- 9 Şubat 2017
- 459
- 632
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #12.201
Inşallah düzelir canım. Duzelmezse tansiyondan suphelenmek gerekiyormus ki benim hep tansiyonum düşük çıkar. Doktor da beyaz tenlisin tansiyon riskin var düşük çıkar bi anda yükselir hiç belli olmaz dedi. 1 hafta içinde Duzelmezse 3 günde bir kontrol gerekiyormus öyle söyledi bide.yeşil soğan ve semizotu bebeğe kilo aldırıyor. Özellikle semizotu. Canını sıkma doktorun dediklerini yap hersey düzelir Allah ın izniyle ki bir sorun değil.
Öyle yapayım canım gittikten 12 gün sonra dönüş yapacağım 33 haftalık olacağım o zamanda
Aslında yediklerime dikkat ediyorum çok fazla yemek yemiyorum. Genelde bebeğe yarayacak şeyler yemeye çalışıyorum ama neden böyle kilosu anlamadım. Karpuz çok severim sürekli yiyorum. Bütün yaz meyveleri güzel hepsini çok severek bol bol tüketiyorum. Balıkla aram hiç yok onu hiç yemiyorum. Hele bu sıcakta hiç yenmez dediğin gibi canım.Ben tahlil falan olmayinca 5 hafta ara ile kontrold gidiyorum. Haftaya kontrolum . Onceki bebek kilosu normaldi. Arkadasada yazdim. Sekerin yoksa meyve ye bol bol. Karpuz yaz ayinda ozellikle su iceriyor zaten. Hem bdbege kilo hem su iacisindan iyi. Muz ve diger meyveler.yagli sut. Tahin pekmez. Et balik. Bu sicakta et balik ben tuketemiyorum. Et yerine yesil mercimek corbasi ne yemegi yapiyirsaniz. Su ic bol bol. Tabak tabak yemekle bebek kilo almiyor.
Canim vücutta sekeri yükselten şey sadece sekerli yiyecekler degil. Meyve sekeri en basiti,masumu ve vücudun tölere edebildigi. Paketli her tür yiyecek içecek özellikle meyve sulari.. cok asiri seker iceriyorlar. Basit karbonhidratlar full seker kaynagi. Yani ekmek makarna pilav bunlar vücuda girdiginde direk seker olarak algilaniyor. Kizartmalar hamur isleri vs vs... eger bunlari kesip meyve protein ve sebze yersen sekerinde insallah cok yükselmez.Canım ben zaten çok meyve yiyorum. Nerdeyse günde 1 kiloya yakın karışık meyve yiyorum ama ancak bu kadar almış kilo. Doktorum zaten şekerimin sınırda olduğunu yaz meyvelerinin de çok tatlı olduğunu oyüzden çok fazla tüketmemem gerektiğini söyledi. Kafam karıştı açıkçası.
Elinden geleni yapiyormussun zaten. İnsallah duzelir. Bol su ,sut icip soluna yatiyormusun. Sola yatmakda fark ediyor. Balik yemesen balik hapi var. Ben hap kullaniyorum.Aslında yediklerime dikkat ediyorum çok fazla yemek yemiyorum. Genelde bebeğe yarayacak şeyler yemeye çalışıyorum ama neden böyle kilosu anlamadım. Karpuz çok severim sürekli yiyorum. Bütün yaz meyveleri güzel hepsini çok severek bol bol tüketiyorum. Balıkla aram hiç yok onu hiç yemiyorum. Hele bu sıcakta hiç yenmez dediğin gibi canım.
Yanlış yazmışım canım karbonhidrat tüketme bol bol protein tüket dedi doktor.Canım ben zaten çok meyve yiyorum. Nerdeyse günde 1 kiloya yakın karışık meyve yiyorum ama ancak bu kadar almış kilo. Doktorum zaten şekerimin sınırda olduğunu yaz meyvelerinin de çok tatlı olduğunu oyüzden çok fazla tüketmemem gerektiğini söyledi. Kafam karıştı açıkçası.
yatarken sola yatıyor musun? Sola yattığında bebek besleniyor sağa mümkün olduğunca az yatmalısın aklıma da başka birşey gelmiyor. Damarlardan olabilir belkiAslında yediklerime dikkat ediyorum çok fazla yemek yemiyorum. Genelde bebeğe yarayacak şeyler yemeye çalışıyorum ama neden böyle kilosu anlamadım. Karpuz çok severim sürekli yiyorum. Bütün yaz meyveleri güzel hepsini çok severek bol bol tüketiyorum. Balıkla aram hiç yok onu hiç yemiyorum. Hele bu sıcakta hiç yenmez dediğin gibi canım.
