- 11 Aralık 2015
- 635
- 1.182
- 43
- 33
Bizde doğduğundan beri nuna leaf kullanıyoruz canım gerçekten güzel:) gece bebek mutlulukla kullansın inşallah bol bol uyusunSelam hanımlar nasılsınız?
Bugün PTT görünce uğradım, 300liralık doğum yardımını aldım. 15Haziran gibi başvurmuştuk. Çıkmış.
Eşimin arkadaşı Nuna Leaf ana kucağı hediye etti, ömrü bol olsun, cuma gününden beri deniyorum, oğlan içinde çok mutlu. Uyuyor. Gündüz vakti rahat ettim. Almak isteyene kendi adıma tavsiye ederim.
Sanırım ben hasta oluyorum, boğazım batıyor, bademcik de yok o yüzden artık çok geç. O ses kısılacak:) bari az hasarla atlatsam.
Selam kızlar geçmiş mesajları okudum. Bizim poyraz efendi poyraz gibi estiği için burayada giremiyorum sadece onunla ilgileniyorum. Gündüzleri bi uyutma çabası akşam olduğu zamanda ağlama krizleri . En son kendimizi her gece arabada buluyoruz uyutup eve dönüyoruz. Çok yorucu geçiyor günler. İnşallah geçecek hepsi özellikle gaz olayımız bi bitse diye dua ediyorum hep.Diyetisyenanne canım sende hoşgeldin ne güzel bilgiler paylaşmışsın ben doğumda 23 kilo aldım toplam 7 kilom kaldı verilecek. Ben yediğime hiç dikkat etmiyorum ne bulursam yiyorum gün boyu yalnızım çnkü eşim geç saatte geliyor işleri yoğun olduğundan. Bazen akşam yemeğini bile gece 12 de yiyorum . Sanırım o yüzden kalan kilom gitmeyecek gibi.
40 kontrolünden sonraki gün bizde o iş oldu kızlar bu arada. Hiç acımadı. Biraz tedirgin oldum acır falan diye ama eskisinden bile rahattı diyebilirim. Çekinenler varsa biraz cesaret olur belki. Ne kadar ertelemek istesekte olacak o iş :) o yüzden rahat olun. Kendimden soğudum ama o ayrı poyraz doğmadan önce çok bakımlıydım şimdi hiç bir şekilde kendime vakit ayıramıyorum doğru düzgün bu çok canımı sıkıyor. Birde bi anlık psikolojiyle belime kadar gelen saçlarımı ensede kestirdim. Şimdi daha çok moralim bozukher işin sonunda tek diyebildiğim yavrumun canı sağolsun ona bakınca bütğn derdim uçup gidiyor.
Ayy ne güzel. O arkadaştan ben de istiyorum. Güle güle kullansın bebişSelam hanımlar nasılsınız?
Bugün PTT görünce uğradım, 300liralık doğum yardımını aldım. 15Haziran gibi başvurmuştuk. Çıkmış.
Eşimin arkadaşı Nuna Leaf ana kucağı hediye etti, ömrü bol olsun, cuma gününden beri deniyorum, oğlan içinde çok mutlu. Uyuyor. Gündüz vakti rahat ettim. Almak isteyene kendi adıma tavsiye ederim.
Sanırım ben hasta oluyorum, boğazım batıyor, bademcik de yok o yüzden artık çok geç. O ses kısılacak:) bari az hasarla atlatsam.
Hoşbuldum çok teşekkürler:) grubu uzaktan takip ediyordum zaten ama daha fazla direnemedim üye oldum :) çok güzel faydali paylaşımlar yapılıyor.
