2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
o zaman sıkıntı etme canım ...pimpirikli bi anne buldum benim gibi bişi sorayım rota aşısı yaptırdınmı yaptırcan mı
Yaptirmadim.dusunmuyorum acikcasi.
Birazda ilk kizimdan cesaret aliyorum.o cok hafif ve cabuk atlatmisti.
Zaten,virus tek cesit olmayanlarin asisini istemiyorum.mesela grip.hic yaptirmadim.o kus gribi H5N1 H1N1 ler de falan okullarda toplu asiya kalkistilar.ben dilekceyle istemedigimi bildirdim.cunku asi yeniydi,denenmemisti.sonucu bulinmiyordu.
Ama ev hanimiyim.yani cook daha zaman ayirabilirim cocuklara.ama calisan anne biraz olsun ayri kalmak zorunda.o yuzden herseyi garantiye almak istemesi normal.

ya doktorlar hep yaptırın diyolar malum yabancılar artıyo sürekli suriyelisi arap ı her yerde ..biraz çelişkide kaldım açıkcası ben çok önemli olsa sağlık bakanlığı zorunlu aşılara koyar diyordum ama meğer koymak istemiş ama maliye bakanlığı ödenek çıkarmamış pahalı olduğu için ...of 25 ağustos a kadar bi karar vermem lazım ..yan etki yapmasından korkuyorum bide

Biz 25 temmuz da yaptirdik verem asisinida.ama hic iz yok kolunda.ustelik diger iki igne gibi dik vurmadi,180 derece yani paraleldi igne deriye.asi kartin bakmak lazim BCG nin tekrari ne zaman diye.yada bir asm yi arayip anlatayim durumu.hemsiremize
aramana gerek yok canım iz bebeklerin bağışıklık durumuna göre ortalama 2 3 ay kadar bir sürede önce yara kabuklanma akıntı evresi geçirip oluşuyor. diyelim ki bu söylediklerimin hiç biri olmadı iz oluşmadı o zaman da aşının yapıldığından eminsek aşı tekrarlanmıyor. bcg (verem) aşısı tek doz yapılıyor. tekrarı yok

Dün hemoreitim azmıştı.
Üstüne şuan mide bulantısı, ishal ve regl eklendi.
Berbatım.
Bulantım aynı hamilelikteki gibi fena.
Çocuğun da ateşi yükseldi.
Offff sırasıydı.
Off hepsi ustuste gelmis canim hemoraid icin lansinoh kremi denemelisin ben faydasini gordum en azindan oturabiliuorum bak ayni gun regli olmustk bundan 10 ay oncesinde ben olmadim hala ne zaman olacam.bakalim

Alerjik bebeklerde önerilmiyor. Doktor ne diyor?
Doktor bugun yapmadı. 3. Ay yapıcam dedi. O güne kadar diyetini hiç bozmadan yap dedi. Ben çoğunlukla uyuyorum ama geçenlerde şehir dışına çıktık mecbur misafirlikte masaya ne konduysa yedim. Bir kereden bişi olmaz diyordum ama bütün diyet yanıyormuş bi kere yiyince

Ben de takipteyim beni de etiketler misiniz

Pekı hurma marmelatı bılıyor musun?
Diyet ypan annede gordum onu

Ev yapımı mı hazır mı ? Tatlı niyetine günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilebilir. Ben seker tatlı vs kullanmaktan yana değilim diyet yaparken ama isteyene de yazıyorum çünkü tatlısiz yaşayamayan ya da diyeti hemen bırakan insanlar var. Yas pasta baklava bile yediriyorum valla napim yoksa kimse zayiflamiyor :)

Bizim 4. Gün kabuk ya da iz yok. Tutmadı mı acaba.

Canım valla asm deki hemşirenin söylediklerini yazdım direk.
Benim oğlan da şuan yoğun bir kırmızılık var o bölgede. Ama bugun ikinci gün.
Kabuk bağlar düşer bağlar düşer müdahale etmeyin liflemeyin dediler.
Ama süreyi söylemediler.
Belki beş günde belki bir ayda kabuk bağlıyor bilmiyorum onu.
Off hepsi ustuste gelmis canim hemoraid icin lansinoh kremi denemelisin ben faydasini gordum en azindan oturabiliuorum bak ayni gun regli olmustk bundan 10 ay oncesinde ben olmadim hala ne zaman olacam.bakalim
Aslında Dr 3ay içinde olursun demişti.
Fazla mı erken oldu ne.
Valla hemoreite direk kendi kremini kullandım.

