Eltim de hamile 2. çocuğuna. Gün verdiler ona. Ama şimdi sezaryen olacaksa bile planlı olmayan sezaryen olsun diye okudum bir kaç yerde. Doğal doğuma en yakın o şekilde oluyormuş.Arkadaslar dun sey duydum bi arkadastan, ayni doktora gidiyrz, ilk cocugu sezeryandi
Doktora 38 de sezeryanla dogum yapayim, alalim bebegi demis
Doktor 41 e kadar yolu var, sezeryan yapamiyrz artik demis, yani soyle yapacak, dogumun baslamasini bekleyip sezeryana alacaklar
Planli sekilde sezeryan istege bagli yapmiyorlarmis
Ben bilmiyordum bunu
Bilginiz var mi
Zaten bütün planları doktorlar bozuyor bir sorsana 32. Hafta fan sonra yasal olarak çalışabilir izni olduğu halde tapor yazarlarmı24 gün yıllık iznim var. İstersem önümüzdeki yılın yıllık izinlerini de kullanabilirim. 32 den sonra 5 günlük falan rapor alırım 1-2 haftayı da öyle geçiririm diye düşünüyorum. Bu cumartesi kontrolüm var sorucam. Çünkü doktorum 32de izne çıkarmayı düşünüyor o da benim planlarımı bozuyor
Yinede sen diyet yap derim tatlı falanda azalt bence bazısında geçmiyorHaa bu gebelik sekeri.onceden yoktu. Dogumdsn sonra gececek diyor dr.
Arkadaslar dun sey duydum bi arkadastan, ayni doktora gidiyrz, ilk cocugu sezeryandi
Doktora 38 de sezeryanla dogum yapayim, alalim bebegi demis
Doktor 41 e kadar yolu var, sezeryan yapamiyrz artik demis, yani soyle yapacak, dogumun baslamasini bekleyip sezeryana alacaklar
Planli sekilde sezeryan istege bagli yapmiyorlarmis
Ben bilmiyordum bunu
Bilginiz var mi
Mantıken düşündüğümde 36.hafta tehlikeli görse yok mecbur çalışacaksın demez herhalde. Arada 37ye kadar 2-3 günlük dinlenmek için rapor verse sıkıntı olmaz benceZaten bütün planları doktorlar bozuyor bir sorsana 32. Hafta fan sonra yasal olarak çalışabilir izni olduğu halde tapor yazarlarmı
Canım nete şöyle bi bakarken ayrıntıda bişry takıldı kafama. Diyo ki son regl tarihinize göre 32+0 da alın raporu. Benim bebiş bir hafta geriden geliyo geç döllenme yani. Doktorun söylediği haftaya mı uoksa regl haftasına göre mi gitmeliyim?
37. haftada zorunlu yasal izin başlıyor canım erken doğurursan hafta olarak eklenmiyor doğum sonrasına ne kadar geç doğurursan kardırArkadaşlar biz 38 haftada doğum yapsak kaç hafta doğum sonu izin kullanıyoruz 39. ve 39.hafta doğum sınrası izne dahil ediliyormu
32. haftadan itibaren yıllık izin ve istirahat raporu kullanılmıyor canım direk doğum iznine ayırıyorlar yoksa devredemiyorsun doğum sonrasınaMantıken düşündüğümde 36.hafta tehlikeli görse yok mecbur çalışacaksın demez herhalde. Arada 37ye kadar 2-3 günlük dinlenmek için rapor verse sıkıntı olmaz bence
32 den itibaren istirahat raporu kabul edilmiyor. direk doğum iznine ayırıyorlarBen şöyle yapıcam. 32.haftada çalışabilir raporu alıp 37ye kadar aralarda rapor alıcam. Sonra izne ayrılcam. Sonra yıllık izinlerimi kullanıcam maaş almaya devam etmek içinsonra da duruma göre ücretsiz izin kullanıcam ama kaç ay belli değil yılı bitircem o kesin
benimde geç döllenme doktorum 32. hafta çalışabilir raporu için satımı baz aldı. bir sonra ki randevumu ona göre planladıCanım nete şöyle bi bakarken ayrıntıda bişry takıldı kafama. Diyo ki son regl tarihinize göre 32+0 da alın raporu. Benim bebiş bir hafta geriden geliyo geç döllenme yani. Doktorun söylediği haftaya mı uoksa regl haftasına göre mi gitmeliyim?
32de çalışabilir raporu verdi diyelim ve 36 da beklenmeyen bir durum gerçekleşti. 37ye kadar çalışacaksın diyemez değil mi? Yada 32de çalışabilir raporu aldım ve bir kaç gün dinlenmem gerek hayır dinlenemezsin 37ye kadar çalışacaksın diyemezler bence32 den itibaren istirahat raporu kabul edilmiyor. direk doğum iznine ayırıyorlar
Bizde de durumlar aynı gecikip bayrama kalmasın diye düşünüyor uzSiz ramazana denk gelmesin diye dusunuyosunuz ben onu gectim bayrama denk gelmesin yeter diyorumbeklenen dogum tarihi tam bayramin 1. Günü
Günaydın bayanlar. Ben bikac gundur ilk zamanlar gibi uyumaya basladim resmen ya...
