- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #9.401
Âmin canım. Fakat yapılan işlemde yanlış yok. Doktor önlem olarak servikal durumunu da kontrol etmek istemiş. Ben ara sıra bazen devlette bazen özelde alttan ölçüm yaptırıp açıklığa baktırıyorum. Ultrasonda da yapılabiliyor ama Net cevabı alttan muayene veriyor. Varsa kısalık veya açıklık ona göre tedavi uygulanıyor. Özeldeki doktorun kendisine gitmen için abartmış sanki.merhabalaar,
bugün dolu dolu 26 haftalık olduk 1 haftadır böyle yürürken tuvalete çıktığımda falan aşağı doğru bir baskı vardı ara ara yokluyordu ama son iki üç gündür çok arttı şikayetlerim evdeydik bi kontrol amaçlı acile gideyim dedim. Bahçelievler Devlet Hastanesi Acil Kadın Doğuma gittim. Genel olarak İstanbul'da devlet hastanelerinde haz etmem ama işte hani bi gidip ultrason baktıralım içimiz rahatlasın evin en yakınında da orası diye oraya gittim. Önce ultrasona aldılar bi sıkıntı yok suyu normal plasente doğru yerde falan dedi doktor sonra asistanına bi şey dedi ben duyamadım çıktı ben ultrasondan kalktım tamamm mı çıkabilir miyim dedim? asistan kız da hayır alttan muayene edeceğiz açıklık var mı diye bakacağız dedi. dedim bi sıkıntı mı var ultrasonda bi şey mi gördünüz hayır önlem amaçlı dedi. ben bi şaşırdım yani ilk kez böyle bi şey duydum açıkçası sonra dedim ki ben bi kendi doktorumu arayayım böyle bi işlem bana çok mantıklı gelmedi çıktım doktorumu aradım hayır ne alaka alttan muayeneye ne gerek var yaptırma sakın yarın bana gel dedi. sonra ertesi gün doktoruma gittim biz açıklığa ultrasondan da bakarız dedi kontrol etti hiçbir riskli durum yok bebek artık baş aşağı dönmüş bu haftalarda normal dedi zaten bir de çok aşırı yoğun çalışıyorum iki haftadır böyle uzun saatler ayakta kalıyorum ondandır dedi. Böyle saçma bi muhabbet yaşadım Bahçelievler Devlet Hastanesinde ve bana açıklık falan deyince onlar ben ertesi güne kadaar içimde bi stres yaşadıminsan üzülüyor böyle anlarda niye bu kadar düşüncesiz hareketler yapıyor bu sağlık çalışanları açıklığa ultrasondan da bakılabiliyomuş mesela. Allah kimseyi işine bilmeyen sağlık çalışanlarına düşürmesin
İnşallp yoktur şekeriniz bakalım sabah randevum var doktor ne derse onu yapıcam doktor doktor değişiyor yaptır derse yaptırırım haftaya zatin bilgilendirmeniz için teşekkür ederim35 yasindayim. Yas faktorude var. 28. Haftaya kadar vaktin var dusun dedi. İlk gebelikte benim seker degerlerde senin gibiydi. Gun icinde bir kere yeter limi ki bilmiyorum. Bu dr Kabul etmiyor. Bu dr eski druma gore daha ust ve daha bilgili. Sonucta alaninda uzman. Sonrasinda seker cikan oluyor dedi. Bide oyle olsa seker yuklemesi kimseye yapilmaz. Risk faktorleri olmasa belki aclik tokluk bakilmasi yeterli olurdu. Riskli olunca olmuyordur.
Günde kaç kine ölçüyorsun kaç kere ve ne zaman ölçmek lazımBen evde kendim takip ediyorum ve not alıyorum doktor isterse göstereceğim.
