- 30 Temmuz 2017
- 219
- 486
- 33
Solomombaby den bunu aldım. Umarım işe yarar yoksa kollarım işlevini yitirecek(
Ben zaten 2. Ay aşılarından korkuyorum, ateşi çıkar vs diye. Birde rota aşısını aynı gün yaptırırısam iyice pimpirikli geçer o günüm, olmadı 1 ay sonrasında yaptırırımBiz dün yaptırdık rota aşısını. 175 TL rotarix. Zaten damla şeklinde. Asmdeki hemşire ya aşılarla aynı gün ya da aşıdan tam bir ay sonra olacak dedi. Biz eczanede bulamadık depodan getirttik diğer aşıyla aynı gün yapılmış oldu. Sulu kaka yapabilir dedi hemşire. Dün ilk defa kendi üstünü ve benim üstümü batırdı kakası çok fazlaydı. Başka bir yan etkisi olmadı ama.
Nasıl verdin ya 15 kiloyu helal olsunnnBen de verdik tum kilolarimi 15 kilo gitti geri kaldi burusuk sarkik bi karin acilen sikilasmam gerek ve daha da zayiflamamam cunku gucum yetmiuo bebeye
Ben cesaret edemiyorum açıkçası yanımda yatırmayı yatağımız baya büyük olmasına rağmen dönerim elini ayağını ezerim diye korkuyorum..şuan yanımda sepet beşikte yatıyor 6ay demem kullanım süresi genelde 6ay diyorlar yoksa ne kadar yatarsa onda okadar yatırıcam yanımda..2yaş çok değilmi sonra ayrılmak zor oluyor kendimden biliyorum annem yanında yarıyordu sonra kocaman kız olduğum halde hep annemlerle yatamaya gidiyordum çok zor geçmiştim kendi odama o yüzden oğlumda öyle olsun istemiyorumGündüzleri yanımda yatiriyorum gece hiç denemedim. Anne yani beşik zaten yanda yatirmayla aynı. 6 ay erken değil mi ? Ben iki yasa kadar yanımda yatiracagim
Neden acaba? Dr bize banyodan sonra kulak arkasını iyice kurulayın demişti. Belki alerjik olabilir. Yarın sor bize de yaz olur mu?Kızlar kulak arkası böyle olmuş kızımın
Yarın 2.ay kontrolümüz var.
Bilen var mı bu nedir ?
Selam kızlar geçmiş mesajları okudum. Bizim poyraz efendi poyraz gibi estiği için burayada giremiyorum sadece onunla ilgileniyorum. Gündüzleri bi uyutma çabası akşam olduğu zamanda ağlama krizleri . En son kendimizi her gece arabada buluyoruz uyutup eve dönüyoruz. Çok yorucu geçiyor günler. İnşallah geçecek hepsi özellikle gaz olayımız bi bitse diye dua ediyorum hep.Diyetisyenanne canım sende hoşgeldin ne güzel bilgiler paylaşmışsın ben doğumda 23 kilo aldım toplam 7 kilom kaldı verilecek. Ben yediğime hiç dikkat etmiyorum ne bulursam yiyorum gün boyu yalnızım çnkü eşim geç saatte geliyor işleri yoğun olduğundan. Bazen akşam yemeğini bile gece 12 de yiyorum . Sanırım o yüzden kalan kilom gitmeyecek gibi.
40 kontrolünden sonraki gün bizde o iş oldu kızlar bu arada. Hiç acımadı. Biraz tedirgin oldum acır falan diye ama eskisinden bile rahattı diyebilirim. Çekinenler varsa biraz cesaret olur belki. Ne kadar ertelemek istesekte olacak o iş :) o yüzden rahat olun. Kendimden soğudum ama o ayrı poyraz doğmadan önce çok bakımlıydım şimdi hiç bir şekilde kendime vakit ayıramıyorum doğru düzgün bu çok canımı sıkıyor. Birde bi anlık psikolojiyle belime kadar gelen saçlarımı ensede kestirdim. Şimdi daha çok moralim bozukher işin sonunda tek diyebildiğim yavrumun canı sağolsun ona bakınca bütğn derdim uçup gidiyor.
Ben oğluma yaptırmıştım kızıma da yaptırdım. Bir kaç ay öncesinde bir arkadaşın çocuğu bu rahatsızlığa yakalandı sonra kardeşine geçmiş biri hafif anlatırken diğeri ağır geçirdi. Parkta bir çocuk arkadaşın çocuğuna doğru hapşırmış akşama hastalanmış. Oğlumda bu rahatsızlığı yaşamadık aşının olumsuz yanını yaşamadık henüz diyebiliyorum sadece.Günaydınlar,
Rota aşısı yaptıran var mı aranızda?
@beatrice_beatrice siz eczacı olarak rota aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sonuçta bir virüs ve şekil değiştirebiliyorlar, her virüs içinde ayrı aşı olmaz ki.. ya da rota virüsü o kadar tehlike bir virüs müdür?