Herseyimiz tamammis gibi mevlut kiyafetimizi de aldik.Erkek bebis bekleyenlere fikir olsun
Iyi aksamlar kizlar moralim cok bozuk bikac haftadir iccamasirim islaniodu iltihapmi sumu anlamiodum.bugun kontrole geldim turnosalla bakdilar suyum akiomus hemen yatis yaptilar serum.verdiler ciger gelistirici igne yaptilar 3 gun yaticam sonra tekrar tahlil falan yapilcak olmadi su fazla gelirse bebegi alcaz dedi ve ustelik daha 1300 gr ins bebegimde bende iyi olurm dua edin bize
Benimde ilkinde ne nisan ne su ne sancı vardı.suni sancı ile dogurdum. Bu konularda bende yeni anneler gibi bilgisizim.Cnm farkedilir herhalde, hic oylesini duymadim
Bide herkeste gelecek diye birsey yok endiselenme sen
Benim ne suyum geldi, ne nisanim geldi
Sanci ile oldu benim dogumum
Belli olmuyor, sen bebeklerinin hareketini hep kontrol altinda tut, takip et, o sana yol gosterir zaten
Baya hafta atlattik
Bnm arkadasim 33 de dogurdu ikizlerini, kuvezde de kalmadilar oyle pek, gayet iyiler
Sen endise etme cnm
Hersey yolunda gidecek Allahin izniyle
:)
Hayırlı pazarlar arkadaslar.iki sorum olacaktı sizlere
1)bu aralar kızım günde yedi sekiz kez toplanıyo.göbek deligimin sol tarafı gözle görülür derecede şişiyo.duş alırken hiç olmazdı ama bugun duşta yine toplandı aynı sekişde.bi kaç saniye durup düzeliyo.acaba normalmi?
2)iki saatlik yolculuk yapıcaz bi kaç gün sonra.sabah gidip aksam gelicez.toplamda dört saat.istanbulda yasayanlar belki hergün iki üç saat trafikteler ama ben cok yola cıkmadıgım için endişe ediyorum.araba yolculugun zararı varmıdır acaba
öyle şey olur mu hastaneye söylüyorsun satina gore kırk haftanın hesaplayıp ekliyor doğum sonrası iznine37. haftada zorunlu yasal izin başlıyor canım erken doğurursan hafta olarak eklenmiyor doğum sonrasına ne kadar geç doğurursan kardır
artık çalışamazsınız doğum izniniz başladı deniyormuş. hayır çalışmaya devam edeceksiniz demiyorlar tabiki. ama artık çalışamazsınız diyorlar. çalışabilir raporunu bozdurmuş oluyorsun bir nevi. kurumunuzla konuşmanızda fayda var. ama psrosüdür böyle32de çalışabilir raporu verdi diyelim ve 36 da beklenmeyen bir durum gerçekleşti. 37ye kadar çalışacaksın diyemez değil mi? Yada 32de çalışabilir raporu aldım ve bir kaç gün dinlenmem gerek hayır dinlenemezsin 37ye kadar çalışacaksın diyemezler bence
canım ben bu hafta araştırdım. kurumumlada görüştüm. 37 den sonra çalışamaz raporu zorunlu. yasal olarak devredebildiğin kısım 37 ye kadar olan 5 hafta dediler. gerisi çalışamaz raporunun başladığı tarihe denk geliyor. doğum sonuna aktarılmıyor dediler. kurumum halk sağlığı müdürlüğü.öyle şey olur mu hastaneye söylüyorsun satina gore kırk haftanın hesaplayıp ekliyor doğum sonrası iznine
Cnm esim avukatlarla filan konuştu banka ile..3 ay daha hakkimiz varmis..nasipse su dogumu atlatalim ondan sonra dusunyoruz artik..kardelen2558 senin tasinma isi ne oldu?
iyi canım ya devam etmediğine sevindim bebişinin de kilosu iyiymiş..
inşallah sona kadar böyle herşey yolunda gider
H hazelnut123 E Esmer sekerimvirginiastat umarim hersey yolunda gider
Allah yardimciniz olsun, sizleri ve bebegini korusun insallaah
Amin inşallah arkadaşlar. Allah razı olsun hepinizden.Bizde de durumlar aynı gecikip bayrama kalmasın diye düşünüyor uz
Bende coktan aldım kızıma mevlüt elbisesi . Bende bu sıralar uykuya çok sardım desem yalan olmaz
Çok geçmiş olsun inşallah zamanını bekler bebeğin. Ne kadar ıslaklık oluyordu .benimde arada oluyor biraz ama bende idrar kaçırmaya durumu da var.en iyisi eczaneden bı turnusol alıp kontrol etmek
H hazelnut123 E Esmer sekerimvirginiastat insallah bebisler zamanini bekler Allahh yardimciniz olsun, sizleri ve bebegini korusun
Benimde ilkinde ne nisan ne su ne sancı vardı.suni sancı ile dogurdum. Bu konularda bende yeni anneler gibi bilgisizim.
Doktor bana günde 4-5 kere toplanmasi normal dedi.daha fazlasını bilmiyorum.yolculuk bende yaptım o kadar doktor sorun olmaz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?