Bugün tv de reklamını gördüm sanki...Mrb. Oncelikle cok tesekkur ederim bilgi icin.esk.dev.hast.dogum yaptim.burda da o dediginiz mamalardan veriyorlardi.cok hosuma gitmisti.cikinca cok arastirdim.marketlere baktim yok.ecz.lara sordum yok.en son bir ecz.baya buyukce bir ecz.artik onlari uretmiyor firma dedi.boylece umudumu kestim.
Bu arada bebeginizi saglikla buyutun.
En fazla 500 olur diye düşünüyorum sağlıklı olsnda tabii ama burda 5 kilo üstü bebekler bende mama sayısını günde 1 veriyordum doyduğunu garantileme icin ikiye çıkarttım fos kilo olmasındanda korkuyorum ama bakalımcanım 47 günlük için 4100 gr az değilki daha 17 gün var yarım ay neredeyse
alır sadece zamanlıca besle
Farketmedim.icinde balik yagi da vardi yanilmiyorsam.Bugün tv de reklamını gördüm sanki...
Yok canım benim inanması güç ama normal doğumdu :)Seninde sezeryandi değil mi
bende 13 kilo aldım 3 kg kaldı, onlarda göğüs sanırım kaslarımızın eski haline dönmesi ortalama ne kadar sürüyor.Ben 13 kilo aldım 8 i doğumdan sonra gitti kaldı 5 :)
lanolinli kremler çok hızlı toparlıyor.Bu arada hafta sonu ilk şehirlerarası yolculuğumuzu yaptık,çok şükür hiç problem yaşamadık.
Bir de 32 gündür yara nedir bilmeyen göğüslerim yara oldu maalesefzeytinyağı ve ayva çekirdeği jölesi sürmeye başladım umarım işe yarar ama yaramazsa tavsiyelere açığım
bende 13 kilo aldım 3 kg kaldı, onlarda göğüs sanırım kaslarımızın eski haline dönmesi ortalama ne kadar sürüyor.
Benimkide oyle canim bugun fransadan misafrim.vardi iki oglu var diyoki doyur altini temizle yatir besigine yaninada bi penyeni koy aglasada gitme yanina diyo 1 2 sefwrsen sonra alisiyo kendi uyyo dedi kemdi cocuklarini yatirrmis uyurlarmis tabi dayanabilmek mesele ben aglayinca dayanamiyorum cunku
teşekkür ederim :) çatlaklar için önerebileceğiniz bir beslenme şekli var mı?Vücudun tam toparlanması özellikle sezaryen ile doğum yaptıysanız 6 ay 1 sene sürer. Dikişlerin iyileşmesi cildin eski haline dönmesi kolay değil. Doğru beslenip yürüyüş yapıp bol su içerek bu sureyi minimuma indirebilirsiniz. :)
adem güneş güvenli bağlanma :) ben kurallardan ziyade şöyle düşünenlerdenim kendi bencilliğim için doğurdum :) doya doya öpüp koklamak sarıp sarmalamak var olan iç güdülerimi tam olarak doyurmak için bal küpümle birbirimize karıştık kurallar yok onun huzuru bana benim sakinliğim ona yansıdı. uykusu beslenmesi gazı yolunda şükür. fark ettim ki bal küpümü doya doya koklayıp sevdikçe sütümün arttığını fark ettim. fizyolojimde psikolojimde onunla birlikte toparladıLütfen bebisler aglatmayin ve agladiklarinda mutlaka yanına gidin. Başta bende sizin gibi düşünüyordum etraftan duyduklarimla. Hamile kalınca biraz okumaya basladim ve bebislerin ilk iki yıl bağlanma dönemi oldugunu anneye veya bakimini yapan kişiye baglanmalari gerektiğini bununda bebisleri bol bol kucağa alarak yanımızda yatırarak ve her agladiklarinda yanlarına gidip ihtiyacını karşılayarak olacağını öğrendim. Bebeklerde güven duygusu bu şekilde oluşuyormuş. Ağladığı da yanına gitmeyince evet bir süre sonra susuyorlar ama bunun nedeni öğrenilmiş çcaresizlik. Şu an onlar çok küçük ve bu dünya hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Tek tanıdıkları biziz. Her istediklerinde yanlarında olmalıyız bence.
teşekkür ederim :) çatlaklar için önerebileceğiniz bir beslenme şekli var mı?
gebelikte karın bölgem de oluştu :) onlarla ilgili yapabileceğim birşey var mı?Rica ederim. Çatlaklar derinin nem dengesi ile çok ilgilidir. Bu yüzden suyu çok tüketiyoruz. 3-3.5 litre günde. Çay kahve tuketmiyoruz çünkü bunlar vücuttan su atılımına neden olur. Tuketirsek de suyu fazla içiyoruz. Çok hızlı kilo vermek ve almak da çatlaklara neden olur. Bundan kaciniyoruz.