Çok kararsız kaldım..
@beatrices canım en son bu konuda konuşmuştuk ama unuttum, yaptıracak mısın?
Ben cesaret edemiyorum açıkçası yanımda yatırmayı yatağımız baya büyük olmasına rağmen dönerim elini ayağını ezerim diye korkuyorum..şuan yanımda sepet beşikte yatıyor 6ay demem kullanım süresi genelde 6ay diyorlar yoksa ne kadar yatarsa onda okadar yatırıcam yanımda..2yaş çok değilmi sonra ayrılmak zor oluyor kendimden biliyorum annem yanında yarıyordu sonra kocaman kız olduğum halde hep annemlerle yatamaya gidiyordum çok zor geçmiştim kendi odama o yüzden oğlumda öyle olsun istemiyorum
Hoşbuldum çok teşekkürler:) grubu uzaktan takip ediyordum zaten ama daha fazla direnemedim üye oldum :) çok güzel faydali paylaşımlar yapılıyor.
Sezaryenle doğum yaptiginiz için ilk altı ay yürüyüş dışında spor yapmamalisiniz. Dikişler oldukça derin olduğu için bu kural asla es gecilmemeli :) ve zaten sizin ilaciniz yürüyüş . Bölgesel zayıflama diye bir şey söz konusu değildir fakat kardiyo dediğimiz egzersizler vücuttaki yağ depolarının kullanılmasını sağlar. Günde yarım saat tempolu ( yanınızda arkadaşınızla çok rahat konusamayacaginiz biraz zorlanacağınız seviye) yürüyüş çok faydalı olacaktır. Zaten 1 kg fazlaniz varmış. Göbek bölgesindeki sıkıntı hamilelik döneminde cildin esneyip bir anda bosalmasindan dolayı da olur. Zamanla cildiniz toparlanıp gerilecektir. Bol su içip yürüyüş yapmalısınız.
1 kilo fazlalık için diyete gerek yok sağlıklı ve ölçülü beslenmeye gayret etmeniz yeterli :)
Ben dizi önerebilirim game of Thrones. Yeni sezon başladı ve ben fırsat bulup izleyemedim. Film olarak seminer dönemi marslı ve diriliş diye bir film izlemiştik hoşuma gitmişti izlemediyseniz bir bakın bakayım :))Kizlar izlemelik film onerisi alabilir miyim
Off kızımın tırnağını keserken etinide kestim sanırım kanadı ya sanki ciğerimi kestiler içim parçalandı
sızlar mi mikrop felan kapar mi kızlar hiç dayanamadım ya kuzuma
Bende ayni sekilde takip ediyrm ve mantigima uyuyorYapılan bir çok çalışmaya göre anne çok yorgun değilse alkol uyuşturucu kullanmiyorsa bebeği ezme üstüne çıkma vs gibi bir durum olması neredeyse imkansız. Bilmiyorum ben bebiş kendimden uzak uyuduğunda daha çok panik oluyorum.
Bu konuda deneyimim yok açıkçası ama pedogog adem güneş i ve doğal ebeveynligi savunan insanları takip ediyorum mantıklı geliyor söyledikleri. Deneyip göreceğiz artık :)
Cnm uyurken is yaparken dinliyrm film :)La la land, müzikal seviyorsan tabi.
Bu arada bebek izin veriyor mu ya filme kadar :)
Ben diğer çocuklarımda hiçbir aşıda ateş veya huzursuzluk yaşamadım. Umarım bu bebeğimde de olmaz. Biraz rahat olmak lazım. Ben annelikte şunu öğrendim. Hiçbirşeyi başına gelmeden dert edip çağırmayacaksın. Eğer korkarsan mutlaka başına geliyor korktuğun şey. Gerçi bu hayatın tümü için böyle. Evrene olumlu mesaj göndermek lazım:)Ben zaten 2. Ay aşılarından korkuyorum, ateşi çıkar vs diye. Birde rota aşısını aynı gün yaptırırısam iyice pimpirikli geçer o günüm, olmadı 1 ay sonrasında yaptırırım
Valla iyi olmasını umuyorum. Kullananlar genelde memnun. Aslında boba 4 g yi çok beğendim ama çok pahalı. Bebeğin durup durmayacağından emin olamadığımdan 500 tl vermeye cesaret edemedim bobaya. Oğlumda sıradan bir kanguru kullanmıştım şimdi anlıyorum ki bebeğin kalça anatomisine uygun değilmiş çok pişmanım o yüzden. İnşallah bundan memnun kalırım. Yarın öbürgün elime geçer. Acelen yoksa kullanıp yorum yaparım sana. Daha sağlıklı olurCanım bende almayı düşünüyorum nasıl bu marka güzelmi?yada başka araştırdınmı
Aman boşver canım her halimizle güzeliz bizBen de saçlarımı kestirdim. Çok pişmanımŞahtım şahbaz oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?