çok zor birşey insanın sevdiği besinden vazgeçmesi. Fakat şekeri azaltman ilk zamanlar cok zor gelse de sonraları cok memnun olacaksın. Cayın şekerini azalttığında zamanla alışıyorsun hatta daha önce nasıl bu kadar sekerli içiyormusum diyorsun. İnan bana kendini topla, kavun karpuz kiraz gibi bol şeker ihtiva eden yiyeceklerden sakın. Çikolatayı kes mümkünse zaten zamanla tiksiniyorsun çikolatadan. Allah yardımcın olsun ama bebek için değerHanimlar merhaba, biliyorum hepimizin farkli sorunlari var ve bazilari digerlerinden daha ciddi ama benimde iyice sinirlerim bozuldu artik. 29. Haftadayim ve sekerim cikti, tekrar doktora gidicem, sanirim yiyeceklerimi kisitlicak. Bende resmen seker bagimlisiyim, nasil dayanicam anlamiyorum. Esimde hic ciddiye almiyor bu durumu, simdiye kadar cok seyden vazgectim, hepimiz bunu yapmak zorunda kaldik sanirim ama artik depresyona giricem sanirim. Cayi aksamlari iki bardaga azaltmistim, ama sekersiz asla icemem.
Benim durumumda olanlar varmi? Ne yiyor ne iciyorsunuz?
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım. Söylediklerine dikkat edeceğim. Ben elimden geleni yapayımCanim vücutta sekeri yükselten şey sadece sekerli yiyecekler degil. Meyve sekeri en basiti,masumu ve vücudun tölere edebildigi. Paketli her tür yiyecek içecek özellikle meyve sulari.. cok asiri sekerkarbonhidratlar full seker kaynagi. Yani ekmek makarna pilav bunlar vücuda girdiginde direk seker olarak algilaniyor. Kizartmalar hamur isleri vs vs... eger bunlari kesip meyve protein ve sebze yersen sekerinde insallah cok yükselmez.
Meyve yerken yaninda süt yogurt ya da kuru yemisle yersen bu da sekerinin hizlica cikmasini engeller.
Bebegi büyütmek icin birde bol bol dinlenmek pozitif enerji cok önemli. Firsat buldukca soluna yat ki bebegine kan akisi gitsin.
Kaldi ki senin endise yapmana gerek yok cünkü doktorun haftasina göre en alt sinirda demis. Zaten dogumda bebekler 2500-4000 gram arasinda oluyor. Bu da normal ölcüler . Genetiktir minyon bebektir . Canini sikma:)
Benim bebegime iki hafta geri demisti doktor ama düzeldi . En önemli sey moral ve stressiz olmak
Canim vücutta sekeri yükselten şey sadece sekerli yiyecekler degil. Meyve sekeri en basiti,masumu ve vücudun tölere edebildigi. Paketli her tür yiyecek içecek özellikle meyve sulari.. cok asiri seker iceriyorlar. Basit karbonhidratlar full seker kaynagi. Yani ekmek makarna pilav bunlar vücuda girdiginde direk seker olarak algilaniyor. Kizartmalar hamur isleri vs vs... eger bunlari kesip meyve protein ve sebze yersen sekerinde insallah cok yükselmez.
Meyve yerken yaninda süt yogurt ya da kuru yemisle yersen bu da sekerinin hizlica cikmasini engeller.
Bebegi büyütmek icin birde bol bol dinlenmek pozitif enerji cok önemli. Firsat buldukca soluna yat ki bebegine kan akisi gitsin.
Kaldi ki senin endise yapmana gerek yok cünkü doktorun haftasina göre en alt sinirda demis. Zaten dogumda bebekler 2500-4000 gram arasinda oluyor. Bu da normal ölcüler . Genetiktir minyon bebektir . Canini sikma:)
Benim bebegime iki hafta geri demisti doktor ama düzeldi . En önemli sey moral ve stressiz olmak
canım verdigin bilgiler icin tesekkür ederim. soylediklerine dıkkat edecegım. aslında coguna dıkkat ediyorum zaten. pılav hamurisi kızartma makarna nerdeyse hic yemiyorum. gunde sadece 2 dılım esmer ekmek yıyorum. bol bol meyve tuketiyorum. sol tarafıma pek yatamıyorum ona dıkkat edeyım bide. tesekkurler canım.Canim vücutta sekeri yükselten şey sadece sekerli yiyecekler degil. Meyve sekeri en basiti,masumu ve vücudun tölere edebildigi. Paketli her tür yiyecek içecek özellikle meyve sulari.. cok asiri seker iceriyorlar. Basit karbonhidratlar full seker kaynagi. Yani ekmek makarna pilav bunlar vücuda girdiginde direk seker olarak algilaniyor. Kizartmalar hamur isleri vs vs... eger bunlari kesip meyve protein ve sebze yersen sekerinde insallah cok yükselmez.
