- 23 Ocak 2017
- 1.484
- 1.937
- 133
- 38
Hic cnn sıkılmasın suni sancinin senin sancindan farki yok ki. Belki cok cabuk dogacak belki cok aci hissetmeyeceksin. Yasamadan sartlandirma kendini. Saglikla gelsin ufakliklar da ben suniye de raziyimBnm doktor 40 hafta dolunca bayramdan once suni sanci veririz dedi..kademeli suni vercez dedi..burda bi arkads vardi ya 2_3 gun suni samci cekmisti..ayni ona benzer...canim sikkin
Seventh generation aldık biz, hemşireler de çok beğendi. Şimdilik iyi gidiyor.Kızlar hangi bebek bezini kullanıyorsunuz, ben baştan Prima kullandım ama pişik kremi sürmeye dikkat etmeme rağmen hafif pişik oldu, sizin tavsiyeleriniz neler ona göre bende deneyeyim?
Geçmiş olsun inşallah çabuk iyileşir kuzucuk bizde şimdi tahlil verdik 11 çıkmış değerimiz 5. Gün de 11 çıkmıştı ne düşüyor ne çıkıyor sarılık bu kadar uzun sürüyormuydu 16. GünümüzHastaneye yatırdılar bebeğimi... sarılık değeri 24 çıktı... doktorlar inanamadı en fazla 11-12 bekliyorlardı bebeğimin görüntüsüne göre... fototerapi alıyor şimdi. Kan uyuşmazlığının bir alt çeşidinden şüpheleniyorlar. Nokur dua edin bize
Üzülme üzülünce sütün kesilir derler yavrun için boşver. Benim 2. Çocuğum ama hep kv yıkadı yeni doğduklarında yıkaması 2 dk sürüyor ben yıkasam en az 5 dk çocuk üşür vallaKızlar dün ev boşaldı.
Dün 18.30 itibariyle kızımla baş başa kaldık.
Bugün eşim de işe başladı.
He bir de dün akşam göbeği düştü kızımın.
11.gün düşmüş oldu bu durumda.
Dün çok ağladım kızlar.
O kadar çok ağladım ki kayınvalidemi bugün aradığımda bana ağlamamam gerektiğini, eğer üzersem kendimi sütümün kesileceğini söyledi.
Ağlama sebebim öz annemin alınganlıkları sonucu dün aniden evi terk edip kimseyle vedalaşmadan gitmesi.
Eşime karşı çok mahçup oldum.
Peşine yolladım durağa bırakması için.
Eşimle Bile vedalaşmamış.
Ne bir saygısızlık yaptım.
Ne de başka bişey.
Of kızlar çok dertliyim.
Kızımı tek başıma yıkamaya cesaretim yok.
Hafta sonunu bekleyip kayınvalideme gidip orada yıkayım diyorum.
Tek başına yıkayanınız oldu mu bebeğini ?
