Bnm 7. Gun geldi 3 cm kdr ip..bgn 16. Gun hala bir miktar ip var..dugum yerini hissediyorum dokundukca..7. Gun gelende dikisim mi patladi onu da bilmiyorum cunki sizinti seklinfe kanamam var..NORmal doğum yapanlar bugun tuvalet kagıdına ip geldi dogum yapalı 15 gün oldu sizdede oldu mu??
Cnm bence yanlis dikim nedeniyle var o..yani kesigi hizali dikememis ve eti et ustune bindirmis..dokundukca aci da yapar..ilk dogumum da basima geldi ondan biliyorum..ama senin ki baska biseyse bilemem..normal dogum yapanlar bi yardimci olun dikislerim duseli bi hafta oldu bugun tam vajina girisinde elime minik bi sislik geldi dokununca aciyo ama agrimiyo bisey de goremedim morluk gibi ne olabilir bu sislik bikac gundur üşüttüm ve soguk su kullandım ondan mi oldu ki
O kadar iyi bir şey ki yaptığın anlatamam. İnsan birinin zamanla düzelicem demesini bekliyor gerçekten. Çok sağol.Öyle hızlı geçicekki Zaman...
Yavrum sen hangi ara bukadar büyüdün diyeceksiniz.
Kızım dün 5 aylık oldu.
İlk iki ay günün 20 saati uyumayan ağlayan ve kalan 4 saati artık yorgunluktan sızan bi bebekti.
Aşırı Gazlı reflülü ve bir türlü pişiği geçmeyen ve sakin 5 dakika bile (abartmıyorum dakka tuttum)ağlamadan duramıyordu.
O dört saatte uysammı karnımı mı doyursam duş mu alsam bir türlü artmayan sütü mü sağsam derken iki ay günde en fazla 2 saat uykuyla geldim bu günlere.
Her gün ağlama krizlerine giriyodum.
Açlıktan tansiyon yerlerdeydi, çocuğu sallamaktan iki taraflı menisküsüm ilerlemişti ayakta durmakta güçlük çekiyodum.
Şimdi bunları niye anlattım.
Dedimya lohusalığı tüm zerrelerimde yaşadım diye.
İşte oyüzden bir lohusaya moral vermek nedemek iyi bilirim arkadaşım.
Buraya da size moral olmaya geldim.
Çünkü lohusanın en önemli ihtiyacı insanların sandığının aksine akıl almak değil, moral bulmak...
Az daha sabır çok güzel günler sizi bekliyo :)
Duamdasınız
Ya millet 20günlük çocukla hergün biryerlerde. Nasıl yapıyorlar bu işi anlamıyorum. Akrabam var benden önce doğum yaptı, hergün sosyal medyada foto, orda burda süslenip gezmede. Bende bi beceriksizlik var herhalde[
Canım ben de her gün dışarıdayım ama göründüğü kadar kolay değil tabi. Dışarda da sürekli emzirme önlüğü önümde. Her yerde emzirmeye alıştım artık. Bazen ağlama krizleri tuttuğu oluyor. Eve nasıl geldiğimi bilemiyorum. Ama evde dursam çıldırırım çünkü hiç alışık değilim. Yani çıkmasam daha az yorulurum ama moral olsun diye perişanlığa katlanıyorum. Her yere gitmeye çalışıyorum. Yanımda ya annem ya eşim oluyor. Göründüğü gibi değil yani
Canim o yumurtalari ne yapiyosunuz gittiginz yerden bi tane mi aliyosunuz hic hirsey bilmiyorum bilmeyenler icin daha ayritili anlatrmisin:)
Kizlar benimde sutum oyle aman aman degil ancak akiyor
Netten baktim akma durumuna
Kadinlar klubune biri yazmis ki
Doktoru demis ki, sutun fazla olmasindan degil, kaslarinin gevsek olmasindan akar sut
Yani olan sutte ziyan oluyor
Bu konuda bilgisi olan var mi?
canim sicak su tuttum ayaklarima patik giydim sislik azcik inmis gibi simdi baktim daha once hic sislik olmadi acimamisti yanlis dikse acimaz miydi bu arada kizlar aman diyim her guzel seye maşallah diyin dun kaynanam sordu dikislerib iyilesti mi diye ben de hicbiseyi yok coktan gecti bile dedim hemen bu cikti ozellikle bebegim uyuyor iyi emiyor falan demeyin mesela bebeginiz kiloluysa soranlara bikac ay fazladan soyleyin de goz değmesin :))Cnm bence yanlis dikim nedeniyle var o..yani kesigi hizali dikememis ve eti et ustune bindirmis..dokundukca aci da yapar..ilk dogumum da basima geldi ondan biliyorum..ama senin ki baska biseyse bilemem..