Doktorların bazen bir duruma yaklaşımları farklı olabiliyor. Belki de alttan muayene etmek istemeleri çok gereksiz değildir. Kendi doktorun gereksiz görmüş olabilir. Bazen doktorlar birbirlerini çok eleştiriyorlar. Arada biz kalıyoruz şaşkın şaşkınmerhabalaar,
bugün dolu dolu 26 haftalık olduk 1 haftadır böyle yürürken tuvalete çıktığımda falan aşağı doğru bir baskı vardı ara ara yokluyordu ama son iki üç gündür çok arttı şikayetlerim evdeydik bi kontrol amaçlı acile gideyim dedim. Bahçelievler Devlet Hastanesi Acil Kadın Doğuma gittim. Genel olarak İstanbul'da devlet hastanelerinde haz etmem ama işte hani bi gidip ultrason baktıralım içimiz rahatlasın evin en yakınında da orası diye oraya gittim. Önce ultrasona aldılar bi sıkıntı yok suyu normal plasente doğru yerde falan dedi doktor sonra asistanına bi şey dedi ben duyamadım çıktı ben ultrasondan kalktım tamamm mı çıkabilir miyim dedim? asistan kız da hayır alttan muayene edeceğiz açıklık var mı diye bakacağız dedi. dedim bi sıkıntı mı var ultrasonda bi şey mi gördünüz hayır önlem amaçlı dedi. ben bi şaşırdım yani ilk kez böyle bi şey duydum açıkçası sonra dedim ki ben bi kendi doktorumu arayayım böyle bi işlem bana çok mantıklı gelmedi çıktım doktorumu aradım hayır ne alaka alttan muayeneye ne gerek var yaptırma sakın yarın bana gel dedi. sonra ertesi gün doktoruma gittim biz açıklığa ultrasondan da bakarız dedi kontrol etti hiçbir riskli durum yok bebek artık baş aşağı dönmüş bu haftalarda normal dedi zaten bir de çok aşırı yoğun çalışıyorum iki haftadır böyle uzun saatler ayakta kalıyorum ondandır dedi. Böyle saçma bi muhabbet yaşadım Bahçelievler Devlet Hastanesinde ve bana açıklık falan deyince onlar ben ertesi güne kadaar içimde bi stres yaşadıminsan üzülüyor böyle anlarda niye bu kadar düşüncesiz hareketler yapıyor bu sağlık çalışanları açıklığa ultrasondan da bakılabiliyomuş mesela. Allah kimseyi işine bilmeyen sağlık çalışanlarına düşürmesin
Aynen canım hamilelikte en azından biraz daha naz yapabiliriz normalde de yaparlar ama böyle başka oluyor bu arada benm adımda AsiyeImkan olsa heran yaptiririm cok rahatlatici.
Ben hakmardn almıştım büyük geniş ve uygundu çok iyi çıktı kızım 3 yaşında havalar sıcak ken şimdi dolduruyorum içini banyodan önce baya oynuyor kirleri yumuşuyor:))banyo küveti ne almayı düşünüyorsunuz?fiyatlar çok değişken.ikeanın internet sitesinde gördüm 30 lira gayet de güzel ama ara ara A101'e geliyor yarı fiyatına.a101 gelince alayım diyordum.ikisi arasında kararsız kaldım.
Tecrübeli anneler A101 gelen Bebek küvetini kullanan var mı?
ayy evet arada kalan biz oluyoruzz cidden. ben şahsen çok korktum üzüldüm bir de tüm arkadaşlarım falan ne alaka alttan muayene deyince iyice gerildim :) ama burada da yine bazı anneler alttan muayene normal demişler galiba ben gereksiz panik yptımDoktorların bazen bir duruma yaklaşımları farklı olabiliyor. Belki de alttan muayene etmek istemeleri çok gereksiz değildir. Kendi doktorun gereksiz görmüş olabilir. Bazen doktorlar birbirlerini çok eleştiriyorlar. Arada biz kalıyoruz şaşkın şaşkınNeyse siz iyi olunda gerisi önemli değil
yaa mesela sizin erken doğum tehlikeniz varmış benim öyle bi durumum da yok o yüzden çok şaşırdım ve korktum bir de çevremdekiler de iyicce korkuttu o yüzden bu kadar panik oldum galibaaEn net açıklık vajinal muayene ile görülüyormuş. Bence yaptıkları doğru hatta geçenlerde bende zeynep kamilin aciline gittim sancım çok ve erken doğum tehlikem var ,ultrasonla baktı sorun yok dedi ben alttan açıklık var mı yok mu diye bakmasını beklerdim içim rahat etmedi. Çinkü en net açıklığı vajinal görebiliyorlarmış .
evet yaa buradaki tüm anneler aynı şeyi söylemiş. ben biraz çevremdekilerin de etkisiyle yanlış panik yaptım galiba. sadece erken doğum riski vs olmadığı için daha 26. haftamda açıklık falan deyince doktor tedirgin oldum ve çevremdeki tüm doğum yapan arkadaşlarım da ne alaka falan deyince iyice gerildimm ama gereksizmiş yani :)Canim ben cok emin degilim ama devlette yapilan pek yanlis gelmedi bana. Yada cihazlari yeterli degildir . 36 haftadan sonra alttan muayeneyle aciklik bakiliyir. Sadece cihaz yeterli olsa drlar alttan muayene yapmaz. Kendi Drun seni bildigi icin emin oldugu icin gerek girmemustir bence. Ozel drun yaptigi da yanlus degil.
