- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #33.061
Atak haftası İngilizce'de harika haftalarmış zaten. Güneş in atak günleri güzel geçiyor Sürekli uyuyor. Ertesi gün bakıyorum yeni bir şey öğrenmiş.Kızlaaar işte bebeğime bakış açımı değiştiren kitap !
Her hafta aslında bebeğimiz yapmadı gerekeni yapıyormuş; ağlaması, kucak istemesi, az uyuması...
Hani hep diyoruz ya sürekli huy değiştiriyor işte o huy değiştiriyor dediğimiz aslında bebeğimizin gelişiminin olumlu bir parçası imiş ve sağlıklı geliştiğini gösterirmiş. Bebeğimiz ağladığında ona daha çok destek olmalıymışız sabırla, sevgiyle...
Onu, istediği kadar kucaklamalıymışız, etraftakilerin "alıştırma" demelerine aldırmadan.
Meğer bebeğimizin anlam veremediğimiz ağlamalarının da bir anlamı varmış.
Ay şiir gibi yazdım :) ama çok etkilendim.
Alın okuyun efendim.
canım bulmuşken sorayım seni. sanki yazmıştın ama hatırlayamadım. haftasını neye göre hesaplayacagız?Ooo senin cevabın da güzelmiş :) inş çabuk gelen birimi bulursun. Bir sonraki sıçrama 12. Haftada oluyor ona yetişir inşallah :)
Sıçrama zamanlarında bebeklerimize nasıl yardımcı olabiliriz, onları nasıl sakinleştirebiliriz ve ne tür oyunlar oynamalıyız gibi sorulara cevap veriyor kitap.
Az önce galiba senin bir yorumunu gördüm 73 günlük oldu bebeğim artık 20-30 dk kendi oyalanıyor yazmışsın. Tam o sırada ben 10. Haftayı okuyordum ve diyordu ki bebeğiniz artık kendi başına oyalayabilir :) çok fazla kucak istemez ve siz kendinizi daha enerjik hissedersiniz :)Atak haftası İngilizce'de harika haftalarmış zaten. Güneş in atak günleri güzel geçiyor Sürekli uyuyor. Ertesi gün bakıyorum yeni bir şey öğrenmiş.
Kitabın ilk bölümünü atladım direk 8. Hafta atağı kısmını okudum. Ben de bilmiyorum okuyup öğrenince yazarım sana ama internette 40. Hafta doğmuş gibi hesaplamak lazım diye okumuştum. Yine de kitaptan okumak daha temiz bilgi.canım bulmuşken sorayım seni. sanki yazmıştın ama hatırlayamadım. haftasını neye göre hesaplayacagız?
benim 40. hafta 28 Eylül idi.
ama 15 eylülde 38+1 de geldi.
nasıl hesaplamalıyım?
tamam canım. eğer okursan vaktin olduğunda banada yazabilirsen çok makbule geçerKitabın ilk bölümünü atladım direk 8. Hafta atağı kısmını okudum. Ben de bilmiyorum okuyup öğrenince yazarım sana ama internette 40. Hafta doğmuş gibi hesaplamak lazım diye okumuştum. Yine de kitaptan okumak daha temiz bilgi.
