- 9 Mart 2015
- 2.169
- 1.567
- 83
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #25.541
Allah hayırla kurtarsın cnm inşallahben bugun 40+4 teyim ve bana bekleyeceğiz diyor doktorum. takip edeceğiz bekleyeceğiz diyor
Bilmiyorum gerçekten aklım almıyor sezeryan dan korkuyorum şuan tansiyon takibi için hastane de yatıyorum dün ultrason için doğumhane indim kadının biri iki bağırdı etti doğurdu sonra bı sessizlik normal yapan kimi duysam hiç şikayetçi değil ama sezeryan olanların ağrısı gazı zor Allah kolaylık versinbu kadar kız içinde normal doğum 2-3 tane ya inanılmaz gerçekten bu nedir ya herkesin mi komplikasyon yuhhh denir buna
Allah hayırla kurtarsın cnm inşallah
Bilmiyorum gerçekten aklım almıyor sezeryan dan korkuyorum şuan tansiyon takibi için hastane de yatıyorum dün ultrason için doğumhane indim kadının biri iki bağırdı etti doğurdu sonra bı sessizlik normal yapan kimi duysam hiç şikayetçi değil ama sezeryan olanların ağrısı gazı zor Allah kolaylık versin
canım tabiki olabilşyorsa normal doğum olsun. onda da dikişin olabiliyor ama sezeryan gibi ağır olmuyor kendini daha çabuk toparlıyorsun. ama bormal doğum olmuyorsa da dünyanın sonu değil onda da en fazla 2 hafta sonra toparlıyorsun. Rabbim hepimiz için herşeyin hayırlısını versinAllah hayırla kurtarsın cnm inşallah
Bilmiyorum gerçekten aklım almıyor sezeryan dan korkuyorum şuan tansiyon takibi için hastane de yatıyorum dün ultrason için doğumhane indim kadının biri iki bağırdı etti doğurdu sonra bı sessizlik normal yapan kimi duysam hiç şikayetçi değil ama sezeryan olanların ağrısı gazı zor Allah kolaylık versin
benimde 39 da öyle oldu 40 gelince tekrar başladıKızlar hergun catı agrısı cekerken ıkı gundur agrılar yok gıbı bısy oldu sankı doguma daha cook var gıbı hıssedıyorum. Tum belırtıler bı anda yok oldu gbı hıssedıyorum cok ılgınc
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsünMerhaba kızlar ben dogum yaptım spinal anesteziyle sezeryan olmak zorunda kaldım.
Bebeğim dogdugunda onuza ve kafasına kordon dolanmıs. Nişan geldi sabah 10da. Öglen 1de alttan sancı için ilaç verdiker o zaman 3 cm di 10 saat sonra acılamaya baktılar ve 3.5 cm acılmaydı suyum cok azaldıgımin sezeryan olduö hafif agrım var sadece. Sancıların son iki saati cok fenaydı inledim o sıralar farkında degilimm. Şükür sağ salim dogdu yavrumuz. Darısı bekleyenlerin başına iniallah.
Iyide bu kararlar bizim elimizde olmuyo.Mecburi başka keyfi olmak başka şey daha haftası gelmemiş çocuğa suyu iyi ise baska komplikasyon yoksa sezeryana alınmasını saçma buluyorum tabi ki çocuğun hayatı normal doğumdan önemli siz beni yanlış anlamisiniz
Uyuyamiyorum kuzum ya. Bnde bissürü kurabiye pogaca falan yaptim. Gelen giden icin çayın yanına pratik olur diyenapiyosn canm bu saatte
canım niye yordun kendini o kadar hazır bişeyler alırdınUyuyamiyorum kuzum ya. Bnde bissürü kurabiye pogaca falan yaptim. Gelen giden icin çayın yanına pratik olur diye
Çok şükür tansiyonum normal cnm doğuma alicagini düşünmüyorum yine de hayırlısı olsuncanım benim haftan daha erken sakin ol. bebeği strese sokmamaya çalış . normal doğumcu doktor bulduysan korkma zorda kalamdıkca sezeryana gitmeyecektir. inşallah dogumun normal olur. sakin ol panikleme
Herşeyin hayırlısını versin rabbim söz konusu evlat olunca gözü birşey görmez kimsenincanım tabiki olabilşyorsa normal doğum olsun. onda da dikişin olabiliyor ama sezeryan gibi ağır olmuyor kendini daha çabuk toparlıyorsun. ama bormal doğum olmuyorsa da dünyanın sonu değil onda da en fazla 2 hafta sonra toparlıyorsun. Rabbim hepimiz için herşeyin hayırlısını versin
Bende kullanıyorum ama hiçbirşey fayda etmiyor uykusuz geceler başladı hiç yatmıyor devamlı ya sallanma yada kucak hangi çocuğa yetişeceğimi şaşırdımkızlar bu arada kızımın gaz sancıları başladı gece hiç uyumadıkhalbuki gaz ilaçları da kullanıyorum
Canim haklisin soylediklerinde ama su vakitten sonra yeni bi doktor arayisi korkutuyor beni. Belki ctsi gittigimdeki konusmalar da ayni olursa dedigin gibi keske dememek icin farkli bir doktora daha gidebilirim.CANIM 41 kadarda beklesen tavrından niyeti çıkmış zaten sana o son dakika da olsa sezeryan yapacak senin tereddütün ne neden bir muayeneye daha gitmek istememiyorsun. başka bir doktora daha gidersen doğruyu anlayacaksın yoksa hep aklında bu tereddüt olacak . her şey cok ıyı olsa sonuctan memnunda olsan hayatın boyunca konu açıldıgında acaba dıyeceksın ne geregı var ki ! zaten 9 ay boyunca doktordayız 1 kez daha gıtmenın neyı kötu . kendı kendıne karar verılemz ki bu konu da . üstünde düşünmemelisin bile . önce durumunu bilmeni ona göre beklemelı ya da karar vermelisin neye göre bekleyeceksin.
