2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ya bence devlette hiyerarjinin bilinmesi lazim.saglik bakanligi onemlidir derse maliye bunu karsilamak zorunda.yani ustunluk maliye de degil ki.burda bir yanlis bilgi vardir.yada saglik onayli degildir.tarim bakanligi savunmustur maliye o zaman odenek vermeyebilir.falan gibi.acikcasi ciik bildigim bir konu degilsede genel hatlariyla boyle dusunuyorum.

Heleki benim gibi yeme bagimlisi obezler hic zayiflamiyordur

Güzel anneler canım o kadar sıkkınki kızim bir kaç gundur çok halsiz hiç keyfi yok doktora gittik herhangi bir sey bulamadi üsütmustur dedi.sulu sulu hapsuruyor gozlerme o kadar bitkin bakiyor ki aglamamak icin zor tutuyorum kendimi.

Tahlil yaptirsaydiniz,tsh,hmoglobin,sivi kaybi falan.iciniz rahat etsin diye.

Az once tv de izledim
Yillardir kaynamis sutun ustundeki kismi yag olarak biliyordum.megerse protein kismi isininca yuzeyde birikirmis.o kaymak denen sey yag dan cok protein mis.
Sutun ustunde birikeni tuketirdik de yogurdun ustundekini sevmeyiz.atardik cogunlukla.yazik mis.

Meb hanımlar. Yazmıyorum ama okuyorum kesinlikle:) bisey sorcam ins bilgi sahibi olan bi anne vardır aramızda. Karma asi yapılıyor ya hani ikinci ayda. Malesef ateş ve agri yapiyo bebeklere. Bunun özel olanı varmış eczanelerde. Parayla aliyormussun ama agri ve ateş yapıyormuş. Bunu duydunuz mu, ya da yatıran var mi aramızda?

Yazdıklarımı alınganlık yapmışsınız.size söylenmiş direkt bir lafım yok. Beatrices Dr ile onaylanmış bir alerjisi olduğunu yemesi gerekenleri yazmış ve yedirmemekte haklı. Ama ne güzel söylemişsin sadece biz okumuyoruz diye domates alerjen yumurta alerjen derken de bazı anneler yedirmeyebilir de. Evet alerjen olabilir ama ben hepsini curcuna yap yedir demedim ki. Deneye deneye. Ki ben çocuğumu iyi besledim her şeyi yedirdim 7 aylıkken 10 kg yaptım bravo bana da demedim. Yada al koca bir domatesi çocuğunuza yedirin de demedim. Zamanında dipfrize konulacak şeyler neler olabilir diye sorulan soruya cevap verdim ki kışın hormonlu olacak zamanında koyalım ki belki kullanabiliriz diye söyledim.
O alerjen bu alerjen diye kendinizi şimdiden kasmayın diye söylemiştim
Tabiki herkesin kendi kararı herkes çocuğu için en iyisini yapmaya çalışır herkes kendi çocuğunun iyi birer annesidir. Yedirmeyi denersiniz denemzsiniz o size kalmış buna zaten lafım yok.

Bezelye ve ayçiçeği bilmiyordum. Daha dün bezelye yemeği yaptım. Yanına pilavı da tereyağı kullanamadığım için ayçiçek yapıyla yapmıştım. Ben de yine neden mukuslu oldu kaka diyordum meğerse bundanmış. Aslında benim doktorum sadece süt ve eti yasakladı ama ben diğer saydıklarınızın da etkilediğni düşünüyoeum. Teşhis konulmadı çünkü bu kadar küçük bebeklerde bunun bir testi yokmuş. Diyet yapıp göreceğiz dedi doktor. Bu arada bu saydıklarınız dışında yiyebileceğimiz hiçbişey kalmıyor gibi, bu süt nasık olacak

Zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yumurta tavuk balık etinde problem var mı ? Yani beslenmeniz tamamen size özel olmalı. Tam olarak ne yiyip ne yemediginizi bilmem lazım. Bulgur mercimek nohut vs baklagil tüketiyor musunuz ?

Verdiğim örnekler alerjinin önemini vurgulamak içindi, sen yapıyorsun diye değil; niye vurgulama ihtiyacı duydum çünkü demişsin ya "kız siz de bir allerjen allerjen Allahım ya.." dediğin için.
Alınganlık değil kendimi ifade etmek istedim sadece. Neyse artık nasıl anlaşıldıysa, kusuruma bakma.

Ben smear verdim..sonuc cikmis nette görünmüyor..doktora msj attim dun sonuc ne diye..okudu cvp yazmadi..sabahtan bu yana laboratuvar ve kadin danismaya baglanmaya calisiyorumcvp veren de yok..sinirim bozuldu
Ne uyuzlar ya benim doktr gec de olsa donerdi tekrar yaz istersen belki yogunlktam yazmamstr

Bugün beni bu emzik çıldırttı. Tam dalıyor düşürüyor. Bu arada bişey soracam. Bizim 3 aylık olmamıza az kaldı. Emzik avent soothie. 0-3 ay yazıyor emzikte. Değiştirmemiz mi gerekiyor yani?

Bizim kız sabah 6:30 da uyudu ve sonrasında toplasanız 2 saat uyumamıştır ve haala uyumuyor. Beşiğinde, odayı loş yaptım, elektrik süpürgesi sesi açtım öyle kendi kendine bakınıp ellerni kollrını oynatıyor ve uyku namına hiç bir şey yok..
Bu satırları yazarken bir baktım uyummuş.
Bu kadar uykusuzluğa biz dayanamıyoruz bu bebeler nasıl dayanıyor, aklım almıyor. Bugin bittim resmen bittim..

Çok teşekkürler. Alerji tanısı henüz netleşmedi aslında. Lökosit çıkımca ve kilo alımı yavaş olunca doktor olabilir dedi. Ama bütün belirtiler o yönde. Ben bu gıdaların hemen hemen hepsini kestim. Vücudun kendinş yenilemesi ve belirtilerin kaybolması 2-3 hafta içinde olur diye duydum. Doğru mu acaba? Bir de domates pişmiş de olsa yenmemeli değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…