su iciyorum canım. soluma pek yatamıyorum dikkat edecegim. balık hapı kullanmıyorum baslasam faydası olur mu acaba. bide balık hapları cok kılo yapıyor dıyorlar sen oyle bi durum farkettin mi hic canımElinden geleni yapiyormussun zaten. İnsallah duzelir. Bol su ,sut icip soluna yatiyormusun. Sola yatmakda fark ediyor. Balik yemesen balik hapi var. Ben hap kullaniyorum.
sola yatmaya bundan sonra daha cok dıkkat edecegim canım cok sagolyatarken sola yatıyor musun? Sola yattığında bebek besleniyor sağa mümkün olduğunca az yatmalısın aklıma da başka birşey gelmiyor. Damarlardan olabilir belki
insallah canım. bı arastırayım bakalım belkı de dedigin gibidirBu arada kendi doğum kilon ile eşinin doğum kilosunu öğren belki genetiktir. Sonucta sınırın içinde sağlık sorunu yok. Doğduktan sonra iyi beslersin cok güzel büyür Allah'ın izniyle
Yalnız beyaztenli olmakla tansiyon ne alaka onu anlamadım. Tansiyon normalde düşük olsada bebek beslenemediği için yükseliyor. İnşallah tabii böyle durumlar olmaz.Inşallah düzelir canım. Duzelmezse tansiyondan suphelenmek gerekiyormus ki benim hep tansiyonum düşük çıkar. Doktor da beyaz tenlisin tansiyon riskin var düşük çıkar bi anda yükselir hiç belli olmaz dedi. 1 hafta içinde Duzelmezse 3 günde bir kontrol gerekiyormus öyle söyledi bide.
Hormonlar insanı mahvediyor esını cok kafana takma onların bizi anlaması cok zor isatisnalar vardır tabı ama geneli böle malesef benım esımde birçok konuda rahat bencil ve anlayışsız malesef ama sen kendıne dikkat etmelisin bebegın icin gebelik şekeri onemli bir durum benegıbun sağlığı icin biraz sabırlı olmalısın canım inşallah birkaç ay sonra istediğin kadar şekerli çay içebilirsinHanimlar merhaba, biliyorum hepimizin farkli sorunlari var ve bazilari digerlerinden daha ciddi ama benimde iyice sinirlerim bozuldu artik. 29. Haftadayim ve sekerim cikti, tekrar doktora gidicem, sanirim yiyeceklerimi kisitlicak. Bende resmen seker bagimlisiyim, nasil dayanicam anlamiyorum. Esimde hic ciddiye almiyor bu durumu, simdiye kadar cok seyden vazgectim, hepimiz bunu yapmak zorunda kaldik sanirim ama artik depresyona giricem sanirim. Cayi aksamlari iki bardaga azaltmistim, ama sekersiz asla icemem.
Benim durumumda olanlar varmi? Ne yiyor ne iciyorsunuz?
Bukadar zor olacagini hic dusunmemistim, karnimdan dolayi yapamadiklarimi saymiyorum, sigara yok, kahve yok, zor nefes aliyorum, aylardir tuvalete rahat cikamiyorum, demir ilaci kullaniyorum. Tabiki cok daha kotu durumda olanlar var ama gozlerim doluyor aklima geldikce seker yiyemeyecegim. Iyice bunalima girdim herhalde....Hormonlar insanı mahvediyor esını cok kafana takma onların bizi anlaması cok zor isatisnalar vardır tabı ama geneli böle malesef benım esımde birçok konuda rahat bencil ve anlayışsız malesef ama sen kendıne dikkat etmelisin bebegın icin gebelik şekeri onemli bir durum benegıbun sağlığı icin biraz sabırlı olmalısın canım inşallah birkaç ay sonra istediğin kadar şekerli çay içebilirsin
lekelenme olmadı ama kuruluk oluyor..ben mutlaka güneş kremi sürüyorum evden çıkmadan, yanıma da alıyorum, ö.sonra da yeniliyorum kremi..Kızlar yüzü lekelenen var mı? ya da kuruluk yaşayan ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?