2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Philips avent silikon ve nuk kaucuk aldik...dun aksam calistik ama olmadi
Bizimki de almıyordu. Dışarı çıktığımızda acıkıp ağladığı anlarda verdim. O çıkardı ben verdim ısrarla sonra tuttu. Bazen öyle yapışıyor ki emziğe kıskanıyorum. Evde pek vermiyorum çünkü emzikten sonra benim meme ucumu tam kavrayamıyor. Az daha mastit oluyormuşum. Dışarda susturucu niyetine kullanıyoruz

canim facebookta dedigin gruba, Emzirme Sanati, baktim. gercekten cok faydali bilgiler varmis.ve aktif bir destek söz konusu, bu harika. postlari okumak bile cok iyi geliyor. keske emzirme konusunda bu kadar güzel bilgi verenler cogalsa.
sen aşı meselesinde bir karara varabildib mi?

Araştırmaya fırsatım olmadı hiç, bilgim olmadığı için de yaptırmıyorum diye radikal bir karar alamam. Aklıma yatan kısım analarımız babalarımız aşıyla mı büyüdü sanki. Ama bir de eski hastalıkların neredeyse artık yok olduğu gerçeği de mevcut. İlk dozları yapıldı zaten, sanırım diğerlerini de yaptıracağım gibi görünüyor.

Bu arada meme reddini o gruptaki tavsiyelerle yendik. Allah razı olsun onlardan. Dakikasında cevap verdiler ve kendimi o kadar iyi hissettim ki... aynı sorunu yaşayan bir sürü anne varmış meğer.

Kızlaaar işte bebeğime bakış açımı değiştiren kitap !
Her hafta aslında bebeğimiz yapmadı gerekeni yapıyormuş; ağlaması, kucak istemesi, az uyuması...
Hani hep diyoruz ya sürekli huy değiştiriyor işte o huy değiştiriyor dediğimiz aslında bebeğimizin gelişiminin olumlu bir parçası imiş ve sağlıklı geliştiğini gösterirmiş. Bebeğimiz ağladığında ona daha çok destek olmalıymışız sabırla, sevgiyle...
Onu, istediği kadar kucaklamalıymışız, etraftakilerin "alıştırma" demelerine aldırmadan.
Meğer bebeğimizin anlam veremediğimiz ağlamalarının da bir anlamı varmış.
Ay şiir gibi yazdım :) ama çok etkilendim.
Alın okuyun efendim.

Eklentiler

• IMG_1522.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 92
aaa harika cok sevindim senin adina.:)
bende hemen amazona bakiyorum ins vardir.
yaa bende su kaniya vardim artik... etrafi filan dinlemeyecegim/dinlemedim de... bazen yatagimada aliyom koynumda da uyutuyom. kucak istedigi her an kucagima aliyom.. garip olan biziz.. o bebek ya bebek:) gecen bi yazi okudum diyo ki kucaga alismasin diyenlere inat birakin bebeginiz kucaga alissin yürüyünce, dünyayi kesfetmeye baslayinca zaten durmayacak kucaginizda:)
lütfen böyle güzel nuöduklarini paylasmaya devam et.

ici seni disi beni yakar :) aşi mevzusunda. sadece vaktin olursa araştir derim. facebookta asisiz gruplar var. bir tanesi türkcede bütün kaynaklari libkleriyle verabe rtoplamis. asisiz anneler grubu.
ven yaptirmayacagim. zaten cocuk doktorumuz asi karsiti. 3.ay kontrolünde ona gidecegiz. kendiside 3 cocugunu asisiz büyütmüs alman/hristiyan bir kadin.

amazondan baktım 36 Euro. yuh yani !
türkiyr fiyatı 53 lira.

Bizim doktorumuz yaptırılması gerekiyor dedi. Zaten Türkiye de aşı karşıtı bir dr olmaz diye düşünüyorum, sağlık bakanlığı aşı işini çok sıkı takip ediyor. Biz bir aşısını geciktirdik de on kere aradılar ne zaman yaptıracaksınız diye. Doktorlar cesaret edemez diye düşünüyorum. Dediğin gruplara bakacağım ama ilk dozunu yaptırdım hepatit b aşısının ama başka aşı olmadı henüz. Bi bakayım gruplara belki fikir edinirim.

Ben de kucağa alıştırmışsın diyenlere uyuz oluyorum. Kayınpeder diyor ki çok kucağa alıştırmışsınız, kucakçı olmuş biraz salıncağa koyun sallayın ona alışsın diyor. Sanki salıncağa alışınca ben yemek yiyip duş alabileceğim. Ha Bebek kucağımda oturmuşum ha tıngır mıngır salıncak sallamışım, ne farkeder! Önerdiği şey bir çözüm olsa bari. Olsun biz böyle seviyoruz diyorum, sarılıyorum kızıma :) onun benden başka kimi var ki. Hangi ev işi çocuğumun kucaklaşma ihtiyacından daha önemli olabilir ki... bu günler çok çabuk geçiyor kızım 2 aylık oldu bile inanamıyorum. Tadını çıkarıp doya doya koklamak kucaklamak istiyorum. Varsın evim tozlu olsun :) i don't care

gerçekten hiç bişi daha önemli değil.. bizde inanamıyoruz iki ay geçmiş bile... şaka gibi. her anını zihnime kazımaya çalışıyorum.. doğduğundan bu yana nasıl değişmiş.
kucağa alıştırmışssın dşyenlere evet alıştırdım diyom:)

Ooo senin cevabın da güzelmiş :) inş çabuk gelen birimi bulursun. Bir sonraki sıçrama 12. Haftada oluyor ona yetişir inşallah :)
Sıçrama zamanlarında bebeklerimize nasıl yardımcı olabiliriz, onları nasıl sakinleştirebiliriz ve ne tür oyunlar oynamalıyız gibi sorulara cevap veriyor kitap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…