- Konu Sahibi angel5angel
-
- #6.341
sana demedım canım. senın cevap verdiğin arkadaşa yazdım ben bunu ama tabbı onu etıketlememısım dırek sana düştü mesaj.senın yazdıgını okudum zaten. yanı aklı almaz ınsnaın ne demek yaptırmamak . bebege alacagın elbıseyı ucuz al baska seyden kıs ama bunu önemse olması gerekn mantık bu degıl mı bu cok cok önemlı madem cocuk yapıyoruz. zaten devlet hastanelerıde paralı degıl yada verek gerekıyorsa bıle cok cüzidir bunu yaptırmayalım kocamda öyle dıyor demenın mantıgı ne hemde 2 kişi ortak bu fikre varmıslar demek ki yanlış bilgiden yola cıkıyorlar 2 li 3 lü tarama testi gibi düşündüler galiba . bu şuna benzer çocugun hasta oldu boşver göturmeyeım evde kalsın demek gıbı bir şey. saglık kontrolunu görmemezden gemek bu sanırım sormadılar okumadılar farklı bır sey sanıyorlar yoksa kım bunu söyler ki değil miHayır tabiki de bende yapılmasından yanayım, ki arkadaşımın kuzeni ayrıntılı ultrasonda bebeğinin kalbinde sorun olduğunu öğrendi, sezeryanla Doğum yaptırıp bebeği ameliyata aldılar şimdi çok şükür iyi, bilmeseydi çok geç kalınacaktı belki de. Doğduktan sonra o kadar ayrıntılı bir muayene yapılmıyor.
Olabilir, benim neden istemediklerini sormamdaki amaç oydu, bir sürü test var karıştırmışlardır belki. Yoksa bu testte Bebek hasta alalım denilmiyor, sorun varsa tedavi yolu seçiliyor, Bu testin hepsinden önemli olduğunu düşünüyorum, inşallah hiçbir sorun çıkmaz, o zaman da 40 dk bebeğini görmüş olacaksın ne güzel :)sana demedım canım. senın cevap verdiğin arkadaşa yazdım ben bunu ama tabbı onu etıketlememısım dırek sana düştü mesaj.senın yazdıgını okudum zaten. yanı aklı almaz ınsnaın ne demek yaptırmamak . bebege alacagın elbıseyı ucuz al baska seyden kıs ama bunu önemse olması gerekn mantık bu degıl mı bu cok cok önemlı madem cocuk yapıyoruz. zaten devlet hastanelerıde paralı degıl yada verek gerekıyorsa bıle cok cüzidir bunu yaptırmayalım kocamda öyle dıyor demenın mantıgı ne hemde 2 kişi ortak bu fikre varmıslar demek ki yanlış bilgiden yola cıkıyorlar 2 li 3 lü tarama testi gibi düşündüler galiba . bu şuna benzer çocugun hasta oldu boşver göturmeyeım evde kalsın demek gıbı bir şey. saglık kontrolunu görmemezden gemek bu sanırım sormadılar okumadılar farklı bır sey sanıyorlar yoksa kım bunu söyler ki değil mi
pıt pıt yapıyor ya ona hıçkırık dıyorlar canım bende bır sure onu tekme sandım ılk tekmeyı yıyene kadar sonra bır daha atmadı zatenCanım içerden birisi dürtüyor gibi oldu resmen benim tekme :)
ben de sabırsızlıkla 20. haftay beklıyorum. hem devlet hastanesınde randevu aldım hem de iyi bir perınatoloğ arıyorum. bırde 22. haftadan sonra bebegin kalp grafıgı cekılıyor ona randevu aldım benOlabilir, benim neden istemediklerini sormamdaki amaç oydu, bir sürü test var karıştırmışlardır belki. Yoksa bu testte Bebek hasta alalım denilmiyor, sorun varsa tedavi yolu seçiliyor, Bu testin hepsinden önemli olduğunu düşünüyorum, inşallah hiçbir sorun çıkmaz, o zaman da 40 dk bebeğini görmüş olacaksın ne güzel :)
Gerek yok ama kaydını yaptırman lazım, aşı için arayıp çağıracaklar, o zaman kilo, tansiyon takibi yapılır, istersen kalp atışına bakarlar. Bebeğin takibi zaten yapılıyor, sağlık ocağı aşılar için önemli.kızlar sağlık ocaklarında bebeklerın kalbı dınlenıyormus ya giden var mı ? ben tarıhı kacırmısım gıtmedım ama zaten doktoruma gıdıyorum gerek var mı ?
