- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #32.721
Sarımsak gaz yapmaz mı?Daha once soylendi mi bilmiyorum sarimsak ve havuç acayip sut arttiriyor :)
Ben ikisini de veriyorum canım toplam 40 dk falan emiyorEmziren anneler,ne kadar sure emziriyorsunuz?her seferinde iki memeyi de veriyormusunuz?
Kilo takibiyle anlarsın canım. Benimki de doymuyor önce emziriyorum ben üstüne mama veriyorum ne kadar olduğu belli olmuyor ne kadar isterse o kadar veriyorum doyunca kendi bırakıyor zaten. Ama biz 2 aylık olduk 120-150 arası yiyor sütümün ne kadar olduğuna göre değişiyor yaniKizlar benim oglum doymuyor. Doktor mama takviyesi önerdi ama benim icim rahat etmedi. O yogun bakimdayken sagdigim sutlerden takviye yapiyorum gunde 2 kere. Ise baslayinca kullanirim diyordum ama kisa surede bitcek gibi duruyor onlar. Sizce mama takviye mi vereyim olan sütlerimi vereyim. Kafam cok karisti. Birde mesela gunde kac kere mama vermeliyim doyuyormu doymuyormu bilmiyorum. Bu hafta kilo takibi yapiyorum o da yol gosterir belki ama kafam karisti.
Emziriyorum emzirdikten sonra yine agliyor. Emerken cabuk yorulup siziyor göğsümü cekiyorum uyaniyor. Sanirim cabuk yoruluyor. Biberonla daha rahat aliyor. Sagdiklarimi veriyorum emzirdikten sonra 2 dk da bitiriyor. Emzirdijten sonra saginca da bisey cikmiyor 20 ml falan. Her iki gogsumden anca cikan. Muayenede doktor aglamasindan doymadigini düşündü. Mama ver alirsa actir dedi..ama ben direniyorum sık emziriyorum ki sütüm artsin.verceksem bile biraz daha buyur oyle vermis olurum mama.
Çıkabilirsin canım çalışmadan ben öyle yapmıştımBenim doktorum 10+10 rapor veririm dedi sonrada işten ayrilicam. Ama bu rapordan sonra 1 gun calismam gerekiyomu yoksa hemen cikabilirmiyim isten
Sarımsak gaz yapmaz mı?
canim uzun bir süre ayri kaldiniz.. ve henüz iki haftadir berabersiniz. emerken yorulmasi aglmasi bazen birakmak istemesi cok normal. biberondan tabikide daha kolay alacaktir .bu da cok normal.ve uzun bir süre hastanede biberonöa beslendi. biberondan cekmeside cok kolay. sdn sabirla emzirmeye devam et. insallah daha iyi olacak. her halukarda sagdigin sütü vermen daha iyi.
benim kizimda cok kücüktü. 2640 dogdu. 2450 ye indi. memeyi kavramasi baya zamanimizi aldi. uyuyakaliyordu. sarilik oldu hatta. ememedi. vs vs. gercekten bizim emzirmeyi bebegin emmeyi ögrenmesi zaman aliyor.
bu arada yeni ögrendim sagilan sütle bebgin cektigi süt ayni olmazmis. bebek emerken hormonösr saligiöandigi icin sütümüz her zaman sagdigimizdan daha fazlaymis.
instagramda güliz onat ve emzirenanne diye iko hesabi takip ediyorum. hala daha postlarini bitiremedim.cok harika güzel bilgiler var. bu emzirme meselesinde dogru biödigimuz cok yanlislar varmis megerse.
acizane yazmak ostedim canim
Canım sana oğlunun ameliyat durumundan veremezler mi acaba bi araştır istersen
Biz okulda 4-5 hamile aynı anda çıktık bizden kimseye vermemişler canım ben de şansımı deneyeceğim ama ümitsizliğe düştüm walla duyunca bizim arkadaşları hiç alamamışlar özelleri bile vermemiş
Canım çocuğunun özel bakıma ihtiyacı var gibi gösterip rapor alamıyor musun? Daha çok erken işe başlamak için.
Kilo takibiyle anlarsın canım. Benimki de doymuyor önce emziriyorum ben üstüne mama veriyorum ne kadar olduğu belli olmuyor ne kadar isterse o kadar veriyorum doyunca kendi bırakıyor zaten. Ama biz 2 aylık olduk 120-150 arası yiyor sütümün ne kadar olduğuna göre değişiyor yani
Sen bol bol emzir ve emzirdikten sonra sağ onuda ver.kilo alışınıda takip et.eğer yeterli kilo alamamışsa mama verirsin.
Bende çok direndim mama vermemek için ama o ağladıkça içim gitti.
