- 14 Aralık 2014
- 968
- 1.179
- 313
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #32.881
Dunde biz aşı olduk hemsire 6 saatte bir 1 çay kaşığı calpol ver dedi 2 gün böyle verecem 3. Gün 8 saatte bir verecemBugün aşı olduk fitil koy dedı hemşire ama koydurmadı bende sıktığı için koyamadım. Sorum şu ateşine sürekli kontrol etsem yükselersa calpol versem
Emzirerek uyutuyorum ben. Memede uyuyor ama yaklaşık 1 saat emmesi gerekiyor uyuması içinArkadaşlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?
Canim anlattigin pozisyon otururken o benim dizlerimde olacak selilde mi ? Oto koltugunu bi kez denemistim uyumamisti ama simdi aklima gelmedi tekrar deneyeyim ustunden baya zaman gecti belki simdi etkili olurBugün benimki de çok huysuz şimdi yatırdım ama kaç dk uyur bilemiyorumDiZlerinş karnına çekip bebişi yatır ayakları da senşn göğsüne değsin.hem alttan gazı çıkar hem sana yakın olur hem de sallarken kafası Fazla sallanmamış olur.
Olmadı oto koltuğuna koy Benin kızım onda uyumayı çok seviyor son çare ona koyup sallıyorum.belki senin minnoş da sever
Bizimki bakmıyor hiç :) kartlar elimde patladı. ben kartı gösterirken bana bakıp gülüyorCanim ben internetten aldim sanirim yarin gelecek. Hergun 10 dakika gosteriliyormus. Ilk 6 ay siyah beyaz olan kartlar 6 aydan sonra renkli kartlara geciliyor.
Gostermeye baslama ayi olarakta heryerde farkli bilgi var. Bazilari dogdudu andan itibaren basliyor bazilari 3 aydan sonra. Ilk 3 ay anne ve bebegin birbirinu tanimasi alismasi icin gereken sure oldugu icin 3. Ay sonra baslanmasi yonundeki yorumlar daha cok. Ama biz 50 gunluk olduk ben gelir gelmez baslayacagim cok merak ediyorum tepkilerini
Haklisin artik herseyi deniyorum canim bi sallama kaldi denemedigim heralde. Insallah duzene girer bebislerimiz bi an onceCanim ben ayağımda sallıyorum çok hızlı sallamiyorum ama besiginin hızında sallıyorum. durmayınca insan ne yapacağını şaşırıyor. Bizde ayakta sallananrak büyüdük.
Bugün itibariyle ücretsiz izne çıktım.Kızlar içinizde heyet raporu alabilen var mı ben ilk dönemi heyet ile kapatayım diyordum ama vermiyormuş doktorlar olağanüstü hal yüzünden sizler direk ücretsiz izne mi çıktınız ? N’aptınız ?
Aynen canim bizimkide kartlarin sagindan solunda bana bakmaya calisti kartlara bakmadiBizimki bakmıyor hiç :) kartlar elimde patladı. ben kartı gösterirken bana bakıp gülüyor
İnşallah canim. ben 10 günden sonra evde hep tek başıma idare ettim annem haftada 1 gelip temizliğe yardım ediyor. Sende idare edebilirsin insallah Allah kolaylik versin canımHaklisin artik herseyi deniyorum canim bi sallama kaldi denemedigim heralde. Insallah duzene girer bebislerimiz bi an once
Ne soylendigi konusunda bisiy okumadim ama ne gosteriliyorsa adi soylenebilir. Ben oyle yapacagim yani. Bir de bebegin besiginin yanlarina uyandiginda inceleyebilmesi icin ya da salonda yatiyorsa gorebilecegi yerlere de koymakta fayda varmis.
Canım ben bir yerde okumuştum kartları gösterirken bir şey demene gerek yokmuş :) bakması yeterliymişKizlar agulamalar basladi mi bebeklerinizde:) ?
