Ya ama ucu yok benim göğsumun sut gelmiyor hiç. Şuan tas gibi oldu yanıyor. Sut çıkmıyor. İki pompa aldık yok olmuyorSilikon uç kullan canım bende onu kullanıyorum arada alıuo ama yinede tam emmiyo bende sağıyorum mecbur
Aaaa öylemi canım ben mekigi altı aydan sonra cekebiliriz diye biliyodum. Yoksa bu göbek hiç gitmez. Kırkım cıkınca doktor konrtole cagırdı. Gidince bide doktoruma sorayım bakalım o ne diycekBana doktorum bandajı aldıktan sonra takabilirsin dedi. Istersen sarabilirsin de dedi. Persembe oldum sezaryen pazartesi bandı aldı yani 5. Günden itibaren oluyor. 40 çıktıktan sonra da mekik çekebilirsin spor yapabilirsin dedi.
Bende ilk defa gece cam acip yattim fena sicakdi ama bu gece yine yagmur yagdi sicaklik dusmedi tabikiAynen gelsinler artik.. havalar isindi zorlanmaya basladim, yuruyuse de cikilmiyo hava sicak. 39 bitti pilim bitti hic enerjim yok surekli yatasim var ama yatmaktan da bunalmis durumdayim.. bi garip haller
Bende tam onu yazaacaktimNe çok pazartesi doğumu olacak:) ne güzel bir gün:)
Ya sancilar hep var ama ben hissetmiuorum ki nasil dogaca bu cocuk doktor elle muayene edince bu biraz hizlandirr agrin olur kanaman olur endiselenme dedi ama oda yok ne kan geldi ne agri var nasil bi rahmin varsa simsiki mudahele bile ise yaramadiBende bekliyrm daha
Nst nasil senin cnmbenim bugun 80 ler vardi
Cnm bende cati muyanesi olmadim
Doktoruma merak edip soruyordum, oda bana sen irisin bebeginde sana gore zaten, sen dogurursun sikinti yok dedi bana hep
Benim boyum 180, vucut tipim senay akkaya gibi diyim
sende oyle isen ondandir
Bide anladigim kadariyla usg de bisileri olcuyorlar
Mesela bnm bankada arkadasin usgde bi degerine sinirda demis ayni dr, cati muayenesi yapalim haftaya demis ona, yapmis sonra eger bebegin iste su kiloyu gecerse normal dogum yapamayabilirsin demis
Ayni dr a gidiyrm, bu gebeligimde de cati muayenesi yine yapmadi
Eger yapisal bi sikintin yoksa kilolu bebek kolay doguyor
Pit diye cikiyor, guclu ya itiyor kendini
Boyatmaya karar verdim. Yoksa üzüntüden sütüm bile kesilebilir o derece kafaya takıyorumYa o kadarda degil cnm ya
Boyat bence
Ucu olmadığı için onu kullanıyosun zaten benimde ypk ucu..sütün gelşr merak etme yavaş yavaş birden gelmiyo malesefYa ama ucu yok benim göğsumun sut gelmiyor hiç. Şuan tas gibi oldu yanıyor. Sut çıkmıyor. İki pompa aldık yok olmuyor
Çok Doğru bir karar vermişsin. Bence 3400den olsa olsa 3600 3700 falan olmuştur. Doktorun gözünü korkutup almak istemesi çok yanlış. Artılarıyla eksileriyle konuşması lazım.Kızlar biz de bugün kontrole gittik. 39+0 hiçbir belirti yok bebeğin yakında geleceğine dair. Doktor 4300 dedi kilosuna. Artı eksi 500gr hata payı var dedi. Beklersen daha da artacak istersen sezeryanla hemen alırım dedi.
Kilosunun 4300 olduğuna çok inanamıyorum çünkü çok hatalı ölçüm oldu. Geçen hafta 3400 dedi mesela. Bir haftada nasıl 900gr aldı?