bu kendini geri çekmen neden kafanda tartamazsın bunu çünkü bilgi doğru mu ondan emin değilsin acaba dogru mu dedi ki yi tartacagına git öğren
bu senin için önemli bir karar niye başka birine bu kararı bırakıyorsun sen vermelisin bu kararı daha haftan var
benım en son kilo 3400 demişti doktorum geçen hafta dedi
Zeynepcim benimki ilk indiginde cati agrim cok artmisti doktora soyledigimde cok normal artmasi hatta ikinci inisi yaptiginda bu cati agrisindan daha fazla agri hissedeceksin yuruyusun falan degisecek demisti. Senin kontrol ne zaman simdi. Insallah yonunu falan degistrmistir de rahatlamissindirKızlar hergun catı agrısı cekerken ıkı gundur agrılar yok gıbı bısy oldu sankı doguma daha cook var gıbı hıssedıyorum. Tum belırtıler bı anda yok oldu gbı hıssedıyorum cok ılgınc
Gazli bebekse gaz ilaci tek cozum olmuyor malesef. Humana cayi hem sut yapici hdm gaz cikartiyor hergun icmen iyi olur. Kimyon kaynat ic. Sanci olunca sicak havlu tada kiraz cekirdegi koy. Ben banyodan sonra koyuyorum usutmesin diye. Alttan gazla birlikte kaka yapinca rahatliyor. Gazliysa bunlar tamamdn ortadan kaldifmayacak ama rahatlatacak biraz . Buyuk ogluma kurutma makinesi aciyorduk. Biz sanci olunca kivraniyoruz bebisler nasil dayansin mecbur kucakci oluyorlar. Karin masaji da iyi geliyor. Bazi drlar bir ayi dolmussa senin ictigin rezene yada kimyondan bir iki cay kasigi bebegede verilmesinde sakinca gormuyor. Bizim dr izin vermemisti ilk oglumda ama arkadaslarimin drlari verilebilir dendiginde verdim. Benim oglum kabizdi bide.kızlar bu arada kızımın gaz sancıları başladı gece hiç uyumadıkhalbuki gaz ilaçları da kullanıyorum
Canım Doğum öncesi enerji geliyormuş ya.belki sana da öyle olmuşturKızlar hergun catı agrısı cekerken ıkı gundur agrılar yok gıbı bısy oldu sankı doguma daha cook var gıbı hıssedıyorum. Tum belırtıler bı anda yok oldu gbı hıssedıyorum cok ılgınc
Canım Rezene ve kimyon çayını beraber mi demleyip içiyorsun yoksa ayrı ayrı mı çay yapıyorsun?Gazli bebekse gaz ilaci tek cozum olmuyor malesef. Humana cayi hem sut yapici hdm gaz cikartiyor hergun icmen iyi olur. Kimyon kaynat ic. Sanci olunca sicak havlu tada kiraz cekirdegi koy. Ben banyodan sonra koyuyorum usutmesin diye. Alttan gazla birlikte kaka yapinca rahatliyor. Gazliysa bunlar tamamdn ortadan kaldifmayacak ama rahatlatacak biraz . Buyuk ogluma kurutma makinesi aciyorduk. Biz sanci olunca kivraniyoruz bebisler nasil dayansin mecbur kucakci oluyorlar. Karin masaji da iyi geliyor. Bazi drlar bir ayi dolmussa senin ictigin rezene yada kimyondan bir iki cay kasigi bebegede verilmesinde sakinca gormuyor. Bizim dr izin vermemisti ilk oglumda ama arkadaslarimin drlari verilebilir dendiginde verdim. Benim oglum kabizdi bide.
Harvey karp ın kitabındaBebekleri kolik olan anneler,Harbiye karpon kitabını okuyorum.temel olarak
- Bebeği sıkıca kundaklayın (özellikle kolları serbest kalmamalı,kumdaklarken bacaklarını düz yapmıyoruz )
- Şişt sesi yapın (beyaz gürültü,kuşağına kuvvvetli şişt diye seslenmek,aspiratör saç kurutma süpürge sesi gibi)
- Bebeği yüzüstü veya yan yatırın (yüzüstü yatırmayı kucağımızda veya kolumuzda yapıyoruz)
- Bebeğe sarılın
- Emzirin diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?