Sezaryenle doğum yaptiginiz için ilk altı ay yürüyüş dışında spor yapmamalisiniz. Dikişler oldukça derin olduğu için bu kural asla es gecilmemeli :) ve zaten sizin ilaciniz yürüyüş . Bölgesel zayıflama diye bir şey söz konusu değildir fakat kardiyo dediğimiz egzersizler vücuttaki yağ depolarının kullanılmasını sağlar. Günde yarım saat tempolu ( yanınızda arkadaşınızla çok rahat konusamayacaginiz biraz zorlanacağınız seviye) yürüyüş çok faydalı olacaktır. Zaten 1 kg fazlaniz varmış. Göbek bölgesindeki sıkıntı hamilelik döneminde cildin esneyip bir anda bosalmasindan dolayı da olur. Zamanla cildiniz toparlanıp gerilecektir. Bol su içip yürüyüş yapmalısınız.
1 kilo fazlalık için diyete gerek yok sağlıklı ve ölçülü beslenmeye gayret etmeniz yeterli :)
Peki istifa dilekcesi degilse alabiliyomu tasminat sozlesme bitti yaİbranamedir. Haklarını almadan imzalamasın.
İstifa dilekçesiyse, kesin imzalamasın.
Teşekkürler cevabınız için.Merhaba :)
Ödemin çözülmesi biraz zaman alabilir. Çay kahve tuketiyorsaniz tamamen kesin tuzu oldukça azaltin suya devam. Hareketiniz de gayet iyi. Öğün aralıklarını düzenli yapmaya çalışın uzun süre aç kalıp birden fazla yemek gibi dengesiz durumlara müsaade etmeyin. Ayakkabı numaranızı eski haline dönebilir, bir numara fazla olarak kalıcı da olabilir bunu etrafımda gördüğüm tecrubelerime dayanarak söylüyorum mesleki bir bilgi değil :)
Sadece su, süt için yeterli değildir. Emziren annenin enerji ihtiyacı artar. Su enerji içermez. Emziren anneler eskiye oranla bir miktar fazla kalori almalıdır. Bizim toplumumuzda bu çok çok abartilabildigi için insanları durdurmak adına sadece su yeter gibi bir söylenti yayıldı. Süt olması için su çok çok önemli fakat digerleri ile dengede olmalı. Ayrıca kendimden biliyorum emzirirken tatlı ihtiyacı bazen çok çok baskın olabiliyor. Bunu abartmadan karşılamak lazım :)
Merhabalar bende bir sezeryanli olarak soru sormak istiyorum
Ben 54 ile hamile kaldım benim kilom da bu zaten...
Ben çok çok yiyip kilo almayan şanslı insanlardanim..Bu benim en güzel şansım çünkü yemeği seviyorum..Burda neler yedigimi hiç yazmim:))
Her neyse sorum şu 72 ile doğuma gittim ikinci gebeliğim bu ve biraz fazla aldım şu an 61 kiloyum...Ama Karnım inmedi hala var rahatsız oluyorum yalnız sabahları Karnım daha inmiş oluyor..Şişkinlik de olduğu kesin...Bu göbek sizce kalır mı..Kendime gelecek yaza kadar zaman verdim neticesini alirmiyim acaba?
Korse bana yardımcı olur mu?
Yardımcı olursaniz çok sevinirim
Teşekkür
Cahilliktenmidir bilemedim.cesaret edemiyorum.besin oldugu icin.tasima sartlarina.ya sagliksiz iletim olursa diye.Joker'den sipariş ettim ben. Stoğa gelmiş
GecmisolsunSelam hanımlar nasılsınız?
