Ben de öyle düşünüyordum ama son birkaç gündür ciğerci kedisi gibi dolanıyor etrafımda. Erkekleri soğutmaya yetmiyor hiçbirşey...
bir an önce atlatırız umarımBizim de haftaya çarşamba ikinci ay kontrolü. Üç aşı var önemli. Üç gün banyo yasakmış bu havada nasıl olacak bilmiyorum. Kolik olayını gene soracağım. Kolik dereceleri varmış bazıları hafif atlatıyormuş.
Canım aksın boşver iyileşsin yeterki. Ümitsizliğe kapılma. Madecassol iyi geldi mi ?geçen bi arkadaş önermişti ben kullandım iyi geldi. Seninki kadar köti değildi ama.
Öyle hızlı geçicekki Zaman...
Yavrum sen hangi ara bukadar büyüdün diyeceksiniz.
Kızım dün 5 aylık oldu.
İlk iki ay günün 20 saati uyumayan ağlayan ve kalan 4 saati artık yorgunluktan sızan bi bebekti.
Aşırı Gazlı reflülü ve bir türlü pişiği geçmeyen ve sakin 5 dakika bile (abartmıyorum dakka tuttum)ağlamadan duramıyordu.
O dört saatte uysammı karnımı mı doyursam duş mu alsam bir türlü artmayan sütü mü sağsam derken iki ay günde en fazla 2 saat uykuyla geldim bu günlere.
Her gün ağlama krizlerine giriyodum.
Açlıktan tansiyon yerlerdeydi, çocuğu sallamaktan iki taraflı menisküsüm ilerlemişti ayakta durmakta güçlük çekiyodum.
Şimdi bunları niye anlattım.
Dedimya lohusalığı tüm zerrelerimde yaşadım diye.
İşte oyüzden bir lohusaya moral vermek nedemek iyi bilirim arkadaşım.
Buraya da size moral olmaya geldim.
Çünkü lohusanın en önemli ihtiyacı insanların sandığının aksine akıl almak değil, moral bulmak...
Az daha sabır çok güzel günler sizi bekliyo :)
Duamdasınız
Arkadaşım işte herkesin lohusalığı, analığı başka. Aha ben de alıp işe gidiyorum bugün saçımı başımı yapıp. İşten ayrılcak elemanlar var, Haziran sonu raporlamaları var. 1-1,5 saat götüreceğim işe. Baksan ben de süslü püslü geziyorum, ama mecburiyet:)2. Haftada 2 numara bez mi maşallah
Bizim çocuk mu küçük kaldı ben mi küçük bez kullanıyorum. Hala 1 numara kullanıyorum ben. 2 geçen deniyim dedim biraz büyük oldu
Ya millet 20günlük çocukla hergün biryerlerde. Nasıl yapıyorlar bu işi anlamıyorum. Akrabam var benden önce doğum yaptı, hergün sosyal medyada foto, orda burda süslenip gezmede. Bende bi beceriksizlik var herhalde
Canım zaten bebek iki haftalıkken basladı sancıları. O günden beri ayakta ve besiginde sallıyorum yoksa uyumuyo. Tek korkum battaniyede sallanmaya alışması. Cünkü eşim işteyken sallamam mümkün olmayacakVAlla ben de başta alışır diye korkuyordum ama baktım uyumuyor artık hep ayakta sallıyoruz çocuk rahat ediyo. Bi kitapta okudum sallanan bebeklerde endorfin hormonu salgılanıyormuş o da bebeklere huzur ve mutluluk vererek uyumalarını sağlıyomuş, ve sallandıkları için gaz problemleri de azalıyormuş. Yani kitaba göre sallamak kötü değil anne karnında da sallanıyolardı ama bizim için kötü tabi sürekli sallıyoruz ama ben artık onun acı çekmesine, uykusuz kalmasına dayanamıyorum. Yeterki mutlu olsun ben saatlerce sallarım. Zaten benim doktorum bebeklere 3 ay uyku eğitimi verilmez dedi. 3 aydan sonra gaz problemi bitince uyku eğitimine başlarım
Yazdıklarınız ilaç gibi geliyo gercektenÖyle hızlı geçicekki Zaman...
Yavrum sen hangi ara bukadar büyüdün diyeceksiniz.
Kızım dün 5 aylık oldu.
İlk iki ay günün 20 saati uyumayan ağlayan ve kalan 4 saati artık yorgunluktan sızan bi bebekti.
Aşırı Gazlı reflülü ve bir türlü pişiği geçmeyen ve sakin 5 dakika bile (abartmıyorum dakka tuttum)ağlamadan duramıyordu.
O dört saatte uysammı karnımı mı doyursam duş mu alsam bir türlü artmayan sütü mü sağsam derken iki ay günde en fazla 2 saat uykuyla geldim bu günlere.
Her gün ağlama krizlerine giriyodum.
Açlıktan tansiyon yerlerdeydi, çocuğu sallamaktan iki taraflı menisküsüm ilerlemişti ayakta durmakta güçlük çekiyodum.
Şimdi bunları niye anlattım.
Dedimya lohusalığı tüm zerrelerimde yaşadım diye.
İşte oyüzden bir lohusaya moral vermek nedemek iyi bilirim arkadaşım.
Buraya da size moral olmaya geldim.
Çünkü lohusanın en önemli ihtiyacı insanların sandığının aksine akıl almak değil, moral bulmak...
Az daha sabır çok güzel günler sizi bekliyo :)
Duamdasınız
Canım sağlık ocağına gittim Fito diye bir krem ile antibiyotik verdi doktor 2 gündür kullanıyorum. Bir iki gün daha takip edeyim nasıl gidiyor olmadı ondan alıcam. Üzerindeki sarı iltihaplar artık olmuyor ama acısı hala aynı. İltihaplar geçince umutlandım, inşallah iyileşecektir.
