2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Herkese iyi geceler kızlar herşey yolundadır keyıfler iyidir insallah atlaya atlaya okudum Ama kaçırdım mı bilmiyorum Kaan bebek ten iyi bir haber var mı inşallah ?

Bizde 6. Ay bitimindd yaptircaz. 6 aydan once yapmiyorlar bizim goturdugumuz hastanede. Buyuk oglumu 8. Ayda yaptirdim emekleme zamaniydi zor oldu. Durmuyordu kucakta. Cok gecirmeden yaptircam bunda

Biz de öyle düşünüyoruz canım doktorumuza sorduk aşıdan birkaç gün sonra yaptırabilirsiniz dedi ama emeklemeye başlamadan yaptırırsanız sünneti daha rahat ve çabuk iyileşir dedi canım

6. ay ideal midir o zaman? Emeklemeye başlamamış oluyo. Dönerken sıkıntı olur mu ki acaba? Daha dönemiyo bizimki ama, yaklaşık 1,5 ay sonra döner herhalde o zamanda sünnet zamanı oluyo.

Bir de 6.ay da 4 aşı oluyomuş, doğru canım. O yüzden ondan bir hafta sonra yaptırırız herhalde Allah nasip ederse.
Aslında şimdi doktora gidip soralım diyorum ama yaparız derse cesaret edemem sanırım, en azından 6.aya kadar kendimi hazırlarım

canım pşikse klasik arko krem mucize gibi bir kaç saate iyileştiriyor haberin olsun

Ben pisiklere bepanthol pisik kreminden suruyordum. İyilesiyordu. Ama sicaktan terden tekrarliyordu

Çok teşekkür ederim kızlar. Serum fizyolojik ile silip sebamed bakım kremi sürdüm biraz geçti gibi bakalım.
Salı günü kontrol var . İnşaAllah ozamana kadar tamamen geçer

Sünnetten hiç korkmayın bebek oldukları için çabuk iyileşiyor. Biz 40.gün yaptırdık iyi ki de yaptırmışız. İlk çişinde ağlıyor sadece gerisi süt liman. Küçük olduğu için lokal anestezi uygulanıyor ama bazı doktorlar 40ından sonra, bazısı 3aydan bazısı 6aydan sonra genel anestezi yapıyormuş. 15dk süren küçük bir işlem . Stres olmayın

Cnm mamada var Peynirli pekmezli tahıllı.
Birde ben cicibebe,labne peynir tuzsuz olduğu için,ve pekmez katıyordum yine öyle yapicam.
6.aydan sonra yumurta sarısının 4/1 ni katarak verdim .Sonra ay ilerledikçe yumurta sarısının tamamını verdim.
Kızlarında reflü olduğu için tane yutmaya çok zor geçtiler.Bakalim Afra da olmazsa reflü inşallah kahvaltı yaptırmaya çalışacak.
Ama şimdi mama olarak başladım peynirli pekmezli.
Uzun oldu kusurabakma yanlış yazmamak için tane tane yazdim:)

B
kızlar ek gıdaya mı başlıyorsunuz daha erken değil mi ? kaç aydan itibaren başlıyorsunuz ?
Ben günde 1 defa kaşık maması ve meyve püresi az miktarda başladım.
Çünkü sütüm bitti sayılır derecede kızım gelişim olarak geriden gitmeye başladı boy ve kilo olarak.
Biraz sıkıntılı günler geçiriyorum o yüzden sütüm yeterli olmamış kilo ve boy ölçümünde anladık.
Zaten erken ve minik doğmuştu ama kilo alimi iyi gidiyordu 2 aydır 250 gr. Alabildi .
Bu yüzden yavaş yavaş başlamak zorunda kaldım 1 haftadır.

Kızlar ara ara giriyorum bazen yazılanları tamamen okuyamıyorum yada okusamda yazamadığım oluyor.
İnşallah herşey yolundadır hepinizde.
Pazartesi okullar açılıyor bizim evde maraton başlıyor yani.
Uykuyu bir tülü düzene bindiremedik gündüz hep yarım uyuyor ,yada gece beni emzik gibi hatırladıkça istiyor.Tabiki şikayet etmiyorum sağlıkları yerinde olsun bunlar en tatlı zamanları minnoşlarımızın.

