Gunaydin arkadaslarr
Bugun a101 gunuu
Kuvetler kovalar alisinn
bende aldımm, belki hemen ikinciyi düşünürüm onda da kullanırım diye şeffaf aldım
Bebek Arabası konusunu bende cumartesine gününe kadar halletmeyi planlıyorum, Casual travel sistem düşünüyordum ama kraftıda düşünmeye başladım. Benimde kafam çok karışık.
Onun dışında bebeğin herşeyini aldım ama henüz oda hazır değil. Odada ki eşyalar boşaltılcak, odaya boya yapılacak, mobailyaları gelecek, mobilyaları silinecek, kıyafetler yıkanıp yerleştirilecek benim işim ancak 34. haftada bitecek. İnşallah bebeğimiz erken gelmez tek duam bu
Babamlarin oradaki a101 e de masrapa gelmemiş babam telefonunu bırakmış gelince arayacaklar onin dışında pembe küvet ve kova almış. Öğleye kadar babamı aramazlarsa ben buradaki a101 e giderim artık.. kuvetlerin tipali olması da çok iyi kızlar dökmek icin uğraşma derdi yok. Bi de alez alan var mi benim alezim şu geçirmez değil a101 deki şu geçirmez değil mi almalı miyim
Ayy masallah ne güzel herkes almış bişeyler.bize yakın a101 yok.eşimde işte oldugundan memeleketi arayıp annemden sipariş ettim,o sewer cünkü öyle kuyruga girmeyi filan:))
Bu arada kızlar konuyla alakasız olacak ama aklıma geldi farklı adetleriniz varmı bebekle ilgili?mesela bizde yeni dogan bebegin yüzüne sarı renkte yazma (keten) örtülür.hem dış milroplardan koruma amaclı hemde sarılık olmasın diyeymiş:)eşim beni ameliyathanenin önünde beklerken baska bebekler cıkmış ve hepsinde sarı yazma:) eşim adetleri bilmediginden diyoki hastane dogum yapana sarı yazma hediye veriyo galiba
bebek doğar doğmaz değilde yatacağı yatakta muhakkak bulundurulur sarı bir örtü. ayrıca bildiğim kadarıyla babasının atleti,makas ve Kuran-ı Kerim koyuyorlar. Ama ben hangilerini yaparım bilemiyorum
Eskiler hamile kadın lohusa kadın bastığı gittiği yerlere dikkat etsin derler. Bence vardır bildikleri diye düşünüyorum.Aldık bileee. sabah 9da kapıdaydım. yeşil küvet seti, yoğurt kavanozu, askı, alez, 2 nevresim tk., 3 paket zıbın (0-3, 3-6 ve 6-9 ay gayet yumuşaklar) aldım. yalnız nevresim kocaman oldu bnm bebişin yorganına. 100*150 ebatı..
bende yeşilini aldım rengarenk olsun diye..
Al benden de o kadar. izni beklersem geç olacak. her haftasonu bi kaç parça bişey yapmak lazım.
bi alez kaldığı için bi tane alabildim ben. yoksa 2 adet alacaktım erkek bebk olduğu için. yatağa biraz büyük geldi ama oylede kullanırım ben.
hatta sarılık olmasın diye sarı ışıkta yatırın derler bebişleri..
sarı tülbent, kuran-ı kerim, makası uygularım herhalde. çünkü beni şimdiden rahatsız etmeye başladılar..
Eskiler hamile kadın lohusa kadın bastığı gittiği yerlere dikkat etsin derler. Bence vardır bildikleri diye düşünüyorum.
