• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Sağolun kızlar, anneme gidiyoruz bu sefer köye değil :) Uyurken iyi ama uyanınca durmadı koltuğunda ağladı, sürekli ayakta durma hevesi var kucağıma oturtsam oturmakta istemiyor zıplayıp durdu koltukta oyuncakla oyalamaya çalıştım sonra yine sıkıldı , en son mola verdik Sivrihisar’da, opet bulduk çok güzel.. Köpek vardı ona baktık, salıncakta sallandı biraz baktık gözler gidiyor koyduk koltuğuna açtık buzuki Orhan’ı uyudu.. Şimdi bu uykudan uyanınca uzun süre uyumak istemeyecek işte o zaman dananın kuyruğu kopacak.. Birde hesap etmediğim birşey , İç Anadolu’da hava resmen soğuk sabahları! Yedeklerin içine hiç uzun almamıştım, bavul deşip uzun tulum buldum.. İyi ki bavulda da olsa yanıma uzun tulum almışım diyorum..
İyi yapmışsınız buzuki süper fikir :-) evet canım ankara da öyledir güneş batınca ve sabah erken serin olur sonra güneş çıktıkça yakar..tam karasal iklim olunca ben de dışarı çıkarken her tür giyecek alıyorum kocaman bir sırt çantası oluyor gören soruyor ne var içinde diye :-)

İyi yapmışsınız buzuki süper fikir :-) evet canım ankara da öyledir güneş batınca ve sabah erken serin olur sonra güneş çıktıkça yakar..tam karasal iklim olunca ben de dışarı çıkarken her tür giyecek alıyorum kocaman bir sırt çantası oluyor gören soruyor ne var içinde diye :-)
Artık ankara da nemli henüz aşırı sıcaklar gelmedi akşamları parktayız çk rüzgarlı hava.

Bu kadar belirti var ve bir şey yok deyip gönderiyorlar bir de hayret bir şey. Sen bu kadar ilgili ve bilinçli bir anne olmasan ne olacaktı acaba? Sağlık sistemimiz git gide kötüleşiyor çok korkutucu bir durum bu gerçekten.
Tekrar çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda atlatır kuzucuklar Allah şifa versin.
Sağol Canım Allah razı olsun, malesef öyle.. Yakında gidecek doktor bulamayacağız :/

kabak cekird

kabak çekirdeğini bilmiyordum,bir deneyeyim sağol canım.balgam sokturucuyu vermedim,diğer grip ilacını icirdim ama nane aramalıymış zor icirdim 10dakika sonra salatasıyla kustu
Ağır gelmiştir belki midesine :/ inşallah çabucak atlatır.

JPEG_20180702_162125_1676441424.webp toprağa kotu enerjileri birakiyoruzzzz :anneadayı:

Kızlar, ben tek çocuk olduğum halde öyle el üstünde tutularak büyütülmedim, çocukluğuma dair anılarım ayy sen elleme bozarsın , sen yapamazsın biz senin yerine yaparız, biraz mantıklı ol , mantıklı davran vs.. Bir kere mantık ne demek mantıklı nasıl olur diye sorduğumu hatırlıyorum.. Ergenlik döneminde bol bol kitaplar okudum ve isyan dönemim başladı , ben sizin uydunuz değilim sizin gibi olmak zorunda değilim , sizin doğrularınız evrensel doğrular değil herkesin fikri kendine şeklinde özerklik ilan ettim:) Üniversiteyi de bilerek uzakta okudum.. Babam çok daha şefkatlidir anneme göre , babamı da üniversite son sınıfa geçerken kaybettim, amansız bir hastalıktı gözümüzün önünde eriyip gitti, yurdışına kadar uzandık ama hızlı sinsi ve tedavisi mümkün olmayan bişeymiş.. Aileme karşı soğuğum , herkes ailesine sarılır öper ama fiziksel temas beni itiyor benim içimden yakınlık göstermek gelmiyor, etrafımdaki insanlara karşı da öyle.. İşte bu hikaye çok açık bir şekilde kaçınmalı bağlanmayı anlatıyor maalesef.. Kaçınmalı bağlanan insanlar, bebekliklerinde ve çocuklarında yeterince temas ,ilgi ve anlayış görmeyen bireyler oluyor.. Bunu örtmenin yolu olarak da ben çok güçlüyüm bağımsızım kimseye ihtiyacım yok şeklinde duygu maskelemesi yapıyor ve bu tarz yetişkin davranışları ortaya çıkıyor , güvensizlik uzaklık soğukluk gibi.. Bu bireyin çocuğu olduğunda bu yanlış bağlanmayı aynı şekilde aktarma olasılığı çok yüksek , ailesine çok kızsa bile birey kendisini aynı ailesi gibi ebeveynlik yaparken bulabilir çünkü içine işlemiştir.. Bundan kurtulmanın yolu da farkederek geçmişte ebeveynle yapamadığın güvenli bağlanmayı evladınla kurmaya çalışmak, hem bebeğin Güvenli bağlanmış oluyor , sende geçmişten getirdiğin yaraları sararak sonradan güvenli bağlanıyorsun (sonradan kazanılmış güvenli bağlanma) Çok uzun yazdım kızlar, kusura bakmayın daha kısa anlatmamın imkanı yoktu..

