Inş canım. Bilgilerinize baktım azerbeycandasınız sanırım :) orada Nasıl oluyo sünnetçilr ayrı mı? Dr kontrolnde mi?İki üç ay sonra düşünüyoruz inşallah
Oncelikle tarif afiyet bal seker olsun. Paketli gidalarda mutlaka etiket okuyun. Ve kahvalti icin soyleyeyim. Bugday alerjisi suphesi yok gozuyle bakiyorum. Ben mesela mahalle yufkacisina sordum. Yufkada un su tuz kullaniyorum dedi. Yufkayi aliyorum. Patatesli borek yapiyorum. Aralarina su ve soda surerek. Uzerine de gene sadece yag. Ya da yine yufkadan tavada gozleme yapiyorum yine patatesli.Mesajı alıntılayamadım, kopyalayıp koyuyorum. M Molly123 hanımın tarifi, sağolsun varolsun.
@Cgkfte, arkadaşım bak tarif bu.
"Canim 1 s.bardagi pudra sekeri 1 s.bardagindab bir parmak eksik yag ve un. Pudra sekerinin arkaaini oku mutlaka bazilarinda eser miktar uyari var. bu ucunu karistir baya zor sekil alacak kadae un kat bol bol. Zor toparlanan sekil verilen bulgur bulgur bi kivam olsun. Yuvarlak yassi sekil ver. 170 derecede hafif alti kizarsin yeterli. Soguyunca kiyir kiyir kurabiyen hazir. Ben hatta iki olcu yapip gunlerce yiyorum:). Insallah sevwrsin. Cok pisirme cok sertlesir"
Tek memedenmi 50 ccBn o kdr yiyecek vakit bile bulamiyorum. Artik esim de ise basladi hala bebeden firsat bulup kahvalti yapamadim mesela. 5. Gun kontrolumuzde bnmki 100 gram vermisti doktor sutunu sag 50cc olmazsa mamaya baslayacaz dedi ama ertesi gün gittigimizde kilo almisti. 5 6. Gunlerde sut iyice inermis artik snnki de kilo almistir insallah. Sık emzirmek ise yariyo. Dikiste de bn hickontrol etmiyorum ama 10.gun doktorum dugum attigi yerin dikisini aldi durum iyi dedi sukur.
Bizimki pazartesi kaka yapmadı, salı 1 kez yaptı, çarşamba yapmadı sürekli karnına masaj yaptık, bacaklarını hareket ettirdik, gaz çıkarıyor ama kaka yok. Sen bebeğe yardımcı olurken başka bir şey uyguluyor musun? Resmen zorlanmaktan karardı artık bizimkiBenim bebe kaka sorunlu. Yani yapamiyor gunde 1 kere belki kendi ikina ikina yapiyor genelde aglama krizlerine girdiginde ben yardim ediyrm yapmasina. Bebegin aglamiyorsa inan doyuyordur. Ben her istedgnde veriyrm memeyi. Bazen saat basi 5 dakka bazen 2 saatte bir 7 dakka. Hatta bazen 3 4 saat istemedigi oluyr zorla tikiyrm agzina emmiyor illa kendi acikacak. Emin ol tazyikli ise sutun cokta guzel doyuyordur. Artik emmeleri kuvvetlendi masaallah
Evet öyle gerçekten bebek ağlıyor ben elimde telefon sut nasıl arttırılır. Gaz nasıl çıkartılır. Sonuç vermeyecek şeylere bakıyorum bebegimle ilgilenmek yerineAslinda senin biraz rahatlamaya ihtiyacin var. Cok mu arastiriyorsun hersey eger oyleyse yapmamaya calis bebisinide huzursuz edersin annesi. Keyfini cikar bebisinle gecen zamanlarin hemen buyuyorlar
Çok sağol evet takmamam lazim. Bundan sonra uğraşıcam inşallah haklisin. Ondan kıymetli kimse yokBak hepimizde var senin yaşadıkların benim kızım doğduğundan beri kusuyor hep de burnundan gelir. Oğlumda sütüm olmadı nasip değilmiş dedim Allâh sağlık sıhhat versin kocaman oldu mama ile büyüdü sende kimseyi dinleme dert etme sen rahat ol bebeğini de rahat büyüt. Bana da sen çabalamadın yanlış yaptın az da olsa vere vere sütünü getirtecektin. Mama verdin bidaha emer mi seni diyen çok oldu. Boşverdim sende boşver. Hiç kimse çocuğundan kıymetli değil moralini bozup çocuğunu etkileme
