Ya bence devlette hiyerarjinin bilinmesi lazim.saglik bakanligi onemlidir derse maliye bunu karsilamak zorunda.yani ustunluk maliye de degil ki.burda bir yanlis bilgi vardir.yada saglik onayli degildir.tarim bakanligi savunmustur maliye o zaman odenek vermeyebilir.falan gibi.acikcasi ciik bildigim bir konu degilsede genel hatlariyla boyle dusunuyorum.ya doktorlar hep yaptırın diyolar malum yabancılar artıyo sürekli suriyelisi arap ı her yerde ..biraz çelişkide kaldım açıkcası ben çok önemli olsa sağlık bakanlığı zorunlu aşılara koyar diyordum ama meğer koymak istemiş ama maliye bakanlığı ödenek çıkarmamış pahalı olduğu için ...of 25 ağustos a kadar bi karar vermem lazım ..yan etki yapmasından korkuyorum bide
Heleki benim gibi yeme bagimlisi obezler hic zayiflamiyordurEv yapımı mı hazır mı ? Tatlı niyetine günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilebilir. Ben seker tatlı vs kullanmaktan yana değilim diyet yaparken ama isteyene de yazıyorum çünkü tatlısiz yaşayamayan ya da diyeti hemen bırakan insanlar var. Yas pasta baklava bile yediriyorum valla napim yoksa kimse zayiflamiyor :)
Rahimagzi kanser taramasi bildigim kafariylaNeden yapılıyor smear testi canım.
Tahlil yaptirsaydiniz,tsh,hmoglobin,sivi kaybi falan.iciniz rahat etsin diye.Güzel anneler canım o kadar sıkkınki kızim bir kaç gundur çok halsiz hiç keyfi yok doktora gittik herhangi bir sey bulamadi üsütmustur dedi.sulu sulu hapsuruyor gozlerme o kadar bitkin bakiyor ki aglamamak icin zor tutuyorum kendimi.
Kaçırdım neymiş o :)Kimsenin canı çekmesin bende dün yedim, ya tesadüf yada cidden doğru imis dün gece bayagi sütümü arttırdı gibi, denemeyen varsa bir denesin bakalım
MisirKaçırdım neymiş o :)
EvetRahimagzi kanser taramasi bildigim kafariyla
Yazdıklarımı alınganlık yapmışsınız.size söylenmiş direkt bir lafım yok. Beatrices Dr ile onaylanmış bir alerjisi olduğunu yemesi gerekenleri yazmış ve yedirmemekte haklı. Ama ne güzel söylemişsin sadece biz okumuyoruz diye domates alerjen yumurta alerjen derken de bazı anneler yedirmeyebilir de. Evet alerjen olabilir ama ben hepsini curcuna yap yedir demedim ki. Deneye deneye. Ki ben çocuğumu iyi besledim her şeyi yedirdim 7 aylıkken 10 kg yaptım bravo bana da demedim. Yada al koca bir domatesi çocuğunuza yedirin de demedim. Zamanında dipfrize konulacak şeyler neler olabilir diye sorulan soruya cevap verdim ki kışın hormonlu olacak zamanında koyalım ki belki kullanabiliriz diye söyledim.Bu konuyla ilgili bir daha konuşmayacagım ama son kez birşeyler söylemek istiyorum.
Bak alerjiyle ilgili çok konuşuldu evet hatta kaka rengi yediklerimiz bununla ilgili diyetler vs bende bazı arkadasların çok hassas oldugunu düşünüyorum bu konuda, benden de çok laf çıkmadı çünkü bilgim yok boş konuşmak istemedim açıkcası ama şunu da bilmeni isterim burayı sadece biz takip etmiyoruz bir sürü sessiz takipçi var, kimisi de uyguluyordur yaptıklarımızı biz söyleyelim alerjen oldugunu isteyen uygulasın istemeyen uygulamasın, eminim sen çok güzel beslenmişsindir dikkatlisindir ama benim en yakınımda ya üstelik okumuş insanlar hwrgün mercimek çorbasının içine havucu kabagı patatesi kıymayı daha 7. Aydan falan itibaren kata kata yumurtayı yedire yedire çocuğun vucudu sivilce gibi şeyler döküyor pişikten kurtulmuyor. Laf da anlatamıyoruz yedirmezse aç kalacak sanki çocuk daha 9 aylık 10 bucuk kilo.
Lafım sana değil kilo yarısı yaptıranlara, 2 ay domates yemezse domatessizlikten zayıflamazda ölmezde diye düşünüyorum. Zaten hayatı boyunca yiyecek ne olmuş yani alerji ayları sırasına göre yese.
