2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben zaten 2. Ay aşılarından korkuyorum, ateşi çıkar vs diye. Birde rota aşısını aynı gün yaptırırısam iyice pimpirikli geçer o günüm, olmadı 1 ay sonrasında yaptırırım

Gündüzleri yanımda yatiriyorum gece hiç denemedim. Anne yani beşik zaten yanda yatirmayla aynı. 6 ay erken değil mi ? Ben iki yasa kadar yanımda yatiracagim
Ben cesaret edemiyorum açıkçası yanımda yatırmayı yatağımız baya büyük olmasına rağmen dönerim elini ayağını ezerim diye korkuyorum..şuan yanımda sepet beşikte yatıyor 6ay demem kullanım süresi genelde 6ay diyorlar yoksa ne kadar yatarsa onda okadar yatırıcam yanımda..2yaş çok değilmi sonra ayrılmak zor oluyor kendimden biliyorum annem yanında yarıyordu sonra kocaman kız olduğum halde hep annemlerle yatamaya gidiyordum çok zor geçmiştim kendi odama o yüzden oğlumda öyle olsun istemiyorum

Anneler mrb
Ben temmuz annesiyim... aranızda hiç kaka yapmakla sorun oldu mu?
Kızım dogudunda kakasını yapıyordu norml kıvamda , norml renkte, gunde 3-4 kez
Daha sonra 5 gun yapmadı dr zeytinyag ver dedi verdim hemen o aksam yaptı
Şimdi bu hafta yine yapmadı artık bugun 7. Gun... telaşlanıyorum, aklıma kotu şeyler geliyor neden boyle....
Dr goturcem ama aynı durumda biri varsa cagreyi nerde nasıl buldu yazarsa sevinirim

Ben de saçlarımı kestirdim. Çok pişmanım Şahtım şahbaz oldum.

Ben oğluma yaptırmıştım kızıma da yaptırdım. Bir kaç ay öncesinde bir arkadaşın çocuğu bu rahatsızlığa yakalandı sonra kardeşine geçmiş biri hafif anlatırken diğeri ağır geçirdi. Parkta bir çocuk arkadaşın çocuğuna doğru hapşırmış akşama hastalanmış. Oğlumda bu rahatsızlığı yaşamadık aşının olumsuz yanını yaşamadık henüz diyebiliyorum sadece.

Yapılan bir çok çalışmaya göre anne çok yorgun değilse alkol uyuşturucu kullanmiyorsa bebeği ezme üstüne çıkma vs gibi bir durum olması neredeyse imkansız. Bilmiyorum ben bebiş kendimden uzak uyuduğunda daha çok panik oluyorum.
Bu konuda deneyimim yok açıkçası ama pedogog adem güneş i ve doğal ebeveynligi savunan insanları takip ediyorum mantıklı geliyor söyledikleri. Deneyip göreceğiz artık :)

Bisiklet te yasak mı acaba?

Kizlar izlemelik film onerisi alabilir miyim
Ben dizi önerebilirim game of Thrones. Yeni sezon başladı ve ben fırsat bulup izleyemedim. Film olarak seminer dönemi marslı ve diriliş diye bir film izlemiştik hoşuma gitmişti izlemediyseniz bir bakın bakayım :))

Bizim dr un maili, bilgilendirme için paylaşmış olayım..
Merhaba,
ROTA aşısını konuşalım. Benim de ailelere önerdiğim bir aşı.
Rota ishali (mikrobik ishal- halk arasında zehirli ishal olarak da biliniyor) özellikle ilk 5 yaşta çocuklarda çok ağır ishallere neden olabiliyor.
Rota aşısı devletin ödemediği-özel bir aşı. Aşı ağızdan yapılıyor. 2 çeşit aşı firması var. İsimleri Rotarix ve Rotateq. İkisinden birini yapıyoruz. ROTARİX 2 doz halinde yapılıyor, ROTATEQ 3 doz halinde yapılıyor (toplam maliyetleri benzer). Bu aşıları en erken ben 2. Ay yapmaya başlıyorum.

ROTATEQ aşısı (3 doz uygulanan aşı ve içerisinde daha çok çeşit rota mikrobuna karşı koruyor) genellikle önerdiğim aşı türü. 2.-3.-4. Aylarda ya da 3.-4.-5. Aylarda yapılmasını öneriyorum. Rota aşısı bebeğin hiç rota ishali olmayacağı anlamına gelmiyor. Bunu bilmenizde fayda var. Rota ishalinin DAHA HAFİF geçirilmesini sağlıyor. Yani aşı olsa da yine de rota ishali olabilir ancak genelde çok daha hafif atlatılıyor.

Bu aşı 2. Ay aşıları yapılırken aynı gün yapılabilir. Ancak bazen bazı ailelerimiz 2.ayda çok aşı olduğu için yaptırmak istemeyebiliyor. Böyle ailelerin bebeklerinde 3. Ayda yapmaya başlayıp 3.-4.-5. Ayda aşıları tamamlıyoruz.

Bende ayni sekilde takip ediyrm ve mantigima uyuyor
Buyuk oglumda cok faydasini gordum

Ben zaten 2. Ay aşılarından korkuyorum, ateşi çıkar vs diye. Birde rota aşısını aynı gün yaptırırısam iyice pimpirikli geçer o günüm, olmadı 1 ay sonrasında yaptırırım
Ben diğer çocuklarımda hiçbir aşıda ateş veya huzursuzluk yaşamadım. Umarım bu bebeğimde de olmaz. Biraz rahat olmak lazım. Ben annelikte şunu öğrendim. Hiçbirşeyi başına gelmeden dert edip çağırmayacaksın. Eğer korkarsan mutlaka başına geliyor korktuğun şey. Gerçi bu hayatın tümü için böyle. Evrene olumlu mesaj göndermek lazım:)

Ben sabah 6 da kalktığında yanıma aliyorum. Bazen T şeklinde yatıyoruz bazen bazen benim kafa onun karnına gelecek şekilde. Böyle olunca ezmezsin dedi annem. Gerçektende bisey olmuyor.

Ben bebeğimi kırk çıkana kadar yatağımda yanımda babynest ile yatırdım. Şimdiyse babynesti de çıkardık kucak kucağa yatıyoruz. Gece emzirirken de yatarak emziriyorum. Gazını da çıkarmıyorum öylece uyuyor çekiyorum memeyi uyumaya devam ediyoruz. Diğer iki çocuğumu da iki yaşına kadar hep kucağımda yatırdım. Tek kötü tarafı eşimle uzun süre aynı yatağa giremedik çünkü ilk iki çocuğumun arası iki yaş:) şimdi de bebek için ayırdı yatağını eşim... zavallı bi rahat yüzü görmedi:)

Canım bende almayı düşünüyorum nasıl bu marka güzelmi?yada başka araştırdınmı
Valla iyi olmasını umuyorum. Kullananlar genelde memnun. Aslında boba 4 g yi çok beğendim ama çok pahalı. Bebeğin durup durmayacağından emin olamadığımdan 500 tl vermeye cesaret edemedim bobaya. Oğlumda sıradan bir kanguru kullanmıştım şimdi anlıyorum ki bebeğin kalça anatomisine uygun değilmiş çok pişmanım o yüzden. İnşallah bundan memnun kalırım. Yarın öbürgün elime geçer. Acelen yoksa kullanıp yorum yaparım sana. Daha sağlıklı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…