• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar yazanlara cevap yazamadığım için üzgünüm ama şimdi yazabildiğim kadar anlatmak istiyorum.. Cmts günü en son nstye girdiğimi sezaryen veya normale karar verceğimizi yazmıştım. Normale karar verdik doktorun da özellikle normali tercih etmesiyle ve benim epidurale güvenmemle. Anestezist doğum anında da kesin gelip ilaç vereceğini ve ağrıyı %90 azaltcağnı söylemişti. Sonra sancılarım artmaya başladı dayanılmaz olduğunda verdiler ilacı rahatladım. Doğuma girdiğimde istedim ama doktorum ıkınma hissine engel olur diye getirtmedi çok sinir oldum. Ikındım ıkındım çıkmadı bebeğim masadan kalkıp gitmek istedim. Çıkmayınca kalp atışları azaldı ve vakum kullanıldı malesef çıkınca da 2 saat yoğun bakımda kaldı ama şükür bebeğim iyi şimdi. Size benden tavsiye şartlarınız zorlar gibi görünüyorsa illa normal doğum demeyin dedirtmeyin. Bebeğim iri bir bebekti benim kemiğimde düzlük vardı buyüzden çektik bu zorlukları. Sonrasında herşey yolunda gitti şuan çok iyiyiz allahıma bin şükür. . Bebek kıyafetleriyle alakalı söylemek isterim ki eldivenler çoraplar çok kayboluyor ya da bebek eldiveni emdiği için hemen kirleniyor ben 3-4 çift almştm yetmedi.
Kızım çok obur bu yüzden artık burayı pek takip edemiycem arada girip bakar yazarım ama..Dua eden herkese teşekkürler.. Doğum yapacaklara hayırlı doğumlar diliyorum

Benim de iri bebek olma durumu var da, bebeğin kaç kilogram doğdu acaba?

Kızlar biz de bugün kontrole gittik. 39+0 hiçbir belirti yok bebeğin yakında geleceğine dair. Doktor 4300 dedi kilosuna. Artı eksi 500gr hata payı var dedi. Beklersen daha da artacak istersen sezeryanla hemen alırım dedi.
Kilosunun 4300 olduğuna çok inanamıyorum çünkü çok hatalı ölçüm oldu. Geçen hafta 3400 dedi mesela. Bir haftada nasıl 900gr aldı?
Ama yine de içimi bir şüphe kemiriyor. 4 kilo üzeriyse, yada haftaya 4ün üzerine çıkarsa normal doğuracam derken alt tarafı dağıtırmıyım diye. Etraftan da korkutucu hikayeler gelmeye başladı. İşte bilmem kim 3800 doğurmuş da, 17 dikişi varmış :KK17:
Yarın başka bir doktora gidip muayene olucam. Bir bakalım o kaç kilo diyecek.
Aranızda 4 kilo üzeri doğum yapan, yada tanıdığı 4 kilo üzeri doğum yapan var mı acaba? Çok kararsız bir durumda kaldım. Napçam bilmiyorum:110:
Bir de 4 üzeri diye sezeryan olayım desem Bebek 3500 doğsa boşuna sezeryan olmuş olcam ondan da korkuyorum:110:

Kızlar biz de bugün kontrole gittik. 39+0 hiçbir belirti yok bebeğin yakında geleceğine dair. Doktor 4300 dedi kilosuna. Artı eksi 500gr hata payı var dedi. Beklersen daha da artacak istersen sezeryanla hemen alırım dedi.
Kilosunun 4300 olduğuna çok inanamıyorum çünkü çok hatalı ölçüm oldu. Geçen hafta 3400 dedi mesela. Bir haftada nasıl 900gr aldı?
Ama yine de içimi bir şüphe kemiriyor. 4 kilo üzeriyse, yada haftaya 4ün üzerine çıkarsa normal doğuracam derken alt tarafı dağıtırmıyım diye. Etraftan da korkutucu hikayeler gelmeye başladı. İşte bilmem kim 3800 doğurmuş da, 17 dikişi varmış :KK17:
Aranızda 4 kilo üzeri doğum yapan, yada tanıdığı 4 kilo üzeri doğum yapan var mı acaba? Çok kararsız bir durumda kaldım. Napçam bilmiyorum:110:
Bir de 4 üzeri diye sezeryan olayım desem Bebek 3500 doğsa boşuna sezeryan olmuş olcam ondan da korkuyorum:110:
Benim manikürcüm 4 kilo doğurdu normal, devlet hastahanesinde. 20 dikişi vardı. İkinci gebeliğinde de kg düşük olmasına rağmen yine 15 dikişi vardı. Belki yapı meselesidir.
Ama 1 ayda 900 alınır, benimki 3 haftada 800 aldı.