Sütüm yetmedi psikolojim bozuldu.ben süt sağarken,bebek annemin kucağında mama yiyiyordu.çok zoruma gitti çok..
Şimdi her öğün mama veriyorum.sütümüde çerez niyetine içiyor.10 20 ml anca çıkıyor sütüm.
Ama sağlıklımı sağlıklı, çok şükür elhamdülillah.
O yüzden mamada alsa üzülme.senin için sağlıklı olması önemli.
Gazdan dolayı sürekli emmek istiyor olabilir miBende ilk baslarda her emzirme seansinda hep tek meme veriyordum uzun emdigi icin..birkac haftadir da iki memeyi de vermeyi basladim,boylece mamayi daha az vermeye basladim..ama bazen iki memeyi de ayri ayri yarim saat/40 dakka emmesine ragmen yine doymuyor...bana fenalik geliyor artik oz.gecenin bir korunde..emzirirken elimde telefon..surekli dizi izliyorum artik..yoksa kafayi yiyecegim:)
Mama vermesem yine takmayacagim ama mamasiz da durmuyor..o kadar kilolu bir bebek de degil..isin icinden cikamadim ben anlayacaginiz:)emzirme seanslari kac dakka olmali kac meme verilmeli?
Geniz akıntısı vardır canımKızlar oğlum doğduğundan beri çok kusuyo. Ama bu zamana kadar hep süt kesiği gibi kusuyodu. Ama şimdi saydam sümüksü kusuyo. Sebebi hakkında bilgisi olan var mi
Cnim bnimki saydam kusuyo 1 haftadır doymuyomukiCnm çökelek gibi pelte şeklinde kusuyorsa o kokiyosur ama böyle kusması iyi birşeydir korkma.
Dolduğunu ve sağlıklı olduğunu gösterir.Ben böyle biliyordum dün dr.muza yinede sordum oda böyle söyledi.
Cok kıvamlı değil. Biraz su gibi biraz kıvamlı. Uf kafam bulandiBalgam şeklindeyse belki biraz üşütmüştür cnm.Israrla devam ederse dr.nuza danışırsın.
2 tane reflülü çocuk büyüttüm o kadar çok çeşit kusarlardıki inan hepsini araştırmaktan dr.a gitmekten öğrendim artık.
Ama inşallah birseyi yoktur kuzucuğun.Devam ederse götür istersen.
1 haftadır boyle. Nasil gecirebilirim peki doktora gitmelimiyimGeniz akıntısı vardır canım
ayy şu çok bilmiş insanlar bizde her gittmz yerde bsyler duyuyoz hic umursamiyom inan kiSlm kızlar bu insanlar benim morelimi çok bozuyorlar..yok kızın zayıftır yok kızın kısadır..kizim ne olsun..bide benim kızımın kilosu 6500 gr boyu 66 cm..kizim iki aylık..bu insanların gozu kör mü..bide senin kızın dik durmuyor ayaklarında bi sorun var onu bi ortobediye3 goturun diyorlar..deli olucam.
Canim peki ucretsiz izne ayrilabilirmiyim rapordan hemen sonraÇıkabilirsin canım çalışmadan ben öyle yapmıştım
Öyle diyince bende kafama takıyorum.valla artık kimseyi istemiyorum gormeyi...ayy şu çok bilmiş insanlar bizde her gittmz yerde bsyler duyuyoz hic umursamiyom inan ki
Slm kızlar bu insanlar benim morelimi çok bozuyorlar..yok kızın zayıftır yok kızın kısadır..kizim ne olsun..bide benim kızımın kilosu 6500 gr boyu 66 cm..kizim iki aylık..bu insanların gozu kör mü..bide senin kızın dik durmuyor ayaklarında bi sorun var onu bi ortobediye3 goturun diyorlar..deli olucam.
Canım yorumun için çok tskler içimi rahatlattin...esimde kızıyor takma kafana..bos bos konuşuyorlar...iste insan yine kafasına takiyor..ama artık takmamaya calısıcam.canım bunu söyleyenlerin herhangi bir tıp eğitimi veya bilgisi olmadığına göre takılma. Birincisi, çocuk 2 aylık henüz basamaz ve bastırılmamalı zaten. Benim kızım 2 aylok ve 55 cm boy 4130 kilo. Çünkü 46 cm 2680 dogdu. Benim için önemli olan doğum kilosuna göre aylık gelişimi. İnternette persentil tablosu yaz çıkıyor. Kaldı ki bebeğinin boyu maşallah uzun bayağı, kilosunu göstermiyordur ki kilosu da iyi. Bana da öyle yorum yapan oluyor. Kızımın fiziksel yapısı bu ve doktor kontrolünde gelişimi sağlıklı çıktı diyorum susuyorlar. Üzülmeni anlıyorum her kafadan bir ses, bunalıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?