Bizde 2 gundur var inanilmaz bi hismis gercekten konusurken anliyomus gibi gozlerimin icine bakmalar gulumsemeler falan.
Allah isteyen herkese bu hisleri yasatsin insallah
Canım bir beze 3 yemek kaşığı su dök. Buna 1 yumurta ağırlığı deniyor. Bebeğin günde 5 yumurta ağırlığı çiş yapıyorsa doyuyor demekmiş. Beze 15 kaşık su döküp ağırlığına bak. Kaan o kadar çiş yapıyorsa mamaya gerek yok bol bol emzirerek sütünü artır. Sen takviye süt verince Bebek seni daha az emiyor ve sütün artmıyor. Madem işe başlaman gerekiyor o zaman bu aralar takviye yerine bol bol emzirmeye odaklan.Kizlar benim oglum doymuyor. Doktor mama takviyesi önerdi ama benim icim rahat etmedi. O yogun bakimdayken sagdigim sutlerden takviye yapiyorum gunde 2 kere. Ise baslayinca kullanirim diyordum ama kisa surede bitcek gibi duruyor onlar. Sizce mama takviye mi vereyim olan sütlerimi vereyim. Kafam cok karisti. Birde mesela gunde kac kere mama vermeliyim doyuyormu doymuyormu bilmiyorum. Bu hafta kilo takibi yapiyorum o da yol gosterir belki ama kafam karisti.
Mama ver alırsa açtır olur mu ya. Ben takviye vermiyorum ama bebeğime mesela bir biberon süt versem lıkır lıkır içer. Bebeklerin emme refleksi var. Ağızlarına ne alsa emiyorlar. Ooohh bir de içinden kolayca süt geliyor daha ne olsun. Biberonla süt vermek meme reddine yol açıyor canım. Çok uğraşırsın sonra. Eğer bebeğinin kilo alımı ve çiş miktarı iyiyse ne sağdığım sütü ver ne de mama. Bol bol emzirEmziriyorum emzirdikten sonra yine agliyor. Emerken cabuk yorulup siziyor göğsümü cekiyorum uyaniyor. Sanirim cabuk yoruluyor. Biberonla daha rahat aliyor. Sagdiklarimi veriyorum emzirdikten sonra 2 dk da bitiriyor. Emzirdijten sonra saginca da bisey cikmiyor 20 ml falan. Her iki gogsumden anca cikan. Muayenede doktor aglamasindan doymadigini düşündü. Mama ver alirsa actir dedi..ama ben direniyorum sık emziriyorum ki sütüm artsin.verceksem bile biraz daha buyur oyle vermis olurum mama.
Hahaha ben de aynıyım :) emzirirken dizi izliyorum. Bir keresinde emzirirken uyumuşum ve uyandığımda kızım hala emiyordu. Anladım ki ben ağzından çekmediğim sürece o emecek. Tek memeyi 40 dk falan emiyor genellikle uyuyor eğer uyumazsa diğer memeye geçiyorum. Onu emerken uyuyor, uyuduktan 5 dk sonra serçe parmağımla bebeği memeden ayırıp ben de uyuyorum. Eğer Bebek uyumazsa tekrar diğer memeye geçiyorum.Bende ilk baslarda her emzirme seansinda hep tek meme veriyordum uzun emdigi icin..birkac haftadir da iki memeyi de vermeyi basladim,boylece mamayi daha az vermeye basladim..ama bazen iki memeyi de ayri ayri yarim saat/40 dakka emmesine ragmen yine doymuyor...bana fenalik geliyor artik oz.gecenin bir korunde..emzirirken elimde telefon..surekli dizi izliyorum artik..yoksa kafayi yiyecegim:)
Mama vermesem yine takmayacagim ama mamasiz da durmuyor..o kadar kilolu bir bebek de degil..isin icinden cikamadim ben anlayacaginiz:)emzirme seanslari kac dakka olmali kac meme verilmeli?
