Eşim dün bana bir iş arkadaşından bahsetti, üçüzleri var. Çok inanılmaz sevimliler fotograflarını gördüm, 2si aynı yumurta biri ayrı yumurtaymış. Nasıl idare ediyorsunuz demiş, hiç birşey yapamıyoruz abi, günde maksimum 2 saat uyku nöbetteyiz sürekli biri aglıyor diğerini uyandırıyor o diğerini...Hele bir de iki bebiş olduğunu düşün hiç yakınma arkadaşım :))
47 günlük benimkisi naparsam yapayım bu kadar kısa sürede okadae kilo almaz herhalde
Biliyorum canım yürümesem ve emzirmesem kilo alıcam. Şu an sabit kilom neyseki. Biraz kendimde ilerleme görebilsem gaza gelicem. Her sabah 6da kalkıp bebişi annemlere bırakmak vs çok zor geliyor. Kendimi motive etmeye çalışıyorum. Allah'tan hamurişi vs yemiyorum.Cnm valla sen hatalarının hepsını yazmıssın
Onları yapmazsan zayıflarsın kı :)
Diyetisyenanne hani erik, şeftali kavun gibi meyvelerin gaz yaptığını söylemiştin ya, ben eşimden meyve istemşştim diyet ara öğünlerim için o da bunları almış. Ben iki gündür akşam ara öğünümde nektarin yiyordum. 1 adet tüketmek sıkıntı olur mu? Haşlanmış şekilde tüketmeyi sevmiyorum. Şekerli olacak ki lezzetli olsun
Sabah ara öğünümde kuru incir yiyorum hem süt yapsın diye, yanında da rezene çayı içiyorum.
Senin önerin var mı ara öğünlerde ne yapmalıyım
Bu arada üç ana üç ara öğün ilr bir haftada 2200 gram verdim. Yemeklerin yanında yediğim dereotu ya da yeşil soğan, ara öğünde yediğim kuru incir ve günde içtiğim 3 lt su sayesinde sütümden yana büyük problem olmuyor. Diyet yapmadığım zamana göre daha az ama bebeğim doyuyor
Ben de kaçıyorum hep bir konu değiştirme hep bir kaçışAhh canım ya aynı şekilde bizdede bişey olmadı daha, adam adım atmıyor hiç yanaşmıyor. Dün biraz trip attım artık geldi sarıldı, öptü ama devamı yok, sonrada yorgunluktan uyuyakaldı :)
Bende ilki nasıl olcak acaba diye korkuyorım ama istiyorumda ve eşimin bana bu konuda yanaşmaması sinirlendiriyor beni.
Birde sürekli zehroş diyor çok sinir oluyorum, o öyle dediği zamanlarda kanka dicem artık utansın.. zehroş nedir yaa
Haftada kac gr ıdeal olurGaz yaptigini söylediğim meyveler genel bilgiler ışığında. Bu kişiye göre de değişir. Eğer sözü geçen meyveler bir rahatsızlık yaratmadiysa tabiki tüketebilirsiniz. Hiç bir problem yaratmaz.
Kuruincir yiyebilirsiniz miktarını çok abartmadan bir adet kuru incir bir porsiyon meyve demektir. 2-3 adet tüketebilirsiniz tek seferde. Rezene zaten gayet güzel bir secim. Mesala canınız tatlı isterse bir gün incir yerine sütlü bir tatlı bir gün incir ve ya başka bir meyve şeklinde devam edebilirsiniz.
Ara öğünde açtığınız çoksa tahilli bir sandviç (içinde yeşillikler peynjr domates ya da seviyorsanız yumurtalı da olabilir) veya laktozsuz süt ve bir avuç kadar leblebi. Bir kase yoğurt içerisine meyve dilimleyebilir , ton balıklı bol yeşillikli salata tüketebilirsiniz.
Verdiğiniz kilo biraz fazla rakam olarak ama bir kısmı ödem de olabilir bunu anlamak için ayrıntılı bir tartı ile tartilmalisiniz :)
Ozledıgıne gore sende de bırsey yokValla sizi bilmem ama ben kocamı, kocamla geçirdiğim her özel zamanı özledim.
Benim doktorum kontrolde eşin korunsun 5 ay sonra görüşürüz dedi. Eşim de doktorun sözünden çıkmıyor çok şükür. Ama korku bende de var. Allah eksikliğini göstermesin 2.çocuk istemiyorum ben. Hem maddi hem de manevi olarak bu yükü kaldıramamKızlar bizde 2 aylık olduk, bizde de tık yok :) ama malum ben adet de oldum, bende birde hamile kalma korkusu başladı
Bu arada bugün iki ay kontrolümüz vardı kilomuz 5,600 boyumuz 60cm olmuş haftaya kalça utrasonumuz var, hafif ishaliz onun dışında simdilik sıkıntımiz yok.
Tesekkurler.uzines
Sorunu gördüm ama kaçırdım o yüzden alintilamadan cevap veriyorum.
Evet yediklerimiz sütun tadını etkiler. Zaten sarımsak baharat ve acı yenmesinin nedeni gaz meselesinden çok sütun tadını bozmasidir. Bebeklerin her tada alışması için hatta daha çok sağlıklı besinlerin tadına alışmaları için emzirirken de şekeri mümkün mertebe az ve doğal şekilde (meyve) tüketmek lazım. Hatta bence çok tatlı meyveler bile daha az tercih edilmeli.
