Evet ditorlar ki meme ucu yaraları doğru emzirmemekten oluyormuş. Sanırım ben de yanlış bişey yapıyorum emzirirken. Ama benim meme uçlarım minicik, çocuk zar zor tutuyor zaten. 2 saat savaş veriyor ağlıyor. Ben de tutunca emziriyorum napim. Belki zamanla uzarlar da düzelir şu yara işi kökten.
Sana bisi diyim miYa millet 20günlük çocukla hergün biryerlerde. Nasıl yapıyorlar bu işi anlamıyorum. Akrabam var benden önce doğum yaptı, hergün sosyal medyada foto, orda burda süslenip gezmede. Bende bi beceriksizlik var herhalde
Arkadaslar en sona ben kalmistim sanirim. cok sükür pazartesi aksami 17.56'da oglumuz Julien Can'i kucakladik, hesaplanan tarihten tam 1 hafta sonra
6 cme kadar acilmalar oldu sonra durunca suni sanci aldim. Acilma öyle devam etti. Sancilar baya zorlayiciydi.
Bu nasil bir ask Allahim... 18 saat süren dogum serüvenimiz saglikli bir sekilde sonuclandi sükür. Son 1,5 saati epeyi zordu.
3,800 gr. 55 cm dogdu minigim.
Beni sorarsaniz iyiyim, cok derin olmayan birkac yirtigim var ama cok hassas kisimlarmis, otururken zorlaniyorum. Bi de memeler fena halde büyüdü ve sisti, tasiyamiyorum resmen, az da yara oldular, emzirme iyi gidiyor simdilik.
En cok söyledigim sey bu aralar sükür. Allah hepimizin yardimcisi olsun bebislerimizi korusun. Amin.
Benim verdiğim D vitamini zeytinyağlı. Başka vermiyorum.
Ama kendi zeytinliğimizin yağını kullanıyorum evde. Lazım olsa onu veririm, sana yollarım istersen.
Evet sallanmak gaza iyi gelir ama kucakta pispislamayi tavsiye ederimVAlla ben de başta alışır diye korkuyordum ama baktım uyumuyor artık hep ayakta sallıyoruz çocuk rahat ediyo. Bi kitapta okudum sallanan bebeklerde endorfin hormonu salgılanıyormuş o da bebeklere huzur ve mutluluk vererek uyumalarını sağlıyomuş, ve sallandıkları için gaz problemleri de azalıyormuş. Yani kitaba göre sallamak kötü değil anne karnında da sallanıyolardı ama bizim için kötü tabi sürekli sallıyoruz ama ben artık onun acı çekmesine, uykusuz kalmasına dayanamıyorum. Yeterki mutlu olsun ben saatlerce sallarım. Zaten benim doktorum bebeklere 3 ay uyku eğitimi verilmez dedi. 3 aydan sonra gaz problemi bitince uyku eğitimine başlarım
Kucaginda pispisla gezdir xnm aglrsa oyleKızlar bebeğim akşam 7 gibi çok ağladı. Kolik olcak diye korkuyorum. Battaniyede sallayarak sakinleşti. Bi yerine bişey olmuş gibi ağladı. Çok moralim bozuk. Yarın eşim işteyken öyle ağlarsa bittim ben
Kanama devam ederse iliskiye girmemek mi gerekirBenim de kanamam uzadı ama daha kırkım çıkmadı.önce sararıp kesilmişti sonra yeniden başladı. Biraz uzayınca eşim ultrasonla kontrol etti plasenta parçası kalmış olabileceğinden şüphelendi. Ama rahim temizdi. Benim miyomum var küçük bir tane. Ondan şüpheleniyoruz. Sanırım o kanıyor.
Bi gecen pazar ciktik
Disarida uyudu evde uyudu eyvah dedim gece uyumayacak
Gecede uyudu :)
Meger cocugun oksijene ihtiyaci varmis:)
Hadi gozun aydin canim benim saglicakla buyut bebisi sende aramiza hosgekdin artik akan sutler aciyan memeler agkayan bebeler gazlar derken gunler geciyor felaket tellali gibu oldum ama dost aci soyler dimi ama ama gecceek :)Arkadaslar en sona ben kalmistim sanirim. cok sükür pazartesi aksami 17.56'da oglumuz Julien Can'i kucakladik, hesaplanan tarihten tam 1 hafta sonra
6 cme kadar acilmalar oldu sonra durunca suni sanci aldim. Acilma öyle devam etti. Sancilar baya zorlayiciydi.
