2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Günaydın genç güzel fit alımlı becerikli ve bir o kadar hanım anneler veee kendini öyle zannedenler (kendimi öyle zannetmeyi tercih ediyorum )
Dün ilk kaçamağımı yaptım ve oğlumu annemle bırakıp eşimin ablası ve eşiyle beraber yemeğe gittik. Evde sağılmış süt bırakmama rağmen biraz huzursuzdum. Evden çıkıncaya kadar da emzirdim oysaki. Benden sonra biz dönünceye kadar uyumuş, ama değişik bir duyguymuş. Daha önce de 1 saatliğine 1 buçuk saatliğine çıktıgım olmuştu ama zorunluluktandı bu sefer keyfi olunca tedirgin oldum. Geldim emzirdim uyuttum bu seferde denize girmek için çıktım. Yine huzursuzdum eşim rahatlattı beni. Bak aç kalmaz yetişemezsek süt verecek annen, seninde artık biraz nefes alman lazım vs... diyerek ve döndüm biraz süt içmiş bizimki emzirdim ve herşey yolundaydı.

Bu arada görümcemin 9 aylık oglu var, her haftaiçi çalışıyor her haftasonu 1 gün muhakkak eşiyle çıkar başbaşa kendine bakımına vakit ayırır. Çocugu bırakır tatile giderler, geçen hafta sonu bodrumdaydı, bayramda afyonda, diğer bayrama rusyaya gidecekler bayılıyorummm onlara, çocuk kv de tabi. Bana dediki sakın sakın kendini heder etme, yorma kendini ihmal etme, mutlu anne mutlu çocuk, hem eşinle de sıkıntı olmaz dedi.
Tabi yapı meselesi ben mümkün değil o kadarını yapamam kaldıki emziriyorum yanımdan ayrılamaz oğlum, o emzirememişti malesef, bir de anneme çok yük olamam heralde ama biraz örnek alınabilir galiba...

Hele bir de iki bebiş olduğunu düşün hiç yakınma arkadaşım :))
Eşim dün bana bir iş arkadaşından bahsetti, üçüzleri var. Çok inanılmaz sevimliler fotograflarını gördüm, 2si aynı yumurta biri ayrı yumurtaymış. Nasıl idare ediyorsunuz demiş, hiç birşey yapamıyoruz abi, günde maksimum 2 saat uyku nöbetteyiz sürekli biri aglıyor diğerini uyandırıyor o diğerini... nasıl?

Cnm valla sen hatalarının hepsını yazmıssın
Onları yapmazsan zayıflarsın kı :)
Biliyorum canım yürümesem ve emzirmesem kilo alıcam. Şu an sabit kilom neyseki. Biraz kendimde ilerleme görebilsem gaza gelicem. Her sabah 6da kalkıp bebişi annemlere bırakmak vs çok zor geliyor. Kendimi motive etmeye çalışıyorum. Allah'tan hamurişi vs yemiyorum.

Gaz yaptigini söylediğim meyveler genel bilgiler ışığında. Bu kişiye göre de değişir. Eğer sözü geçen meyveler bir rahatsızlık yaratmadiysa tabiki tüketebilirsiniz. Hiç bir problem yaratmaz.

Kuruincir yiyebilirsiniz miktarını çok abartmadan bir adet kuru incir bir porsiyon meyve demektir. 2-3 adet tüketebilirsiniz tek seferde. Rezene zaten gayet güzel bir secim. Mesala canınız tatlı isterse bir gün incir yerine sütlü bir tatlı bir gün incir ve ya başka bir meyve şeklinde devam edebilirsiniz.

Ara öğünde açtığınız çoksa tahilli bir sandviç (içinde yeşillikler peynjr domates ya da seviyorsanız yumurtalı da olabilir) veya laktozsuz süt ve bir avuç kadar leblebi. Bir kase yoğurt içerisine meyve dilimleyebilir , ton balıklı bol yeşillikli salata tüketebilirsiniz.

