri görüp diyince sürekli belirtilere bakıyorum. iyi bir doktora danışmak istiyorum.
Canım bebeğinde öyle bir sorun olsa kesinlikle anlardın, ama bahsettiğin geçmeyen kızarıklıklar için görünmekte fayda var haklısın. Gözleri çekik olabilir ne güzel ben çok hayranım çekik gözlere, çekici olur :)

Bebeklerinizin altını baskalarının yanında değiştirmeyin babaanne anane 2 yaşına kdr fln olablr,baskalarının yanında çok sevmeyin kendinden büyük çocuklrla özellkle erkek çocuklarla yalnız bırakmayın parka göndermeyin 5-6 yaş çocukları bile çk meraklılar.geçen hafta çocuk istismarı seminerindeydim bnm tez konumda cinsel istismardı sözlü fiziksel şiddette istismara giriyo.daha bir sürü istismar çeşidi var mesela istismarların türkiyede istatistiki dağılımında%67 yakın çevre( akraba,komşu,aile) çok ciddi bi oran.maalesef öyle bi devirdyz ki annelerin çok dikkatli olması lazım.
Bizde bu bilgileri adli tıp dersinde görmüştük vakaları inceledik kanım donmuştu, çok haklısın..

İnsanları kırmamak ile insanları kırmayacağım diye canından can koparak dünyaya gelen kendi evladını kırmak ve sırf dili olmayıpta kendini savunamadığı için evladımızın isteklerini görmezden gelmek
İşte kilit nokta ve üzücü olan tam da bu... Onun tek dayanağı benim; ben savunmak, korumak zorundayım. Düşünsene ben o kadına gitmek istemiyorum ama annem beni ona veriyor... Cok üzülüyorum aklıma geldikçe. Bundan sonra duzeltecem bu hatamı.

Back
X