Kızlar hamileyken sacımı boyatamadım bebek etkilenir diye. Şimdide sütünden gecer diyolar. Aynaya küstüm resmen. Hem saclar beyaz hem aldıgım kilolar. Aynaya bakınca aglıyorum artık. Lohusa depresyonu bu olsa gerek. Gidip kıyafet almam lazım ama bebegime kim bakacak. Off bilmiyorum ya napıcagımı.
Gercekten emzirirken sac boyanmazmı. Eger öyleyse iki sene boyatamıyacakmıyım:KK61:
Canım bitkisel boyalar var.
http://www.botanikecza.com/color-soin-sac-boyasi#0
Bak bu botanik ecza diye bir siteden colorsoin marka, doktor tavsiye etti hamileyken kullandım

Canim benim yengem 42. Haftada 4500 gr civari normal dogum yapti. Ama tabii zor oldu, onda kac dikis vardi bilemiyorum ama bebise oksijen takviyesi yapmislardi fakat kuveze girmedi. Bence baska bi doktora muayene olma fikri mantikli..

Benim manikürcüm 4 kilo doğurdu normal, devlet hastahanesinde. 20 dikişi vardı. İkinci gebeliğinde de kg düşük olmasına rağmen yine 15 dikişi vardı. Belki yapı meselesidir.

Yok canım 1 ayda değil 1 haftada. Doktor bir önceki ölçümünün hatalı olabileceğini söylüyor.

Kızlar ya sutum yoktu. Geldi bugün. Ama emmiyor ya napim. Meme ucum yok. Memeler fena sizliyor. Almıyor bebek. Mama veriyorum :KK43:
Silikon uç kullan canım bende onu kullanıyorum arada alıuo ama yinede tam emmiyo bende sağıyorum mecbur

20 dikiş ne ya :KK57:
hayatımda dikişlik bişeyim olmadı ama, 20 dikiş kaç santim yarık oluyor:KK43:

Kızlar sezeryan sonrası korseyi kaç gün sonra kullanıyoruz?

Bana doktorum bandajı aldıktan sonra takabilirsin dedi. Istersen sarabilirsin de dedi. Persembe oldum sezaryen pazartesi bandı aldı yani 5. Günden itibaren oluyor. 40 çıktıktan sonra da mekik çekebilirsin spor yapabilirsin dedi.

Ben varim
4100 gr dogurdum
Doktor bana 1 tane dikisin var dedi
Ama sanirim iceriden dikiyorlar
Gorunurde hicbirsey yok
Ben hic bisey anlamadim
Dr da detay soramadim hic
Dogum sonra uc gun falan uzerine oturamiyorsun cok aciyor ama bu dikis kaynakli bi agri mi sadece bilmiyrm
Sonucta ordan bi bebek ciktigi icinde aciyor olabilir
Kilo cok sapiyor ya
Bnmde doktorum 400 gr sapar dedi
Adam son bi aydir codugu 3300 olcup duruyor
Bende dedim gelismiyor mu, ne demek bu
Iste sapma olur
Belki oncesi yanlis belki simdi yanlis
Biz sadece haftasina uyumuna bakariz
Takma o kadar dedi
Ancak dogum yaklasmisken kilo onemli
4500 gr cocuk dogurmak icin catin musait mi ki acaba

Ben hiç mama vermedim canım. Sürekli agzı acık aranıyo ama benim annelik hislerime göre doyuyo bebegim. Fakat benim dısımda herkes bu bebek aç diyo altı yasındaki kızım bile:işsiz:ayın 22sinde aylık kontrolü var. Doktor o zaman kilosuna bakar eger uygun görürse mama ver der zaten. O zaman kadar hiç vermiycem allahın izniyle. Cünkü arkadaslarında dedigi gibi çişli bez sayısı önemli bence. Mamaya asla karsı degilşm ama sütüm varken su bile vermeyi düşünmüyorum:dua:
Helala sana
Bende bunu anlatamiyrm
Bugun arkadas aradi
29 gunluk bebegine mama veriyor
Normal dogum yapti
Bebek durmuyormus, agliyormus, sutum yetmiyor, herkes ac diyor, emzirsemde mama bekliyor, mama verince uyuyor bilmem ne
Goguslerinden sut akiyor, mastitde oldu
Sacmaliga bak, karismak istemedim ama cisli bezini say, kg gelisimi de iyiyse mama vermemeyi dene dedim, dedigime pisman oldum, bebek durmuyor ama gorsen diyor
Ya Allah askina yenidogan bebek zaten durmaz ki her zaman, saniuyorlarki agliyor esittir actir bu
Mama basilan cocuk, sindiremiyor, uzun ssure tok tutuyor, 3 saatte uyudun mu ustune, oohh iste bak gordub mu acmis oluyor
Ya benim oglum bir yasindayken bile 30 dk daa bir uyanir emmek isterdi, sadece aksam 9-12 arasi uc saat uyurdu, geri kalan kalk emzir yatir helak olurdum, oglumun kilo gelisimi de cok iyi
Su an hatta fazla bile besili danam :) 22 kilo, ama uzun boylu yapili bir cocuk
Asla mama almadi
Bilmiyrm birilerine umarim yazdiklarimij faydasi olur
Mama karsiti degilim ancak anne sutu varken gereksiz mama vermeye karsiyim