Canım ilk hamileliğimde bende kiloyu çok dert etmiştim bende sen gibi 65 kilo idim evlendiğimde 67 ile hamile kaldım 96,5 kg ile doğuma girmiştim hemen eski kiloda dönemedim zaman aldı ama döndüm sonra tekrar hamile kaldım bu sefer 92,5 la doğuma girdim ilk doğumumda 88,5 la eve geldim ikincide daha fazla 89,2 şimdi 85,6 yım ve ilki gibi stres yapmıyorum vereceğim inancı var hiç bişey yapamıyorsam kız kucağımda leslie 1 mil-2 mil yapıyorum. Olacak biliyorum vereceğim hatta vereceğizKahvaltıda ekmeği biraz fazla yiyorum 5-6 dilim oluyor ve beyaz ekmektereyağ ve reçel her kahvaltıda var. 1 haşlanmış yumurta, beyaz peynir, domates, maydanoz ve açık çay. Öğlene doğru kahvaltı yaptığım için öğle yemeği yemiyorum. Öğleden sonra acıkırsam bazen yemek yiyorum bazen sandviç yapıyorum. Bi de sütlü tatlıya hayır diyemiyorum. Herşeyi hayatımdan çıkarabilirim ama tatlıyı çıkaramıyorum Akşamları yemeği ekmeksiz yiyorum ama tek çeşit yemek oluyor. Suyu yeteri kadar içemiyorum canım hiç su istemiyor. Doğumdan ilk çıktığımda 4 litreyi buluyordu. Sonra ilk 2 hafta moralim çok bozuldu ve isteksizlik geldi. Günde 1 bardak su bile içmedim. Psikolojim yeni yeni düzeliyor. Bu arada evlendiğimde kilom 65ti aslında o kiloya dönmek istiyorum. Sezeryan olduğum için sadece yürüyüş yapabiliyorum
Hahahahahaha gerçekten normalmiş ya. Ben mi romantiklik bekliyorum nedir :)Canım kaç yıllık ewlisin bilmiyorum ama ewlilik biraz rayına oturunca bubtarz isimler söyleniyo askım canım cicim yerine. Cewremde hep örneklerini gördüm ve bizdede durum aynı. Peline bazen pelo diyo ya. Yuh artık. Pelo deme dedigimde "ne diyim mahmut mu diyim" diyo. Bende aynı sekilde sewerken serkuşum sinirliysem serkan efendi normal zamanda sero yada serko poh pohlıycagım zaman serko pasa
Yazarken farkettimde adamın pelo demesi normalmiş benimkilerin yanında
Selam, senin o maviş gözlerin yeter canım benim..Selam kızlar geçmiş mesajları okudum. Bizim poyraz efendi poyraz gibi estiği için burayada giremiyorum sadece onunla ilgileniyorum. Gündüzleri bi uyutma çabası akşam olduğu zamanda ağlama krizleri . En son kendimizi her gece arabada buluyoruz uyutup eve dönüyoruz. Çok yorucu geçiyor günler. İnşallah geçecek hepsi özellikle gaz olayımız bi bitse diye dua ediyorum hep.Diyetisyenanne canım sende hoşgeldin ne güzel bilgiler paylaşmışsın ben doğumda 23 kilo aldım toplam 7 kilom kaldı verilecek. Ben yediğime hiç dikkat etmiyorum ne bulursam yiyorum gün boyu yalnızım çnkü eşim geç saatte geliyor işleri yoğun olduğundan. Bazen akşam yemeğini bile gece 12 de yiyorum . Sanırım o yüzden kalan kilom gitmeyecek gibi.
40 kontrolünden sonraki gün bizde o iş oldu kızlar bu arada. Hiç acımadı. Biraz tedirgin oldum acır falan diye ama eskisinden bile rahattı diyebilirim. Çekinenler varsa biraz cesaret olur belki. Ne kadar ertelemek istesekte olacak o iş :) o yüzden rahat olun. Kendimden soğudum ama o ayrı poyraz doğmadan önce çok bakımlıydım şimdi hiç bir şekilde kendime vakit ayıramıyorum doğru düzgün bu çok canımı sıkıyor. Birde bi anlık psikolojiyle belime kadar gelen saçlarımı ensede kestirdim. Şimdi daha çok moralim bozukher işin sonunda tek diyebildiğim yavrumun canı sağolsun ona bakınca bütğn derdim uçup gidiyor.