Arkadaşım işte herkesin lohusalığı, analığı başka. Aha ben de alıp işe gidiyorum bugün saçımı başımı yapıp. İşten ayrılcak elemanlar var, Haziran sonu raporlamaları var. 1-1,5 saat götüreceğim işe. Baksan ben de süslü püslü geziyorum, ama mecburiyet:)
Yok hiç öyle düşünme. Bak benim ikinci cocugum ona ragmen halim harap. Ewe hapsolmuş durumdayım. Gecen hewes edip bebek arabasına koydum bes dakika sürmedi aglama krizine girdi. Elim ayagıma dolastı hemen döndüm ewe. Uzun bi sürede cesaret edip tekrar cıkamam herhaldeValla takdir ediyorum arkadaşım. Ben beceremiyorum işte memeler yara, açıkta. Şakır şakır süt akıyor mememin ucu bozuldu resmen. Bebek mızıklanıp duruyor sürekli. Diyorum ya bende bi beceriksizlik var
Canım seninki sağlık sorunu. Kolay mı o acıyı çekmek? On numara annesin, harika bir kadınsın, ufacık bir kaç pürüz seni üzmesin. Bir aya hepimizden faal olursun. Gül yüzün gülsünValla takdir ediyorum arkadaşım. Ben beceremiyorum işte memeler yara, açıkta. Şakır şakır süt akıyor mememin ucu bozuldu resmen. Bebek mızıklanıp duruyor sürekli. Diyorum ya bende bi beceriksizlik var
Canım benim kızımınkide hala şiş ve doktor göbek fıtıgı oldugunu söyledi. Amacım tedirgin etmek deil ama doktorunla konuş istersen
ben kurdeşen döktüm kullandıgım antibiyotikten dolayı. belki kullandıgın ilaç ya da yediklerine bağlı alerjik bir dueum olabilir kaşıntı var dediğin için mesela annemde serumda alerji yapıyormuş.Kızlar benim doğumum spinal ile oldu. Başağrısı fln olmadı çok şükür ama hemen hemen Doğumdan beri bacaklarımın üst kısmı kaşınıyor.kaşımaya başlayınca bırakamıyorum da ,iyice yara oldu.. spinalle Alakası var mı acaba,aranızda böyle bir durum yaşayan var mı?
Bir de bebiş de hafif sarılık çıktı,değeri 13.. sık sık Emzirmeye çalışıyorum,10 dk güneşe çıkarıyorum başka ne yapabilirim?
Bir tanıdık maden suyu içmenin iyi geldiğini söyledi ama açıkçası daha çok Yen'i olduğum için güvenemiyorum
Yok hiç öyle düşünme. Bak benim ikinci cocugum ona ragmen halim harap. Ewe hapsolmuş durumdayım. Gecen hewes edip bebek arabasına koydum bes dakika sürmedi aglama krizine girdi. Elim ayagıma dolastı hemen döndüm ewe. Uzun bi sürede cesaret edip tekrar cıkamam herhalde
Canım haftaya Çarşamba 1 ay olacak hala arada adet kanaması gibi oluyor. Sağlık ocağındaki hemşire de kendi doktorum da normal olduğunu söylediKızlar acil bişey sorucam. Aranızda kanaması devam eden var mı ? Sezeryan oldum, 32 gün geçti üstünden. Hala kanamam var. Aslında 2. Hafta kanamam azalarak durmuştu hatta sonra böyle sarı bi akıntı gelmişti kıvamlı. Sonda 20. Gün gibi gene başladı kahverengiydi sonra o da bitti. Bu hafta parlak kırmızı yoğun bi kanamam var ve yaz günü yün hırkayla duruyorum o derece üşüyorum yani.. internette içeride parça olabileceği unutulabileceği yazıyo. Doktorumu aradım 40 güne kadar kanama olur dedi ama bana normal gelmedi sanki kendi hatasını kapamaya çalışıyo gibi. Aranızda sezeryandan 1 ay sonra hala kanaması devam eden var mı ? Başka bi doktora görünsem mi ?
Canım seninki sağlık sorunu. Kolay mı o acıyı çekmek? On numara annesin, harika bir kadınsın, ufacık bir kaç pürüz seni üzmesin. Bir aya hepimizden faal olursun. Gül yüzün gülsün
Canım seninki sağlık sorunu. Kolay mı o acıyı çekmek? On numara annesin, harika bir kadınsın, ufacık bir kaç pürüz seni üzmesin. Bir aya hepimizden faal olursun. Gül yüzün gülsün
Çık tabi ya. En fazla ağlar , evde ağlamıyor mu sanki... ben dün akşam sıra gecesine gittim hem de üç çocukla Ağlamadı mı ağladı tabii... dayadım memeyi ağzına, biraz hoplattık zıplattık, uyudu koyduk pusetine.... toplasan akşamın yarım saatinde rahattım ama olsun... çayımı içtim müzik dinledin, açık havayı teneffüs ettim. Moral oldu bana da... çok ağlasa kalkar gelirdim ne olacakki...İnat ettim bu pazar dışarı çıkacam. Hadi hayırlısı
Geçen eve hemşire gelmişti. O yağlı sütü içmesi için bir sonraki emzirmede önceki emzirmede en son hangi göğsünü emzirdiysen onunla başla dedi hemşire. Belki işine yarar canımSutum evet nayagi tazikli ama hep ilk sutu icip birakiyo yagli sutu icmiyo iste o canimi sikiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?