:) güzel yazmışsın . Bende işe başladım 2 gündür dün biraz daha erken gelmiştim ama bugün 5 te geldim.ilk önce güldü sevindi kucağıma aldım emdi bir süre sonra yine oyuna döndü derken öyle aman aman tepki vermiyor oğlum:( arkadaşımın kızı annesi işten gelince yarım saat omzuna kafasını yaslayıp duruyordu. Böyle olunca bırakıp gittiğim için mi böyle yapıyor diyorum. Eşimde senin gibi milyonlarca kadın var bırakıp gitmek zorunda olan ne şanslısınkş ananesi bakıyor diyor ama bilmiyorum bu aralar duygularım çok yoğun:( zafrina89 senin oğlum nasıl karşılıyor seni ?

Teyzem 40 yaşında ikiz doğurdu canım ikisi de çok sağlıklı 51er cm ve 3100 gram doğdular, bence kendini hiç öyle şartlama, eskiden insanlar çok genç yaşta evlenip çok erken bebek sahibi oluyormuş yıpranma oluyormuş ve bu sebeple 40 yaş ileri bir yaş olarak görünüyormuş, bence 40 yaş bebek için artık çok doğal ve normal bir yaş. İsim bile hazır ve çok şeker olur :)

Benim de dr um belli bir yaştan sonra riskli olduğunu söylemişti . Bende 36 yaşındayım 2. Yi yapmaya karar verene kadar 39-40 bana da geç geliyor. 2.Yi yapma yaşında anca 1.Yi yapabildik

Artık ankara da nemli henüz aşırı sıcaklar gelmedi akşamları parktayız çk rüzgarlı hava.
Aynen ya akşam balkona çıkaramıyorum kuzuyu öyle bir esiyor ki ben bile üşüyorum. Sıcaklara tercih ederim ben o ayrı ama havalar bir tuhaflaştı dengemiz bozuldu iyice.

Benim de dr um belli bir yaştan sonra riskli olduğunu söylemişti . Bende 36 yaşındayım 2. Yi yapmaya karar verene kadar 39-40 bana da geç geliyor. 2.Yi yapma yaşında anca 1.Yi yapabildik
Ben 32 yim ama 2. Yi ben de düşünmüyorum çünkü bünyem kaldıramaz artık bunda bile çok çektim hormonel değişimler hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok yıprattı beni. Ben ancak ilki 20 lerde ikinciyi 30 larda yapsam iyi olurdu geç kalmışım diye düşünüyorum.

Canım tıpta bir genel doğru var sürekli o doğruyu tekrarlıyorlar, muhakkak ki 18 yaşımız ile 28 yaşımızın bir olmadığı gibi 38 yaşımızda farklıdır. Ama ben ileri yaşta hamilelik geçirip doğum yapan ve evlatları çoook sağlıklı olan birsürü insan gördüm yakın çevremde(ki biri 46 yaşındaydı) ve bence doktorlar herşeyi abarttıkları gibi bu meseleyi de abartıyorlar. Ne yani o zaman 39 yaşında evlenen insan evlat sahibi olmasın mı?? Bence hiç böyle bakmayın. Eski insanlar 17-18 yaşında evlenip sürekli tarlada tapada çalışıp erkenden göçüyorlarmış. Sağlıklı olduğunuz sürece evladınıza bırakacağınız en mükemmel hediye şu hayatta ona yoldaş olacak bir kardeş olur.

Bu arada işbaşı yapmak zorunda kalmışsın Allah yardımcın olsun inşallah bu süreç kolaylıkla geçer. Çok zor bir duygudur eminim.

Ben 32 yim ama 2. Yi ben de düşünmüyorum çünkü bünyem kaldıramaz artık bunda bile çok çektim hormonel değişimler hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok yıprattı beni. Ben ancak ilki 20 lerde ikinciyi 30 larda yapsam iyi olurdu geç kalmışım diye düşünüyorum.
Kız daha dur daha yolun başındayız :)

bnm oğlamda boğaz enfeksiyonu olmuş. ateş kusma hiç bişey yiyip içmiyo burnu tıkanık öksürük burun akıntısı hepsi birbirine karıştı. klamoks şurup bide peditus verdi doktor oplan ishal olmui 3. gün antibiyotiğin antibiyorikten midir

ben de 37yim...oğlum biraz büyüse 40 olurum,ondan sonra hem bebek için risk artıyor hem anne için... sağlık en önemlisi ama bir de maddi yönü var.ben çalışmıyorum eşim memur...oğlumu en iyi şekilde buyutebilsem bana yeter

Back
X