Kızlar hamileyken sacımı boyatamadım bebek etkilenir diye. Şimdide sütünden gecer diyolar. Aynaya küstüm resmen. Hem saclar beyaz hem aldıgım kilolar. Aynaya bakınca aglıyorum artık. Lohusa depresyonu bu olsa gerek. Gidip kıyafet almam lazım ama bebegime kim bakacak. Off bilmiyorum ya napıcagımı.
Gercekten emzirirken sac boyanmazmı. Eger öyleyse iki sene boyatamıyacakmıyım:KK61:
Ya o kadarda degil cnm ya
Boyat bence

Ben varim
4100 gr dogurdum
Doktor bana 1 tane dikisin var dedi
Ama sanirim iceriden dikiyorlar
Gorunurde hicbirsey yok
Ben hic bisey anlamadim
Dr da detay soramadim hic
Dogum sonra uc gun falan uzerine oturamiyorsun cok aciyor ama bu dikis kaynakli bi agri mi sadece bilmiyrm
Sonucta ordan bi bebek ciktigi icinde aciyor olabilir
Kilo cok sapiyor ya
Bnmde doktorum 400 gr sapar dedi
Adam son bi aydir codugu 3300 olcup duruyor
Bende dedim gelismiyor mu, ne demek bu
Iste sapma olur
Belki oncesi yanlis belki simdi yanlis
Biz sadece haftasina uyumuna bakariz
Takma o kadar dedi
Ancak dogum yaklasmisken kilo onemli
4500 gr cocuk dogurmak icin catin musait mi ki acaba

Ben de şimdi sana yazacaktım etiketleyip.
Takıldığım bir noktada o lilipit lilipit . Doktor çatı muayenesi yapmadı. Bugün sordum Bebek iri diyorsunuz peki çatı müsait mi değil mi sizin bu konuda değerlendirmeniz ne dedim. Sen irisin sorun olmaz dedi. İri olan herkesin çatısı müsait oluyor mu ki ? Çatı muayenesi yapmaya niyeti de yok gibi.

Yine dogurma belirtileri yok doktorum gelmez daha bu bebek dedi alltan muayne etti bu cati muaynesimiydi bilmiuorum acikliga bakicam dedi okdar sıķı ki 50 hafta surse bekler dedi sali gunu yine cagrdi o zaman belli olacak akibetim
Bende bekliyrm daha
Nst nasil senin cnmbenim bugun 80 ler vardi

Takıldığım bir noktada o lilipit lilipit . Doktor çatı muayenesi yapmadı. Bugün sordum Bebek iri diyorsunuz peki çatı müsait mi değil mi sizin bu konuda değerlendirmeniz ne dedim. Sen irisin sorun olmaz dedi. İri olan herkesin çatısı müsait oluyor mu ki ? Çatı muayenesi yapmaya niyeti de yok gibi.

Cnm bende cati muyanesi olmadim
Doktoruma merak edip soruyordum, oda bana sen irisin bebeginde sana gore zaten, sen dogurursun sikinti yok dedi bana hep
Benim boyum 180, vucut tipim senay akkaya gibi diyim
sende oyle isen ondandir
Bide anladigim kadariyla usg de bisileri olcuyorlar
Mesela bnm bankada arkadasin usgde bi degerine sinirda demis ayni dr, cati muayenesi yapalim haftaya demis ona, yapmis sonra eger bebegin iste su kiloyu gecerse normal dogum yapamayabilirsin demis
Ayni dr a gidiyrm, bu gebeligimde de cati muayenesi yine yapmadi
Eger yapisal bi sikintin yoksa kilolu bebek kolay doguyor
Pit diye cikiyor, guclu ya itiyor kendini

Back
X