2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Benim oğluma 15 günlükken teşhis koyuldu. Süt ürünleri ve yumurta alerjisi. Ogünden beri diyetteyim. Bizde tepki kakada değil vücudunda oldu. Alerjik egzamalar oluştu. Diyeti hiç bozmadım. Kendime yiyecek bişey bulamıyorum hep açım diyebilirim. Sütüm azaldı. Coğu zaman mememi reddediyor. Ama diyetimi bozmadıgım için döküntüleri gecti. Mustela sampuan nemlendirici kullanıyoruz. Coresatin krem kullanıyoruz. Suan 2 bucuk aylık 5 aylık oldugunda biraz biraz diyeti bozmaya başlayacağız doktorumuz öyle dedi. Anne sütü ve alerji maması kullanıyoruz. O nedenle kilosunda bi sorun yasamadık şimdiye kadar ama ben cok zayfladm.

Bugun 2. Ay aşılarımızı olduk. Aşıdan sonra eve gelirken pusetinde uyudu. Eve geldik emzirmeye çalıştım ağladı doğduğundan beri ilk defa memeyi almadı sürekli ağladı çenesi titreyerek. Şekilden şekile girdim en son sırt üstü yatırıp üzerinde ellerim ve bacaklarım 4 ayak üstünde durma pozisyonunda emzirebildim. Zaten yatıyordu o şekilde uyuyakaldı öğlen. 1 saat önce uyandı yine zorla emzirdim 5 dakika emdi memede uyuyakaldı. Aşıdan sonra uykusuzluk huzursuzluk demişlerdi ama bizimki aşıdan beri hiç uyanmadan uyuyor. Hatta uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor hiç açmadı gözlerini. Aranızda aşı sonrası bebeği böyle uyuyan var mı ? Ateşimiz 37.5 .

Ben diyeti düzgün yapamadım malesef. Çok acıkıyorum o an ne varsa onu yiyorum mecbur. Açıkçası tepkisinin de çok olmadığını düşündüğüm ve çevremde herkesin benimkiyle aynı tepkileri verdiği için şimdiye kadar çok dikkat etmemiştim. Ama bugun doktor rotavirüsü yapmadı, 1 ay dikkat et diyeti bozma 3. Ay yapıcam dedi. Mecbur dikkat edicem artık ben de aç kalıcam belliki

Zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yumurta tavuk balık etinde problem var mı ? Yani beslenmeniz tamamen size özel olmalı. Tam olarak ne yiyip ne yemediginizi bilmem lazım. Bulgur mercimek nohut vs baklagil tüketiyor musunuz ?
Ben hangi besinin dokunduğunu bilmiyorum ki. Ama alerjen olmayan gıda yok nerdeyse. Bakliyat gaz yapıyor diye yemiyorum. Açıkçası şunu farkettim alerjen olmayan ve emzirirjen yiyebileceğim hiçbişey yok neredeyse

Sanırım benim oglan o kadar emzik delisi değil veemeyince unutuyor galiba. :)
Benimkine emzik tutturcam diye bütün marka emzikleri denedim. En son suavinexin premium silicone olan emziğini aldık ve tuttu. Benim oğlanda vermeyince aramıyor hatta bazen ağlıyor diye veriyorum bir hırsla kapıp mıkır mıkır söyleniyor bana kızıyor galiba

Dün bizim de hep 37 ile 37.4 arasındaydı. Ama hava acayip sıcak. Soydum ben çocuğu. Bi de banyo yaptırdım. Gece 36. 7 kere düşmüştü.
Aşıda banyo yasak degılmıydı
Bıde aklınızda bulunsun atesı olan cocugun sadece vucudu ılık suda15 dk tutulur
Kafası ıslanmaz

Ypgurdun uzerını bırıktıp ogluma tereyağı yapıo kullandık bız
Yogurduda gunluk mayalıyordum

Bi
Aşıda banyo yasak degılmıydı
Bıde aklınızda bulunsun atesı olan cocugun sadece vucudu ılık suda15 dk tutulur
Kafası ıslanmaz
Bizim dün aşıdan sonra 4.günümüzdü 3 gün yıkamadım. Sıcaktan ateşi çıktığı için normal hergün ki banyosunu yaptırdım. Kulaktan 37.5e kadar ateşi var kabul edilmiyor çünkü.

Çok kötüyüm kızlar.
Kusmamda başladı.
Acile gideceğim çocuğu durduk yere o ortama sokmayım dedim. Zaten yeni uyudu.

Benden baska regli olan var mı? Benim 61.günümde oldu reglim.

Ankaradaysaniz salgin var..ishal kusma..uc gun once acildeydim bu yuzden..aile boyu sirayla hastalandik..bol yogurt ve kefir tuketin..doktor bana ilac vermedi..sadece serum verdi 1 doz
Serumada razıyım. Gidebilsem.
Evet Ankaradayım ama hiç dışarıda çıkmadım.
Bugun ilk defa et pişirdim.eşim yapardı hep. hiçte sevmem kokusunu. Oda Bulantımı tetikledi sanki.
Poset Poset kustum. Bişey yemediğim halde.
Oturuyorum ağrımla.

Evet böyle yumrugunu iştahlı emdiğinde veriyorum cok tatlı oluyorlar ya :)

Gwçmiş olsun canım ya. Bencede acile git belki zehirlendin birşeyden

Ypgurdun uzerını bırıktıp ogluma tereyağı yapıo kullandık bız
Yogurduda gunluk mayalıyordum
İste o tereyagi protein agirlikliymis.ntv de 2 dakikada bilim de gosterdi,anlatti.
Bende ilk kizima su bardaklarinda mayalardim,gunluk.yine tv de dr.cocuklara mayaladiginiz yogurdu ertesigun yedirirseniz daha faydali olurmus.sanirim mayalanma bakterileri surecini tamamlamasi acisindan mis.ben hemen o gun yedirirdim.ama ev icin yaptigimi hep birgun dolapta beklettikten sonra acarim.
Birde yogurdun mayasini yesil suyuyla verirsek daha guzel ve kivamli oluyor.kucuk bir sisede denenebilir.

Kızlar sizin bebekleriniz de uykusunda sesli gülüyomu ? Kırkırdamayla kahkah arası bişey yapıyor kızım. Gülerken de aanki hıçkırıyomuş givi vücudu da hopluyor. Baya bizim gibi gülüyor yani. Baya sık oluyor bizde başta dert etmemiştim ama geçen bi arkadaşıma söyledim onun bebeğinde hiç olmamış. O öyle diyince korktum acaba bi sıkıntı mı var diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…