Bende diyorum keşke biraz daha erken yaptırsaydık diye ama olmadı malesef, cesaret edemedim herhalde. Ama 6.ayda yaptırıcam Allah nasip ederse.
Teşekkür ederim bu arada. yaptıracağım zamanda desteğinize ihtiyacım olacak

Şimdi anladım canım iyi yapmışsın o zaman yazın daha sıcak oluyordur

Canımlar, gecenin bu saatinde elimde 1 şişe soğuk sade soda mutfak masasından bildiriyorum. Kv ile aynı semte taşınacak olmak beni psikolojik olarak çok yıprattı. Her ne kadar ablam ve eşim abarttığımı düşünse de; eşim kendi hayatımızı özgürce yaşayacağımızı, kafama takacak bir şey olduğunu düşünmese de ben kendimi bu konuyu düşünmekten alamıyorum. Kendi aileme yakınlaşıyor olmak sevindiriyor bir yandan. Sosyal yaşantımız da buraya nazaran çok çoook iyi olacak. Aslında kv 5 yıldır böyle bir insan ben ya idare ettim, etmediğim yerde gülüp geçtim takmadım. Ama bebek olunca başka tabii.. Elbette kızımı babaannesinden ayrı tutmayı düşünecek kadar kötü kalpli değilim. Ama bir mesafe olsun istiyorum. Eskisi gibi tahammülüm yok onun düşüncesizce boş konuşmalarına ve her şeye karışma çabasına. Allahtan eşim bıçuna izin vermiyor. Ama öyle sinir yıpranması yaşamışım ki, bunu yapacak olma ihtimali bile tahammülümü aşıyor. Sizden iyi birşeyler duymaya çok ihtiyacım var. Sonuçta öyle veya böyle hayatımızda hep olacak, ben böyle yaparak hayatı kendime zorlaştırıp anneliğimin tadını çıkaramıyorum.

Kızlar çok kötü memem acıyo şişti sağıyorum bir damla süt yok. Oğlumda uyuyor napcam havlu koydum su torbası koydum yok. Masaj diceksiniz belki ama dokunamıyorum bile

Canım Allah yardımcınız olsun bende tek bebek olduğu için bi tek onunla ugrasiyom benimki gündüz iki toplam ya uyur yada uyumaz ben hiç bir iş yapamam evde bu yuzden umarum düzene girer hepsinin uykusu

Ben burda aktifim. Sorabilirsin tabi, elimden geldiğince destek olurum. Ben de çok takmıştım kafama. Acaba iyi mi, yok bu eğri kesilmiş, dikişi garip atılmış derken eşimin başını şişirdim. Ama hepsi gereksiz endişeymiş. Kendiliğinden iyileşti kısa sürede. Geç kalmanızdan tek sıkıntı anestezi şekli olabilir, 6aylık olduğu için hareketliliğinden dolayı lokal yapmayı kabul etmeyebilirler .
Ama genel de olsa eve çıktıktan sonra bir zorluğu yok
Kızlar çok kötü memem acıyo şişti sağıyorum bir damla süt yok. Oğlumda uyuyor napcam havlu koydum su torbası koydum yok. Masaj diceksiniz belki ama dokunamıyorum bile
Bebeğin uyanmadan duşa gir, kese yapıp duş başlığı ayarlanabiliyorsa hızlı olana ayarla sertlik olan yere tut biraz. Sonra masaj yap, sağa sola çevir. Duşta masaj daha kolay oluyor. Dışarda benim de canım acıyor. Duştan çıkınca hemen emzirmek çok etkili. Memede birkaç tane sertlik varsa bir günde geçmeyebiliyor.

Canım o aşırı şişlik geçti ama acısı duruyor. Yürürken bile tutuyorum. Böle mi oluyo ya korkuyorum

Dönerken sıkıntı olmuyormuş canım ameliyat yeri bezin içinde kaldığı için. O yüzden zaten iyileşmeleri daha rahat oluyormuş

Aaa onu hiç düşünmemiştim canım. İnşalllah lokal olur. 5.aylık kontrolde konusucam doktorla. Olmadı o zaman mı yaptırsak lokal olur derse. Şubatın 16sında kontrol canım o zaman konuşurum. Teşekkür ederim hatırlattığın için

Bence de hiç Stres yapmayın gerçekten en fazla 20 dakika süren bir işlem bir uyuyup uyandı mı her şey eskisi gibi fark etmiyorsunuz bile kardeşimin Bebeği 6 aylık o da 3 aylıkken yaptırmıştı şimdi gördükçe İyi ki yaptırmışız diyoruz bebek hiç durmuyor yerinde kucakta da taşınmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…