Kızlar A 101 de bebek eşyaları var bineron alt acma canta oyuncak kuvvet bakmak isterseniz ben bakamadım daha inş kalır kuveti merak ettim cok uygundu fiyatı
ben aldım kızlar küvet takımını çok sevd,m kaliteliydi :)Kızlar A 101 de bebek eşyaları var bineron alt acma canta oyuncak kuvvet bakmak isterseniz ben bakamadım daha inş kalır kuveti merak ettim cok uygundu fiyatı
Hic moralini bozma. Yasadiklarin cok normal. Bebegin eninde sonunda cikacak ve kendini kurtaracak. Boyle bebekler daha erken toparliyor biliyorsun. Senin moral8n yuksek olsun.Sabahtan suyum geldi 3 saat sanci çektim sonra sezeryana aldılar acikcasi cok kolay olmadi ya da ben artik biraz yorulmustum. Bebegin kilosuna iyi dediler ama ciger gelistirici igneyi son dakika da olmasi gerekiyormuş ona zaman yoktu dediler halbuki sabahtan verebilirlerdi. Ona buraz canim sıkıldı. Solunum yetmezligi cekiyor dolayisiyla ama iyi olacak inşallah. Sadece bir kez gördüm. Insan boyle anne oldugunu da anlamıyormuş. Umarim hepinizin bebegi tam zamaninda gelir. Kuvezde cok bebek vardı gercekten uzucu bir durum.
Arkadas burundan kulaktan heryürlü ateş ölcer almıs braun dogru olçmedi diyo en iyi sıradan koltukaltı alıp olcmuştecrübeli anneler size bişey soracam ateş ölçer almak istiyorum ama karar veremedim yardımcı olur musunuz :)
Bilemiyorum ki.bastığın yer tamamda gittiğin yerden kasıt ne acaba?
Yok şeytan bağlanırmış sadece. Uç harfliler de bizim gibi ibadet edeni var iyi var kötüsü var sonuçta. Uzak olsun bebeklerimizden bizden insanin da uç harfinin de kötüsü40 gün lohusa yalnız bırakılmaz, bastığın yerde de pis su varsa 3 harfliler çok severlermiş pis yerleri çarpılma diyedir. Merak ettiğim şey bizim ramazanda olacak ya doğum bi sıkıntı çıkmazsa 3 harfliler bağlanmış olmuyor mu. Az da olsa rahat edemezmiyiz. Ben çok korkarım da
Detaylu ultrasona girdinse bence orda kesin belli oluyor cinsiyet yani değişme ihtimali yok )))) ama 22. haftaya kadar nasıl gizlemiş bebiş ))))İnternetten bakıyorum bir şeyler, ben kız diye heveslenip 22. haftaya kadar alışveriş yaptım, sonra erkek çıktı benim çocuk. E bu kadar alışveriş yaptım, neyse ki renksiz, organik filan bir şeyler almıştım. Şimdi bir elim korkaklaştı. Cinsiyetli şeyler alasım gelmiyor.
İşten izne çıkınca dolanırım sanırım :)
alabildiniz mi ? )))Ben:) valla sabahtan gidecegim bitiveriyor biberon zibin falanda gelcekmis alacagim onlardanda banyo takimida alcam evimin dibinde zaten:)
idrar tahlili verdiniz mi en yakın zamanda? vermediyseniz bi kontrol edin derim ...Arkadaşımızın nişanı gelmişti diye hatırlıyorum. Aslında erken doğum için önemli bir belirti. Ciğer geliştirici iğne yapılabilirdi. Ben de dün yine acile gittim yine sancı çıkmadı. Ama niye kasılıyorum bu kadar anlamıyorum. O değil bir gün gerçekten doğuracam eşim de dahil kimse inanmayacak. Burda olan erken doğumlar da biraz etkiliyor heralde.
16. haftada gittik, kız dediler. 22. haftada perinatoloğa gittik renkli ultrasona, adam orada dedi ki, kızım kızım diyorsunuz ama bu erkek :) 24. haftada kendi doktoruma gittiğimizde sorduk, çat diye pipisini gösterdiDetaylu ultrasona girdinse bence orda kesin belli oluyor cinsiyet yani değişme ihtimali yok )))) ama 22. haftaya kadar nasıl gizlemiş bebiş ))))
bana da ilk kız demişlerdi sonra Tibet çıktı hehehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?