Canım benim de az sütüm ama az da olsa emziriyorum sonra mama veriyorum. Böylece her ikisinden de faydalanmış oluyolar. Hiç canını sıkma inan ne ben ne kardeşim hiç meme emmemişiz bizi görsen annem 2 sene emzirmiş dersin :)) önemli olan birkaç ay sonraki ek gıdaları etli sebzeli püre şeklinde yapman. Ben öyle yapacağım valla annemin bir bildiği varmışKızlar ben artık pes ettim ne yaparsam yapayım sütüm artmiyor. Labuly ettim artık. Ama öyle üzülüyorum ki. Emmezse aramızda bi bağ olmayacak gibi. Bana düşkün olmayacak gibime geliyor. Ve herkes emzir emzir diyo. Emdikce artar diyo ama artmiyor. Aç kalıyor ağlıyor dayanamıyorum. Neden bi bebek etmeyince sanki eksikmis gibi davranıyorlar. Rızık nasip meselesi değil mi bu. Nasibimizde yokmuş demek ki. Darmadağıniğim gerçekten. Ona annelik yaoamiyorum gibiyim. Milletin yüzünden
Benimkileri tarif etmişsin sanki :) sesler ve saatler aynı. doktora birinci ayın sonunda gittiğimizde kolik teşhisi koymuştu. 4. ayda geçer dedi.benim oğlumda saat 18.00 21.00 arası aynen böyle. meme vermeyince bir sinir bir sinir saçını başını yoluyor kendini sıkıyor kendini sıkarken bırt bırtlar, mecbur meme veriyorum 5 dakika emiyo dalıyo gazını çıkarayım derken uyanıyor aynı senaryo yeniden, ben by sefer sıkılıp gaz çıkarmadan yatırıyorum bu sefer de kusma olabiliyor. 21.00 dan sonra normale dönüyoruz. emzikle ilgisi yok. normalde emzik alıyor ama süt gelmediği için biliyor onu meme olmazsa kıyamet kopuyor.
bu arada birşey sormak istiyorum arkadaşlar, benim oğlum uyurken çok ses çıkarıyor, tıslama kişneme gibi komik garip sesler gürültülü bir çocuk, boğazından geliyor sizde de var mı? Dr a soracagım kontrolde.
eyvah eyvah o vakit, haftaya cuma kontrolümüz var bizimde...Benimkileri tarif etmişsin sanki :) sesler ve saatler aynı. doktora birinci ayın sonunda gittiğimizde kolik teşhisi koymuştu. 4. ayda geçer dedi.
Ayrinti vermedi valla ama bebek 50cc varsa doyarmis. Iki memeden toplam da olsa ayni seydir herhalde. Bn uğraşmadım oyle sagmaylaTek memedenmi 50 cc
Tamam canım çok sağol bende dikkat ederim ek gıdalara beslenmesine inşallah.Canım benim de az sütüm ama az da olsa emziriyorum sonra mama veriyorum. Böylece her ikisinden de faydalanmış oluyolar. Hiç canını sıkma inan ne ben ne kardeşim hiç meme emmemişiz bizi görsen annem 2 sene emzirmiş dersin :)) önemli olan birkaç ay sonraki ek gıdaları etli sebzeli püre şeklinde yapman. Ben öyle yapacağım valla annemin bir bildiği varmış
Ben devit kullanmıyorum doktor omnivit vermişti günde 15 damla. A. C ve D vitamini var. Hiç kusmuyorlar onu. Bir sor doktoruna istersen.Kızlar benim kiz devit damlasını hep cikariyor, yemekten önce verdim, sonra verdim yaklaşık bir saat sonra verdim tok olmuyor, bu zamana kadar çıkarmadigi olmadı gibi birsey
Günaydın, gerçekten güzel bir güne başladım sayende, teşekkürler..Merabaaaağğğ caaaanımm lohusalarrr
İçinizde bazıları var biliyorum....
Kafasını koyduğu heryere sızan,
bebeği çığlık çığlığa ağladığında çaresiz oturup onunla ağlayan,
gün boyu koşturmaktan aç kalan,
afedersiniz wc.ye gitmeye bile fırsat bulamayan,
ve gittiğinde belki de tek huzur bulduğu yerin ora olduğunu düşünen....
Yanında herşeye karışmayı meslek edinmiş birileriyle mücadele eden,
Ya da her gelenin (tavsiyeye ihtiyacın olup olmadığını düşünmeden) akıl verdiği cann lohusam...
