2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
içme canım engel ol kendine. sen sigara içince bebeğin öksürüyormuş. direk ona dokunuyor. benimde eşim içiyor. yanımda içmez hiç mutfakta içiyor o bitirene kadar mutfağa bile girmiyorum. doktor sigara içilen ortamda bile bulunma dedi. bende türk kahvesi 2-3 tane içiyodum günde. şimdi yarım fincan bile içmiyorum. dayanmaya çalış. bi arkadaşım hep içmiş hamileyken şimdi bebeği küçücük, hiç yemek yemiyo ve enfeksiyondan kurtulamıyor.

Arkadaslar ben alışveriş listesi yaptım yavaş yavaş başlayacam almaya eksik gördüğünüz var mı bir bakar mısınızEki Görüntüle 1981211

çok güzel bir liste olmuş elini sağlık canım tecrübeli anneler yardımcı olsalar bizim için de iyi olur aslın da.
Mesela emzik biberon gibi ürünlerde hangi marka ateş ölçeri nasıl almak lazım vb.daha bir çokşey var ben daha bişey almadım biraz daha beklemek istiyorum onun için şuan araştıyorum

Sağol canım cvp verdiğin için. Bebeğimin kılına zarar gelsin istemem. Zaten önceliğim o olduğu için hamile kaldığımdan beri ağzıma sürmedim. Ama işte bazen sigara krizi tutmuyor değil. Dayanmaya çalışıcam sanırım

Arkadaslar ben alışveriş listesi yaptım yavaş yavaş başlayacam almaya eksik gördüğünüz var mı bir bakar mısınızEki Görüntüle 1981211
çok fazla alıncak şey var canım. ben özellikle kıyafetleri sayıları konusunda çok kararsızım. sen güzel liste yapmışsın. ama bunları bikaç aşamalı alırsan hem bütçeni zorlamamış olursun hemde bi anda evin dolmamış olur. ben mama sandalyesini filan ek gıdaya başlayınca alıcam. bi kısmınıda doğduktan sonra nelere ihtiyaç oluyor bakıp almayı düşünüyorum. hiç bir yerde tam bi liste bulamadım. ama bebek alışverişi çok zekli : )))) kaliteli markaların indirimleri takip ediyorum ordan tulumlar alttan çıtçıtlı badiler battaniye bere eldiven vs aldım. takip edicem indirimleri.

haklısın, bende eşimin bırakmasını çok istiyorum ama çok stresli bir işi var bırakmak zor o yüzden fazla yüklenmiyorum ona. ama sen bebeğini getir hep aklına. ben bir mekanda fazla duman varsa kalkıp gidiyorum valla. allah sabrını verir inşallah.

Hmm anladım, iyi bakalım yaptırmama geçince bu diğerleri gibi değil niye istemiyorsun diye sorayım dedim. Kusura bakma yanlış anlamışım.

Aylar önce devlete sırf ayrıntılı yaptırabiliyim diye gittim muayne oldm.
Yanlış anlamadım.burda hata yapıyorsak birbirimizi uyarmamız lazım zaten

Reactions: iiz
4 d dediğn bebeği renkli gibi gösteren ultrason mu oluyor.
Özelde de yaptırabilirim.devletle özel arasında çok kararsızım işte.
Doktorun beni yönlendirdiği yer 300 lira dedi ama yapan doktorun uzmanlığını bilmiyorum, dün baktım yakınlarda perinatolog varmış onu da bir aramak istiyorum ,devlet güvenilir geliyor bana ama geç kalmışımdır diye aramadım hiç. Hangi bölümden almak gerekiyor bilmiyorum.

Devlette yaptırmayı düşünüyorsan randevu al git muayne ol.doktor sorar zaten.
Sana gün veriyolarmış.
Bazı hastanelerde çok sıra oluyo önceden randevu alman gerekiyor.

Bende senin gibi düşünüyorum.
Zamanı geldikçe almak daha mantıklı.hemde bütçeyi zorlayıp kalitesiz eşyalar almaktansa zamanı geldikçe daha iyilerini alırız diye düşünüyorum
E bebekte indirimler oluyor ben takip ediyorum.beyaz çıtlıtlı badylerde indirim var :)

Bebek mağazalarında liste veriyorlar ama içlerinde gereksiz olanlar da var eleyip almak lazım bir tanesinin listesi bu.

Bir belgesel de izledim. Görüntüleri çekmişler. yediğimiz hersey bir şekilde ayrışarak bebeğe geçiyor. Ama alkol ve sigara direk ayrışmadan plasantedan bebeğe geçiyor. Görüntüyü görsen kıyamazdın.

Bazı doktorlar günde 4 taneye izin veriyor, yoksunluk krizini daha tehlikeli buldukları için (Tiryakilerde titreme vs oluyor) Bazıları da ha 1 tane içmişsin ha bütün paketi deyip izin vermiyor. Sigara dumanı keseden geçmiyor ama kanından bebeğe geçiyor diye biliyorum. Ben öğrendiğim zaman doktorum içme dedi bıraktım bırakamayan da çok. Ne kadar tutabilirsen kendini o kadar iyi. Stres tetikliyor hakikaten o yüzden olabildiğince stresten uzak durmaya çalış.

Aynen canim bn de bazilarini gec alacam ama plan yapiyorum. Mesala kiyafeeri mevsim ve aylara bolecem. 0 3 ay sonbahar sonra kis ve ilkbahar gibi. Kisa gelen kisim icin astronot tulum vb ona da bi liste yapacam

Reactions: iiz

Aynen canim ben de arastiriyorum wn son karar verip aldiklarimi da paylasirim

Canım lütfen dayan ve sadece bebeğini düşün..Bak sana kendimi anlatayım..BUndan 8 yıl önce kızıma hamileyken bende bırakamadım 2-3 taneden bişey olmaz diye içtim..Hamileliğimin sonlarına doğru kızımın kilosu birden istenilen seviyeyi yakalayamadı..Nasıl üzülüp nasıl pişman oldum anlatamam sana..Binlerce kez lanetler yağrdırdım kendime.. Bak sana şöyle söyleyim bebeğinde oluşabilecek en ufacık bir problemi bile sigara içtiğin sürece hep ona bağlayacaksın, sigara içtim ondan böyle oldu diyeceksin ve çok vicdan azabı çekeceksin..Buna emin ol....Şimdi ikinci kez hamileyim şükürler olsun bu hamileliğimde içmiyorum bıraktım..Vicdanım da o kadar rahat ki sana anlatamam.. İlk önce bebeğinin sağlığı sonra da vicdanına vereceğin hesap için asla başlama o pisliğe...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…