2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bugün tv de reklamını gördüm sanki...

40imiz ciktigindan beri uykular da cikti gitti. Saat 6dan beri agliyodu. Gazı cikiyo bezini degistiriyorum memeyi de almiyo surekli aglama. Uykusu var dalamiyo. Yemegi bile az once yiyebildim. Goguslerim bosaldi resmen ne yemek ne suya firsat buldum. 2gundur emzik almaya baslamisti o geldi aklima deniyim son care dedim 2dakkaya uyudu. Uyanacak diye odum kopuyo pilim bitti resmen. Oturdum agladim biseyi var da anlayamiyo muyum diye

canım 47 günlük için 4100 gr az değilki daha 17 gün var yarım ay neredeyse
alır sadece zamanlıca besle
En fazla 500 olur diye düşünüyorum sağlıklı olsnda tabii ama burda 5 kilo üstü bebekler bende mama sayısını günde 1 veriyordum doyduğunu garantileme icin ikiye çıkarttım fos kilo olmasındanda korkuyorum ama bakalım

lanolinli kremler çok hızlı toparlıyor.

bende 13 kilo aldım 3 kg kaldı, onlarda göğüs sanırım kaslarımızın eski haline dönmesi ortalama ne kadar sürüyor.

Vücudun tam toparlanması özellikle sezaryen ile doğum yaptıysanız 6 ay 1 sene sürer. Dikişlerin iyileşmesi cildin eski haline dönmesi kolay değil. Doğru beslenip yürüyüş yapıp bol su içerek bu sureyi minimuma indirebilirsiniz. :)

Lütfen bebisler aglatmayin ve agladiklarinda mutlaka yanına gidin. Başta bende sizin gibi düşünüyordum etraftan duyduklarimla. Hamile kalınca biraz okumaya basladim ve bebislerin ilk iki yıl bağlanma dönemi oldugunu anneye veya bakimini yapan kişiye baglanmalari gerektiğini bununda bebisleri bol bol kucağa alarak yanımızda yatırarak ve her agladiklarinda yanlarına gidip ihtiyacını karşılayarak olacağını öğrendim. Bebeklerde güven duygusu bu şekilde oluşuyormuş. Ağladığı da yanına gitmeyince evet bir süre sonra susuyorlar ama bunun nedeni öğrenilmiş çcaresizlik. Şu an onlar çok küçük ve bu dünya hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Tek tanıdıkları biziz. Her istediklerinde yanlarında olmalıyız bence.

teşekkür ederim :) çatlaklar için önerebileceğiniz bir beslenme şekli var mı?

adem güneş güvenli bağlanma :) ben kurallardan ziyade şöyle düşünenlerdenim kendi bencilliğim için doğurdum :) doya doya öpüp koklamak sarıp sarmalamak var olan iç güdülerimi tam olarak doyurmak için bal küpümle birbirimize karıştık kurallar yok onun huzuru bana benim sakinliğim ona yansıdı. uykusu beslenmesi gazı yolunda şükür. fark ettim ki bal küpümü doya doya koklayıp sevdikçe sütümün arttığını fark ettim. fizyolojimde psikolojimde onunla birlikte toparladı

teşekkür ederim :) çatlaklar için önerebileceğiniz bir beslenme şekli var mı?

Rica ederim. Çatlaklar derinin nem dengesi ile çok ilgilidir. Bu yüzden suyu çok tüketiyoruz. 3-3.5 litre günde. Çay kahve tuketmiyoruz çünkü bunlar vücuttan su atılımına neden olur. Tuketirsek de suyu fazla içiyoruz. Çok hızlı kilo vermek ve almak da çatlaklara neden olur. Bundan kaciniyoruz.
Yeme içme dışında o bölgeye krem sürerek nemli tutmak iyi olacaktır. Ben vaselinin kakaolu kremini kullanıyorum iyi de geliyor tavsiye edebilirim. Yazın yapış yapış da yapmıyor ayrıca :)

gebelikte karın bölgem de oluştu :) onlarla ilgili yapabileceğim birşey var mı?

Aynen. Çok iyi anlatmışsiniz. Ben de gün boyu kucağımda tasiyorum sling bu noktada imdadima yetisti. Bebisimle birlikte uyuyorum her istediğinde emziriyorum asla kural yok. Sizin de söylediğiniz gibi bu sadece bebeğe değil anneye de iyi geliyor.