Yeme içme dışında o bölgeye krem sürerek nemli tutmak iyi olacaktır. Ben vaselinin kakaolu kremini kullanıyorum iyi de geliyor tavsiye edebilirim. Yazın yapış yapış da yapmıyor ayrıca :)
adem güneş güvenli bağlanma :) ben kurallardan ziyade şöyle düşünenlerdenim kendi bencilliğim için doğurdum :) doya doya öpüp koklamak sarıp sarmalamak var olan iç güdülerimi tam olarak doyurmak için bal küpümle birbirimize karıştık kurallar yok onun huzuru bana benim sakinliğim ona yansıdı. uykusu beslenmesi gazı yolunda şükür. fark ettim ki bal küpümü doya doya koklayıp sevdikçe sütümün arttığını fark ettim. fizyolojimde psikolojimde onunla birlikte toparladı
Alman usulü diyorlar. Bende aklımdan geçirmesini.degil ama ağlamaları ama dayanmak mümkün değil ki..Benimkide oyle canim bugun fransadan misafrim.vardi iki oglu var diyoki doyur altini temizle yatir besigine yaninada bi penyeni koy aglasada gitme yanina diyo 1 2 sefwrsen sonra alisiyo kendi uyyo dedi kemdi cocuklarini yatirrmis uyurlarmis tabi dayanabilmek mesele ben aglayinca dayanamiyorum cunku
Bu dediğin bende iki haftalıkken başladı. Hala da devam ediyor. Allah bize sabır versin.40imiz ciktigindan beri uykular da cikti gitti. Saat 6dan beri agliyodu. Gazı cikiyo bezini degistiriyorum memeyi de almiyo surekli aglama. Uykusu var dalamiyo. Yemegi bile az once yiyebildim. Goguslerim bosaldi resmen ne yemek ne suya firsat buldum. 2gundur emzik almaya baslamisti o geldi aklima deniyim son care dedim 2dakkaya uyudu. Uyanacak diye odum kopuyo pilim bitti resmen. Oturdum agladim biseyi var da anlayamiyo muyum diye
Ne güzel ya. Bende normal.diye gidip 8 cmye kadar dayanılmaz.agri çekip sezeryan oldum. Gerçi pişman değilim ama boşuna acı çektim ve genel anestezi oldumYok canım benim inanması güç ama normal doğumdu :)
Lütfen bebisler aglatmayin ve agladiklarinda mutlaka yanına gidin. Başta bende sizin gibi düşünüyordum etraftan duyduklarimla. Hamile kalınca biraz okumaya basladim ve bebislerin ilk iki yıl bağlanma dönemi oldugunu anneye veya bakimini yapan kişiye baglanmalari gerektiğini bununda bebisleri bol bol kucağa alarak yanımızda yatırarak ve her agladiklarinda yanlarına gidip ihtiyacını karşılayarak olacağını öğrendim. Bebeklerde güven duygusu bu şekilde oluşuyormuş. Ağladığı da yanına gitmeyince evet bir süre sonra susuyorlar ama bunun nedeni öğrenilmiş çcaresizlik. Şu an onlar çok küçük ve bu dünya hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Tek tanıdıkları biziz. Her istediklerinde yanlarında olmalıyız bence.
Genel ihtiyaclarinizi nsl gönderiyorsunuz peki? On dakikadan fazla ayrı kalamiyor kiAynen. Çok iyi anlatmışsiniz. Ben de gün boyu kucağımda tasiyorum sling bu noktada imdadima yetisti. Bebisimle birlikte uyuyorum her istediğinde emziriyorum asla kural yok. Sizin de söylediğiniz gibi bu sadece bebeğe değil anneye de iyi geliyor.
Genel ihtiyaclarinizi nsl gönderiyorsunuz peki? On dakikadan fazla ayrı kalamiyor ki
. Ki kucakta bile bu süre sonra ağlıyor salllayin beni diye
O benimkinde de var. Ilk ay daha da fazlaydi simdi o zamana kiyasla arada oluyo. Bagirsaklarinin uyum surecinden kaynaklanıyo diye biliyorum zamanla gececekKızlar benim bebeğimin karnından sürekli guruldama, fokurdama gibi sesler geliyor. Sizde de oluyor mu ? Doktora söylesem mi yoksa normal midir bi yazar mısınız ?
Cok defa gittik Amasra ya. Oradaki en buyuk sorun otel. Eşim o yuzden ıstemıyor.Biz de Amasra düşünüyoruz. Otel araştırıyorduk. Memnun kalırsanız gittiğiniz yerden buraya yazarım mısınız
Aynen iki kere acılı girişim dışında
Selam, senin o maviş gözlerin yeter canım benim..
Bende saçlarımı kestirmeyi düşünüyorum, uğraşılmıyor bu yoğunlukta saçla başla zaten, rahatlamışsındır, sıkma canını.
Bir sorunu var mı bilmem ama sabah 10da birlikte uyandığımız paşayı şimdi uyuyatabildim.Bir de benim kız bi süredir sürekli uyuyor, uyandırdığımızda da sürekli bi uykuya meğilli oluyor gözleri kayıyor kapanıyor. 2 dakika elimi yıkamaya tuvalete gitmek için koltuğa bırakıyorum geldiğimde uyumuş oluyor. Herkes burda bebeğinin uyumadığından bahsetmiş, ben de çok uyumasından rahatsızım. Mesela 2 gündür toplasan 2 saat bile uyanık kalmamıştır. Ben emzirmek için uyandırıyorum 5 dk emiyo gözleri kapalı sonra bırakıyo uyumaya devam ediyo. Acaba hasta mı diyorum ama ateş vs gibi bişey de yok. Aranızda hiç bebeği sürekli uyuyan ve uyumak isteyen yok mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?