Valla ben göbeği pek dert etmiyorum dedikleri gibi göbeğin 1 ayda büyümedi ki 1 ayda gitsin. 9. Aya kadar baya gidiyor. Benim derdim yürürken 8 çizen kocaman popom. Nasıl bu kadar büyüdün sen nasıl küçüleceksin... Ben aldığım 23 kg nun 3 ünü bebeğe kalanını kalça ve bacaklara almışım. Kendimi tebrik ediyorum önden göbek arkadan kalçam nasıl bir görüntü siz düşünün insanın evden çıkası gelmez 40 ım.çıksın koşu bandı beni bekliyorbugün bebeği ziyarete gelenler göbek altı ayda ancak çekilir dedi
Tam tutturduk diyoruz sonra cozutuyoruz birgunleri birgunlerini tutmuyor maalesef gunduz şekerleme şeklinde uykularımız gece biraz daha iyi 1 den sonra 3 4 saat uyuyor..Bende 40+2 de suni sanci ile doğum yaptım ilk doğum sancılar uzun suruyor lakin sonu muhtesem sancı sırasında summe sebila yessarahu okudum ve şifasını da gordum oğlum 3430 gr 51 cm doğdu..Cok sukur bugunlere kdr da gelebildik..Dogumdan once bi doğursaydık en azindan gozumuzun onunde olacak diyoduk dogurunca da sutum geldi gelmedi artti artmadi uyurken basinda beklemeler uykusuz kalmalar hasta olmasin diye yaptiklarin gercekten rahme dustukten sonra basliyor tempo ama dogumdan sonrasi daha da tempolu bol bol dinlenmeye calisin biliyorum zor bel kasik sirt kramp agrilarindan ama lahusalikta hamilelik kdr zor lahusaligi kolay atlatmaniz dilegiyleAllah razı olsun :) maşallah dört aylık falan olmuşsunuz Allah bağışlasın nasıl dı süreç uyku düzeni kurabildinizmi
Aynen canım doktoru aradım oda meme ucu yaralarını söyledi benim de acayip şekilde yara oldu inşallah başka bişey olmasın da ...daha önce yaşamadım ama forumda bikaç kişinin basına gelmiş canım meme ucunda yara falan varsa odur muhtemelen. Çocuklar gazı var ise onuncıkarmak için de kusar. Yatağının baş kısmını hafif kaldır canım reflü yatağı gibi yap öle sırtüstü yatır basını cevir az. Emzik konusuna gelince de ben çene yapısını bozmayacağını düşündüğüm ve açıkcası faydasınıda gördüğüm için kullanma taraftarıyım. Yanıma yedek bile aldım hastanede vermek için :)
Ben anlamaya çalışmıyorum pompa falan da almadım oğlumda sütüm az çıkıyordu daha çok moralim bozuluyordu o yüzden mamaya yöneldim şimdi kilo alımı iyi yutkunma sesi geliyor dudak kenarlarından süt akıyor bazen tamam diyorum süt konusunda moralim iyiyse sütüm de çok oluyor bir de sütün olması için uyumak şart.uyuyup uyanınca doluluğu hissediyorumKelime kelime katılıyorum söylediklerine canım hem emzirme konusunda hem doktorlar konusunda. Şu an tek sorun emzirdiğimde Bebek emiyor mu ne kadar yiyor anlayamıyorum sağmak bu yönden daha işine geliyor insanın. Nasıl anlaşılır ki ne kadar yendiği acaba
Geçen hafta benimde nst de biseyler döndü cnm.hemşire saga yatırdı uyandırmaya çalıştı kalp atışları yavaş gibiydi bnde baya panik yaptım doktor uyuyor dedi.benim zaten sancılar hep gece oluyor gündüz nst dümdüz. Son günler geçmiyor yaBenimki de kafasini dayadi ama bi girmeye niyetlenmiyo beyefendi. Suni sanci fln da demiyo doktor simdilik anca bi terslik olursa biz mudahale ederiz demisti. Bekliycez galiba. Araya bayram giriyo zaten bayrama kdr dogsun istiyorum ben. Nst de isler biraz karisti ama bana caktirmadilar guya. Biz de alsak bebislerimizi kucagimiza artik saglikla yaa
Evet gün içerisinde sıklıkla oluyor burnundan bile geliyor üzülme süt kesiği gibi gelmesi sütten alması gerektiğini almış posasını atmış demekmişAnneler moralim çok bozuk. Kızım 2 gündür emdikten bi süre sonra yatarken kusuyo. Dün süt burnundan gelmişti, bugun de fışkırtarak sür kesiği gibi kustu. Çok üzülüyorum acaba hasta mı ettim çocuğu ? Bi de artık kusup boğulur korkusuna uyuyamıyorum o uyurken hep izliyorum. Gözlerimin sltı çöktü uykusuzluktan. Uyurken garip hırıldı gibi sesler geliyo boğazından( aranızda bu tarz bişey yaşayan oldu muü
Aradim canım doktorun dediği meme başı yaran varmı benden var dedim tek sefer mi oldu dedi ewt dedim tamam endişe etme yarın gel kontrolü yapalım dedi bi kaç doktorla daha gorüstüm hepsi aynı şeyi söyledi bi nebzevk içim rahatladı ama yarın belli olacak inşallah önemli bise degildirKan mı kustu doktoru aramadın mı canım??