Benim doktorum kontrolde eşin korunsun 5 ay sonra görüşürüz dedi. Eşim de doktorun sözünden çıkmıyor çok şükür. Ama korku bende de var. Allah eksikliğini göstermesin 2.çocuk istemiyorum ben. Hem maddi hem de manevi olarak bu yükü kaldıramam
Allah iyiligini versin. Şu can sıkıntısında ne güldüm msjınaValla ıkı cocukla sneınde vakıt bulman hatta belkı Yorgunluktan istemen bıle mucıze :)
52 gun oldu bende tık yok :) bişey yapmadık
Spirali de ne dıye taktırdıysam puhaha :)
Canım kaç yıllık ewlisin bilmiyorum ama ewlilik biraz rayına oturunca bubtarz isimler söyleniyo askım canım cicim yerine. Cewremde hep örneklerini gördüm ve bizdede durum aynı. Peline bazen pelo diyo ya. Yuh artık. Pelo deme dedigimde "ne diyim mahmut mu diyim" diyo. Bende aynı sekilde sewerken serkuşum sinirliysem serkan efendi normal zamanda sero yada serko poh pohlıycagım zaman serko pasaAhh canım ya aynı şekilde bizdede bişey olmadı daha, adam adım atmıyor hiç yanaşmıyor. Dün biraz trip attım artık geldi sarıldı, öptü ama devamı yok, sonrada yorgunluktan uyuyakaldı :)
Bende ilki nasıl olcak acaba diye korkuyorım ama istiyorumda ve eşimin bana bu konuda yanaşmaması sinirlendiriyor beni.
Birde sürekli zehroş diyor çok sinir oluyorum, o öyle dediği zamanlarda kanka dicem artık utansın.. zehroş nedir yaa
Canım kaç yıllık ewlisin bilmiyorum ama ewlilik biraz rayına oturunca bubtarz isimler söyleniyo askım canım cicim yerine. Cewremde hep örneklerini gördüm ve bizdede durum aynı. Peline bazen pelo diyo ya. Yuh artık. Pelo deme dedigimde "ne diyim mahmut mu diyim" diyo. Bende aynı sekilde sewerken serkuşum sinirliysem serkan efendi normal zamanda sero yada serko poh pohlıycagım zaman serko pasaAhh canım ya aynı şekilde bizdede bişey olmadı daha, adam adım atmıyor hiç yanaşmıyor. Dün biraz trip attım artık geldi sarıldı, öptü ama devamı yok, sonrada yorgunluktan uyuyakaldı :)
Canım sen en azından olması için cabalıyosun bende o da yok. Cok iyi ediyosun gercekten. Bir cocuklu olanlara sesleniyoruuuumm;bugunlerinizin tadını cıkarın.İş değiştirdiği için çok yoğun, işyerine adapte olmaya çalışıyor anlıyorum ama bu haftasonuda olmazsa valla tartışcam artık :))
Dogru söylüyosun gercekten. Allah yar ve yardımcın olsun. Hep ikiz olsun istemiştim ama şuan görüyorumki allah dagına göre kar yagdırırmışHele bir de iki bebiş olduğunu düşün hiç yakınma arkadaşım :))
Vayy burda bir romantik varmış :) allah kavustursun ne diyeyim arkadaşım ben kocamdan çok sanırım deliksiz uykuyu, saatlerce dışarıda alışverişı, gezmeyi kuaföré gidip aklımın evde kalmamasini özledim sanırım :) (sanırım burda da bir odun varmış)
Ben brz once kadin doguma 40 kontrolumu oksum..smear fln aldi..dikisler cok iyi dedi..hic bir sikinti yok dedi...bana kalsa biraz daha sallardim bu isi anck esimin artik sabri kalmadi...iple cekti yani..hos bana kalsa istek sifir..Ya kızlar biraz özel olacak ama napıcam hiç bilmiyorum. Kırkımız cıkalı cok oldu. On gündür filan kanamamda olmuyo. Sorun şu ;hiç vakit yok. Gece 11de eşim işten gelşyo. Bebegim bir iki gibi uykuya dalıyo. E bende yatıyorum pert durumda oldugum için. Ne ara birliktelik olacak. Ewde oldugu gün öglene kadar uyuyo. Uyanınca kahvaltı ,market alışverişi varsa gider,biraz bebege bakar ben ütü filan varsa yaparım sonra akşam yemegi. Akşam yine aynı terane. Şu sıralar cok kafaya takıyorum.
Tabi korku oldugu için birazda sanırım ben zaman yaratmak istemiyorum. Off bilmiyorum ya. Allah ewlatlarımızın eksikligini göstermesin ama bazen eski halimi cok özlüyorum.
Diş fırcalamaya bile bazen zaman bulamıyorum. Beş dakika zamanım olsa başımı yastıga koyuyorum hemen
Kendi kendime sürekli moral vermek için gecici bi sürec herşey ilerde cok güzel olacak diyorum ama zaman sanki gecmiyo hiç
Masallah esin iyiymiss...birak 52 yi bnmki 40i beklemk istemedi..azcik yuz bulsa coktan almıştıValla ıkı cocukla sneınde vakıt bulman hatta belkı Yorgunluktan istemen bıle mucıze :)
52 gun oldu bende tık yok :) bişey yapmadık
Spirali de ne dıye taktırdıysam puhaha :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?