Bu nasil bir ask Allahim... 18 saat süren dogum serüvenimiz saglikli bir sekilde sonuclandi sükür. Son 1,5 saati epeyi zordu.
3,800 gr. 55 cm dogdu minigim.
Beni sorarsaniz iyiyim, cok derin olmayan birkac yirtigim var ama cok hassas kisimlarmis, otururken zorlaniyorum. Bi de memeler fena halde büyüdü ve sisti, tasiyamiyorum resmen, az da yara oldular, emzirme iyi gidiyor simdilik.
En cok söyledigim sey bu aralar sükür. Allah hepimizin yardimcisi olsun bebislerimizi korusun. Amin.
Süt sağma makinesi göğüs ucunu çıkartıyo biraz. Denedin mi hiç?
Sana bisi diyim mi
O kadar kucucuk cocukla oturmalarda gezmelerde olma olayini ben tasvip etmiyrm
İnsanlarin kucaklarinda gezen bebek
Binbirturlu mikrobik ortam
Mesela arkadasin baby showerine gittik
On gunluk bebegi ile baska arkadas geldi
Cok takdir ettim ne guzel dedim icimden derrrken
Kiz cikarken bebegi farkeden eden manyaklar toplulugu kucaktan kucaga on gunluk bebegi almaya basladi
Bebek bnm olsa koma geciririm
Ya millet manyak, ne anliosun yeni dogan bebegi kucaga almaya
Bebegin huzura ihtiyaci var
Anne baba cocuk yuruyuse falan cikilabilir ona bisey demiyrm
Ama surekli gezen kisi profili o aktivite senin bu gun bnm tarzi kadinlari animsatiyor
benim 22. gün bazen 2-3gün gelmez, baxen yogun arada damla damla olacak şekilde kafasına göre takılıyo arkadas, çok sıkıldım ama görümcem dediki 40. gün bıçak gibi kesildi boşuna 40 demiyorlar dedi.Kızlar acil bişey sorucam. Aranızda kanaması devam eden var mı ? Sezeryan oldum, 32 gün geçti üstünden. Hala kanamam var. Aslında 2. Hafta kanamam azalarak durmuştu hatta sonra böyle sarı bi akıntı gelmişti kıvamlı. Sonda 20. Gün gibi gene başladı kahverengiydi sonra o da bitti. Bu hafta parlak kırmızı yoğun bi kanamam var ve yaz günü yün hırkayla duruyorum o derece üşüyorum yani.. internette içeride parça olabileceği unutulabileceği yazıyo. Doktorumu aradım 40 güne kadar kanama olur dedi ama bana normal gelmedi sanki kendi hatasını kapamaya çalışıyo gibi. Aranızda sezeryandan 1 ay sonra hala kanaması devam eden var mı ? Başka bi doktora görünsem mi ?
Hiç bilmiyorum ki... şimdi sorsam ben de istiyorum sanacak, başıma iş açılacak. En iyisi uyuyan yılanı uyandırmamak... ama zaten herhalükarda kırkınçıkmasını beklememiz gerekmiyor mu... kırktan sonra da devam ederse bu konuyu tekrar değerlendirelim beraberce:)Kanama devam ederse iliskiye girmemek mi gerekir
Hani yani arada oluyorsa az bisekilde flaan
Rahatladı bebeğim rahatladı biraz valla. Aguline diye bi şurupBende biogaia kullandım zerre fayda görmedim. Hangi ilaç senin dedigin
Bende sadece emziriyorum ama gitmiyor kilolarB3nimde dizlerim cok agriyo heralde hic harekt etmedigimiz icin cocugu yikamak icin zor egiliyorum buna ragmen 50 ile baslamstim 55 e dustum 10 kilo gitti bike emzrmek supar kilo verdiriyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?