2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
aaa
Onun sayfasına bakıyordum bende arayıp fiyat bilgisi alacaktım mesajın iyi oldu. Doçentmiş bu arada.
aaaa evet doç.muş şaşırdımm. doktorum kendi eşimin muayenesini de o yapmıştı dedi. bi kaç isim daha verdi farklı alternatifler dilediğine gidebilirsin dedi bakırköy yakın olduğu için tercih edebilirim

Ben 3 aylıkken işe başlayacağım için her gün kayınvalideme bırakacağım

doğum sonrası çalışacaklar için çok güzel fırsat benim annem ayaklarından hasta yürüyemiyor bebek bakamayacağını söyledi. Kayınvalidem de evini bırakıp gelmesi lazım çünkü evi 60 km uzakta, o yüzden çalışamayacağım

yaa bende duydum recep bey'i çok duydum hatta arayacaktım muayene ücreti öğrenmek için belki ona giderim çok duydum çünkü adamın methini

Benim annem Bursa dü kayınvalidem 15 dk mesafede ama ben yavrumu bırakıp gitmek istemiyorum

günaydınn, ben 19. haftamdayım valla bahsettiğin gibi sancı ağrı çok oluyo bende doktor hiçbir şeyin yok diyo normal diyo bazen olurmuş

kızlar doğumdan sonra sanıyorum analık izni bitiminden sonra 3 saatlik süt izni oluyor ya kaç ay sürüyor. 6 ay mı? sonrasında da 2 yasına kadar 1,5 saat mi?
Bir de misal 37. haftaya kadar çalışıp doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrasına attık. O mecburi üç haftada dolmadan doğum oldu, erken doğum günü kadar doğum sonrasına ekleniyor mu? Öyle birşey vardı sanırım.
Bilgisi olan varsa paylaşırsa bilmeyenlerde öğrenmiş olsun

ah kızlar iş kanunundan bir madde şimdi buldum dediğim gibiymiş erken doğumda o gün kadar sonrasına ekleniyor yani tahmini doğum tarihine göre sonraya aktarılanlar ekleniyor. anlatabildim mi acaba?
"Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır."

657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrasında,

"Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim
tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler
arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır."

Evet memurlarda bu şekilde ama özel sektörde bu iş çok denetimsiz malesef kurumsal bir firmadaysanız yarım gün dahi kullanan var, değilseniz günde anca 1 saat. O da işe gelirken ya da işten çıkarken kullandırıyorlar.

Aşı için 5. ayın 15 inde çağırdılar, 21. haftama denk gelecek, gelmeden önce doktoruna sor, bazı doktorlar istemiyor aşı yapılmasını dedi son yapılan aşının yeterli olduğunu düşünebilirlermiş.

Doğum sonrası çalışmadan bahşedilmiş.ben ofis çalışanıyım. İşim stresli sorumluluğum fazla ama hem işimi hem de çalışma arkadaşlarımı seviyorum.gönlümden ücretli izin bitince 6ay ücretsiz izin kullanırım diye düşünüyordum. Ya da en aZından bebeğim 6aylık olsun öyle başlayayım istiyordum. Ama işyerim bunu pek kabul etmicek sanırım.şimdiden ücretli izin bitince döneceksin dimi diye şaka yollu söylemler başladı.işim de iyi olduğu için sanırım ücretli iznim ve yıllık iznim bitince işe geri dönücem.o konuda kafam çok karışık

Ücretli izin 16hafta.32.haftaya kadar çalışabiliyorsun.32.haftadan sonra doktordan çalışabilir raporu Alman gerekiyor.bu raporla çalışıyorsun. Bu raporu da 37. Haftaya kadar alabiliyorsun.
Ücretli izin Doğum öncesi 8 Doğum sonrası 8olnak üzere 16 hafta. Bu süre bir bütün halinde. Doğum sonrasına da sarkabiliyor.
Özel sektörde süt izni günlük 1.5saat. Kullanım şekli İşverene göre değişiyor. İstersen her gün 1.5 saati kullan. İstersen haftada 4 gün normal saatlerde çalış ama haftanın bir günü çalışma. Bazı yerler de tüm süt izinlerini topluyor 22 güne falan denk geliyor.doğum sonrasında 22 günü toplu bir şekilde kullandırıyor.
Ücretsiz izin ise özelde maksimum 6 ay kullanılıyor.
Bir de Yeni yasayla yarım gün çalışma falan var. Ama bunı özelde uygulayan şirket var mı bilmiyorum.

Özel sektörde gebelikte de günlük 7.5 saatten fazla çalışamazsın,yasada belirtilmiş. benim şirketimde bu kurala uyuyorlar ve ben her gün 1.5saat erken çıkıyorum
Not:bazı şirketler haftalık 45saati dolduracaksın diye zorunlu tutuyormuş.benim çok şükür öyle bir durumum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…