Yaptirmadim.dusunmuyorum acikcasi.o zaman sıkıntı etme canım ...pimpirikli bi anne buldum benim gibi bişi sorayım rota aşısı yaptırdınmı yaptırcan mı
ya doktorlar hep yaptırın diyolar malum yabancılar artıyo sürekli suriyelisi arap ı her yerde ..biraz çelişkide kaldım açıkcası ben çok önemli olsa sağlık bakanlığı zorunlu aşılara koyar diyordum ama meğer koymak istemiş ama maliye bakanlığı ödenek çıkarmamış pahalı olduğu için ...of 25 ağustos a kadar bi karar vermem lazım ..yan etki yapmasından korkuyorum bideYaptirmadim.dusunmuyorum acikcasi.
Birazda ilk kizimdan cesaret aliyorum.o cok hafif ve cabuk atlatmisti.
Zaten,virus tek cesit olmayanlarin asisini istemiyorum.mesela grip.hic yaptirmadim.o kus gribi H5N1 H1N1 ler de falan okullarda toplu asiya kalkistilar.ben dilekceyle istemedigimi bildirdim.cunku asi yeniydi,denenmemisti.sonucu bulinmiyordu.
Ama ev hanimiyim.yani cook daha zaman ayirabilirim cocuklara.ama calisan anne biraz olsun ayri kalmak zorunda.o yuzden herseyi garantiye almak istemesi normal.
aramana gerek yok canım iz bebeklerin bağışıklık durumuna göre ortalama 2 3 ay kadar bir sürede önce yara kabuklanma akıntı evresi geçirip oluşuyor. diyelim ki bu söylediklerimin hiç biri olmadı iz oluşmadı o zaman da aşının yapıldığından eminsek aşı tekrarlanmıyor. bcg (verem) aşısı tek doz yapılıyor. tekrarı yokBiz 25 temmuz da yaptirdik verem asisinida.ama hic iz yok kolunda.ustelik diger iki igne gibi dik vurmadi,180 derece yani paraleldi igne deriye.asi kartin bakmak lazim BCG nin tekrari ne zaman diye.yada bir asm yi arayip anlatayim durumu.hemsiremize
Yedim valla :)Haşla ye süt yapar hem konserve için olanından bahsediliyor :)
Off hepsi ustuste gelmis canim hemoraid icin lansinoh kremi denemelisin ben faydasini gordum en azindan oturabiliuorum bak ayni gun regli olmustk bundan 10 ay oncesinde ben olmadim hala ne zaman olacam.bakalimDün hemoreitim azmıştı.
Üstüne şuan mide bulantısı, ishal ve regl eklendi.
Berbatım.
Bulantım aynı hamilelikteki gibi fena.
Çocuğun da ateşi yükseldi.
Offff sırasıydı.
Doktor bugun yapmadı. 3. Ay yapıcam dedi. O güne kadar diyetini hiç bozmadan yap dedi. Ben çoğunlukla uyuyorum ama geçenlerde şehir dışına çıktık mecbur misafirlikte masaya ne konduysa yedim. Bir kereden bişi olmaz diyordum ama bütün diyet yanıyormuş bi kere yiyinceAlerjik bebeklerde önerilmiyor. Doktor ne diyor?
Ben de takipteyim beni de etiketler misinizMerhaba inek sütü alerjisi olanlarda bazı durumlarda keçi sütüne de alerji olabiliyor. Belirtiler bu yüzden kesilmemiş.Özellikle keçi peyniri sıkıntı yaratıyor bence Keçi peynirini kesin. Tavuk ve balık deneyebilirsiniz. Şu an hastanedeyim tuketebileceginiz gıdaları daha ayrıntılı yazarım.
Pekı hurma marmelatı bılıyor musun?
Diyet ypan annede gordum onu
A Acemianne42 konseerve ürün olduğu içinmiş.
Bizim 4. Gün kabuk ya da iz yok. Tutmadı mı acaba.
Aslında Dr 3ay içinde olursun demişti.Off hepsi ustuste gelmis canim hemoraid icin lansinoh kremi denemelisin ben faydasini gordum en azindan oturabiliuorum bak ayni gun regli olmustk bundan 10 ay oncesinde ben olmadim hala ne zaman olacam.bakalim
Bu gruptan cok sey ögreniyorum ama bazen diyorumki cahillik dahamı rahatmış ne:))Dedim ya deneyerek yediriyoruz. Kız sizde de bir alerjen bir alerjen allahım yaa.. Çocuklarınız valla bişey yiyemeyecek. Zaten tek başına ilk aylarda yediremezsiniz çorbasına ileriki aylarda koyacaz önce patates havuç zamanla içine domates,kabak, brokoli,pirinç, bulgur, kıyma gibi mevsim sebze ve bakliuatlarını koyuyoruz çeşitlendirebiliriz
Ankaradaysaniz salgin var..ishal kusma..uc gun once acildeydim bu yuzden..aile boyu sirayla hastalandik..bol yogurt ve kefir tuketin..doktor bana ilac vermedi..sadece serum verdi 1 dozDün hemoreitim azmıştı.
Üstüne şuan mide bulantısı, ishal ve regl eklendi.
Berbatım.
Bulantım aynı hamilelikteki gibi fena.
Çocuğun da ateşi yükseldi.
Offff sırasıydı.
Cnm sen 40 kontrolune gittin mi?doktor smear testi yapti mi sana?Off hepsi ustuste gelmis canim hemoraid icin lansinoh kremi denemelisin ben faydasini gordum en azindan oturabiliuorum bak ayni gun regli olmustk bundan 10 ay oncesinde ben olmadim hala ne zaman olacam.bakalim
bizim kızda gün farkettim yanak kısımları beyaz beyaz ama dilinde birşey yok,öyle aman aman huzursuzluğu da Yok ne yapmak lazım ki?
Ben beş altı aylık hamileydim aldığımda :) önhazırlık Beatrice derler bana:) evde deprem çantası var mesela benim, ne bileyim kocamla evlilik yıldönümü hediyemizi bile sipariş verdim (eylül ortası evlilik yıldönümü)
Okulda da böyleydim ben, final döneminden önce çalışır, final döneminde defterleri arkadaşlara dağıtır gezerdim:)
İşte de böyleyim, kdv 26sında verilir ayın, herkes son günü bekler. Ben ayın 15inde başlarım :) shshhsh
Çekilir dert değilim:)
Gidemedim.canm ya 2.ay kontrolunde gidicem.insalah 14 subattaCnm sen 40 kontrolune gittin mi?doktor smear testi yapti mi sana?
Ben smear verdim..sonuc cikmis nette görünmüyor..doktora msj attim dun sonuc ne diye..okudu cvp yazmadi..sabahtan bu yana laboratuvar ve kadin danismaya baglanmaya calisiyorumcvp veren de yok..sinirim bozulduGidemedim.canm ya 2.ay kontrolunde gidicem.insalah 14 subatta
Neden yapılıyor smear testi canım.Ben smear verdim..sonuc cikmis nette görünmüyor..doktora msj attim dun sonuc ne diye..okudu cvp yazmadi..sabahtan bu yana laboratuvar ve kadin danismaya baglanmaya calisiyorumcvp veren de yok..sinirim bozuldu
Oylesine yapti..hazir gitmisken smear alalim dedi..Neden yapılıyor smear testi canım.
Yedim valla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?