Şimdiden geçmiş olsun, bende kendinden sallanan ana kucağı istiyorum, böyle özelliği var mıSelam hanımlar nasılsınız?
Canım ben görümcenin çocuğunu bırakıp gitmesini hiç doğru bulmadım bebeği daha 9 aylık. Anneye bağımlı. Ayrıca ben çocuğu bir kaç günlüğüne yada 1 haftalığına anneanneye yada babaanneye bırakıp tatile gitme olayını hiç anlayamamışımdır çünkü ben tatili sadece kendim için değil çocuklarım da eğlensin, birlikte daha güzel vakit geçirelim diye isterim. Çocuklarım günlük rutin hayatı yaşarken ben tatili ne yapayım.Günaydın genç güzel fit alımlı becerikli ve bir o kadar hanım anneler veee kendini öyle zannedenler (kendimi öyle zannetmeyi tercih ediyorum)
Dün ilk kaçamağımı yaptım ve oğlumu annemle bırakıp eşimin ablası ve eşiyle beraber yemeğe gittik. Evde sağılmış süt bırakmama rağmen biraz huzursuzdum. Evden çıkıncaya kadar da emzirdim oysaki. Benden sonra biz dönünceye kadar uyumuş, ama değişik bir duyguymuş. Daha önce de 1 saatliğine 1 buçuk saatliğine çıktıgım olmuştu ama zorunluluktandı bu sefer keyfi olunca tedirgin oldum. Geldim emzirdim uyuttum bu seferde denize girmek için çıktım. Yine huzursuzdum eşim rahatlattı beni. Bak aç kalmaz yetişemezsek süt verecek annen, seninde artık biraz nefes alman lazım vs... diyerek ve döndüm biraz süt içmiş bizimki emzirdim ve herşey yolundaydı.
Bu arada görümcemin 9 aylık oglu var, her haftaiçi çalışıyor her haftasonu 1 gün muhakkak eşiyle çıkar başbaşa kendine bakımına vakit ayırır. Çocugu bırakır tatile giderler, geçen hafta sonu bodrumdaydı, bayramda afyonda, diğer bayrama rusyaya gidecekler bayılıyorummm onlara, çocuk kv de tabi. Bana dediki sakın sakın kendini heder etme, yorma kendini ihmal etme, mutlu anne mutlu çocuk, hem eşinle de sıkıntı olmaz dedi.
Tabi yapı meselesi ben mümkün değil o kadarını yapamam kaldıki emziriyorum yanımdan ayrılamaz oğlum, o emzirememişti malesef, bir de anneme çok yük olamam heralde ama biraz örnek alınabilir galiba...
Eşim dün bana bir iş arkadaşından bahsetti, üçüzleri var. Çok inanılmaz sevimliler fotograflarını gördüm, 2si aynı yumurta biri ayrı yumurtaymış. Nasıl idare ediyorsunuz demiş, hiç birşey yapamıyoruz abi, günde maksimum 2 saat uyku nöbetteyiz sürekli biri aglıyor diğerini uyandırıyor o diğerini...nasıl?
Sağol canım ya insan böyle güzel şeyler duyunca mutlu oluyor vallahi. Evet bi ferahladım artık tepeden toplamıyorum kestir sende iyi geliyor en azından ferahlıyorsun :)Selam, senin o maviş gözlerin yeter canım benim..
Bende saçlarımı kestirmeyi düşünüyorum, uğraşılmıyor bu yoğunlukta saçla başla zaten, rahatlamışsındır, sıkma canını.
Canım hep sorayım diyorum bi taraftan çekiniyorum bi taraftan da çok merak ediyorum. En sonunda karar verdim ve soruyorumYok annemle babamın evine geldim. Gece ile tek başıma kalmak istemedim İstanbul'da. Akşamları da yalnız olursam kendi kendime konuşurum artık delirip:)
Kendi havamda takılıyorum, annemler ellemiyor beni:) sağolsunlar besliyorlar, büyük nimet:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?