Çoook zor günler geçiriyorsun biliyorum.
Meme ucu acısıydı, dikiş düşmesiydi, karın ağrısıydı derken kutsal 40. Güne Şafak saymak,
Bir bebeğin neden ağladığını anlamaya çalışmak,
Süt geldiydi gelmediydi, yok emdiydi emmediydi hesap yapmak,
Dinlenmek için eline kalan sayılı dakikalarda koştur koştur süt sağmak,
ya da mama verirken eroin veriyormuş gibi tedirgin olmak......
Daha tam ne olduğunu anlamadığın anneliğini sorgulamak,
Hiş bişeye yetişememe hissinin dibini görmek,
Dört duvar arasında dışarı çıkacağın bi kaç saatçiğin hayalini kurmak.....
Hepsi evet heeepsi geçicek
Şuan seni sadece gözüyle takip eden kuzucuğun gözlerinin içine gülerek uyanacak
Emerken sevgisini göstermek için o ponçik tırnaklarını senin yüzüne geçirecek
Kendi kendine anlamsız seslerle şarkılar söyleyecek
Ben mi kimim?
4 ay önce lohusalığı tüm zerrelerinde yaşayan acemi bi dostunuz
Dualarım sizinle
Canim benimde aynen oyle oluyr karariyr aglama krizlerine giriyor oyle oldumu fitil veriyrm doktor verebilirsn dedi. Cunku susturamiyrm fitilin yarisinin yarısı ni koyuyorum. En son care olarakBizimki pazartesi kaka yapmadı, salı 1 kez yaptı, çarşamba yapmadı sürekli karnına masaj yaptık, bacaklarını hareket ettirdik, gaz çıkarıyor ama kaka yok. Sen bebeğe yardımcı olurken başka bir şey uyguluyor musun? Resmen zorlanmaktan karardı artık bizimki
Ağlayarak okudum yazdıklarını ya annelik bambaşka bişey bizim de 4 aylık olacagimiz zaman bi gelse :)Merabaaaağğğ caaaanımm lohusalarrr
İçinizde bazıları var biliyorum....
Kafasını koyduğu heryere sızan,
bebeği çığlık çığlığa ağladığında çaresiz oturup onunla ağlayan,
gün boyu koşturmaktan aç kalan,
afedersiniz wc.ye gitmeye bile fırsat bulamayan,
ve gittiğinde belki de tek huzur bulduğu yerin ora olduğunu düşünen....
Yanında herşeye karışmayı meslek edinmiş birileriyle mücadele eden,
Ya da her gelenin (tavsiyeye ihtiyacın olup olmadığını düşünmeden) akıl verdiği cann lohusam...
Çoook zor günler geçiriyorsun biliyorum.
Meme ucu acısıydı, dikiş düşmesiydi, karın ağrısıydı derken kutsal 40. Güne Şafak saymak,
Bir bebeğin neden ağladığını anlamaya çalışmak,
Süt geldiydi gelmediydi, yok emdiydi emmediydi hesap yapmak,
Dinlenmek için eline kalan sayılı dakikalarda koştur koştur süt sağmak,
ya da mama verirken eroin veriyormuş gibi tedirgin olmak......
Daha tam ne olduğunu anlamadığın anneliğini sorgulamak,
Hiş bişeye yetişememe hissinin dibini görmek,
Dört duvar arasında dışarı çıkacağın bi kaç saatçiğin hayalini kurmak.....
Hepsi evet heeepsi geçicek
Şuan seni sadece gözüyle takip eden kuzucuğun gözlerinin içine gülerek uyanacak
Emerken sevgisini göstermek için o ponçik tırnaklarını senin yüzüne geçirecek
Kendi kendine anlamsız seslerle şarkılar söyleyecek
Ben mi kimim?
4 ay önce lohusalığı tüm zerrelerinde yaşayan acemi bi dostunuz
Dualarım sizinle
Ben 8gunlukken yaptrdım yenidoğan sunneti cok tavsiye ediliyor lokal anestezi ve acının cok farknda olmadıgı için canmInş canım. Bilgilerinize baktım azerbeycandasınız sanırım :) orada Nasıl oluyo sünnetçilr ayrı mı? Dr kontrolnde mi?
Ankarada olan arkadaşlar sizinde fikirlerinize ihtiyacım var küçük oğlum la büyük oğlumu sünnet ettirmeyi düşünüyoruz güvenilir bi yer bi dr tavsiyesi istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?