Evet ya doğduğu haftadanmı hesaplayacağız doğacağı haftadanmı.tamam canım. eğer okursan vaktin olduğunda banada yazabilirsen çok makbule geçer
Amann bizim bulundugumiz sehirde akrabamiz bile yok telefonla uyariyorlar kucaga alistirmayin diye...yavrum kucaginda sakinlesmek isterken ben nasil birakayin yatagina salincagina.illa ki herkes gibi buyur duzene girerBen de kucağa alıştırmışsın diyenlere uyuz oluyorum. Kayınpeder diyor ki çok kucağa alıştırmışsınız, kucakçı olmuş biraz salıncağa koyun sallayın ona alışsın diyor. Sanki salıncağa alışınca ben yemek yiyip duş alabileceğim. Ha Bebek kucağımda oturmuşum ha tıngır mıngır salıncak sallamışım, ne farkeder! Önerdiği şey bir çözüm olsa bari. Olsun biz böyle seviyoruz diyorum, sarılıyorum kızıma :) onun benden başka kimi var ki. Hangi ev işi çocuğumun kucaklaşma ihtiyacından daha önemli olabilir ki... bu günler çok çabuk geçiyor kızım 2 aylık oldu bile inanamıyorum. Tadını çıkarıp doya doya koklamak kucaklamak istiyorum. Varsın evim tozlu olsun :) i don't care
sen çok güzel bir annesin yavrun sevgiyle büyüyecek :) büyüsün büyüsün taşsın sevginiz dünyaya inşallahBen de kucağa alıştırmışsın diyenlere uyuz oluyorum. Kayınpeder diyor ki çok kucağa alıştırmışsınız, kucakçı olmuş biraz salıncağa koyun sallayın ona alışsın diyor. Sanki salıncağa alışınca ben yemek yiyip duş alabileceğim. Ha Bebek kucağımda oturmuşum ha tıngır mıngır salıncak sallamışım, ne farkeder! Önerdiği şey bir çözüm olsa bari. Olsun biz böyle seviyoruz diyorum, sarılıyorum kızıma :) onun benden başka kimi var ki. Hangi ev işi çocuğumun kucaklaşma ihtiyacından daha önemli olabilir ki... bu günler çok çabuk geçiyor kızım 2 aylık oldu bile inanamıyorum. Tadını çıkarıp doya doya koklamak kucaklamak istiyorum. Varsın evim tozlu olsun :) i don't care
benım 40 haftaı da doldurdu 40+3 de doğdu benım atak haftalarım ne zamanmıs canım bilgiye nereden ulaşıyorsunuzKitabın ilk bölümünü atladım direk 8. Hafta atağı kısmını okudum. Ben de bilmiyorum okuyup öğrenince yazarım sana ama internette 40. Hafta doğmuş gibi hesaplamak lazım diye okumuştum. Yine de kitaptan okumak daha temiz bilgi.
Kızlaaar işte bebeğime bakış açımı değiştiren kitap !
Her hafta aslında bebeğimiz yapmadı gerekeni yapıyormuş; ağlaması, kucak istemesi, az uyuması...
Hani hep diyoruz ya sürekli huy değiştiriyor işte o huy değiştiriyor dediğimiz aslında bebeğimizin gelişiminin olumlu bir parçası imiş ve sağlıklı geliştiğini gösterirmiş. Bebeğimiz ağladığında ona daha çok destek olmalıymışız sabırla, sevgiyle...
Onu, istediği kadar kucaklamalıymışız, etraftakilerin "alıştırma" demelerine aldırmadan.
Meğer bebeğimizin anlam veremediğimiz ağlamalarının da bir anlamı varmış.
Ay şiir gibi yazdım :) ama çok etkilendim.
Alın okuyun efendim.
aaa harika cok sevindim senin adina.:)
bende hemen amazona bakiyorum ins vardir.
yaa bende su kaniya vardim artik... etrafi filan dinlemeyecegim/dinlemedim de... bazen yatagimada aliyom koynumda da uyutuyom. kucak istedigi her an kucagima aliyom.. garip olan biziz.. o bebek ya bebek:) gecen bi yazi okudum diyo ki kucaga alismasin diyenlere inat birakin bebeginiz kucaga alissin yürüyünce, dünyayi kesfetmeye baslayinca zaten durmayacak kucaginizda:)
lütfen böyle güzel nuöduklarini paylasmaya devam et.