Canım nazara bende asırı inananlardanım. Soranlara iki aylık diyorum varsın iyi gelişmemiş desinler. Çünkü zaten huysuz bi bebegim var birileride görürse daha huysuzlanıyo. Halbuki öyle toplu bi bebekte deil.canim sicak su tuttum ayaklarima patik giydim sislik azcik inmis gibi simdi baktim daha once hic sislik olmadi acimamisti yanlis dikse acimaz miydi bu arada kizlar aman diyim her guzel seye maşallah diyin dun kaynanam sordu dikislerib iyilesti mi diye ben de hicbiseyi yok coktan gecti bile dedim hemen bu cikti ozellikle bebegim uyuyor iyi emiyor falan demeyin mesela bebeginiz kiloluysa soranlara bikac ay fazladan soyleyin de goz değmesin :))
Bizim pazartesi 45 gün oluyor canım hem kontrole hemde göz ve kalça muayeneleri var inşallahKızlar benim de sorum pazartesi kirkimiz çıkacak ama bende akıntı hala lekelenme şeklinde devam ediyor, sezeryan olan anneler kontrole gittiniz mi 40 çıktıktan sonra, ben il dışında olacağım sanırım gidemeyeceğim
efsunsuz canım kist takip ediliyor. Küçülmeye devam ediyo, kötü huylu olmadığı anlaşıldı. Şimdilik takip edilme kararı alındı, ameliyat gerekli değil şimdilik. Hakkımızda hayırlısı.
Senin nasıl geçiyor günlerin?
Direk yara üstüne sür canım Bn meme basina ful sürdüm hiç korkma emdireceginde karbonatlı suyla sil temizle emdir sonra hemen tekrar sür hiç kuru bırakma :)seninbenimgibi
Bu medacassolu doktor kenarlarına sür dedi bana ama. Sanki etki etmezmiş gibi geliyor. Sen meme ucuna sürdün mü canım yoksa kenarlara mı sürdün?
Bir arkadaş daha vardı medacassol öneren ama kimdi unuttum. Kullananlar memenin ucuna sürdünüz mü? Yani doğrudan kopuk yerin yaranın üstüne.
efsunsuz canım kist takip ediliyor. Küçülmeye devam ediyo, kötü huylu olmadığı anlaşıldı. Şimdilik takip edilme kararı alındı, ameliyat gerekli değil şimdilik. Hakkımızda hayırlısı.
Senin nasıl geçiyor günlerin?
Günde 6-8 kere normalmiş canım. Bir de ne güzel işte. Sevinmelisin bence. Kilo da alıyorsa tamamdır bu iş . Ben tartıya çıkıyorum bebekle . Doktora gidene kadar kendim tartıyorum :)Kızlar benim kız çok kaka yapıyor. Sürekli emmek istiyor. Sanki emdiği hiç içinde durmuyor. Neden sizce?
Tam aradığım şey. Bizim kız da havlusuna kaka yaptı. Dalan roxy kullanıyordum çıkmadı. Bir de dediğinden alayım arkadaşım sağol.
Kızlar iki memeniz de süt açısından aynı mı? Benim sanki bir mememde daha çok süt oluyor diğerinde az.
Mrb.
Bizde kirk banyimuzu yaptik.
Kirk rutuelleri her yerde farkli galiba.
İslami yonden arastiriyim dedim.megerse oyle bisey yokmus. Olanlarin cogu da şaman inanisinden gelenlermis.
Ama yinede ani kaliyor iste.
Birde hindu rutuellerine benzetiyorum ben.
En basiti,icinde 40 fasulye olan suya fatiha,ihlas okuyup o suyla yikanmak yada kirk tas su dokunmek.ama dusun altinda zaten kirk tasi da geciyordur su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?