Canim nasil muamele ettiler bilmiyorum Sana Ama Alttan muayene Hic yanlis degil.almanyada rutin hatta her doktpruma gittigimde muhakkak önce Alttan parmakla muyene ediyor hatta kit gibi bir seyle iceriden doku aliyor mikroskopta ona bakiyor filan... Ben özeldeki doltprunu anlayamadim asil. Aciklik ultraondan nasil bakilir ki?merhabalaar,
Ancak aksamdan aksama. Eslerde yoruluyor gündüz is filan.kiyamiyom:)Aynen canım hamilelikte en azından biraz daha naz yapabiliriz normalde de yaparlar ama böyle başka oluyor bu arada benm adımda Asiye
Evde olduğum günler her ana öğünden önce ve yemekten 2 saat sonra ölçüyorum. Onun dışında sabahları açlık şekerimi ölçüyorum, bir de akşam yemeğinden sonra ölçüyorum.Günde kaç kine ölçüyorsun kaç kere ve ne zaman ölçmek lazım
Canım hemşireni tembihliyorsun ve bebeği odana getirdiği zaman ailemizi kısa bir süre baş başa bırakalım diyor :)Kızlar sezaryen doğumda Nasıl oluyır, bebeği ilk ne zaman görüyoruz bizim dikişleri dikerken doktor hemşire giydirmeye mi gidiyor? Birine tembihlemek mi lazım ilk ne giyecekse versin diye? Bir de ben bebeğimle ilk başta yalnız kalmak istiyorum hani yanımda eşim de olabilir ama annem falan olmasın o an daha duygusal olsun istiyorum, annem panik biraz da hiç duygularımı yaşayamam o olursa, odaya geçtiğimde mi Bebek'le yalnız kalıcam, eşime mi tembihlesem sizce ilk bebeği bana verdiklerinde annem odada olmasın diye, yada çok mı bencilce olur bu, bu işler Nasıl olur ki bilemedim
Gözünüz aydın canım çok sevindim:))Günaydın kızlarBu cuma doktordan yine musmutlu ayrıldık Allahım bekleyen herkese tez Zaman'da iyi haberlerini duyursun bu hafta 8 cm E ulaşmış suyumuz. 21. Haftada 8 ilken 22. Haftada 5e düşmüştü.. Şimdi milim milim 8 E yükselmiş yani azlık sınırına. 8ve altı az sayılıyor. Doktor USB'ye baktığı gibi gecen haftaya göre iyi onu söyleyeyim önce dedi içimi ferahlattı öyle ölçüm yaptı gerçekten de ben de gördüm çok güzel bi duygu. Evet hala yeterli değil ama senin durumun için iyi gelişme dedi. Ben inanıyorum kızım biraz daha bekleyecek Pztesi günü de ciğer geliştirici çelengine iğne vurulacağım 2 doz.
Canim ben epidural sezeryan oldum. Ameliyathaneye inerken steril olman gerekiyir ameliyathane gomlegi ve basina bone takiliyor. Epidural de Uyutma durumu olmadigi icin dogumun her asamasini goruyorsun. Bebegi hemen zaten yanina veriyorlar. Dikislerim estetik. Dikis alma durumu olmadi. İslem kisa suruyir. İslem bitince odaya cikiyorsun . Sadece ayaga kalkmiyorsun. İlk gun Gecelik giymen gerekiyor.Hemsireler odana cikinca giydiriyor. Emzirceksin. Gecelik onden dugmeli. Alttan kanama ve yara yeri pansuman icin rahat oluyor. Lastikli birsey degmemesi gerekiyor. Sezeryana gitmeden yataginin ustune koy geceligini kilot pedini kolay alabilecegin bi yere. Annene soyle basta baskasi soylerse darilmazmi. Yada hemsireye rica et ilk anne babayla basbasa kalmasi bebek icin iyi diye bu tarz sey olabilir. Ama o an zaten gozun baska birsey girmuyor.Kızlar sezaryen doğumda Nasıl oluyır, bebeği ilk ne zaman görüyoruz bizim dikişleri dikerken doktor hemşire giydirmeye mi gidiyor? Birine tembihlemek mi lazım ilk ne giyecekse versin diye? Bir de ben bebeğimle ilk başta yalnız kalmak istiyorum hani yanımda eşim de olabilir ama annem falan olmasın o an daha duygusal olsun istiyorum, annem panik biraz da hiç duygularımı yaşayamam o olursa, odaya geçtiğimde mi Bebek'le yalnız kalıcam, eşime mi tembihlesem sizce ilk bebeği bana verdiklerinde annem odada olmasın diye, yada çok mı bencilce olur bu, bu işler Nasıl olur ki bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?