Ben de kucağa alıştırmışsın diyenlere uyuz oluyorum. Kayınpeder diyor ki çok kucağa alıştırmışsınız, kucakçı olmuş biraz salıncağa koyun sallayın ona alışsın diyor. Sanki salıncağa alışınca ben yemek yiyip duş alabileceğim. Ha Bebek kucağımda oturmuşum ha tıngır mıngır salıncak sallamışım, ne farkeder! Önerdiği şey bir çözüm olsa bari. Olsun biz böyle seviyoruz diyorum, sarılıyorum kızıma :) onun benden başka kimi var ki. Hangi ev işi çocuğumun kucaklaşma ihtiyacından daha önemli olabilir ki... bu günler çok çabuk geçiyor kızım 2 aylık oldu bile inanamıyorum. Tadını çıkarıp doya doya koklamak kucaklamak istiyorum. Varsın evim tozlu olsun :) i don't care
Uygulamasının Türkçesi apple store da var ama çok yüzeysel bilgiler var kitap 350 sayfa idi yanlış hayırlamıyorsam.Bunun uygulamasi da var wonder weeks diye ama turkcesi yok. Bildigim kadariyla 40 haftaya gore hesap yapiliyor doğduğu tarihe gore degil. Benim oglum da ya omzumda yada gogsumde uyuyor. Hemde koklaya koklaya. Alışmış diyenlere zaten ne kadar kalcakki orda diyorum. Biraktigim an uyaniyor yapisik yasiyoruz. Umrumda degil dedigin gibi. Istedigi kadar alışsın yeterki iyi olsun.
Kaka yaptıysa değiştiriyorum canım. Yapmadıysa sabah.Kızlar gece bebeğinizin altını değiştiriyor musunız ?
Uyuyorsa bile
Bn dogdugndan beri biberonla veriyirm mdme reddi falan da olmadi her bebek bir olmazAyda yılda bir olsa da reddeder mi ki? İlk doğduğunda kaşıkla vermiştik. 3 aylık olunca kaşıkla da zor olabilir. Peki bu tür acil durumlarda nasıl yapıcaz? çok soru sordum
Avent yeni dogan akisKesinlikle lansinoh naturel wave yavaş akış başlıklı canım biz bu biberonla meme reddini yendik
Bebeğimin kucağımda olmasına onun kadar ben de alıştım ve seviyorum.Bunun uygulamasi da var wonder weeks diye ama turkcesi yok. Bildigim kadariyla 40 haftaya gore hesap yapiliyor doğduğu tarihe gore degil. Benim oglum da ya omzumda yada gogsumde uyuyor. Hemde koklaya koklaya. Alışmış diyenlere zaten ne kadar kalcakki orda diyorum. Biraktigim an uyaniyor yapisik yasiyoruz. Umrumda degil dedigin gibi. Istedigi kadar alışsın yeterki iyi olsun.
Kaka yaptığından eminsem evet:) az önce cadı emerken o kadar gürültülü osurdu ki kaka yaptı zannettim. Azıcık yapmış gitti bez:)Kızlar gece bebeğinizin altını değiştiriyor musunız ?
Uyuyorsa bile
Benımkı gunduz hiç uyumuyo diyebilirim canım gece 12-1 gibi uyuyor öğlen 11 e kadar uyanıp emip uyumaya devam ediyor ama öğlen 11den gece 12 ye kadar uyudugu zamanlar maksimum yarım saattir. Soyle bi yattı da 2-3 saat gunduz uykusu yaptı dediğim gunler cok nadir malesef canım ben ayagımda sallamaya alıstırmadım belki işe yarar ama mudahale etmeden kendi biyolojik ritmini bulsun istiyorum. Suan kucakta uykuya gecmek istiyor hep bi sıcaklık arıyor bende istediğini yapıyorum bugun tam ıkı aylık olduk bakalım 3. Aya girerken gunduz uykuları da düzene girer insallahSaol cnm senin bebişte hala uykusuz ve gazlı mı biz bazı günler hiç uyumuyoruz gece 12 de en sn uyuyo artık
Mumkunse degıstırmıyorum canım hemen uyanıyor cunku kaka yapmasıysa altını acmıyorum uyanmaya yakın hemen kıcagıma alıp gözlerini tam acmadan damlasını verıp emzirip gaz cıkartıp yenıden yatırıyorum boyle daha kolay dalıyor altını acarsam en az yarım saat gec dalabiliyorKızlar gece bebeğinizin altını değiştiriyor musunız ?
Uyuyorsa bile
Canım hangi kitabı okuyorsunAz önce galiba senin bir yorumunu gördüm 73 günlük oldu bebeğim artık 20-30 dk kendi oyalanıyor yazmışsın. Tam o sırada ben 10. Haftayı okuyordum ve diyordu ki bebeğiniz artık kendi başına oyalayabilir :) çok fazla kucak istemez ve siz kendinizi daha enerjik hissedersiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?