Alman usulü diyorlar. Bende aklımdan geçirmesini.degil ama ağlamaları ama dayanmak mümkün değil ki..

Bu dediğin bende iki haftalıkken başladı. Hala da devam ediyor. Allah bize sabır versin.

Yok canım benim inanması güç ama normal doğumdu :)
Ne güzel ya. Bende normal.diye gidip 8 cmye kadar dayanılmaz.agri çekip sezeryan oldum. Gerçi pişman değilim ama boşuna acı çektim ve genel anestezi oldum

Genel ihtiyaclarinizi nsl gönderiyorsunuz peki? On dakikadan fazla ayrı kalamiyor ki
. Ki kucakta bile bu süre sonra ağlıyor salllayin beni diye

Genel ihtiyaclarinizi nsl gönderiyorsunuz peki? On dakikadan fazla ayrı kalamiyor ki
. Ki kucakta bile bu süre sonra ağlıyor salllayin beni diye

Ben kucak isteğinde işim varsa wrap sling kullaniyorum evde ufak tefek işleri onunla yapabiliyorum. Zaten içine girince en fazla 15 dk da uyuyakaliyor. Uykusu iyice pekisince yerine bırakıyorum. Uyanık olduğunda sürekli kucakta. Gece de bizle yatıyor zaten.

Hiç sallamadim doğduğundan beri sadece sırtına vurarak pis pis yapıyorum kucakta da ağlarsa. Bu da ise yaramazsa evin içinde gezdiriyorum.

Kızlar benim bebeğimin karnından sürekli guruldama, fokurdama gibi sesler geliyor. Sizde de oluyor mu ? Doktora söylesem mi yoksa normal midir bi yazar mısınız ?

Bir de benim kız bi süredir sürekli uyuyor, uyandırdığımızda da sürekli bi uykuya meğilli oluyor gözleri kayıyor kapanıyor. 2 dakika elimi yıkamaya tuvalete gitmek için koltuğa bırakıyorum geldiğimde uyumuş oluyor. Herkes burda bebeğinin uyumadığından bahsetmiş, ben de çok uyumasından rahatsızım. Mesela 2 gündür toplasan 2 saat bile uyanık kalmamıştır. Ben emzirmek için uyandırıyorum 5 dk emiyo gözleri kapalı sonra bırakıyo uyumaya devam ediyo. Acaba hasta mı diyorum ama ateş vs gibi bişey de yok. Aranızda hiç bebeği sürekli uyuyan ve uyumak isteyen yok mu ?

Kızlar benim bebeğimin karnından sürekli guruldama, fokurdama gibi sesler geliyor. Sizde de oluyor mu ? Doktora söylesem mi yoksa normal midir bi yazar mısınız ?
O benimkinde de var. Ilk ay daha da fazlaydi simdi o zamana kiyasla arada oluyo. Bagirsaklarinin uyum surecinden kaynaklanıyo diye biliyorum zamanla gececek

Biz de Amasra düşünüyoruz. Otel araştırıyorduk. Memnun kalırsanız gittiğiniz yerden buraya yazarım mısınız
Cok defa gittik Amasra ya. Oradaki en buyuk sorun otel. Eşim o yuzden ıstemıyor.
Herşey dahil yok. Olan oteller vasat. İnkumu ve çakrazı daha çok seviyorum.
Amasra daha bilindik diye öyle yazdım..
Bakalım kim galip gelecek..
Bugun açmış neti. Seç diyor adam yaa. Heryer aynı uzaklıkta yaklaşık diyor..
@beatrices mızmızlanmamın en buyuk sebebi xl kıyafet alacak olmam ve kendimi beğenmemem sanırım...

Aynen iki kere acılı girişim dışında

Bizimki acı Macı dinlemedi. Eşek herif.
Ama çocukta cok defa planı bozdu.
Hiç hoşlanmıyorum bu durumdan.
Keske bizimkide yanasmasa.
2kereden sonra acı gidiyor..

Selam, senin o maviş gözlerin yeter canım benim..
Bende saçlarımı kestirmeyi düşünüyorum, uğraşılmıyor bu yoğunlukta saçla başla zaten, rahatlamışsındır, sıkma canını.

Benimde gitti saclar.
Azcık baglanır yaptım.
Bir sorunu var mı bilmem ama sabah 10da birlikte uyandığımız paşayı şimdi uyuyatabildim.

@kelebekmrve buzuki işe yaramazsa fön makinası sesini dene. Bizimki duyunca direk esniyor uyumasada susuyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…