Kalp grafiğini bilmiyorum ben, kim yapıyormuş?ben de sabırsızlıkla 20. haftay beklıyorum. hem devlet hastanesınde randevu aldım hem de iyi bir perınatoloğ arıyorum. bırde 22. haftadan sonra bebegin kalp grafıgı cekılıyor ona randevu aldım ben
kaydımı yaptırdım canım teşekkür ederımGerek yok ama kaydını yaptırman lazım, aşı için arayıp çağıracaklar, o zaman kilo, tansiyon takibi yapılır, istersen kalp atışına bakarlar. Bebeğin takibi zaten yapılıyor, sağlık ocağı aşılar için önemli.
adı nst 22. haftada yapılıyormuş. ınternette ki doktor videolarına bak istersen bende bılmıyorum daha gırmedım sadece randevu aldım doktor al dediKalp grafiğini bilmiyorum ben, kim yapıyormuş?
nst , bebege giden kan akımını ve rahım kaıslmalarını ıncelıyormus bır cok doktor rısk olsun olmasın bellı haftadan sonra bakıyormus bazıları ıse sadece 30 lu haftalarda yanı doguma dogru yaklaşırken bakıyormus odoguma yaklaşırken şartmıs ama ncelerı doktora baglıymıs benım doktorum benı gönderdı randevu al bakılsın dedı rıskım yok hamıleıgım gayet saglıklı ama yınede ıstedıKalp grafiğini bilmiyorum ben, kim yapıyormuş?
Hmm onu diyorsun, nst yi ilerleyen zamanlarda yapcaz dedi, son zamanlarda her muayene de diye anladım ama bilmiyorum detayını sormadım.adı nst 22. haftada yapılıyormuş. ınternette ki doktor videolarına bak istersen bende bılmıyorum daha gırmedım sadece randevu aldım doktor al dedi
Ben öyle hissettiğimi söylediğimde bana bağırsaklarındır o demişlerdi.Oysa ben hamile kalmadan önce böyle bağırsak hareketi yaşamadım dediğimde de hamile kalınca hormonlardan öyle olur demişlerdi. Yoksa benim tomurcuğum da böyle dürtüyor annesini maşallahBenim seğirme şeklinde doktorum kalp atışı gibi de tarif etti gobegin altın da 3 parmak kadar
İstememeniz için sebep var mı? Ayrıntılı ultrasonu çektirin bence, bütün damarlarına, iç organlarına bakıyorlar. Allah korusun müdahale edilmesi gereken birşey olursa, doğumdan hemen sonra edebilirler.
gercektn mi hic kilo almamişsn canm sen böyle gidersn 10 kiloyla kapatrsn ya :)ben sadece 1 kilo aldım ve 18. haftadayım
Haftani sen takip et bence gozden kacirabilirler bana siz haftanizda gelin demistikaydımı yaptırdım canım teşekkür ederım
Gidecegin devlet hastanesinin cihazida onemli onceden sorustur. 4d ile bakiliyor. Gerci cihaz iyi degilse yapmazlar zaten .Yaptırmıcam demedim ki.burdaki arkadaşlara en önce ben söyledim zaten.devlette ücretsiz yapılıyor şimdiden gün alın diye.benim kararsızlığım özelmi devletmi yada devlet olucaksa hangi devlette yaptırıcağım.
Açıkçası ilk gebeliğim olduğu için bu konuda hiç bir bilgim yok.bu yüzden doktoruma danışıcam ne derse onu yapıcam.
Nst baska birsey. Kalp grafigi anne karnindayken olmaz. Fetal eko var. Kalp usg si yani. 22. Haftadan sonra yapiliyor dedigi odur sanirim ama ayrintili usgde bakiliyor buyuk ihtimal 19-20 hafta yeterli kalp icinadı nst 22. haftada yapılıyormuş. ınternette ki doktor videolarına bak istersen bende bılmıyorum daha gırmedım sadece randevu aldım doktor al dedi
Hmm anladım, iyi bakalım yaptırmama geçince bu diğerleri gibi değil niye istemiyorsun diye sorayım dedim. Kusura bakma yanlış anlamışım.Yaptırmıcam demedim ki.burdaki arkadaşlara en önce ben söyledim zaten.devlette ücretsiz yapılıyor şimdiden gün alın diye.benim kararsızlığım özelmi devletmi yada devlet olucaksa hangi devlette yaptırıcağım.
Açıkçası ilk gebeliğim olduğu için bu konuda hiç bir bilgim yok.bu yüzden doktoruma danışıcam ne derse onu yapıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?