Bu gruptan cok sey ögreniyorum ama bazen diyorumki cahillik dahamı rahatmış ne:))
Ben kızıma kahvaltısını bulamac gibi yapardım cünkü 7-8aylık bi bebegin tek tek yiyebilecegini kimse söylememişti bana. Bana normalmiş gibi geliyodu. Cocukların yemek secmesi sans işi sanırım. Kızım hiç yemek ayrımı yapmaz. Önüne ne koysak yer cok sükür. Meyve ve kuru yemiş hastasıdır. Peynirin zeytinin her çesidini sewer. Ewe cok fazla sucuk sosis sokmuyoruz ama memlekete gidince baya yer .şu hayatta tek sewmedigi sey kavun ve kivi.
Domates hastası oldugu için domates güzeli diyodum hoşuna gidiyodu. Bigün domates güzeli aysen gurudayı gösterdim. O günden sonra ben domates güzeli degilim demeye basladı:))

Dün hemoreitim azmıştı.
Üstüne şuan mide bulantısı, ishal ve regl eklendi.
Berbatım.
Bulantım aynı hamilelikteki gibi fena.
Çocuğun da ateşi yükseldi.
Offff sırasıydı.
Ankaradaysaniz salgin var..ishal kusma..uc gun once acildeydim bu yuzden..aile boyu sirayla hastalandik..bol yogurt ve kefir tuketin..doktor bana ilac vermedi..sadece serum verdi 1 doz

Cnm sen 40 kontrolune gittin mi?doktor smear testi yapti mi sana?

bizim kızda gün farkettim yanak kısımları beyaz beyaz ama dilinde birşey yok,öyle aman aman huzursuzluğu da Yok ne yapmak lazım ki?

Benim kızın dilinde de yoktu yanağınin içinde ve dudak içlerinde vardı.mikostatin damla kullandık birde karbonatlı su ile içten dışa doğru kazıyarak temizledik beyazlari.ama en.entili yöntem doktor mor mürekkep gibi ir ilaç sürüyor 2 günde kesiyor

Harikasın masallah

Gidemedim.canm ya 2.ay kontrolunde gidicem.insalah 14 subatta
Ben smear verdim..sonuc cikmis nette görünmüyor..doktora msj attim dun sonuc ne diye..okudu cvp yazmadi..sabahtan bu yana laboratuvar ve kadin danismaya baglanmaya calisiyorumcvp veren de yok..sinirim bozuldu

Ben smear verdim..sonuc cikmis nette görünmüyor..doktora msj attim dun sonuc ne diye..okudu cvp yazmadi..sabahtan bu yana laboratuvar ve kadin danismaya baglanmaya calisiyorumcvp veren de yok..sinirim bozuldu
Neden yapılıyor smear testi canım.

ozzzy28 Zencefill90

Merhaba sizin bebiş ler için inek sütü alerjisi ile alakalı besinleri yazacaktım ;

YENMEYECEKLER
Süt, laktozsuz süt ve içerisinde süt bulunun hiçbir şey
Yoğurt peynir, krema, ayran, dana eti, kek pasta, dondurma hazır ve paketli gıdalar. İçerisinde peynir altı suyu, whey ve kazein olan gıdalar. Hazır gıdaların etiketleri çok iyi okunmali.

Bunları kestiginiz halde semptomlar duzelmediyse Bazı ek besinler tüketildiğinde de gözlem yapılmalı. Süt alerjisi olan bebeklerde kuruyemişler, soya, bezelye,ayçiçek yağı, misir özü yagi, cilek domates, kivi, portakal, limon , visne, tahin susam, yumurta, bugday, soya , tavuk , balık ( daha çok büyük balıklar) keçi sütüne karşı da alerji olabiliyor bu durumda konu süt alerjisi nden çıkıp çoklu besin alerjisine dönüşüyor.

Şimdi benim önerim alerji durumu devam ediyorsa bir deftere bir gün boyunca ne yediğinizi yazın şüpheli gıdalardan tüketip tuketmediginizi değerlendirin. Atıyorum o gün kuruyemiş tukettiyseniz onu kesip duruma bakın düzelme var mı ?

Ben ikinizin de tam tanısını bilmiyorum süt alerjisi mi çoklu besin alerjisi mi ? Protein olarak balık (küçük balıklar) ve tavuk deneyebilirsiniz. Balık biraz daha risklidir. Keçi peyniri demiştiniz büyük ihtimalle ona karşı da alerji var ama marka değiştirip bir süre daha deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…