Ayrıca çocuklarınız ne yiyecek demişsin ya, bebekliğinde yiyecekleri karıştırarak verilen çocuklara o yiyecekler tek tek sunuldugunda reddebiliyorlarmış, o yuzden karışımı değil kendisini sunun diyorlar. Her çocuk da olacak diye bişey yok tabi ama etrafımda cogu kişiden duydugum bu "cocuk yemiyor"
Sen mercimek corbasını normalde kabaklı kıymalı patatesli havuclu karnıbaharlı brokolili, pirinçli, bulgurlu falan yapıp öyle mi yiyorsun. Ağır gelmez mi evet bugune kadar böyle yapılmış ama böyle yapılmış diye yapmak zorunda mıyız. Neyse 2 foto paylasıyorum biri domatwaten alerji olan çocuk. Diğeri hangi gıda hangi ayda fotosu. Blw grubundan aldım.
Foto için diyorlardı ki illa çocugunuz hastanelik olunca mı aleejik oldugunu anlıyorsunuz şurada 1-2ay bekleseniz cocugunuz yemediği için ölmez vs...
Ayrıca Fener seni çok severim grubun en hamarat annesi olarak niye üstüme geliyorsun ki.. :)
Bezelye ve ayçiçeği bilmiyordum. Daha dün bezelye yemeği yaptım. Yanına pilavı da tereyağı kullanamadığım için ayçiçek yapıyla yapmıştım. Ben de yine neden mukuslu oldu kaka diyordum meğerse bundanmış. Aslında benim doktorum sadece süt ve eti yasakladı ama ben diğer saydıklarınızın da etkilediğni düşünüyoeum. Teşhis konulmadı çünkü bu kadar küçük bebeklerde bunun bir testi yokmuş. Diyet yapıp göreceğiz dedi doktor. Bu arada bu saydıklarınız dışında yiyebileceğimiz hiçbişey kalmıyor gibi, bu süt nasık olacakozzzy28 Zencefill90
Merhaba sizin bebiş ler için inek sütü alerjisi ile alakalı besinleri yazacaktım ;
YENMEYECEKLER
Süt, laktozsuz süt ve içerisinde süt bulunun hiçbir şey
Yoğurt peynir, krema, ayran, dana eti, kek pasta, dondurma hazır ve paketli gıdalar. İçerisinde peynir altı suyu, whey ve kazein olan gıdalar. Hazır gıdaların etiketleri çok iyi okunmali.
Bunları kestiginiz halde semptomlar duzelmediyse Bazı ek besinler tüketildiğinde de gözlem yapılmalı. Süt alerjisi olan bebeklerde kuruyemişler, soya, bezelye,ayçiçek yağı, misir özü yagi, cilek domates, kivi, portakal, limon , visne, tahin susam, yumurta, bugday, soya , tavuk , balık ( daha çok büyük balıklar) keçi sütüne karşı da alerji olabiliyor bu durumda konu süt alerjisi nden çıkıp çoklu besin alerjisine dönüşüyor.
Şimdi benim önerim alerji durumu devam ediyorsa bir deftere bir gün boyunca ne yediğinizi yazın şüpheli gıdalardan tüketip tuketmediginizi değerlendirin. Atıyorum o gün kuruyemiş tukettiyseniz onu kesip duruma bakın düzelme var mı ?
Ben ikinizin de tam tanısını bilmiyorum süt alerjisi mi çoklu besin alerjisi mi ? Protein olarak balık (küçük balıklar) ve tavuk deneyebilirsiniz. Balık biraz daha risklidir. Keçi peyniri demiştiniz büyük ihtimalle ona karşı da alerji var ama marka değiştirip bir süre daha deneyebilirsiniz.
Zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yumurta tavuk balık etinde problem var mı ? Yani beslenmeniz tamamen size özel olmalı. Tam olarak ne yiyip ne yemediginizi bilmem lazım. Bulgur mercimek nohut vs baklagil tüketiyor musunuz ?Bezelye ve ayçiçeği bilmiyordum. Daha dün bezelye yemeği yaptım. Yanına pilavı da tereyağı kullanamadığım için ayçiçek yapıyla yapmıştım. Ben de yine neden mukuslu oldu kaka diyordum meğerse bundanmış. Aslında benim doktorum sadece süt ve eti yasakladı ama ben diğer saydıklarınızın da etkilediğni düşünüyoeum. Teşhis konulmadı çünkü bu kadar küçük bebeklerde bunun bir testi yokmuş. Diyet yapıp göreceğiz dedi doktor. Bu arada bu saydıklarınız dışında yiyebileceğimiz hiçbişey kalmıyor gibi, bu süt nasık olacak
Verdiğim örnekler alerjinin önemini vurgulamak içindi, sen yapıyorsun diye değil; niye vurgulama ihtiyacı duydum çünkü demişsin ya "kız siz de bir allerjen allerjen Allahım ya.." dediğin için.Yazdıklarımı alınganlık yapmışsınız.size söylenmiş direkt bir lafım yok. Beatrices Dr ile onaylanmış bir alerjisi olduğunu yemesi gerekenleri yazmış ve yedirmemekte haklı. Ama ne güzel söylemişsin sadece biz okumuyoruz diye domates alerjen yumurta alerjen derken de bazı anneler yedirmeyebilir de. Evet alerjen olabilir ama ben hepsini curcuna yap yedir demedim ki. Deneye deneye. Ki ben çocuğumu iyi besledim her şeyi yedirdim 7 aylıkken 10 kg yaptım bravo bana da demedim. Yada al koca bir domatesi çocuğunuza yedirin de demedim. Zamanında dipfrize konulacak şeyler neler olabilir diye sorulan soruya cevap verdim ki kışın hormonlu olacak zamanında koyalım ki belki kullanabiliriz diye söyledim.
O alerjen bu alerjen diye kendinizi şimdiden kasmayın diye söylemiştim
Tabiki herkesin kendi kararı herkes çocuğu için en iyisini yapmaya çalışır herkes kendi çocuğunun iyi birer annesidir. Yedirmeyi denersiniz denemzsiniz o size kalmış buna zaten lafım yok.
Ne uyuzlar ya benim doktr gec de olsa donerdi tekrar yaz istersen belki yogunlktam yazmamstrBen smear verdim..sonuc cikmis nette görünmüyor..doktora msj attim dun sonuc ne diye..okudu cvp yazmadi..sabahtan bu yana laboratuvar ve kadin danismaya baglanmaya calisiyorumcvp veren de yok..sinirim bozuldu
Bakalim benide.nasi etki edecek :)Kimsenin canı çekmesin bende dün yedim, ya tesadüf yada cidden doğru imis dün gece bayagi sütümü arttırdı gibi, denemeyen varsa bir denesin bakalım
Çok teşekkürler. Alerji tanısı henüz netleşmedi aslında. Lökosit çıkımca ve kilo alımı yavaş olunca doktor olabilir dedi. Ama bütün belirtiler o yönde. Ben bu gıdaların hemen hemen hepsini kestim. Vücudun kendinş yenilemesi ve belirtilerin kaybolması 2-3 hafta içinde olur diye duydum. Doğru mu acaba? Bir de domates pişmiş de olsa yenmemeli değil mi?ozzzy28 Zencefill90
Merhaba sizin bebiş ler için inek sütü alerjisi ile alakalı besinleri yazacaktım ;
YENMEYECEKLER
Süt, laktozsuz süt ve içerisinde süt bulunun hiçbir şey
Yoğurt peynir, krema, ayran, dana eti, kek pasta, dondurma hazır ve paketli gıdalar. İçerisinde peynir altı suyu, whey ve kazein olan gıdalar. Hazır gıdaların etiketleri çok iyi okunmali.
Bunları kestiginiz halde semptomlar duzelmediyse Bazı ek besinler tüketildiğinde de gözlem yapılmalı. Süt alerjisi olan bebeklerde kuruyemişler, soya, bezelye,ayçiçek yağı, misir özü yagi, cilek domates, kivi, portakal, limon , visne, tahin susam, yumurta, bugday, soya , tavuk , balık ( daha çok büyük balıklar) keçi sütüne karşı da alerji olabiliyor bu durumda konu süt alerjisi nden çıkıp çoklu besin alerjisine dönüşüyor.
Şimdi benim önerim alerji durumu devam ediyorsa bir deftere bir gün boyunca ne yediğinizi yazın şüpheli gıdalardan tüketip tuketmediginizi değerlendirin. Atıyorum o gün kuruyemiş tukettiyseniz onu kesip duruma bakın düzelme var mı ?
Ben ikinizin de tam tanısını bilmiyorum süt alerjisi mi çoklu besin alerjisi mi ? Protein olarak balık (küçük balıklar) ve tavuk deneyebilirsiniz. Balık biraz daha risklidir. Keçi peyniri demiştiniz büyük ihtimalle ona karşı da alerji var ama marka değiştirip bir süre daha deneyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?