Sümüksü kaka alerji anlamına gelebiliyor ama sümüksü kusmuğu ilk kez duydum bilmiyorum.Kızlar oğlum doğduğundan beri çok kusuyo. Ama bu zamana kadar hep süt kesiği gibi kusuyodu. Ama şimdi saydam sümüksü kusuyo. Sebebi hakkında bilgisi olan var mi
Canım biz gittik mamaroo aldık 5 dk durmuyor üstünde o kadar para boşa gitti resmen. Durmayan Bebek hiçbir yerde durmuyor. Dayımın oğlunun eski püskü bez bir salıncağı varmış onu bize getirdiler. Onda 15-20 dk duruyor ama sallanmak şartıyla.Kizlar ev tipi ana kucagi yada salincak tarzi bisey kullaniyormusunuz? Bakiyorum cok çeşit var nasil bisey alsam karar veremedim. Bazi bebekler hic sevmiyormuş o yuzden cok para da vermek istemiyorum. Ne onerirsiniz? Cocuk kucakta hic bisey yapamiyorum. Onu oyaliycak biseylere ihtiyacim var.
Ayy hiç sorma :) hamile pantolonları olmuyor tabi ki, diğerleri de küçük geliyor. Ben sürekli tayt giyiyorum onlar esnek olduğu için oluyor. Gömleklerim de olmuyor göğüsler büyüdüğü için :) ayakkabılar da olmuyor. Alışveriş yapacak zamanım da yok.Kizlar eski pantolonlariniz oluyormu artik?
Hamilelik pantolonlrim buyuk geliyor, diyerleri gobekten sikiyor.
En kotusude ayakabilarimin hicbiri olmuyor
Bebelac Gold mayalama yöntemiyle hazırlanmış bir mama ve hazmı daha kolay. Eşim o firmada çalışıyor :)Kızlar bebelac ile bebelac gold arasındaki farkı bilen var mı
Evet çıkarıyor ama ben de dr a sormadım hiç. Astım hastaları gibi mi ses çıkarıyor ?Günaydın arkadaslar, bebeğiniz uyurken nefesi kesiliyormus gibi anlık sesler cıkarıyor mu? 2 aylık olacak hala o sesler gitmedi. 1. ayda doktora sormayı unutmusum o panikle
Evet canım sırtını daya,dizlerinş karnına çek bebişi de o araya yatır.bizde işe yarıyor.oto koltuğu benim son silahım çok huysuzlanırsa oto koltuğuna koyuyorum,emziği de veriyorum sonra koltuğu sallıyorum.başı çok sallanmasın diye elimle başını tutuyorum.uyusun diye yapmadığım kalmıyor vallahi.kundağı bırakmıştım bi kaç gündür uyutup yerine kundaklayarak yatırıyorum. En azından uykusu bölünmeden uyuyor iyi oluyor.Canim anlattigin pozisyon otururken o benim dizlerimde olacak selilde mi ? Oto koltugunu bi kez denemistim uyumamisti ama simdi aklima gelmedi tekrar deneyeyim ustunden baya zaman gecti belki simdi etkili olur
Bu ara benim kızım da ilgilenmiyor,şu an onun için en zevkli oyun yüz yüze agulaşmak :))Bizimki bakmıyor hiç :) kartlar elimde patladı. ben kartı gösterirken bana bakıp gülüyor
6. Aydan sonra gaz tamamen bittiği için beşiğinde sallayarak uyudular yada emerken uyudular.Daha sonradan aktif uykuya gecmede zorluk yasatiyormus canim benim hala arada kendi kendine dalar mi diye ümidim vardi
Aslinda bizimki cok gazli bir bebek de degil o yuzden ben de inatla ayakta sallamadim hic. Ama artik guc kalmadi.
Ne zamana kadar ayakta sallanmak istediler canim senin kizlarin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?