Evet boba pahalı..benim oğlumda genelde herkeste işe yarayan şeyler bizde yaramıypr örn.hamak beşik aldım birçok bebek severek yatıyor bizimki asla sevmedi..bende çok para vermek istemiyorum birde durmazsa içinde diye..sevinirim yorum yaparsan acelem yok benim.Valla iyi olmasını umuyorum. Kullananlar genelde memnun. Aslında boba 4 g yi çok beğendim ama çok pahalı. Bebeğin durup durmayacağından emin olamadığımdan 500 tl vermeye cesaret edemedim bobaya. Oğlumda sıradan bir kanguru kullanmıştım şimdi anlıyorum ki bebeğin kalça anatomisine uygun değilmiş çok pişmanım o yüzden. İnşallah bundan memnun kalırım. Yarın öbürgün elime geçer. Acelen yoksa kullanıp yorum yaparım sana. Daha sağlıklı olur
Bir iki kere yanıma aldım sussun diye çok yorgundum uyumuşum uyandığımda baya panik oldum kızdım kendime ama baktım nasıl yattıysam öyle uyanmışım :)Yapılan bir çok çalışmaya göre anne çok yorgun değilse alkol uyuşturucu kullanmiyorsa bebeği ezme üstüne çıkma vs gibi bir durum olması neredeyse imkansız. Bilmiyorum ben bebiş kendimden uzak uyuduğunda daha çok panik oluyorum.
Bu konuda deneyimim yok açıkçası ama pedogog adem güneş i ve doğal ebeveynligi savunan insanları takip ediyorum mantıklı geliyor söyledikleri. Deneyip göreceğiz artık :)
Ben de çok korkuyordum hiç ateşi çıkmadı. Pek öyle huzursuzlanmadı da. İnşallah sizin de öyle olur.Ben zaten 2. Ay aşılarından korkuyorum, ateşi çıkar vs diye. Birde rota aşısını aynı gün yaptırırısam iyice pimpirikli geçer o günüm, olmadı 1 ay sonrasında yaptırırım
Nasıl dezenfekte etti canım Bn hiç bir şey yapmadım eli hep ağzında yüzünde krem de sürmedimCanm bizim de başımıza geldi eşim hemen dezenfekte etti, cok geçmiş olsun
Üçünü de aynı gün içinde yaptırdın ve ateşi çıkmadı mı canım maşallah ya çok sevindim inşallah bizim de öyle olurBen de çok korkuyordum hiç ateşi çıkmadı. Pek öyle huzursuzlanmadı da. İnşallah sizin de öyle olur.
Bende cok arastırdım ve yaptırmama kararı aldımBnm doktorum ılk oglumda sız bılırsınız ben ıkı ogluma da yaptırmadım demıstı, yarat zarar ılıskısıne bakıldıgında gereklı gormuyordu
Yıne ıshal olacak su an hastanede bılmem kaç tane cocuk yatıyor dedı rota vırusunden, bol sivi alimi/anne sutu ile atlatacak dedi
Bende doktoruma guvendigimden yaptirmadim
2. Ay aşıları ise 3 gün banyo yaptırma dedi geçen hafta yaptıracaktık günleri karıştırmışım perşembe olacak kızım banyo yaptır sonrasında 3 gün banyo yapamaz dedi hemşireMerhaba kızlar bizde bugün aylık aşımızı olduk,bu aşıda banyo yasağı falan var mıydı? Hemşire bişey söylemedi de..
Emzirme boyu diye yazmış doktor. Ben de devam ediyorum dozu günde bire düşürerek.beatrices laktamaxla ilgili olarak sana da tekrar teşekkür ederim. Düzenli olarak kullanıcam inşallah.. Bişi sorcaktım, laktamaxın bi kullanım süresi var mı? Yani ara vermek falan gerekebilir mi? Senin bilgin var mı bu konuda?
Haha yok yaptıramam zaten nerdeee...Geçenlerde bdv'de konu açmıştı biri saçımı ördürdüm, acıdan uyuyamıyorum diye. Aman dikkat:)
Keşke yaptırabilsem bu nem ivrenççç klimayı bırakıp iki.adım öteye adım bile atmak istemiyorum..Yaptır valla canım değişiklik iyi geliyor insana . Tabi ben fazla değişiklik yaptım kendi adıma :)
Bebeginizi saglikla buyutun.Anneler mrb
Ben temmuz annesiyim... aranızda hiç kaka yapmakla sorun oldu mu?