Hehehe benim meşhur yalnış anlamalarım işte :) iyi benim şekerde çok şükür akıllı :) sevindim senin adına benim uykum hamilelikte de çok iyi olduğundan gece uykusuzlukları çok yoruyor huysuz ve tahammülsüz bir insana dönüştürüyor neyseki alıştım galiba :) gece uyumuyor mu tosbaaYooo canim ya ne diyabetinden bahsedecem. Kapat o konuyu bitti geçti geride kaldı. Şeker derken yenidoğan sekerinden bahsediyorum. Bebisin nasıl yani:) biz alıştık canim. Zorlanmıyorum nedense uykusuz kalmaktan falan. Gerçi hamilelik zordu benim zaten uykusuzluk idmanlarimi yapmistim:))))))
Benim ilki suni sanciyla oldu..kendi sancilarim iyiydi..ancak suni sancida hastaneyi cigliklarim inletti..hayirlisi olsun artkHic cnn sıkılmasın suni sancinin senin sancindan farki yok ki. Belki cok cabuk dogacak belki cok aci hissetmeyeceksin. Yasamadan sartlandirma kendini. Saglikla gelsin ufakliklar da ben suniye de raziyim
Ayy nolur şu emzirme tedbirlerinin hepsini al öyle dertliyim ki göğüs ucu yaralarından yeterince emziremiyorum sanki bebeğim hiç büyümüyor kahroluyorumKızlar iyi akşamlar öncelikle Doğum yapan herkes bebeğini sağlıklı ve bol sütlü büyütür inşallah,Doğum yapacaklara da allah kolaylık versin inşallah. Bizde bebeğimizi allah nasip ederse 22 Haziran'da kucağımıza alıcaz. Size bir konuda danışmak istiyorum göğüs kalkanı almak şart mı,slikon uç almak şart mı? Yani mutlaka olmazsa olmaz mı,yoksa buna doğumdan sonra mı karar veriliyor alınıp alınmayacağına? Ayrıyeten biberonu ve emziği kaç dakika kaynattınız şimdiden teşekkür ederim
Onceki nstlerde yine 10 20 fln cikiyodu sanci bebek uyuyunca 0da kaldi sanci ya. Saka gibi 39. Haftada sifir sanci. Sonra biseyler oldu bebek hala uyuyodu sanci 50leri gecti ebe de ondan sonra telaslandi aslinda. Isin tuhafi bebek icerde resmen kaciyodu ebeden kiz ne ugrasti onla. Nst bitince de benimki kipir kipir oynamaya basladi. Ben de korktum kalp atislari zayifliyo diye resmen ufaklik oyun oynuyo bizle. Valla gecmiyo son gunler. Artik gelsinlerGeçen hafta benimde nst de biseyler döndü cnm.hemşire saga yatırdı uyandırmaya çalıştı kalp atışları yavaş gibiydi bnde baya panik yaptım doktor uyuyor dedi.benim zaten sancılar hep gece oluyor gündüz nst dümdüz. Son günler geçmiyor ya
Cahillik iyidir derler ya benim ilk olacak hiicc dusunmuyorum o kisimlari valla. Belki bu seferki dogumunda hersey daha kolay gecer guzel dusunelim guzel olsun. Oyle boyle dogacaklar napalim sag salim gelsinler de...Benim ilki suni sanciyla oldu..kendi sancilarim iyiydi..ancak suni sancida hastaneyi cigliklarim inletti..hayirlisi olsun artk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?