Ama yine de içimi bir şüphe kemiriyor. 4 kilo üzeriyse, yada haftaya 4ün üzerine çıkarsa normal doğuracam derken alt tarafı dağıtırmıyım diye. Etraftan da korkutucu hikayeler gelmeye başladı. İşte bilmem kim 3800 doğurmuş da, 17 dikişi varmış
Yarın başka bir doktora gidip muayene olucam. Bir bakalım o kaç kilo diyecek.
Aranızda 4 kilo üzeri doğum yapan, yada tanıdığı 4 kilo üzeri doğum yapan var mı acaba? Çok kararsız bir durumda kaldım. Napçam bilmiyorum
Bir de 4 üzeri diye sezeryan olayım desem Bebek 3500 doğsa boşuna sezeryan olmuş olcam ondan da korkuyorum
Çok Doğru bir karar vermişsin. Bence 3400den olsa olsa 3600 3700 falan olmuştur. Doktorun gözünü korkutup almak istemesi çok yanlış. Artılarıyla eksileriyle konuşması lazım.
Sonuçta bu ilk doğumun ve Sezeryan olursa bir daha normal doğurma şansın yok.
Hakkında hayırlısı olsun canım. Yarın haber vermeyi unutma canım
Ya ama ucu yok benim göğsumun sut gelmiyor hiç. Şuan tas gibi oldu yanıyor. Sut çıkmıyor. İki pompa aldık yok olmuyor
168 boyum var 96 kg ile doğuma gittim hamile kalmadan da 67 kg idim oğlumda. Bende hiç açılma olmadı ayrıca bel ve üstüm altıma göre daha incedir. Basen var yani o zaman benim normal doğurmam lazımdıBen de şimdi sana yazacaktım etiketleyip.
Takıldığım bir noktada olilipit . Doktor çatı muayenesi yapmadı. Bugün sordum Bebek iri diyorsunuz peki çatı müsait mi değil mi sizin bu konuda değerlendirmeniz ne dedim. Sen irisin sorun olmaz dedi. İri olan herkesin çatısı müsait oluyor mu ki ? Çatı muayenesi yapmaya niyeti de yok gibi.
banada hastaeden verdıkleri brosurde 6ay agır spor yapmayın yazıyordu.Aaaa öylemi canım ben mekigi altı aydan sonra cekebiliriz diye biliyodum. Yoksa bu göbek hiç gitmez. Kırkım cıkınca doktor konrtole cagırdı. Gidince bide doktoruma sorayım bakalım o ne diycek
şuan nasıl fena yağıyor demi:)Bende ilk defa gece cam acip yattim fena sicakdi ama bu gece yine yagmur yagdi sicaklik dusmedi tabiki
bencede kendını kötu hıssetmen bebeğini daha cok etkıler.Boyatmaya karar verdim. Yoksa üzüntüden sütüm bile kesilebilir o derece kafaya takıyorum(
Kızlar bebeğinizin göbeği düştükten sonra kanama olanı var mı oğlumda olmuştu kızımda da var inşallah kızımın ki durur kanama dediğim kan sızıntısı
Ben henüz doğum yapmadım sütüm gelicek mi bilmiyorum şu an gelen giden yok. Ama göğüslerim çok acıyor normal mi bu?Helala sana
Bende bunu anlatamiyrm
Bugun arkadas aradi
29 gunluk bebegine mama veriyor
Normal dogum yapti
Bebek durmuyormus, agliyormus, sutum yetmiyor, herkes ac diyor, emzirsemde mama bekliyor, mama verince uyuyor bilmem ne
Goguslerinden sut akiyor, mastitde oldu
Sacmaliga bak, karismak istemedim ama cisli bezini say, kg gelisimi de iyiyse mama vermemeyi dene dedim, dedigime pisman oldum, bebek durmuyor ama gorsen diyor
Ya Allah askina yenidogan bebek zaten durmaz ki her zaman, saniuyorlarki agliyor esittir actir bu
Mama basilan cocuk, sindiremiyor, uzun ssure tok tutuyor, 3 saatte uyudun mu ustune, oohh iste bak gordub mu acmis oluyor
Ya benim oglum bir yasindayken bile 30 dk daa bir uyanir emmek isterdi, sadece aksam 9-12 arasi uc saat uyurdu, geri kalan kalk emzir yatir helak olurdum, oglumun kilo gelisimi de cok iyi
Su an hatta fazla bile besili danam :) 22 kilo, ama uzun boylu yapili bir cocuk
Asla mama almadi
Bilmiyrm birilerine umarim yazdiklarimij faydasi olur
Mama karsiti degilim ancak anne sutu varken gereksiz mama vermeye karsiyim
banada hastaeden verdıkleri brosurde 6ay agır spor yapmayın yazıyordu.