Kızım dogudunda kakasını yapıyordu norml kıvamda , norml renkte, gunde 3-4 kez
Daha sonra 5 gun yapmadı dr zeytinyag ver dedi verdim hemen o aksam yaptı
Şimdi bu hafta yine yapmadı artık bugun 7. Gun... telaşlanıyorum, aklıma kotu şeyler geliyor neden boyle....
Dr goturcem ama aynı durumda biri varsa cagreyi nerde nasıl buldu yazarsa sevinirim
Bn reflu yatagina koyuo yanimda yatirdim hep. Bikac gundur besigine aldim ama yanimda yine. Besiginde yattigi geceler sabaha dogru agliyo. Kucagina aliyorum yastigima boydan boya koyuyorum bana dokunarak uyuyo. Ihtiyac duyuyo demek ufaklik yanimda olmaya. Ama bu sabah oyle onu tutarken ben de uyuya kalmisim nasil olmussa kucagima kaymis kafasini da geriye atmis. Esim ise giderken uyandirdi. Tehlikeli degildi belki ama boynu ağrıyabilirdi. Yine de duzgun bi pozisyonda yatirmak kosuluyla yanimizda olmasi taraftariyim.Bir iki kere yanıma aldım sussun diye çok yorgundum uyumuşum uyandığımda baya panik oldum kızdım kendime ama baktım nasıl yattıysam öyle uyanmışım :)
Kendi yataginda yatiyo o canim reflu yastigi var benden bayagi yuksekte yani o olmasa babynastde yatiyo yani ezmem mumkun degil obur turlu cok zor olur du kalk emzr yat falan :))Aa nasıl cesaret ediyorsunuz canım ben tekken bile cesaret edemiyorum yanıma almaya biraz evhamlıyım
Vala verdim canim bu tempoda daha da vermek istemiyorum acikcasi cunku bu kiza gucum yetmeyecekNasıl verdin ya 15 kiloyu helal olsunnn
Ben bu kanguruları araştırırken bir yazı okumuştum, sling kanguru gibi şeylerde bebek taşınınca vücudu sırtı yani c şeklini alıyor ve ayak bacak ve poposu m şeklini alıyor bu pozisyon bebekte rahat gazını çıkarmayı sağlıyor kalça çıkıklıgına iyi geliyor ayrıca sürekli kucakta gibi görünebilir ama 3 ayın sonunda anneye doyum yaşıyor çocuk ve kendisi kucağı bırakıyor diyordu, aksine kucağa alıştırmıyor yani bir araştır istersen okudugum adres anneysen.com du ama açtım sayfa açılmadı yeniden yoksa burada paylaşırdımKesinliklw katiloyorum.canim herkes kiizyo cok alostrmissm diyo sen mahvolursun diyo ama bende buyuyunce istesemdde kucak istemicek ben bugunlerin tadini cikartiyorum diyorum zaten birkac kez denedim ama icim elvermedi dayanamadim yani
Aferin sana..Vala verdim canim bu tempoda daha da vermek istemiyorum acikcasi cunku bu kiza gucum yetmeyecek
Hiç tecrübeli değilim ama anne sütü ile alınan kilodan korkmayın diyor takip ettiğim forumlarkizlar 2. ay kontrolumuz vardi doktor cok kizdi baba bebegini bilincsiz beslemissin 3 saatten assagi doyurma dedi cok kilo almis 4-5 aylik bebek ölcusunde bebegin dedihalbuki sadece enziriyorum cok zorda kalmazsam mama bile vermiyorum bu ay sadede 4 kez mama icti oda disari ciktik mecbur kaldim. bebegim zaten 4000 kg dogmustu simdi 2 aylik ve 6800 kg olmus 3 saatte bir emzir diyor ama dayanamaz bu bebek bas bas bagiriyor ac ac nasil zaptedecegim anne sutuyle cok kilo almasi obeziteye neden olur mu ki mama icse doktorun bu dedigini anlarim ama neden kizdi o kadar bilmiyorum tecrubelerinizi fikirlerinizi benimle paylasirmisiniz anneler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?