Verdiğiniz kilo biraz fazla rakam olarak ama bir kısmı ödem de olabilir bunu anlamak için ayrıntılı bir tartı ile tartilmalisiniz :)

Ben de kaçıyorum hep bir konu değiştirme hep bir kaçış kendimi hiç çekici bulmuyorum. Dışarı çıkarken süsleniyorum 5 dk sonra saçlar tepede topuz olmuş yine. Nereye kadar kaçıcam bakalım

Grubumuz zaten aktif ve güzeldi, sizinle daha da güzel olacak inşallah, öncelikle hoş geldiniz bende küçük bir soru sorayım benim doğum sonrası 1 kilo fazlaligim var ama sanki hepsi gobegim de toplanmis gibi sezeryanli olduğum için sporda yapamıyorum diyette yapmıyorum ama bu göbek çok sinirlerimi bozuyor, sizce diyete mi baslasam yoksa hafiften spora mı başlasam

Haftada kac gr ıdeal olur
Boyum 180 guncel kılom 82.7
Detaylı anlatımın ıcın cok yesekkur ederım

uzines
Sorunu gördüm ama kaçırdım o yüzden alintilamadan cevap veriyorum.
Evet yediklerimiz sütun tadını etkiler. Zaten sarımsak baharat ve acı yenmesinin nedeni gaz meselesinden çok sütun tadını bozmasidir. Bebeklerin her tada alışması için hatta daha çok sağlıklı besinlerin tadına alışmaları için emzirirken de şekeri mümkün mertebe az ve doğal şekilde (meyve) tüketmek lazım. Hatta bence çok tatlı meyveler bile daha az tercih edilmeli.

Benim doktorum kontrolde eşin korunsun 5 ay sonra görüşürüz dedi. Eşim de doktorun sözünden çıkmıyor çok şükür. Ama korku bende de var. Allah eksikliğini göstermesin 2.çocuk istemiyorum ben. Hem maddi hem de manevi olarak bu yükü kaldıramam

Tesekkurler.

İnsanın korktuğu başına gelirmiş, internette hemen hamile kalıp sütü kesen anneleri okuyunca korkum daha da artıyor, hayırlısı artık ama bebeğimin de hakkına girmek istemem valla

Valla ıkı cocukla sneınde vakıt bulman hatta belkı Yorgunluktan istemen bıle mucıze :)
52 gun oldu bende tık yok :) bişey yapmadık
Spirali de ne dıye taktırdıysam puhaha :)
Allah iyiligini versin. Şu can sıkıntısında ne güldüm msjınaallahta seni güldürsün

Canım kaç yıllık ewlisin bilmiyorum ama ewlilik biraz rayına oturunca bubtarz isimler söyleniyo askım canım cicim yerine. Cewremde hep örneklerini gördüm ve bizdede durum aynı. Peline bazen pelo diyo ya. Yuh artık. Pelo deme dedigimde "ne diyim mahmut mu diyim" diyo. Bende aynı sekilde sewerken serkuşum sinirliysem serkan efendi normal zamanda sero yada serko poh pohlıycagım zaman serko pasa
Yazarken farkettimde adamın pelo demesi normalmiş benimkilerin yanında

Canım kaç yıllık ewlisin bilmiyorum ama ewlilik biraz rayına oturunca bubtarz isimler söyleniyo askım canım cicim yerine. Cewremde hep örneklerini gördüm ve bizdede durum aynı. Peline bazen pelo diyo ya. Yuh artık. Pelo deme dedigimde "ne diyim mahmut mu diyim" diyo. Bende aynı sekilde sewerken serkuşum sinirliysem serkan efendi normal zamanda sero yada serko poh pohlıycagım zaman serko pasa
Yazarken farkettimde adamın pelo demesi normalmiş benimkilerin yanında

İş değiştirdiği için çok yoğun, işyerine adapte olmaya çalışıyor anlıyorum ama bu haftasonuda olmazsa valla tartışcam artık :))
Canım sen en azından olması için cabalıyosun bende o da yok. Cok iyi ediyosun gercekten. Bir cocuklu olanlara sesleniyoruuuumm;bugunlerinizin tadını cıkarın.

Ben brz once kadin doguma 40 kontrolumu oksum..smear fln aldi..dikisler cok iyi dedi..hic bir sikinti yok dedi...bana kalsa biraz daha sallardim bu isi anck esimin artik sabri kalmadi...iple cekti yani..hos bana kalsa istek sifir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…