şuan nasıl fena yağıyor demi:)
bencede kendını kötu hıssetmen bebeğini daha cok etkıler.
sankı yedıklerımız içtiklerimiz çok mu doğal.
boyat gıtsın.
kızlar çok özür dileyerek ben bır sorunumu yazmak ıstıyorum.
sütüm gelıyor.ama rahatsız edecek boyutta.
yatıyorum kalkanla yatak batıyor.oturuyorum akıyor.
kalkan dısında ped var ama süt boşa gıtsın ıstemıyorum.
humana falan içtiğimde yok.
üstüm basım mahvoluyo.
dısarda zaten kalkaan takılmıyor.belli oluyor.
pompamda yok.olsa içindekini bitirseydım faydası olur muydu? onuda bılmıyorum.bır öneriniz var mı.
Ya çok sıcak göğüslerim. Napicami bilmiyorum. Nasıl boşalticam ki. Sagamiyorumncok açıyor daha doğrusu sert meme ucum ele gelmiyor yaCanım bak o göğüslerin boşalmazsa sıtma tutar sonra enfeksiyon ve sonucu ameliyata kadar gider allah korusun.
Sıcak su torbası al ılıktan biraz sıcak su koy göğüslerine ve elinle sürekli masaj yap. Yavaş yavaş inmeye başlar.
Bir de sutyen takma yada askılarını en boşa al. Yerçekiminden etkilensin göğüslerin.
Benimde başta oldu 3 gündür düzeldi şükür. Ama öncekinden deneyimliydim. Bol sütlerin olur inşallah.
Yaa seni cok cok iyi anliyrm hamileligimde sıkıntılı gecince hic kuafore gidemedim saclarimi bile kendim kestim fena olmadi simdi bebegimi birakip gidemiyrm kendimi o kadar cirkin hissediyrm ki kiyafetler olmuyr oncekiler dar hamileyken aldiklarim bol geliyor elime ne geçerse onu giyiyrm cok kilo almadim 14 kilo kadar 6 kilo fazlam kalmis ama sönmüş balon gibiyim buruş buruş bide eşimin ilgisini cekemiyrm gibi geliyr ilgisiz gibi aldim karsima konustm ama degisen bisey yok yogun is temposu var yoruluyrm diyor hakli ne bilim ya bu hamilelikteki hormonlar kendini hoop lohusaligada atti sanki bebegimi kucagima alinca dunyayi unutyrm ama o uyuyunca gercekle yuzlesiyrmKızlar hamileyken sacımı boyatamadım bebek etkilenir diye. Şimdide sütünden gecer diyolar. Aynaya küstüm resmen. Hem saclar beyaz hem aldıgım kilolar. Aynaya bakınca aglıyorum artık. Lohusa depresyonu bu olsa gerek. Gidip kıyafet almam lazım ama bebegime kim bakacak. Off bilmiyorum ya napıcagımı.
Gercekten emzirirken sac boyanmazmı. Eger öyleyse iki sene boyatamıyacakmıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?